Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben gerçekten çok endişe ediyorum. Aralık 15 de 365 tl ye 100 Euro almıştım. Bu sabah almak istesem 406 tl. Uçurum inanılmaz.
uçurum çok büyük gerçekten. paramız hızla eriyor şu anda bir an önce müdahale etseler keşke. bu gidişle dolar da 4 ü bulur

ne kadar da doğru demişsin.. elimizden geldiğince tasarruf yapmamız gerek. inanın bugünün yarını belirsiz. her sabah uyandığımda hemen haberlere bakıyorum bu sabah ne oldu acaba diye.. Her gün tasarruf yapmamız gerektiğini bi daha anlıyorum.. ben de dondurucudakileri tüketiyorum. biber bile almama gerek kalmıyor..dondurucu hala ağzına kadar dolu.. yazın iyiki hazırlık yapmışım diyorum. şuan biberin kilosu 5 in altında değil, diğer sebzelerde öyle..

günaydın bayanlar
dövizin altının şu halini görünce daha çok birikim tasarruf isteği artıyor bende
bu pazartesi artık dolar ya da altın almayı planlıyorum zaten uzun vadeli düşündüğüm için düşsede çıksada bi zararı olmaz diye düşünüyorum sizinde bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum

aslında biz de ev alacaz diye maaşımıdan kenara attıklarımızı döviz yapmadık, nasıl olsa iki gün içinde ev sahibine verecez diye düşündük. Ama ev işi olmadı. şuan nakit olarak birikimimiz 3000 tl var onunla döviz alınır mı acaba? öylece bekliyor, anlayacağın ben de senin gibi kararsızım.

Aralık ayında 600 küsür benzine verdim
O da hiç şehirdışı gezi ya da şehiriçi bile gezi olmadığı halde
Sabah oğlumu okula , ordan işe .. İşten okula , ordan eve .. Nadiren okul çıkışı yakın avm ye .. Durum bu

Benim arabam dizel. Kış aylarında bir depo kullanıyorum genelde. Ama yazın bu rakam artıyor

Benim arabam dizel. Kış aylarında bir depo kullanıyorum genelde. Ama yazın bu rakam artıyor

2012 de eşim 20 günlük benzinci fişi biriktirmiş , 700 liralık almışız demişti - ki ayın bitmesine 10 gün vardı , araç dizeldi , ben bu sürede hiç kullanmamıştım , o zaman annesi babası ve kardeşini taşıyordu ordan oraya ..

Hani derler ya bir şey nasıl başlarsa öyle gider diye , bizde de öyle oldu .. O zaman da benzinciye o kadar para gidiyordu , şimdi de ..
Tek fark o zaman araç dizel olmasına ve ben hiç kullanmamama rağmen o kadar veriyorduk , şimdiyse en azından ben kullanıyorum , işe gidiyorum .. Eskiye nazaran buna şükür

Aile gezilerinizi sizin arabayla mı yapıyorsunuz

Günaydın arkadaşlar..
Bende aynı şaşkınlıkla ve üzülerek izliyorum doları, euroyu ve altını..İnanması çok güç.. bu seviyelere nasıl getirdiler bilmiyorum ama ülkemiz adın çok çok üzülüyorum..>Dolayısıyla kendimiz adına da
Üzerimize çok büyük oyunlar oynanıyor..
Rabbim yardımcımız olsun..İnş daha da kötüleri olmaz..Önümüzü görmeiyoruz.
@bir yudum mutluluk sana katılıyorum canım.. Para harcamak istemiyorum resmen..
>Başımızdakiler nerde neden müdahele edilmiyor anlamıyorum..
yoksa gerçekten müdahele edecek gücümüzde mi kalmadı..
Maaşlarımıza zam gelse ne olur .gelmeden eridi bile
Allah'ım sen bu kötü günlerimizi iyiye döndür inş..
Çocuklarımız için geleceğimiz için:>((aminnnn..

Günaydın kızlar, dövizdeki altındaki benzindeki ve diğer tüketim ürünlerindeki artışlar beni çok korkutuyor. Sanki arafatayım. Allahım sonumuzu rahat eylesin, bizleri birbirimize düşürmesin...

Dolar konusunda daha da artacak düşüncesindeyim. 4,30 ları görecek sanki bu gidişle.

Ben bu süreçte hiç harcama yapmayı düşünmüyorum, meyve ve ekmek ve haftada bir balık dışında. Buzluktan idare etmeye çalışacağım.

bende geçen ay fırsat bulup alamadım 1.500'dü. pazartesi benimde elimde 3 bin olacak. durdukça zarar ediyoruz gibi görünüyor ama hala bilemiyorum.

Siz çok kullanıyormuşsunuz. 700 tl müthiş bi rakam
Bazen eşimşn arabasıyla bazen benimki ile gidiyoruz gezilerimize. Şu duruma göre karar veriyoruz diyemiyorum. Eşimin arabası 2011 model. Kilometresi yüksek. Benim ki 2016. Ama ikisi de genişlik açısından aynı. İkisi de dizel. Kış aylarında elim de ben de birer depo kullanıyoruz.
Çok şükür rabbime gücümüz yetiyor.

Köfteli patates yemeği ile bulgur pilavı.
Dünden kalan çoban kavurma var azıcık da
evde bi paket mantar ve biraz tavuk göğsü vardı. dondurucuda da biber ve yazdan doğradığım domates. sanırım ben de bunlarla bi mantar tavuk sote yaparım. yanına bulgur pilavı ayran, turşu. bakalım eşime sorayım öğlen tavuklu birşey yemeyecekse akşam menüm bu.

Arkadaşlar evinde çalışan bayanı siğortalı gösteren varmı
Aylık ne kadar tutar hangi işlemleri yapmak lazım bilgisi olan varmı acaba?
Canım biz geçen yıl, kanun çıktıktan sonra kızımın bakıcısının sigortasını yaptık. Öncelikle bağlı olduğun SGK'ya gidiyorsun. Orada bir form var onu dolduruyorsun, bakıcının ve kendinin nüfus cüzdanı ile birlikte formu aynı yere teslim teslim ediyorsun. Eğer bakıcının son 6 ayda SGK girişi yosa devlet 24 aya kadar teşvik veriyor. Yani bir kısmını biz bir kısmını devlet karşılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam biz tutarın %40'ını ödüyoruz. Geçen yıl yaptığımız için eksik bilgi vermiş olabilirim ama genel itibariye bu şekildeydi.

Benim aylık benzin tutarım 850-900 TL civarı oluyor. Havaalanı uzak olduğu için hergün git gel 130 km araba kullanıyorum. Araç dizel olmasına rağmen bu rakamları buluyor. Allahtan şirket mazotu karşılıyor yoksa batmıştık.

Dün bir firma ile daha görüştüm. Eve gelip eşyalara tek tek baktı. 1000 TL dediler. Gelen adam çok düzgündü. Herşeyi kendileri toplayacaklarmış. Mutfak malzemelerini beyaz kağıtlar ile tek tek sarıp kutuluyoruz dedi. Kıyafetleri de büyük içinde askı borusu olan bir koli ile etraflarını naylonlayarak taşıyorlarmış. Bu firma içime sindi. Umarım sıkıntı yaşamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…