Küçük Düşün Büyük Olsun!

allah yardımcınız olsun. Araba masrafı çok fazla, vergisi bakımı benzini derken bayağı bir masrafı oluyor.

Düşünün bir de 2012 de hem de dizelken o kadar veriyorduk , vermemize rağmen geziyor muyduk hayır , annesi babası ve kardeşine özel şoför olmuştu

Bugünümüze şükür ..

Geçen yıl 15 tatilde afyon sandıklıya gidiş geliş toplam 330 tl tutmuştu , uzun yolda iyi ama istanbul trafiğinde km.de 10 litre yakıyor , aldığımızda 11,3 tü , anca bu kadar düştü ..

Artık Türk petrol den alsam diyorum ama kullanan yok mu hiç fikir verse ?

Hem de dizel arabaya bu kadar kullanım bize göre çok çok fazla
Türk petrolden almadım hiç.
Hafta sonu cumartesi sabah sınav görevim var. Öğleden sonra için de geldi şimdi. Kabul etsem mi acaba. 105 tl. Değer mi tüm gün sınavda olmaya. 2 sınavdan 210 tl alacağım.

allah yardımcınız olsun. Araba masrafı çok fazla, vergisi bakımı benzini derken bayağı bir masrafı oluyor.
Aynen öyle, ben çok fazla araç kullandığım için yıllık bakımlar 6 ayda bire kayıyor. Lastik ömürleri kısalıyor vs. Şirket arabası verseler çok mutlu olacağım ama öyle bir uygulama malesef yok.

Türk petrolü bilmiyorum ama ben bir dönem düzenli petrol ofisinden yakıt alıyordum. Aracım benzinliydi . Aracın bakımı esnasında, yakıttaki bazı partiküllerin bir yerlerde tıkanma yaptığı söylendi. Ektra masraf çıkardı o dönem. Bakım servisi mümkün mertebe yakıtınızı shell veya bp'den alın ve atıyorum shell'den alıyorsanız sürekli ordan alın, bir ordan bir burdan yapmayın demişti.

Hepimize hayırlı bereketli günler kızlar,

Altın ve dövizdeki ucurum gerçekten korkulacak seviyeye ulaştı. 129 TLden aldığım 6 gr altınım vardı. Bunları bugün 146 TLden sattım. 102 TL kar ettim.

Zaten zar zor alabildim diye, hemde uzun vade düsündügüm için satmak istemiyordum. Ama krizi fırsata çevireyim dedim. 130a falan inse hemen alırım yine.

Kış kendini cok ağır gösterdi Rabbim dışarıdakilerin yardımcısı olsun. Hala istedigim gibi bir bot bulupta alamadım. Okula gidip gelirken ayaklarim ıslanıyor kendime sinir olmaya başladım. Hafta sonu cıkip bir tane almam lazim artik.

Bende artik sadece yesillik ve ekmek alirim sanirim. Uzun bir sure buzluktakilerle idare ederim.

Her gün o kadar yol
İnsanı yıpratıyor
İşe yakın yere mi taşınıyorsunuz

Bu arada eskiden bimin kocaman yumurta kolisi vardı onlardan isteyip almıştım bir kaç tane .. Ben de kıyafetleri askıları ile ona koymuştum eve gelince de asıp yerleştirmesi çok kolay olmuştu ..

Biz de aracı sıfır aldık , alırken shell kart verdiler ilk günden beri shell den alıyoruz .. Ama sadece şurdan alın burdan alın denmesi de Türkiye üzerindeki oyunun bir devamı gibi geliyor ..
Bir ara tereyeğ zararlı zeytinyağ zararlı demeleri gibi , bize iyisini yedirmeyip kendileri yediler , bize margarin yedirip hasta bir toplum yaptılar ..
Allah sonumuzu hayr etsin

Mazotu veriyorlar diyince şirket aracı sanmıştım
Maaşı ona göredir inşaAllah
Bir de En azından mazotu karşılamaları bile çok iyi bence

Hayır aslında daha uzağa taşınıyorumUzun yola alıştım aslında artık. Yaklaşık 10 yıldır bu şekilde çalışıyorum.

Yakıtta mesele pek öyle olmayabilir. Çünkü bize tıkanan yeri gösterdiler, baya yakıttaki kirlilikten olmuş. Petrol ofisinde bu problemle karşılaşıyoruz sürekli demişlerdi.

Haftasonları pek gezmiyorsunuz heralde ya da yakın yerlere gidiyorsunuz ..
Biz şuan pek gezemiyoruz ..

Şuan İstanbul da kar var ve ben değil evden yataktan çıkmak istemiyorum .. Sizin yerinizde olsam ( ev ve arabalarınız var , maaşlarınız iyi yani ihtiyacınız yok ) sınava hiç gitmem .. Tabi en iyisini siz bilirsiniz

Mazotu veriyorlar diyince şirket aracı sanmıştım
Maaşı ona göredir inşaAllah
Bir de En azından mazotu karşılamaları bile çok iyi bence
Dolar kuru üzerinden maaş aldığım için ülke ekonomisi çökerken benimki baya toparlandı. Ama sevinemiyorum bu duruma.

Biz kış döneminde pek gezmiyoruz. Ben soğuğu hiç sevmiyorum.
Havalar ısınmaya başladığı zaman başlıyoruz biz de
Hafta sonu 3 gün yalnız olacağım. Eşim ve oğlum şehir dışına çıkacak.
Kazancımız iyi çok şükür. Zaten sabah gideceğim göreve. Öğleden sonra da alsam mı bilemedim.

Sabah çıktıktan sonra öğlen de alın madem eşiniz ve oğlunuz da yok
Diğer gün de keyif yaparsınız

merhaba arkadaşlar....
bu hafta kilo veremedim... ühü,ühü,ühüüüü.... :) daha doğrusu veremedim diye tartılmadım da... ama önümüzdeki hafta, işi sıkı tutup vereceğim inşallah... :)
ben aylık benzin masrafımızdan hiç bahsetmeyeyim... sürekli gezdiğimiz için, bizim çok fahiş aylık benzin masrafı... :)

canım, ben olsam 210 tl. için tüm günümü, hele de, sevdiklerimle, eşimle, çocuklarımla veya kendimle geçireceğim hafta sonumu bağlamazdım... hele ki ihtiyacım yokken ki seni de tanıdığım kadarıyla, senin de ihtiyacın yok o paraya... tabi fazla para göz çıkarmaz, o ayrı konu... :) yani ne bileyim, daha çok ihtiyacı olan biri gitsin diye de, görev istemezdim sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…