- 27 Şubat 2013
- 14.862
- 42.467
- 798
Yarın temizlik var 150 liracık
Her topige lazim bir finanscida finansci diyerek basliyorum :)tr_lelli öncelikle geçmiş olsun rabbim bir daha göstermesin inşallah.
Kızlar bnmde market alışverişi çok tutuyor yağ şeker falan pahalı gerçi o yüzden sanırım bn birikim yamamıyorum çünkü her şeyi zor yetiriyorum harçlık olayımız yok çünkü harcayacak biyer yok burda onun dışında zaten extra bişey çıkmazsa 3 ay daha böyle devam sonra zaten tayinimiz çıkıcak yeni şehre göre ev alıcaz inşşallah ödemeer dengesi değişecek.
Ben para konusunu eşime bırakmıyorum finansçı olduğumdan oda sorgulamaz ayın 1 bnm maaşım yatar onunda elektrik ve kk ödenir. 15 eşimin yatar krediler ödenir maaş biter zaten sonra yine karta devam. Aslında bn bir yılı aşkın süre kart kullanmadım ve çok rahattım ama bi yerden açık verdik sonra ipin ucu kaçtı inşallah yeniden toparlanıp karttan kurtuluruz. İnşallah da iyi bir ev buluruz bütçemize göre
Bugun kalan ekmek kirintilarini kuslarima verdim yine.
Yemekleri tukettik.
Meyve faslıda bitti.
Ödevler kontrol edildi.
Kalan yogurdu ayran yaptim yenisi mayalaniyor.
Soganim ciriflanmisti bos saksım vardi diktim ona baya sogan veriyor boyle salatalara dogruyorum.
Biraz truff vardi kardesim almisti yenmedi buzluga koydum.
Peynirim vardi baktim yenmicek buzluga kaldirdim onuda boreklere katarim.
İnşalah ev haberimi veririrm sizlere aslında hiç hesapta yokken 1000 tl ödeme çıktı dedik elimizdeki parayı verirsek bir daha kenara koyamayız taksitli karttan çekelim zaten her ay mecbur ödicez dedik o yüzden tekrar karta bulaştık. Sonra ailevi extra durumlar çıktı yiğenim bizimle yaşamaya başladı onun dersanesi falan derken toparlanamadık sağlık olsun diyelim 3 ay daha sıkıcaz dişimizi ne yapalım.Her topige lazim bir finanscida finansci diyerek basliyorum :)
Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.
Kartı dogru kullanmak cok önemli.
Esya taksitlerinde kolaylik oluyor
Ama ipin ucu kacincada diger ayin maasida daha almadan elden akip gidiyor.
Umarım gönlunuzce bir ev bulursunuz
Sizinde "ev aldik"haberinizi aliriz en yakin zamanda
Ohh bereketli olsun tasarruflarimiz.biz de akşam kalan yemekleri tükettik. şükür çöpe gitmedi. hafta sonundan kalan iki tane küçük balık vardı onları da kedilere verdim. aynen yoğurt için süt aldım pişirdim akşam mayalarım. bir kısmını da içeriz. fazla süt olursa da buzluğa koyuyorum. Peynirleri de aynen buzluğa koyup börek gözleme için kullanıyorum. :)
bende kimseyi almadım çalışıyorum ama ne bilim bnde gerek duymuyorum sanırım sonuçta pazar günleri 3 saatte yapıyorum. Ama cam silemiyorum bn şimdilik annem siliyor. bakalım ev alçak olursa belk sileyim bende yeni evdeKızlar ben hic temizlik icin birini almadim
Tabiki calisan bayanlar icin buyuk kolaylik.
Gerek evim cok buyuk degil gerek calismiyorum gerek duymadim.
Cat kapi gelende oldu evime nasil hep toplu oluyo diyende oldu.
Suan rahatsizim pek yapamiyorum ama elimden geldigince duzenli olmaya calisiyorum
Evi sık supurunce,silince,toz alinca okadar kirlenmiyor.
150tl iyi para
Ama sanirim cam,kapi,mutfak dolabi silmekle gecer o gun
Cok bilmiyorum.
Dün yakıt aydat parasını ödedim 400 lira eşimin kredi kartından.
Bende para yoktu. Ama 400 lira ayırmıştık bunun için. Eşim de aynı gün kredi kartına aktaracaktı parayı.
Bir dahaki aya yatıracağını söyledi biraz önce. Ben de dedim ki madem ayırdın bunun parasını hesapta duracağına yatır kredi kartına. Kızdı celallendi.
Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli tartışıyoruz. Adam sürekli gelen borcun birazını öderiz kafasında. Daha önce hep ben kendi maaşımdan biriktirdiğim para ve altınlarla kapattım borcu kaç kere.
Ama bıktım artık.
Şimdi bundan sonra ben hiç karışmasam kredi kartına, ne halin varsa gör desem, zaten kredi kartını kendim için kullanmıyorum. Biriktirdiğim altınları da söylemesem hiç.
Çok mu ayıp ederim. Ben karışmasam biliyorum ki bi kaç aya icralık olur. Ben eşi olduğum için etkilenir miyim bundan?
Ben hiç babamdan böyle görmedim. Babam hayatında kredi kartı kullanmış adam değil. Benim de hiç kredi kartım olmadı
Ben kredi kartini seviyorumİnşalah ev haberimi veririrm sizlere aslında hiç hesapta yokken 1000 tl ödeme çıktı dedik elimizdeki parayı verirsek bir daha kenara koyamayız taksitli karttan çekelim zaten her ay mecbur ödicez dedik o yüzden tekrar karta bulaştık. Sonra ailevi extra durumlar çıktı yiğenim bizimle yaşamaya başladı onun dersanesi falan derken toparlanamadık sağlık olsun diyelim 3 ay daha sıkıcaz dişimizi ne yapalım.
Biriktirdiğin söylemesen hiç de ayıp etmiş sayılmazsın. Zaten defalarca deneyip her defasında vermişsin. Sen bir şekilde birikim yap ordan burdan kus,Koca harcasın
Bence olmaz bu sekilde canım.
Bizde yıllarca eşimlemaaşlarımızı kazancımızı ortak kullandık. Ama ona kalsa birikime falan hiç gerek yok.
Ama bana göre var.
Maaşları ayırdık bu şekilde ben azımsanmayacak bir birikim yaptım.
Keşke yıllar yıllar önce farkına varabilseydim.
Biz kadınıZ Sonuçta, dünyanın binbir türlü hali var kenarda birikimimiz olması gerektiğini düşünüyorum.
Ha ilk evlendiğimizde böyle düşünmüyordum.
Gözüm zamanla açıldı desem yeridir.
Ya da olgunlaştım da diyebiliriz....
Aslinda püf noktalari yakalamak ve pratik olmakdan geciyobende kimseyi almadım çalışıyorum ama ne bilim bnde gerek duymuyorum sanırım sonuçta pazar günleri 3 saatte yapıyorum. Ama cam silemiyorum bn şimdilik annem siliyor. bakalım ev alçak olursa belk sileyim bende yeni evde
Günaydın kızlar
Dün kuaföre 30 tl
markete 27 tl harcamam oldu
aylık market parası 800 tl ayırıyorum arttırırım diyorum ama ne yazık ki hiç artmıyor
Ama dün akşam yemeğim yoktu hemen çorba ve tavada pizza yaptım
ben zaten diyetteyim salata mercimek yedim
kendi kendime de sevindim eskiden olsa dışarıdan söyler paraları bayardık
Kızlar ben de sizinle takılabilir miyim? Daha öncetr_lelli sayesinde baya tasarruf öğrenmeye başlamıştım ama sonra zor geldi market market gezmek bırakmıştım. Şimdi tekrar başladım.
bende bekarken herşeyi balkona atar çeker siler sirkeler yerleştiridim mis gibi olurdu. ama lojmanda her yer dökülüyor zaten oda oda yapıyorum yaparkende dua edyorum bi yer kırılıp elimde kalmasın dieAslinda püf noktalari yakalamak ve pratik olmakdan geciyo
Oda oda temizlik yaparim ben bilmem sizde öylemi yaparsiniz.
Mesela yatak odam diyelim
Dolabi assa dokerim ne var ne yok icini silerim yerlestiririm
Yatagi iter ceker halilari toplar tülü sokerim.
Tül yikanirken camı silerim
Avizeyi silerim
Yolluklari silkelerim atarim balkona havalansin
Yerleri supurup siler en son toz alir tulu falan takar cikarim
O ara nevresim falanda dgisirim mis gibi olur
Toplasam surayi 2saatimi aliyor
Muzikde acarim bi tarafdan.
Bazen baza altlarina da girisirsem 1saat daha oyalanabiliyorum.
Bunu 2ayda 1defa yapsak yani 2ayda 2saat ayirsak cok kirlenmez.
Tabi yuzeysel supurme toz alma silme sık olacak.
Aiyy benimde hobim ozamanmarket ve pazar gezmek benim hobilerime giriyor artık
çok geçmiş olsun @zelalke Rabbim en kısa sürede çıkartsın inşaallah sizin paranızı da ödesn bankabi de dün eşimi dolandırdılar.. bankadan arayıp.. yani normalde eşim çok uyanıktır, yani öyle herşeye kolay kolay inanmaz.. bi de son bi kaç haftadır sürekli ev için banka kredi falan çok uğraştı yaa bilir banka işlerini.. aramışlar bankadan diye kart ücreti iade edilecek falan.. telefondaki kişiler bütün bilgileri biliyor eşim o sebeble anlayamamış.. en son tam telefonu kapatmış içime bi kurt düştü dedi.. normalde kartın yıllık ücreti iadesi için banka bizi ugrastırırken bu sefer onların bunun için araması beni işkillendirdi diyip hemen aynı dk bankayı aradım böyle bi hizmetiniz var mı diye sordum dedi.. yok öyle birşey demişler eşim de hemen kartlarımı kapatın bloke edin falan dedi.. sonra bankaya gitmiş bakmış hesabında 1800 tlnin 1500 tl si çekilmiş. banka araştırmış İstanbul susurlukta bi atmden çekilmiş diye tespit ettiler. neyse savcılığa falan başvurdu bankadaki çalışan demiş atmden çekildiği için 3 ayda iade yaoılabilir yani yüksek ihtimal.. ayy sormayın kızlar eşim kendini çok kötü hissetti.. canım dedi ben nasıl düştüm buna normalde asla böyle dalgın olmam.. banka demiş neyseki hemen kartlarınızı kapattınız yoksa kredi kartınızın limiti kadar da çekilirdi..
Benimde balkonum sivali duruyordu kimse el atmadibende bekarken herşeyi balkona atar çeker siler sirkeler yerleştiridim mis gibi olurdu. ama lojmanda her yer dökülüyor zaten oda oda yapıyorum yaparkende dua edyorum bi yer kırılıp elimde kalmasın die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?