Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba. arkadaşlar arasında gün yapıyoruz.Şubat sırası benim.Altın alıp bi köşeye atmak istiyorum bekarım bi yerde dursun diye düşündüm . ama o kadar yükseldi ki napcağımı şaşırdım... Şimdi böyleyse Şubatı düşünemiyorum..

Arkadaşlar evinde çalışan bayanı siğortalı gösteren varmı
Aylık ne kadar tutar hangi işlemleri yapmak lazım bilgisi olan varmı acaba?

çok yakın bir arkadaşım var, yaşça benden büyük. 3 yaşında ikiz kızları var. arkadaşım çalışan bir anne. bugün bana hem anlattı, hem ağladı, hem nasihat etti. özellikle kızların doğumundan beri evin gelir-gider konularından tamamen kopmuş. kendisi kamuda mühendis. çalışmış ve kendisine bir miktar harçlık ayırdıktan sonra, kalanı olduğu gibi eşine havale etmiş. eşinin bugüne kadar bir falsosu olmadığı için de sorgulamadan güvenmiş.
arkadaşımın eşini de tanıyorum. efendi, işinde gücünde ve evcimen bir adam. ama farketmiştim, eli çok çok açık. sömürülmeye çok müsait. hatta eşimle (o zamanlar nişanlım, sevgilim) birlikte kendileriyle buluştuk. sürekli hesap ödeme peşindeydi. bir kere kabul ettik, diğerlerinde etmedik tabi ki. bir biz, bir onlar ödedi. o zaman içimden ah abi, senin bu halini farkedenler seni sömürür yazık demiştim. arkadaşıma da demiştim. X abi fazla eli açık, suistimal eden olur diye.
arkadaş ev gelir giderinden elini ayağını çekince, adam da gönlünce yedirmiş içirmiş. falancanın borcunu ödemiş, diğerine kefil olmuş vs. öyle bir noktaya gelmiş ki, batmış. arkadaşıma her şeyi anlatmış. şu an 65000 kadar içeri girmişler. arkadaşım şokta. ben yemedim sen yenin borcunu ödeyeceğiz, ne yapacağım ben. neden ev ekonomisine dahil olmaktan vaz geçtim, adamın elinin aptallık boyutunda bol olduğunu az da olsa biliyordum, bilirken neden onu kontrolsiz bıraktım deyip deyip ağlıyor. çok üzüldüm kızlar.

arkadaşım çalışan veya çalışmayan her kadın, eline kalem kağıdı alacak ve evin ekonomisini takip edecek. koşulsuz güvenip eşini yalnız bırakmayacak. ben ettim sen etme sakın diyor. ben de sizlerle paylaşmak istedim. allah yardımcıları olsun

Burayı okuyunca google a korsan nakliyeye bakarken

https://evdenevenakliyatplatformsik...mu-personelleri-icin-buyuk-nakliye-tuzaklari/

Bunu gördüm
Uzun baya ama meraktan okudum

Merhaba kızlar...
Ülke olarak cok zor günlerden geçiyoruz. Belki de bunlar daha iyi günlerimiz. Döviz ve altın her gün ayrı rekor kırıyor, çarşıda markette zam üstüne zam geliyor. Bir taraftan kışın en soğuk geçtiği dönem. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Her şeyin değerini daha iyi bilmeli , tasarrufa ağırlık vermeli ve elden geldiğince ilerisi için birseyler atmaya devam etmeliyiz. Başka çare yok. İsraf etme gibi bol keseden harcamak gibi bir lüksümüz hiç yok. İşimize dört elle sarılmalı, ek işler bakmalı ve eldeki parayi da iyi değerlendirmemiz gerek. Altın ve döviz duser mi bilinmez ama anlık düşüşleri bile fırsata cevirmeliyiz.
Bu aralar mevsim dolayısıyla sebze meyve de aldı başını gitti. İyi ki kislik hazırlamışız şimdi bunları kullanmanın tam zamanı. Çok elzem birkaç birsey alınıp bakliyat ve buzlukla idare etmeye başlayabiliriz. Ben bugun buzlugumdan barbunya yaptım ve kurbandan kalan kaburgalar vardı onları pisirdim. Evde pirinç, bulgur ve makarna olduktan sonra buzluktan da bir çeşit yemek yapılarak çok rahat idare edilir. Bu ara mevsimi olmayan şeyleri pahali fiyatlara almayi düşünmüyorum. Yaptığım gıda ve temizlik stogum da beni bayagi götürür. Geçen ay stok yaptığım için kredi kartları bu ay çok geldi ama hepsini ödedim çok şükür. Öğlen için evden yemek götürerek faturalara dikkat ederek ve pirinç tanesi dahi ziyan etmeden aynı kararlilikla hedeflerime yuruyecegim.

Ek işler deyince merak ettim memurun ek iş yapması sanki yasaktı bir ara , şuan memur için kanunen öyle bir kısıtlama var mı ?

Ek işler deyince merak ettim memurun ek iş yapması sanki yasaktı bir ara , şuan memur için kanunen öyle bir kısıtlama var mı ?
Ek iş derken mesleğinize uygun işler. Öğretmen özel ders verebilir sınavlarda görev alabilir gibi. Ev hanimi el becerilerini değerlendirebilir o anlamda söyledim. Başka ne yapabiliriz ki zaten? Ben memur değilim ayrıca. Ben kendim için söylüyorum herkes şartlarına uyani kendine alabilir.

Tam bilgim yok o yüzden soruyorum .. Memurun sınav ve özel ders harici şeyler yapması yasak mı mesela Memur amway avon gibi ürünler satsa ya da el becerisiyle ilgili şeyler satsa suç mu ?

Kızlar piyasa yüzünden hiç bir yatırım yapamıyorum bütün param lirada bekliyor. Annem dolar 2.50 iken dolar al demişti dinlemedim çok pişmanım

Günaydın kızlar
Neler oluyor böyle altına dövize. Şaşkınlık içindeyim.
Geçen hafta 134 den altın satmıştım ama ona bile üzülemiyoeum. Ülkemin hali nedir böyle. Alım gücümüz iyice azaldı. Arabamın deposu 2 ay önce 180 tl ye dolarken dün 210 tl ye doldu.

benim de çok keyfim kaçtı sorma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…