- 18 Temmuz 2008
- 719
- 2.293
- 638
- 45
akşam ne yemek yapmayı düşünüyorsunuz hanımlar..
Benim aylık benzin tutarım 850-900 TL civarı oluyor.Havaalanı uzak olduğu için hergün git gel 130 km araba kullanıyorum. Araç dizel olmasına rağmen bu rakamları buluyor. Allahtan şirket mazotu karşılıyor yoksa batmıştık.
Siz çok kullanıyormuşsunuz. 700 tl müthiş bi rakam
Bazen eşimşn arabasıyla bazen benimki ile gidiyoruz gezilerimize. Şu duruma göre karar veriyoruz diyemiyorum. Eşimin arabası 2011 model. Kilometresi yüksek. Benim ki 2016. Ama ikisi de genişlik açısından aynı. İkisi de dizel. Kış aylarında elim de ben de birer depo kullanıyoruz.
Çok şükür rabbime gücümüz yetiyor.
Hem de dizel arabaya bu kadar kullanım bize göre çok çok fazlaDüşünün bir de 2012 de hem de dizelken o kadar veriyorduk , vermemize rağmen geziyor muyduk hayır , annesi babası ve kardeşine özel şoför olmuştu
Bugünümüze şükür ..
Geçen yıl 15 tatilde afyon sandıklıya gidiş geliş toplam 330 tl tutmuştu , uzun yolda iyi ama istanbul trafiğinde km.de 10 litre yakıyor , aldığımızda 11,3 tü , anca bu kadar düştü ..
Artık Türk petrol den alsam diyorum ama kullanan yok mu hiç fikir verse ?
Aynen öyle, ben çok fazla araç kullandığım için yıllık bakımlar 6 ayda bire kayıyor. Lastik ömürleri kısalıyor vs. Şirket arabası verseler çok mutlu olacağım ama öyle bir uygulama malesef yok.allah yardımcınız olsun. Araba masrafı çok fazla, vergisi bakımı benzini derken bayağı bir masrafı oluyor.
Türk petrolü bilmiyorum ama ben bir dönem düzenli petrol ofisinden yakıt alıyordum. Aracım benzinliydi . Aracın bakımı esnasında, yakıttaki bazı partiküllerin bir yerlerde tıkanma yaptığı söylendi. Ektra masraf çıkardı o dönem. Bakım servisi mümkün mertebe yakıtınızı shell veya bp'den alın ve atıyorum shell'den alıyorsanız sürekli ordan alın, bir ordan bir burdan yapmayın demişti.Düşünün bir de 2012 de hem de dizelken o kadar veriyorduk , vermemize rağmen geziyor muyduk hayır , annesi babası ve kardeşine özel şoför olmuştu
Bugünümüze şükür ..
Geçen yıl 15 tatilde afyon sandıklıya gidiş geliş toplam 330 tl tutmuştu , uzun yolda iyi ama istanbul trafiğinde km.de 10 litre yakıyor , aldığımızda 11,3 tü , anca bu kadar düştü ..
Artık Türk petrol den alsam diyorum ama kullanan yok mu hiç fikir verse ?
Dün bir firma ile daha görüştüm. Eve gelip eşyalara tek tek baktı. 1000 TL dediler. Gelen adam çok düzgündü. Herşeyi kendileri toplayacaklarmış. Mutfak malzemelerini beyaz kağıtlar ile tek tek sarıp kutuluyoruz dedi. Kıyafetleri de büyük içinde askı borusu olan bir koli ile etraflarını naylonlayarak taşıyorlarmış. Bu firma içime sindi. Umarım sıkıntı yaşamayız.
Türk petrolü bilmiyorum ama ben bir dönem düzenli petrol ofisinden yakıt alıyordum. Aracım benzinliydi . Aracın bakımı esnasında, yakıttaki bazı partiküllerin bir yerlerde tıkanma yaptığı söylendi. Ektra masraf çıkardı o dönem. Bakım servisi mümkün mertebe yakıtınızı shell veya bp'den alın ve atıyorum shell'den alıyorsanız sürekli ordan alın, bir ordan bir burdan yapmayın demişti.
Aynen öyle, ben çok fazla araç kullandığım için yıllık bakımlar 6 ayda bire kayıyor. Lastik ömürleri kısalıyor vs. Şirket arabası verseler çok mutlu olacağım ama öyle bir uygulama malesef yok.
Hayır aslında daha uzağa taşınıyorumHer gün o kadar yol
İnsanı yıpratıyor
İşe yakın yere mi taşınıyorsunuz
Bu arada eskiden bimin kocaman yumurta kolisi vardı onlardan isteyip almıştım bir kaç tane .. Ben de kıyafetleri askıları ile ona koymuştum eve gelince de asıp yerleştirmesi çok kolay olmuştu ..
Yakıtta mesele pek öyle olmayabilir. Çünkü bize tıkanan yeri gösterdiler, baya yakıttaki kirlilikten olmuş. Petrol ofisinde bu problemle karşılaşıyoruz sürekli demişlerdi.Biz de aracı sıfır aldık , alırken shell kart verdiler ilk günden beri shell den alıyoruz .. Ama sadece şurdan alın burdan alın denmesi de Türkiye üzerindeki oyunun bir devamı gibi geliyor ..
Bir ara tereyeğ zararlı zeytinyağ zararlı demeleri gibi , bize iyisini yedirmeyip kendileri yediler , bize margarin yedirip hasta bir toplum yaptılar ..
Allah sonumuzu hayr etsin
Hem de dizel arabaya bu kadar kullanım bize göre çok çok fazla
Türk petrolden almadım hiç.
Hafta sonu cumartesi sabah sınav görevim var. Öğleden sonra için de geldi şimdi. Kabul etsem mi acaba. 105 tl. Değer mi tüm gün sınavda olmaya. 2 sınavdan 210 tl alacağım.
Dolar kuru üzerinden maaş aldığım için ülke ekonomisi çökerken benimki baya toparlandı. Ama sevinemiyorum bu duruma.Mazotu veriyorlar diyince şirket aracı sanmıştım
Maaşı ona göredir inşaAllah
Bir de En azından mazotu karşılamaları bile çok iyi bence
Dolar kuru üzerinden maaş aldığım için ülke ekonomisi çökerken benimki baya toparlandı. Ama sevinemiyorum bu duruma.
Biz kış döneminde pek gezmiyoruz. Ben soğuğu hiç sevmiyorum.Haftasonları pek gezmiyorsunuz heralde ya da yakın yerlere gidiyorsunuz ..
Biz şuan pek gezemiyoruz ..
Şuan İstanbul da kar var ve ben değil evden yataktan çıkmak istemiyorum .. Sizin yerinizde olsam ( ev ve arabalarınız var , maaşlarınız iyi yani ihtiyacınız yok ) sınava hiç gitmem .. Tabi en iyisini siz bilirsiniz
Biz kış döneminde pek gezmiyoruz. Ben soğuğu hiç sevmiyorum.
Havalar ısınmaya başladığı zaman başlıyoruz biz de
Hafta sonu 3 gün yalnız olacağım. Eşim ve oğlum şehir dışına çıkacak.
Kazancımız iyi çok şükür. Zaten sabah gideceğim göreve. Öğleden sonra da alsam mı bilemedim.
Öyle yapayım en iyisi. Teşekkürler.Sabah çıktıktan sonra öğlen de alın madem eşiniz ve oğlunuz da yok
Diğer gün de keyif yaparsınız
Hem de dizel arabaya bu kadar kullanım bize göre çok çok fazla
Türk petrolden almadım hiç.
Hafta sonu cumartesi sabah sınav görevim var. Öğleden sonra için de geldi şimdi. Kabul etsem mi acaba. 105 tl. Değer mi tüm gün sınavda olmaya. 2 sınavdan 210 tl alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?