uçurum çok büyük gerçekten. paramız hızla eriyor şu anda bir an önce müdahale etseler keşke. bu gidişle dolar da 4 ü bulurBen gerçekten çok endişe ediyorum. Aralık 15 de 365 tl ye 100 Euro almıştım. Bu sabah almak istesem 406 tl. Uçurum inanılmaz.
ne kadar da doğru demişsin.. elimizden geldiğince tasarruf yapmamız gerek. inanın bugünün yarını belirsiz. her sabah uyandığımda hemen haberlere bakıyorum bu sabah ne oldu acaba diye.. Her gün tasarruf yapmamız gerektiğini bi daha anlıyorum.. ben de dondurucudakileri tüketiyorum. biber bile almama gerek kalmıyor..dondurucu hala ağzına kadar dolu.. yazın iyiki hazırlık yapmışım diyorum. şuan biberin kilosu 5 in altında değil, diğer sebzelerde öyle..Merhaba kızlar...
Ülke olarak cok zor günlerden geçiyoruz. Belki de bunlar daha iyi günlerimiz. Döviz ve altın her gün ayrı rekor kırıyor, çarşıda markette zam üstüne zam geliyor. Bir taraftan kışın en soğuk geçtiği dönem. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Her şeyin değerini daha iyi bilmeli , tasarrufa ağırlık vermeli ve elden geldiğince ilerisi için birseyler atmaya devam etmeliyiz. Başka çare yok. İsraf etme gibi bol keseden harcamak gibi bir lüksümüz hiç yok. İşimize dört elle sarılmalı, ek işler bakmalı ve eldeki parayi da iyi değerlendirmemiz gerek. Altın ve döviz duser mi bilinmez ama anlık düşüşleri bile fırsata cevirmeliyiz.
Bu aralar mevsim dolayısıyla sebze meyve de aldı başını gitti. İyi ki kislik hazırlamışız şimdi bunları kullanmanın tam zamanı. Çok elzem birkaç birsey alınıp bakliyat ve buzlukla idare etmeye başlayabiliriz. Ben bugun buzlugumdan barbunya yaptım ve kurbandan kalan kaburgalar vardı onları pisirdim. Evde pirinç, bulgur ve makarna olduktan sonra buzluktan da bir çeşit yemek yapılarak çok rahat idare edilir. Bu ara mevsimi olmayan şeyleri pahali fiyatlara almayi düşünmüyorum. Yaptığım gıda ve temizlik stogum da beni bayagi götürür. Geçen ay stok yaptığım için kredi kartları bu ay çok geldi ama hepsini ödedim çok şükür. Öğlen için evden yemek götürerek faturalara dikkat ederek ve pirinç tanesi dahi ziyan etmeden aynı kararlilikla hedeflerime yuruyecegim.
aslında biz de ev alacaz diye maaşımıdan kenara attıklarımızı döviz yapmadık, nasıl olsa iki gün içinde ev sahibine verecez diye düşündük. Ama ev işi olmadı. şuan nakit olarak birikimimiz 3000 tl var onunla döviz alınır mı acaba? öylece bekliyor, anlayacağın ben de senin gibi kararsızım.günaydın bayanlar
dövizin altının şu halini görünce daha çok birikim tasarruf isteği artıyor bende
bu pazartesi artık dolar ya da altın almayı planlıyorum zaten uzun vadeli düşündüğüm için düşsede çıksada bi zararı olmaz diye düşünüyorum sizinde bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum
Günaydın kızlar
Neler oluyor böyle altına dövize. Şaşkınlık içindeyim.
Geçen hafta 134 den altın satmıştım ama ona bile üzülemiyoeum. Ülkemin hali nedir böyle. Alım gücümüz iyice azaldı. Arabamın deposu 2 ay önce 180 tl ye dolarken dün 210 tl ye doldu.
Benim arabam dizel. Kış aylarında bir depo kullanıyorum genelde. Ama yazın bu rakam artıyorAralık ayında 600 küsür benzine verdim
O da hiç şehirdışı gezi ya da şehiriçi bile gezi olmadığı halde
Sabah oğlumu okula , ordan işe .. İşten okula , ordan eve .. Nadiren okul çıkışı yakın avm ye .. Durum bu
Benim arabam dizel. Kış aylarında bir depo kullanıyorum genelde. Ama yazın bu rakam artıyor
aslında biz de ev alacaz diye maaşımıdan kenara attıklarımızı döviz yapmadık, nasıl olsa iki gün içinde ev sahibine verecez diye düşündük. Ama ev işi olmadı. şuan nakit olarak birikimimiz 3000 tl var onunla döviz alınır mı acaba? öylece bekliyor, anlayacağın ben de senin gibi kararsızım.
Siz çok kullanıyormuşsunuz. 700 tl müthiş bi rakam2012 de eşim 20 günlük benzinci fişi biriktirmiş , 700 liralık almışız demişti - ki ayın bitmesine 10 gün vardı , araç dizeldi , ben bu sürede hiç kullanmamıştım , o zaman annesi babası ve kardeşini taşıyordu ordan oraya ..
Hani derler ya bir şey nasıl başlarsa öyle gider diye , bizde de öyle oldu .. O zaman da benzinciye o kadar para gidiyordu , şimdi de ..
Tek fark o zaman araç dizel olmasına ve ben hiç kullanmamama rağmen o kadar veriyorduk , şimdiyse en azından ben kullanıyorum , işe gidiyorum .. Eskiye nazaran buna şükür
Aile gezilerinizi sizin arabayla mı yapıyorsunuz
Köfteli patates yemeği ile bulgur pilavı.akşam ne yemek yapmayı düşünüyorsunuz hanımlar..
evde bi paket mantar ve biraz tavuk göğsü vardı. dondurucuda da biber ve yazdan doğradığım domates. sanırım ben de bunlarla bi mantar tavuk sote yaparım. yanına bulgur pilavı ayran, turşu. bakalım eşime sorayım öğlen tavuklu birşey yemeyecekse akşam menüm bu.Köfteli patates yemeği ile bulgur pilavı.
Dünden kalan çoban kavurma var azıcık da
Canım biz geçen yıl, kanun çıktıktan sonra kızımın bakıcısının sigortasını yaptık. Öncelikle bağlı olduğun SGK'ya gidiyorsun. Orada bir form var onu dolduruyorsun, bakıcının ve kendinin nüfus cüzdanı ile birlikte formu aynı yere teslim teslim ediyorsun. Eğer bakıcının son 6 ayda SGK girişi yosa devlet 24 aya kadar teşvik veriyor. Yani bir kısmını biz bir kısmını devlet karşılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam biz tutarın %40'ını ödüyoruz. Geçen yıl yaptığımız için eksik bilgi vermiş olabilirim ama genel itibariye bu şekildeydi.Arkadaşlar evinde çalışan bayanı siğortalı gösteren varmı
Aylık ne kadar tutar hangi işlemleri yapmak lazım bilgisi olan varmı acaba?
Benim aylık benzin tutarım 850-900 TL civarı oluyor.Siz çok kullanıyormuşsunuz. 700 tl müthiş bi rakam
Bazen eşimşn arabasıyla bazen benimki ile gidiyoruz gezilerimize. Şu duruma göre karar veriyoruz diyemiyorum. Eşimin arabası 2011 model. Kilometresi yüksek. Benim ki 2016. Ama ikisi de genişlik açısından aynı. İkisi de dizel. Kış aylarında elim de ben de birer depo kullanıyoruz.
Çok şükür rabbime gücümüz yetiyor.
Dün bir firma ile daha görüştüm. Eve gelip eşyalara tek tek baktı. 1000 TL dediler. Gelen adam çok düzgündü. Herşeyi kendileri toplayacaklarmış. Mutfak malzemelerini beyaz kağıtlar ile tek tek sarıp kutuluyoruz dedi. Kıyafetleri de büyük içinde askı borusu olan bir koli ile etraflarını naylonlayarak taşıyorlarmış. Bu firma içime sindi. Umarım sıkıntı yaşamayız.Tabi ki koli yapmak istemem ama bizim burada evden eve denilince, evden eve taşıma hizmeti anlamına geliyor. Sen kendin sarıp koliliyorsun. Hatta ilk bahsettiğim şirket kolileri parayla satıyor. Fiyatlarda o yüzden ucuz. İlk şirketten bu yıl fiyat almadım ama onlarda 900 taşırdı, hatta onlar aviZeleri falan hep bize sektürüyor. Tek şirket olduğu içinde el mahkum. Pis pis battaniyelere koltuklarımı sarıyorlardı. Diğer adamlar patlayan naylonlara sardılar
Rekabet olması iyi bir şey, hizmet kalitesi artıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?