Küçük Düşün Büyük Olsun!

kızlar
Yarın temizlik var 150 liracık

ben de temizlik için çağırıyordum. sonra baktım herkes küçücük eve gerek varmı temizlik için bayan çağırmana dediler. bir de bazen c.tesileri tatil olmaya başladı kendim yapmaya başladım. pazar günü eşim evde temizlik yapmamı hiç istemiyor. ama 150 mi oldu ya 130 vermiştim en son. bu da mı dolar bazında gidiyor

Her topige lazim bir finanscida finansci diyerek basliyorum :)

Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.
Kartı dogru kullanmak cok önemli.
Esya taksitlerinde kolaylik oluyor
Ama ipin ucu kacincada diger ayin maasida daha almadan elden akip gidiyor.

Umarım gönlunuzce bir ev bulursunuz
Sizinde "ev aldik"haberinizi aliriz en yakin zamanda

biz de akşam kalan yemekleri tükettik. şükür çöpe gitmedi. hafta sonundan kalan iki tane küçük balık vardı onları da kedilere verdim. aynen yoğurt için süt aldım pişirdim akşam mayalarım. bir kısmını da içeriz. fazla süt olursa da buzluğa koyuyorum. Peynirleri de aynen buzluğa koyup börek gözleme için kullanıyorum. :)

Kızlar ben hic temizlik icin birini almadim
Tabiki calisan bayanlar icin buyuk kolaylik.
Gerek evim cok buyuk degil gerek calismiyorum gerek duymadim.

Cat kapi gelende oldu evime nasil hep toplu oluyo diyende oldu.
Suan rahatsizim pek yapamiyorum ama elimden geldigince duzenli olmaya calisiyorum
Evi sık supurunce,silince,toz alinca okadar kirlenmiyor.

150tl iyi para
Ama sanirim cam,kapi,mutfak dolabi silmekle gecer o gun
Cok bilmiyorum.

İnşalah ev haberimi veririrm sizlere aslında hiç hesapta yokken 1000 tl ödeme çıktı dedik elimizdeki parayı verirsek bir daha kenara koyamayız taksitli karttan çekelim zaten her ay mecbur ödicez dedik o yüzden tekrar karta bulaştık. Sonra ailevi extra durumlar çıktı yiğenim bizimle yaşamaya başladı onun dersanesi falan derken toparlanamadık sağlık olsun diyelim 3 ay daha sıkıcaz dişimizi ne yapalım.

Ohh bereketli olsun tasarruflarimiz.
Peynir cok iyi oluyor buzlukda pogaca,borek, peynirli yumurta ben her tur peynir koyarim
Misal kasar rendeler koyarim pizzalar icin
Blokda koydugum olur
Blok alirim misal indirimden yarisini buzluga koyarim bisi olmuyor.

bende kimseyi almadım çalışıyorum ama ne bilim bnde gerek duymuyorum sanırım sonuçta pazar günleri 3 saatte yapıyorum. Ama cam silemiyorum bn şimdilik annem siliyor. bakalım ev alçak olursa belk sileyim bende yeni evde

ahh canım bende de aynı sorun var. o sebeple biriktirdiğim yüksek meblağayı söylememiştim. şu an hesabı eksiye düşürmüş. diyorum kapat onu ve ben defalarca kapattım artık yoruldum. o sebeple kapatmıyorum. Ev borcu öderken sıkıştık. kredi çekmemi istedi. ben de dedim kredi kartlarını bana vereceksin. banka kartını da hesap dökümlerini göreceğim. hepsini verdi maaşını da verdi. fakat sonra yeniden kredi kartı çıkartmış. baktım iyice para sorumluluğunu bana yükledi ben de bıraktım. Kredi çektim dedim. bendeki paradan verdim. ve kredi gibi parasını ayırdım. bence ayıp olmaz. o yapamıyorsa sen yap birikimi. Ben kendimden biliyorum eğer biriktirmeseydim şimdi beş kuruşumuz olmazdı kenarda. Laf anlatmak gerçekten zor seni çok iyi anlıyorum. ben artık her ay ödemelerini giderlerini takip ediyorum. tamamen bırakmaktan da açıkçası korkuyorum. çünkü geçmişte öyle bir şey yaşayınca bana ders oldu

Ben kredi kartini seviyorum
Ama hic bir zaman cok acilmam.
Lazim oldugu kadar.
Allah zihin acikligi versin yigeninizede olsun o cok sıkistik dedigimiz gunler gecip gidiyor
Ben geriye donup baktigimda sanki hic olmamis gibi o sıkıntilar.
Gelen ferahlik,bolluk,bereket unutturuyor hepsini

selam kızlar.. baya oldu gelmeyeli.. haftasonu daha doğrusu cuma gece eşimin babannesi vefat etti. aynı şehirde oturuyoruz. gece eşim gitti hastaneye, ölüm raporu falan uğraştı bütün gece. sonraki günler taziye için misafirler akın akın gelmeye başladı.. Allahtan taziye evi diye birşey var.. orda ağırladık misafirleri.. biz kızlar ve gelinler sürekli servis yapmakla, misafir karşılamakla ilgilendik.. çok zorlandık yorulduk, mekanı cennet olsun inşallah.. yazık baya yaşlıydı yatağa düşmüştü aylardır.. acı çekiyordu.. Rabbim günahlarına saysın affetsin, mekanı cennet olsun..

aynen katılıyorum. bir de bankaya faiz ödüyorlar ona en çok sinir oluyorum. sanki ben bankadan zenginim. ben daha nişanlıyken aldığım maaş zammını söylemedim. ve en iyi kararı verdiğimi her geçen gün daha çok anladım.

Aslinda püf noktalari yakalamak ve pratik olmakdan geciyo
Oda oda temizlik yaparim ben bilmem sizde öylemi yaparsiniz.

Mesela yatak odam diyelim
Dolabi assa dokerim ne var ne yok icini silerim yerlestiririm
Yatagi iter ceker halilari toplar tülü sokerim.
Tül yikanirken camı silerim
Avizeyi silerim
Yolluklari silkelerim atarim balkona havalansin
Yerleri supurup siler en son toz alir tulu falan takar cikarim
O ara nevresim falanda dgisirim mis gibi olur

Toplasam surayi 2saatimi aliyor
Muzikde acarim bi tarafdan.
Bazen baza altlarina da girisirsem 1saat daha oyalanabiliyorum.

Bunu 2ayda 1defa yapsak yani 2ayda 2saat ayirsak cok kirlenmez.

Tabi yuzeysel supurme toz alma silme sık olacak.

market harcamaları artık koyduğum tutardan daha fazla tutuyor maalesef. neden ben de anlamadım.

bi de dün eşimi dolandırdılar.. bankadan arayıp.. yani normalde eşim çok uyanıktır, yani öyle herşeye kolay kolay inanmaz.. bi de son bi kaç haftadır sürekli ev için banka kredi falan çok uğraştı yaa bilir banka işlerini.. aramışlar bankadan diye kart ücreti iade edilecek falan.. telefondaki kişiler bütün bilgileri biliyor eşim o sebeble anlayamamış.. en son tam telefonu kapatmış içime bi kurt düştü dedi.. normalde kartın yıllık ücreti iadesi için banka bizi ugrastırırken bu sefer onların bunun için araması beni işkillendirdi diyip hemen aynı dk bankayı aradım böyle bi hizmetiniz var mı diye sordum dedi.. yok öyle birşey demişler eşim de hemen kartlarımı kapatın bloke edin falan dedi.. sonra bankaya gitmiş bakmış hesabında 1800 tlnin 1500 tl si çekilmiş. banka araştırmış İstanbul susurlukta bi atmden çekilmiş diye tespit ettiler. neyse savcılığa falan başvurdu bankadaki çalışan demiş atmden çekildiği için 3 ayda iade yaoılabilir yani yüksek ihtimal.. ayy sormayın kızlar eşim kendini çok kötü hissetti.. canım dedi ben nasıl düştüm buna normalde asla böyle dalgın olmam.. banka demiş neyseki hemen kartlarınızı kapattınız yoksa kredi kartınızın limiti kadar da çekilirdi..

bende bekarken herşeyi balkona atar çeker siler sirkeler yerleştiridim mis gibi olurdu. ama lojmanda her yer dökülüyor zaten oda oda yapıyorum yaparkende dua edyorum bi yer kırılıp elimde kalmasın die

çok geçmiş olsun @zelalke Rabbim en kısa sürede çıkartsın inşaallah sizin paranızı da ödesn banka

bende bekarken herşeyi balkona atar çeker siler sirkeler yerleştiridim mis gibi olurdu. ama lojmanda her yer dökülüyor zaten oda oda yapıyorum yaparkende dua edyorum bi yer kırılıp elimde kalmasın die
Benimde balkonum sivali duruyordu kimse el atmadi
Bu yaz aldim elime boyayi beyaza boyadim
Astarini attim yani
Bu yazda rengini vericem birazda ciceklendirmem lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…