Küçük Düşün Büyük Olsun!

biraz araştırdım netten net bilgi alamadım sgk yı aradım bu gün yetkili kişiye ulaşamadım
benim bakıcının eşini çıkarmışlardı işten bu arada iş bulamadı bulması da zor turuizm de çalışıyor
turizm çok kötü durumda
acaba ona sigorta mı yapsak diyorum aslında yazında araştırmıştım biraz ama ne kadar maliyeti olur bilemedim
bir kısmını devletin vermesi durumu da özel teşebbüs için miş sanırım ben devlet memuruyum ayda 12 gün geliyor çok tutmazsa yaptırmayı düşünüyorum

bizde pek pirinç pilavı pişmiyor ama yaptığımda baldo kullanıyorum. osmancık da lezzetli oluyor, çok pişiriyorsanız bir bardaktan deneyin. bim'de satılan efsane markanın baldosu da, osmancık'ı da güzel oluyor.

hastanız kim? kaçırmışım sanırım, çok geçmiş olsun. aallah yar ve yardımcınız olsun.

Merhaba kızlar.
Bugün pazara çıktım. 25 tl harcadım.
10 tl balık
10 tl muz, ayva , elma ve domates
4 tl Turp ve havuç
1 tl maydanoz roka.
Bu hafta özellikle sebze ve yeşillik pahali idi. Kıvırcık 3 tl ıspanak 4 lahana 5 tl Yeşillik demedi 1 tl gibi. Ne eksik ise onları alıp çıktım. Ben de bugun patates oturtma bulgur pilavı ve ayran yaptım yemek olarak.
Bugün Finansbank borcumu da yatırıp oradaki altin hesabımı kapatıp parami çektim. Dolar alacaktım ama kaç bankaya gittiysem dolar kalmamış. Hatta bankacı bir bey bu kadar pahalı olmasına rağmen bu kadar satılmasına şaşırıyorum dedi. Daha da artacak diye millet dolar alımında.
Bugün annem çeyrek almış 250 tl. Her gün endişe ile artışı izliyoruz. Kendimizce önlemler alarak bu süreci yaşıyoruz.
Ben de yüklü altin alımı yapacaktım düşsün dedim ama pek mümkün görünmüyor. Çok miktar alacağım için şu an beklemedeyim.
Mesleğimle ilgili ek görev ve işler almaya başladım. İş iştir ne gelirse kar modundayım. Uzun zaman önce işi bitirip almam gereken paraları da devlet yatirdi. Ama erken ama geç geliyor yeter ki is olsun. Allah bereket versin.
Eve elektrik parası 50 tl gelmiş ki çok iyi. Aynen devam edeceğim inşallah. Bu arada her gün kumbarama da birseyler atıyorum 20 -30 en az giriyor.

kayın valide hasta canım durumda bayağı ciddi
doğru diyorsun küçük bir paket alıp denemek lazım
aslında önceki yıllar bende pek yapmıyordum ama bu sene bayağı yiyoruz

@Am I Mad latiyya k a h v e sizler sanki bir iki gündür yoksunuz umarım bir terslik yoktur

Gezmediğimi halde aylık 600 küsür gidiyor
Gezilse ne olur az çok tahmin ediyorum
Amaaaann gençken sağlıklıyken imkan varken geziceksin hayatın tadını çıkarıcaksın. Benim felsefem bu ..
Bu arada aylık kaç km yol yapıyorsunuz ?

Temizlik malzemelerinin hiç birini almayabilirsin

Bulaşık makinesi limon tuzu+karbonat , parlatıcı yerine de sirke
Çamaşır mak. yumuşatıcı yerine sirke
Banyoda saça ve vücuda doğal sabun + sirke
Genel ev temizliğinde yani her yerde camlar parkeler mobilyaların tozu kapılar dolaplar vb. sirke+karbonat . İstenirse ayrıca limon tuzu + azıcık zeytinyağ
Roll on yerine karbonat

Siz haftada 3 gün mü çalışıyorsunuz

Yeni kimliklerden alan var mı aranızda?
Benim biyometrik fotoğraf çektirmem gerekiyor, o yüzden uzun sürecek. Bari çocuklara çıkartayım diyorum. Fotoğraf gerekmez.
Kimlik başına 15 tl veriliyor. Ülke ekonomisi de kazansın :)

evet nerdeler ben de merak ettim açıkçası.

Günaydın kızlar
3 günlük kar tatilinden sonra bugun okul var
Buz gibidir okul eminim
5 gündür markete gidemedik kardan dolayı
Bugun bişeyler almak lzm artık
Ehliyet ve kimlik ikisi de duruyor henüz değiştirmedim
Fotoğraf rapor vs lzm zmn lzm onun içinde tatilde yaptırmayı düşünüyorum bakalım

Merhaba.
Altın dolar alıp başını gitti.
Ben yeni evliyim, borçsuz evlendim, takılarım duruyor. şu an kaba bir hesapla 4900 tl kar ettim, sizce satsam mı yoksa ne olursa olsun elimde tutsammı?
İlk iki ay çok daha fazla birikim yapmadığıma altın almadığıma çok pişmanım. Ve kendimden öte ülkenin hali beni çok korkutuyor. Kar zarar durumunu kestiremiyorum bile, zamlı maaş almadan maaşımız eridi.

selam hanımlar.. biz de hala ev arıyoruz. aslında ev çok ama almışken büyük değil de güzel bi ev almak istiyoruz. inşallah buluruz yaa. dün akşam menemen yaptım, dondurucuda menemenlik doğranmış domateslerim vardı. ve yine ufak doğradığım biberlerim de vardı, onlarla güzel bi menemen yaptım üstüne de kaşar peyniri ekledim. eşim özellikle ağır yemek istemediği için böyle atıştırdık. bu akşamda yine evdeki malzemeden yaparım.. dondurucuda ekmeğim bile var çok şükür. sizlerde durum ne akşam menüsü hazır mı kafanızda?

Çok şükür düşmeye başladılar.
dolar 3,82 euro 4,07 altın 147 civarı

Çok şükür düşmeye başladılar.
dolar 3,82 euro 4,07 altın 147 civarı
Allahım şu ülkemizdeki insanların borçluların, evleneceklerin, ev geçindirecektin, iş kurmak isteyenin yardımcısı olsun da normal seviyelerine iniş göstersin. Piyasa rahatlasın, canlansın

Ben buralardayım canım
Kazadan sonra boynum ağrımaya başladı
Şu ara fizik tedaviye gidiyorum
Dışarısı felaket
Tipi şeklinde kar var yürümek imkansız..
Allah dışarda olanların yardımcısı olsun
Sen nasılsın? Hastan nasıl oldu?

selam hanımlar.. birşey soracağım. ben geçen hafta bimden domates salçası aldım ama kavanozu baya büyük. iki kişiyiz çok uzun süre gider. ben kavanozun ağzını açınca üstüne yağ koyuyorum ki bozulmasın herkes yapıyordur. ama başka bi topikte dondurucuya atıldığını okudum. Varyemez canım sanırım sen tavsiye etmişsin. ben salçanın yarısını dondurucuya atayım mı ne diyorsunuz. diğer yarısını daha küçük bi kaba üstüne yağ dökerek kullanmayı düşünüyorum. fakat dondurucu için fikirlerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…