- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
Valla düşündüm düşündüm ben de vazgeçtim. Sabahkine mecbur. Ama öğleden sonraya gitmeyeceğim. Eşim ve oğlum şehir dışında olacak. Onlar burada olsalar bu kadar düşünmezdim zaten. Çok şükür durumumuz iyi.canım, ben olsam 210 tl. için tüm günümü, hele de, sevdiklerimle, eşimle, çocuklarımla veya kendimle geçireceğim hafta sonumu bağlamazdım... hele ki ihtiyacım yokken ki seni de tanıdığım kadarıyla, senin de ihtiyacın yok o paraya... tabi fazla para göz çıkarmaz, o ayrı konu... :) yani ne bileyim, daha çok ihtiyacı olan biri gitsin diye de, görev istemezdim sanırım...
Rabbim tez zamanda şifa versin. doktordan dönünce bize de yaz gelişmeleri..Kızlar cok sagolun
Yarin randevumuz var sancilarim daha az
Ama uyuyamiyorum.
Uyku ilaci isticem dr.dan.
Kafam zonkluyo
Uyusukluk gectikce agrim oluyo
Bakalim kaynamaya basladimi
Kızlar cok sagolun
Yarin randevumuz var sancilarim daha az
Ama uyuyamiyorum.
Uyku ilaci isticem dr.dan.
Kafam zonkluyo
Uyusukluk gectikce agrim oluyo
Bakalim kaynamaya basladimi
Yazarim canimRabbim tez zamanda şifa versin. doktordan dönünce bize de yaz gelişmeleri..
Aminnn.rabbim tez zamanda seninle birlikte, acı çeken tüm hastalara şifa versin
KATILIYORUM. ben de elimdekileri ilk fırsatta altın alsam iyi olacak. kar için değil de daha çok eriyip gitmesin diye. bu ay eşimle ay başına kadar ilk defa ayrı ayrı harçlık aldık koyduk cüzdana. eşim öğle yemeğini dışarda yediği için ona 400 tl verdim evdeki paradan, kendime de 200 tl aldım. benim nerdeyse hiç harcamam olmuyor. hemen kapımın önüne bırakıyor servis beni sadece eve çıkmadan varsa bi eksiğim bimden alıyorum ki o da nadir oluyor ev alışverişini eşim yapıyor pazar veya market. o sebeble harcamam çok az. kendime 200 ayırmam sebebim bu. cüzdanımın köşesinde 50 tl daha duruyor ama o birikim. 20 gün kadar var maaşlarımıza inşallah harçlıklarımız bize yeter.. akşam da bebek görmeye gidecez hediyesini geçen hafta almıştım zaten.doların fırlamasından, ona bağlı olarak altının da yükselmesinden şaşkınım. babamın öngörüsü çıktı. babam 2014 yılında 2017 başında dolar 4 TL ya dayanacak, sonlarında ise 5 TL yı görebilir diyordu. inşallah 5 TL öngörüsü çıkmaz. dolar üzerinden borç almayı düşünen eşi, dostu, akrabayı sakın yapmayın diye hep uyardı. bir kısmı dinledi, bir kısmı dinlemedi. allah herkesin yardımcısı olsun. şu aralarda da söylediği, ne alırsan kar! bu ev olur, arsa olur diyor. iyi iş yaptınız diyor bize. bilmiyorum iyi mi yaptık kötü mü, zaman gösterecek.
krediyle ev almayı düşünenler, ellerini çabuk tutsunlar diye de ekliyor. faizler yükselebilir, diğer yandan ev fiyatları da inşaat firmaları zorda kalırsa düşebilir diyor. çok karışık işler.
birikime tam gaz devam inşallah. kendi adımıza spor salonu işinin çıkmasında ve kabul etmemde hayır varmış. bu şekilde hem kredimizi ödeyip, hem kenarı üç-beş demeden atmaya devam edebileceğiz.
dövize yatırım yapardım, ama daha çok altına. şu aralar düşse bile dövize yatırım yapmak kanıma dokunuyor. ya altın ya da fon almaya devam edeceğim. tasarrufa daha daha fazla dikkat edeceğiz. aynı iş yerinde, yakın yerlerde oturan 5 arkadaş aramızda anlaştık. her hafta farklı birinin arabasıyla gidip, geleceğiz. böylelikle ulaşım masrafı, toplu taşımadan bile ucuza geliyor. bunu konuşmadan önce de ben zaten toplu taşımayla gidiyordum. mutfakta zaten israfımız yok hamd olsun. bu konuda hep dikkatliydik, yine dikkat etmeye devam edeceğiz. belki temizlik malzemeleri gözden geçirilebilir. onda da neleri almayabilirim bakacağım inşallah.
Kalite MüdürüyümGöreviniz ne tam olarak ?
bizim de sigaramız vs yok. kendimize ayırdığımız para yol (eşimin servisi var), yemek. 300'er ayırıyorduk, akşam yeniden hesapladık ve 200'er TL ya düşürdük. yetirmeye çalışacağız, yetmezse 250'ye çıkaracağız. eşim araziye çıktığında yemek işini firmalar karşılıyor, olmadı kurumda yiyor. benim de yemeğim iş yerinden. ama genelde midemi kaynattığı için evden götürüyorum. yine öyle yapmaya devam edeceğim. zor günler kapıda, harcamalarımıza hepimiz dikkat etmeliyiz. ülke olarak düze çıkmanın vatandaşa düşen kısmı bu. fakir fukara ne yapacak bilmiyorum. insanlar değil birikim yapmak, evine ekmeği zor götürüyorKATILIYORUM. ben de elimdekileri ilk fırsatta altın alsam iyi olacak. kar için değil de daha çok eriyip gitmesin diye. bu ay eşimle ay başına kadar ilk defa ayrı ayrı harçlık aldık koyduk cüzdana. eşim öğle yemeğini dışarda yediği için ona 400 tl verdim evdeki paradan, kendime de 200 tl aldım. benim nerdeyse hiç harcamam olmuyor. hemen kapımın önüne bırakıyor servis beni sadece eve çıkmadan varsa bi eksiğim bimden alıyorum ki o da nadir oluyor ev alışverişini eşim yapıyor pazar veya market. o sebeble harcamam çok az. kendime 200 ayırmam sebebim bu. cüzdanımın köşesinde 50 tl daha duruyor ama o birikim. 20 gün kadar var maaşlarımıza inşallah harçlıklarımız bize yeter.. akşam da bebek görmeye gidecez hediyesini geçen hafta almıştım zaten.
döviz de, altın da artacak gibi görünüyor. bizim aklımızın ermediği bir plan varsa bilemiyorum.Bu ayın sonunda yurtdışında bir yere 250 dolar ödemem var. Acaba şimdiden alsam mı bilemiyorum. Bu döviz artar mı azalır mı.
Altının 150 tl ye dayanacağını rüyamda görsem inanmazdım.
Canım sen daha çok yaz. Çevrendeki kişilerden de örnek veriyorsun güzel oluyor. Geçen gün okumuştum yorum yapamamıştım. Eviniz hayırlı uğurlu olsun. İyi kiracılarla karşılaşın İnşaallahdoların fırlamasından, ona bağlı olarak altının da yükselmesinden şaşkınım. babamın öngörüsü çıktı. babam 2014 yılında 2017 başında dolar 4 TL ya dayanacak, sonlarında ise 5 TL yı görebilir diyordu. inşallah 5 TL öngörüsü çıkmaz. dolar üzerinden borç almayı düşünen eşi, dostu, akrabayı sakın yapmayın diye hep uyardı. bir kısmı dinledi, bir kısmı dinlemedi. allah herkesin yardımcısı olsun. şu aralarda da söylediği, ne alırsan kar! bu ev olur, arsa olur diyor. iyi iş yaptınız diyor bize. bilmiyorum iyi mi yaptık kötü mü, zaman gösterecek.
krediyle ev almayı düşünenler, ellerini çabuk tutsunlar diye de ekliyor. faizler yükselebilir, diğer yandan ev fiyatları da inşaat firmaları zorda kalırsa düşebilir diyor. çok karışık işler.
birikime tam gaz devam inşallah. kendi adımıza spor salonu işinin çıkmasında ve kabul etmemde hayır varmış. bu şekilde hem kredimizi ödeyip, hem kenarı üç-beş demeden atmaya devam edebileceğiz.
dövize yatırım yapardım, ama daha çok altına. şu aralar düşse bile dövize yatırım yapmak kanıma dokunuyor. ya altın ya da fon almaya devam edeceğim. tasarrufa daha daha fazla dikkat edeceğiz. aynı iş yerinde, yakın yerlerde oturan 5 arkadaş aramızda anlaştık. her hafta farklı birinin arabasıyla gidip, geleceğiz. böylelikle ulaşım masrafı, toplu taşımadan bile ucuza geliyor. bunu konuşmadan önce de ben zaten toplu taşımayla gidiyordum. mutfakta zaten israfımız yok hamd olsun. bu konuda hep dikkatliydik, yine dikkat etmeye devam edeceğiz. belki temizlik malzemeleri gözden geçirilebilir. onda da neleri almayabilirim bakacağım inşallah.
zaman buldukça, çevremden örnekler yaşadıkça yazıyorum canım. burada birbirimizle çok güzel fikir alış verişi yapıyoruz, farkındalığımızı arttırıyoruz.. ev için de teşekkür ederim, inşallah hayrını görürüz. allah isteyen herkese nasip etsin.Canım sen daha çok yaz. Çevrendeki kişilerden de örnek veriyorsun güzel oluyor. Geçen gün okumuştum yorum yapamamıştım. Eviniz hayırlı uğurlu olsun. İyi kiracılarla karşılaşın İnşaallah
Umarım babanın öngörüleri çıkmaz.
Arkadaşlarının da bazı şeylerin farkında olması güzel. Farkında olmayanlara da farkındalık yaratalım bence. Tüket tüket nereye kadar.
Olan elbette harcayacak ki ekonomi çarkı dönsün. Ama iki kuruş memur maaşıyla da beş kuruşluk yaşamaya çalışmamak lazım.
Ekonomi inşaallah toparlanır , allahım işsizlere iş versin, çocuk sahibine evleneceklere, borç ödeyenlere darlık vermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?