Küçük Düşün Büyük Olsun!

amiiin, ne güzel bir dua o öyle...

en güzeli valla. benimde artık uyg
ulamaya geçmem lazım. bizde aylık geçineceğimiz para evde bi kutuda o da çekmecede durur. ihtiyacımız oldukça alırız ordan.pazar günü lazere randevü aldım. 70 tl vereceğim ben 100 tl alayım evden. 30 u Zulaya atarım. cüzdanımın köşesi uygundur.

Aminnn inşallah canım

Sabah uyku sersemi anlamamıştım ama şimdi yazınca çok utandım kendimden, ayıp etmişim...kimden neyi sakinmissam ben bu zula işini yanlış uyguluyorum galiba

bizim yazlık işi baharda, (mart gibi) olacak gibi.... şimdi bir evin sıfırdan bütün ihtiyaçlarını düşünüp, bulup almak gerekecek... hiç sevmem alış-veriş işini... daha bir yıl yeni oldu, yeni evimi dayayıp döşeyeli, bana işkence... hiç bir şey beğenemem, alış-veriş işi eziyet gibi gelir bana...sadece gıda alış-verişini severim.... eşya ve kıyafet işinden hiç hoşlanmam...
evet, biliyorum, klasik bayan tarifine uymuyorum... :) ben, gezeyim, tozayım, yiyip, içeyim, diğer işler kendiliğinden, hem de istediğim gibi, hooop olsun, bitsin... biliyorum, biliyorum, yok böyle bir hayat... :)

Biz de haftalık 400 tl ayırıyoruz. Ben aynalında bankadan 1600 tl çekiyorum. Saklıyorum o parayı. Mesela o ay aybaşı salı ise bizim için hafta salı günü başlıyor. Her pazartesi akşamı sakladığım paradan 400 tl sini çıkarıp bir kutumuz var oraya koyuyorum. İhtiyacı olan oradan alıyor.

Sabah uyku sersemi anlamamıştım ama şimdi yazınca çok utandım kendimden, ayıp etmişim...kimden neyi sakinmissam ben bu zula işini yanlış uyguluyorum galiba

:)
herkesin şartları farklı tabi ama, bence de, eşten gizli yapmak, ya da ne bileyim kandırarak yapmak hoş değil.... hele de isteyince veriyorsa.... tamam miktarını vs. bilmeyebilir ama birikimin olduğunu bilir... ister çalışsın, ister çalışmasın, her bayanın az, çok birikiminin olması lazım....

bizde ayrıdır mesela, evin bütün ihtiyaçlarını karşılar eşim, birikim gibi bir derdi yoktur :) bol bol harcar, verir, arada bana da verir... benim gelirimin çoğu birikime gider, özel harcamalarım dışında kalan... önceleri çok harcamasından şikayetçiydim, artık karışmıyorum, sanırım olgunlaştım... :) şaka bir yana, her konuda, 50 liraya hallolacak şeyi 500 e halleder, her şeyin en iyisini alır, geri ödemeyeceğini bile bile, kıyamaz, borç isteyene verir, çocuklara aklına ne gelirse alır, bisiklet istediler mesela, geçtiğimiz yaz, gitti üçüne de, bi de kendine aldı ki, tanesi, 2.000, 3.000 tl. bir tane de işlerini görürdü... yok, aynı anda binmek isterlerse ne olacakmış vs.

son dönemde dikkat ediyorum, o verdikçe, Rabbim de ona, daha çoğunu veriyor, ondan sonra sesimi çıkarmamaya başladım, yani çalışıyorum... :) sana karışmıyor, hatta sana da veriyor, daha ne istiyorsun diye teselli ediyorum kendimi.. :)
ahh ne dertliymişim ben de... :))

inanırmısın ben de alışveriş hiç sevmem. sadece gıda alışverışı zevkli gelir. hele kıyafet alışverişi tam bir eziyet benim için. bazen eşim zorla avm lere götürür ama ben bi mağazaya girdim mi sıkıntı başlar, oflar puflarım.. bkeşke zevk alabilseydim ama şöyle bol bol alışveriş yapıp değişik değişik giyinseydim ama yok.. seni okuyunca kendime benzettim:)

Biz evlendigimizden beri hep böyledir alır maaslarimizi koyarız ortaya ödemeler yapılır ve gerisi keyfe harcanır..Topikte okudukça birikim yapma hirsi geliyor, bi de parayı altının yanına koyuyorum ki bereketi birlikte artsın diye...Koyduğum yer de gizli değil,esimde bilir ama elini sürmez benden ister versene diye.yoksa saklamak,sakınmak aklımdan bile geçmez...Ama son zamanlarda kendim şunu yapıyorum markete falan gittiğimde az para alıyorum yanıma kı hesapsiz harcamayayim diye.Tahmini tutarı hesaplayıp en yakın miktarda bozuk parayı alıyorum yanıma.sabah da uyku sersemi o mantıkla hareket ettim sanırım..Bir de her zaman şirket kartı ve parası olur eşimin üstünde oradan eve harcama yaparsa muhasebeye yazdırır, maaş hesabından düşülür.ne bileyim kasıtlı değildi vallahi tavrım yoksa her şeyim eşim için yani..

tek olmadığıma sevindim desem... :)) çocuklara alış verişe gideriz, eşim tutturur, sen de bak bir şeyler, ben kaçarım... :))

tek olmadığıma sevindim desem... :)) çocuklara alış verişe gideriz, eşim tutturur, sen de bak bir şeyler, ben kaçarım... :))
bi de bende şu vardır. baktım bi kazak oldu üstüme onun farklı bi iki rengini daha alır o mevsim idare ederim sırf bi daha kıyafet alışverişini çekmemek için:)

suç işlemiş çocuk gibi, çok tatlısın... :)) ben sana değil zaten, genel anlamda ve kendime özel eleştiriler yaptım, senin vesilenle diyeyim... :)

iyi , kötü Allah başımızdan eksik etmesin eşlerimizi, imtihanımızsa ve ederse de sabrını ve mükafatını versin inşallah....

Utandım vallahi yaptığımdan amin canım Allahım eksik etmesin yanimizdan, başımızdan tüm sevdiklerimizi...

Utandım vallahi yaptığımdan amin canım Allahım eksik etmesin yanimizdan, başımızdan tüm sevdiklerimizi...

amin canım....

şu paraları, birlikte bereketlensin diye, altınlarla aynı yere koyma fikrine bayıldım, evde biraz para ve altın var, akşam gittiğim gibi aralarındaki mesafeyi kapatıp, onları birleştirmek, ilk işim olsun... :))

Birleştir canım, nedense çocukluktan kalma bir alışkanlık bende....öyle duymuştum birbirinin bereketi geçer daha da bereketli olur diye belki de tamamen uydurmadır bilemedim ki asli var midir

Bende cok alisverisi sevmiyorum ya bazen bakiyorum isyerindekilere full makyaj her gun degisik kiyafetler bende pek makyaj yapmam bazen kot giyer giderim bide sogukta nasil usenmeyip secip sabah sabah giyip geliyorlar ben useniyorum bosveriyorum gidip magazadan secmek bile zulum bana

kızlar bildiğiniz üzere 5 6 ay sonra kendi evime taşınacaz inşallah. ben size parça parça soracam hepsini birden sorunca arada atlanabiliyor. ilkin davlumbaz araştırıyorum. kiradaki evde aspiratör vardı diye ben ankastreme davlumbaz almadım. artık almam gerekecek. benim fırınım TERMİKEL siyah fırın. ben davlumbaz çok pahalı birşey almak istemiyorum, bana önereceğiniz bi model var mı.. kullandığınız ve memnun olduğunuz davlumbaz önerilerinizi bekliyorum:)

Bizimde haftalık 400. 200 i eşimin 200 u benim. Biz yanımızda tasiriz. Oradan market pazar kime denk gelirse harcıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…