Hosgeldiniz hep gelin hep yazinmerhaba hanımlar
birikim konuu her zaman ilgimi çekmiştir.çocukkende harçlığımı hep biriktirir kendime kıyafet falan alırdım.harçlığımı babam aylık verirdi ay sonu sıkışınca benden isterdi bende fazlasıyla geri alırdımevliyim 2 yaşında bir kızım 1 aylık bir oğlum var.kızım doğduğunda işi bıraktım.eşim kurumsal bir markette mağaza müdürü.aldığı aylık 2200 civarı falan müdür güya ciro falan tutarsa prim alıyor o da her zaman olmuyor tabi.doğumdan bir ay önce ev taşıdık doğalgazlı eve geçtik.10 bin civarı masraf oldu.elimizde pek birşey kalmadı.eşimden habersi biriktirdiğim 700 tl ile gr dolar ve euro aldım pazartesi günü.evde de 1 gr ve 1 çeyrek vardı.kumbaram var benimde sizler gibi.akşamları eşimin bozukları alıyorum.ay sonu elimde kalanı atıyorum falan.tekrar 13 tl ile birikime başladım.ev almak hayalim belki birgün kısmet olur.şimdilik çocuklara bes yapalım diyoruz başka türlü koyamıyoruz çünkü.ben de 3-5 ne koyabilirsem koyucam bakalım.
bugün 25 markete 15 kuaföre harcadım.normalde dışarı çıkamadığımdan pek harcamam olmaz.evde netten çekilişlere takılıyorum arada.onunda faydası oluyor.bez kazandım mesela 3 paket benim miniğe iyi oldu.benden böyle arkadaşlar sizleribaşından beri takip ediyorum ve örnek alıyorum.fırsat buldukça yazmak isterim
teşekkür ederim öyle tabi mühim olan eldekiyle birşeyler yapabilmek,geleceği düşünüp ona göre yaşamak,bunu yaparkende bugünü kaçırmamak.bu arada size çok geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınızHosgeldiniz hep gelin hep yazin
Birikiminizde bereketli olsun
Azı cogu olmaz
Hepimizin geliri bir degil ki
Nekadar arttirabilirsek kâr bize.
Cok tesekkur ederimteşekkür ederim öyle tabi mühim olan eldekiyle birşeyler yapabilmek,geleceği düşünüp ona göre yaşamak,bunu yaparkende bugünü kaçırmamak.bu arada size çok geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız
Az az oluyo bizde zaten gelir aman aman olmayincaBende ara ara birikim yapiyorum cok olmasada sizleri okudukca hevesleniyorum kizlar..
İnsallah ..Az az oluyo bizde zaten gelir aman aman olmayinca
3-5Allah ne verdiyse
Devamlı olur umarım
aslında yaptıgınız bırıkımi soylemesenız ayıp olmaz cunku sız defalarca soylemenıze ragmen hala duzeltmıs degıl kendısını ancak icra durumunda sızde eşi oldugu ıcın etkılenırsınız dıye dusunuyorum.Dün yakıt aydat parasını ödedim 400 lira eşimin kredi kartından.
Bende para yoktu. Ama 400 lira ayırmıştık bunun için. Eşim de aynı gün kredi kartına aktaracaktı parayı.
Bir dahaki aya yatıracağını söyledi biraz önce. Ben de dedim ki madem ayırdın bunun parasını hesapta duracağına yatır kredi kartına. Kızdı celallendi.
Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli tartışıyoruz. Adam sürekli gelen borcun birazını öderiz kafasında. Daha önce hep ben kendi maaşımdan biriktirdiğim para ve altınlarla kapattım borcu kaç kere.
Ama bıktım artık.
Şimdi bundan sonra ben hiç karışmasam kredi kartına, ne halin varsa gör desem, zaten kredi kartını kendim için kullanmıyorum. Biriktirdiğim altınları da söylemesem hiç.
Çok mu ayıp ederim. Ben karışmasam biliyorum ki bi kaç aya icralık olur. Ben eşi olduğum için etkilenir miyim bundan?
Ben hiç babamdan böyle görmedim. Babam hayatında kredi kartı kullanmış adam değil. Benim de hiç kredi kartım olmadı
Biriktirdiğin söylemesen hiç de ayıp etmiş sayılmazsın. Zaten defalarca deneyip her defasında vermişsin. Sen bir şekilde birikim yap ordan burdan kus,Koca harcasınDün yakıt aydat parasını ödedim 400 lira eşimin kredi kartından.
Bende para yoktu. Ama 400 lira ayırmıştık bunun için. Eşim de aynı gün kredi kartına aktaracaktı parayı.
Bir dahaki aya yatıracağını söyledi biraz önce. Ben de dedim ki madem ayırdın bunun parasını hesapta duracağına yatır kredi kartına. Kızdı celallendi.
Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli tartışıyoruz. Adam sürekli gelen borcun birazını öderiz kafasında. Daha önce hep ben kendi maaşımdan biriktirdiğim para ve altınlarla kapattım borcu kaç kere.
Ama bıktım artık.
Şimdi bundan sonra ben hiç karışmasam kredi kartına, ne halin varsa gör desem, zaten kredi kartını kendim için kullanmıyorum. Biriktirdiğim altınları da söylemesem hiç.
Çok mu ayıp ederim. Ben karışmasam biliyorum ki bi kaç aya icralık olur. Ben eşi olduğum için etkilenir miyim bundan?
Ben hiç babamdan böyle görmedim. Babam hayatında kredi kartı kullanmış adam değil. Benim de hiç kredi kartım olmadı
Bu aralar market harcamalari bizimde cok tutuyor zamdan sebep mi anlamadim.Günaydın kızlar
Dün kuaföre 30 tl
markete 27 tl harcamam oldu
aylık market parası 800 tl ayırıyorum arttırırım diyorum ama ne yazık ki hiç artmıyor
Ama dün akşam yemeğim yoktu hemen çorba ve tavada pizza yaptım
ben zaten diyetteyim salata mercimek yedim
kendi kendime de sevindim eskiden olsa dışarıdan söyler paraları bayardık
Geçmiş olsun canım neyin var ki çıkamıyorsunBen iyiyken cok market gezer indirim takip ederdim.
Buranin bir tane kaliteli ve kazik marketi var
Yani elma 4tl ise orda 7tl.
Öyle diyim.
Annemler ordan alisveris yapiyolar.
Suan benim alisverisimi annem yaptigindan alismis hep oraya gidiyor.
Bakiyorum etiketlere 2-3tl falan daha pahali(aktuelleri evden takip ediyorum)
Anneme cok pahali orasi en kalitelisi olmasada olur diyorum digerleri kotu diyo.
Boyle boyle gidaya cok harciyor onlar.
Yani ispanak ayni ispanak happy canterde 2.5l ise orda 4tl.
Farki yok bence.
Ben hakmarin falan elmasini,mandalinasini,muzunu begeniyorum.
Happycanter da oyle.
Yani urunlerin geldigi gunu takip edersen iyi urun aliyosun.
Birazda ondan gıda pahaliya gelmeye basladi suan bizde.
Bir an once kendim el atmam lazim olaya.
Yumos oda spreyi istedim annemden ben a101den 5.90a almistim
Annemin gittigi marketde 8.75tl. Ayni ürün.
Almamis o da benim istedigim renk yok diye almamis
Yani alirdi olsaydi.
Pahali bence.
Ben baska market gezerdim bakardim iyi olsaydim.
Ürün ayni urun ayni marka ayni boy niye 2-3tl fazla ödeyim
Enayilik yani.
O sebepden suan belli seyleri istiyorum market ismide veriyorum artik surdan al diyorum.
İsine gelirse aliyor :)
Mecburum suan nerden alirsa hay hay diyorum.
Dün yakıt aydat parasını ödedim 400 lira eşimin kredi kartından.
Ama bıktım artık.
Tabikiii takıl yaaKızlar ben de sizinle takılabilir miyim? Daha öncetr_lelli sayesinde baya tasarruf öğrenmeye başlamıştım ama sonra zor geldi market market gezmek bırakmıştım. Şimdi tekrar başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?