biraz araştırdım netten net bilgi alamadım sgk yı aradım bu gün yetkili kişiye ulaşamadımCanım biz geçen yıl, kanun çıktıktan sonra kızımın bakıcısının sigortasını yaptık. Öncelikle bağlı olduğun SGK'ya gidiyorsun. Orada bir form var onu dolduruyorsun, bakıcının ve kendinin nüfus cüzdanı ile birlikte formu aynı yere teslim teslim ediyorsun. Eğer bakıcının son 6 ayda SGK girişi yosa devlet 24 aya kadar teşvik veriyor. Yani bir kısmını biz bir kısmını devlet karşılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam biz tutarın %40'ını ödüyoruz. Geçen yıl yaptığımız için eksik bilgi vermiş olabilirim ama genel itibariye bu şekildeydi.
135 tl kömür aldık bu gün 250 de odun alacağız yarın yada öbür gün
onun dışında 14 tl markete verdim
pirinç mercimek ve şeker almam lazım,
ben genelde baldo kullanıyorum ama diğer pirinçler daha ucuz
diğerlerinden alsam mı bilemedim var mı kullanan baldo dışında pilav için?
bende kara kara düşünüyorum kızlar
hastamız özel hastanede yatıyor günlüğü 350 tl
1 aydır yatıyor daha ne kadar yatacağı da belli değil
kedi kendime düşünüyorum nasıl ödeyeceğiz diye
diğer masrafları söylemiyorum bile git gel uçak biletleri hastane dışından cihaz getirip takıyorlar ara ara
onun fiyatı ayrı
nasıl kalkacağız altından bilmiyorum
sağlık olsun işimiz olsun çalışır öderiz diyorum
ama içten içe de nasıl yapacağız demeden edemiyorum
aynen canım cok korkuncSelâm
Altin alacak olan arkadaslarimbeklemeyin alın
2 gün önce 225ti
Dün 232 den ben aldim
Bugün 245 olmuş
Aslında çok korkunç bır durum neden böyle kat ve kat artıyor anlayamıyoruz
kayın valide hasta canım durumda bayağı ciddibizde pek pirinç pilavı pişmiyor ama yaptığımda baldo kullanıyorum. osmancık da lezzetli oluyor, çok pişiriyorsanız bir bardaktan deneyin. bim'de satılan efsane markanın baldosu da, osmancık'ı da güzel oluyor.
hastanız kim? kaçırmışım sanırım, çok geçmiş olsun. aallah yar ve yardımcınız olsun.
merhaba arkadaşlar....
bu hafta kilo veremedim... ühü,ühü,ühüüüü.... :) daha doğrusu veremedim diye tartılmadım da... ama önümüzdeki hafta, işi sıkı tutup vereceğim inşallah... :)
ben aylık benzin masrafımızdan hiç bahsetmeyeyim... sürekli gezdiğimiz için, bizim çok fahiş aylık benzin masrafı... :)
doların fırlamasından, ona bağlı olarak altının da yükselmesinden şaşkınım. babamın öngörüsü çıktı. babam 2014 yılında 2017 başında dolar 4 TL ya dayanacak, sonlarında ise 5 TL yı görebilir diyordu. inşallah 5 TL öngörüsü çıkmaz. dolar üzerinden borç almayı düşünen eşi, dostu, akrabayı sakın yapmayın diye hep uyardı. bir kısmı dinledi, bir kısmı dinlemedi. allah herkesin yardımcısı olsun. şu aralarda da söylediği, ne alırsan kar! bu ev olur, arsa olur diyor. iyi iş yaptınız diyor bize. bilmiyorum iyi mi yaptık kötü mü, zaman gösterecek.
krediyle ev almayı düşünenler, ellerini çabuk tutsunlar diye de ekliyor. faizler yükselebilir, diğer yandan ev fiyatları da inşaat firmaları zorda kalırsa düşebilir diyor. çok karışık işler.
birikime tam gaz devam inşallah. kendi adımıza spor salonu işinin çıkmasında ve kabul etmemde hayır varmış. bu şekilde hem kredimizi ödeyip, hem kenarı üç-beş demeden atmaya devam edebileceğiz.
dövize yatırım yapardım, ama daha çok altına. şu aralar düşse bile dövize yatırım yapmak kanıma dokunuyor. ya altın ya da fon almaya devam edeceğim. tasarrufa daha daha fazla dikkat edeceğiz. aynı iş yerinde, yakın yerlerde oturan 5 arkadaş aramızda anlaştık. her hafta farklı birinin arabasıyla gidip, geleceğiz. böylelikle ulaşım masrafı, toplu taşımadan bile ucuza geliyor. bunu konuşmadan önce de ben zaten toplu taşımayla gidiyordum. mutfakta zaten israfımız yok hamd olsun. bu konuda hep dikkatliydik, yine dikkat etmeye devam edeceğiz. belki temizlik malzemeleri gözden geçirilebilir. onda da neleri almayabilirim bakacağım inşallah.
biraz araştırdım netten net bilgi alamadım sgk yı aradım bu gün yetkili kişiye ulaşamadım
benim bakıcının eşini çıkarmışlardı işten bu arada iş bulamadı bulması da zor turuizm de çalışıyor
turizm çok kötü durumda
acaba ona sigorta mı yapsak diyorum aslında yazında araştırmıştım biraz ama ne kadar maliyeti olur bilemedim
bir kısmını devletin vermesi durumu da özel teşebbüs için miş sanırım ben devlet memuruyum ayda 12 gün geliyor çok tutmazsa yaptırmayı düşünüyorum
evet nerdeler ben de merak ettim açıkçası.
Allahım şu ülkemizdeki insanların borçluların, evleneceklerin, ev geçindirecektin, iş kurmak isteyenin yardımcısı olsun da normal seviyelerine iniş göstersin. Piyasa rahatlasın, canlansınÇok şükür düşmeye başladılar.
dolar 3,82 euro 4,07 altın 147 civarı
Ben buralardayım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?