Ya hic gezmiyo olsak neysede gayette geziyoruz.@elecda anladim canim o ders bizim en baba dersimizdi
Birikimden bahsetmissiniz bende atandiktan sonra birikim para biriktirme olaylaruni kavradim.ama oncedende para biriktirirdim tabi ogrenci harcliklariyla ne kadar olursa universite 3 yil burs aldim ve yari zamanli okulda calistim sonraki senelerde de okul disinda calistim. Mezun olduktan sonra hemen ise girdigimde aldigim 1000 tlnin 350sini anneme 350sini kaldigim eve 300unu de kendime ayirirdim yinede biriktirmisimanneme eşime babama ablalarima esimin ailesine biriktirdiklerimle hediyeler almistim.
atandiktan sonra da cok gezdik neredeyse avrupanin yarisini her firsati degerlendirerek dolastik iyi ki de yapmisiz simdi hastaliklardan basjmi kaldiramiyorum hatta o donemlerde M maviduvar1 ile kritik yapardik ben gittigim gidecegim yerleri anlatirdim oda bana anlatirdi. Sonraki sene de yani gecen sene evimizi aldik. Yani hem gezdik yedik ictik hemde yatirim yaptik. Anlayacaginiz para biriktirmekten hic zarar gormedim inanin bu kis uzerime hic bisey almadim cunku olanlar yetiyor coguna gerek yok bir suru kumas parcasina para vrrmek bana anlamli gelmiyor onun yerine bir kitap almak yada kucuk bir geziye katilmak benim icn daha cazip...
tr_lelli bosver biriktirme ye ic diyenler halt etmisler yiyip icip gezicez tabiki ama hesabini bilerek. Mesela yurtdisina hic turlara para verip gitmedik hep esimle arastirdik neresi guzel neresi gezilip gorulecek yer hepsinin rotasini cikarip gezdik yurticini de oyle en guzel nerede yemek yenir orayi bulup oyle gittik. Turlara bosuna para dokmedik
Benim için de büyük başarı. Hatta birkaç mağazada birşeyler denedim ama içime sinmedi. Para harcamak istemedim.Tebrik ederimben yine elim kolum dolu geldim.. son limite kadar tükettim
Pentiye uğramadım hiç. Teee geçen kış aldığım kalın opak çorabım var. Hala açmadım.Pentideki çorap indirimine karşı koyamıyorum
O kadar çok stok yaptım ki
Dizde süslü çoraplar vardı bi heves doldurdum onları çocuk gibi :)
Arkadaslarıma da bi iki aldım.. başka hediyelerin arasına koyup vericem..
Her gün eli kolu dolu gelip evdekilere bişey almıyordum bugün onlara da aldım.. kartta kuruş limit kalmadı.. acil durum olursa birikim var çok şükür ama onlara dokunmadan ay sonunu getirmeye çalışıcam..
benim maaşım 15 gün yetiyor.. diğer 15 gün hep kemer sıkıyorum.. bi orantılı gitmeyi öğrenemedimhaftalık harçlığı da denedim ama yapamıyorum.. tavsiyeniz var mı?
Şaka pampa alırım nolcakO dedikodu degildiki askolsun fikir alisverisi yaptik.
Ama benim kankimde alir ki
Dimieilenn
Biz salipazarina gidelimde gör sen.
Ayyy sen böyle söyleyonce iyice heveslendim. Gün param gelsin hemen alıcam bir bilezik :)Bende sen gibi niyetlenip bilezik almıştım :)
O kadar güzel bişey ki arada çıkarıp takıyordum seviyordum
Ki asla bilezik insanı değilim..
Bi iki tane kenara çeyrek atmıştım onlarla da 5li dizme yaptırdım.. 13 liraydı çerçevesi.. bayada gösterişli duruyordu.. hem maddi kaybım da olamamıştı..
sonra sattım geçtim herşeyi :) ama kar ettim..
anneciğine de takabilirsin.. aynen nişanında kolundan çıkarıp sana takar.. anne yadigarı gibi.. olmaz mı?
Pentiye bende karşı koyamıyorum. Her indirimden önce mutlaka arayıp telefonla haber veriyorlar.Pentideki çorap indirimine karşı koyamıyorum
O kadar çok stok yaptım ki
Dizde süslü çoraplar vardı bi heves doldurdum onları çocuk gibi :)
Arkadaslarıma da bi iki aldım.. başka hediyelerin arasına koyup vericem..
Her gün eli kolu dolu gelip evdekilere bişey almıyordum bugün onlara da aldım.. kartta kuruş limit kalmadı.. acil durum olursa birikim var çok şükür ama onlara dokunmadan ay sonunu getirmeye çalışıcam..
benim maaşım 15 gün yetiyor.. diğer 15 gün hep kemer sıkıyorum.. bi orantılı gitmeyi öğrenemedimhaftalık harçlığı da denedim ama yapamıyorum.. tavsiyeniz var mı?
Sen bunu pantolonla giymek için mi aldın?Şaka pampa alırım nolcak
Çorap bu istersen yollayayım
Benim bacaklarda kedi kaplan olur o ayrımaksat bol paça pantolonlarda sıcak tutsun
Tabi kankam ne demek
Canımmm
Gidin kızım biz de kavunla gideriz dimisiO dedikodu degildiki askolsun fikir alisverisi yaptik.
Ama benim kankimde alir ki
Dimieilenn
Biz salipazarina gidelimde gör sen.
Eşime ceket almıştık, dün mağaza kargoyla gönderdi. Hemen şurdan bir kıyafet vermek için ayıracaksın dedim, 2 kot pantolon verdi.P papatya sen doyum noktasına ulaştın bence
geçen pant alırken senin taktiğin geldi aklıma.. sevmediğim bi pant vardı ama ara sıra giyiyordum.. bunu alırsan ötekini ihtiyacı olan birine vereceksin dedim.. yarın ayıracam göndereceklerimi.. Ancak kime vereceğimi bilmiyorum. Sen nereye dağıtıyorsun?
Can'ım al sakla evdeAyyy sen böyle söyleyonce iyice heveslendim. Gün param gelsin hemen alıcam bir bilezik :)
Anneme daha önce bir tane bilezik almıştım takması icin. Hic takmadı rahat edemiyormuş. Bana takacakmış onuda öyle diyor, kıyamam ya
Pentiye bende karşı koyamıyorum. Her indirimden önce mutlaka arayıp telefonla haber veriyorlar.
Param olmadığında bile seçiyorum bir bucuk aya kadar ayırıyorlar benim için. Eee hal böyle oluncada gidiyor paracıklar
Ben etek vs giymiyorum..Sen bunu pantolonla giymek için mi aldın?
Gezmez miyiz hiç.. bi ikimiz saf temiz masumuz.. bunların hepsi kötü şeyler yapıyo zatiGidin kızım biz de kavunla gideriz dimisi
Çok iyi yapmışsınEşime ceket almıştık, dün mağaza kargoyla gönderdi. Hemen şurdan bir kıyafet vermek için ayıracaksın dedim, 2 kot pantolon verdi.
Bir kaç gün içinde gömleklerden ayıklatmayı düşünüyorum. Dün saydım adamın 24 kazağı var ve bunları hep geçen sene aldı. Geçen kış 15 kazakdan fazla attım. Papatyanın erkek versiyonu. Onun aydınlanma çağının hiç geleceğini sanmıyorum. Adam hep böyleydi. Çok sinir oluyorum. Papatya eşin sana bir şey demiyor mu? Ben almayan biri olarak geriliyorum ona
Pampa bacaklarımı sevmiyorum ben
Verir miyiz hiç kankaGezmez miyiz hiç.. bi ikimiz saf temiz masumuz.. bunların hepsi kötü şeyler yapıyo zati
Bizi bozmalarına izin vermeyelim
Ayırdığım erkek kıyafetlerini iş yerinde şirket personeli var bazen ona veriyorum, bazen orada biri var, ona gönderiyorum. Bunların dışında bir kaç kişi daha var ama öncelik bu iki kişiyi tercih ediyorum.Çok iyi yapmışsın
Peki ayırdıklarını nereye verdin ?
Sen almayan biri olarak nasıl alışveriş yapıyorsun? Tuhaf bi soru oldu ama demek istediğim ihtiyaçlarını neye göre belirliyorsun.. kaç kazaktan sonrası ihtiyaç oluyo yada zor beğenen biri misin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?