başınız sağ olsun canım. mekanı cennet olsun inşallah.selam kızlar.. baya oldu gelmeyeli.. haftasonu daha doğrusu cuma gece eşimin babannesi vefat etti. aynı şehirde oturuyoruz. gece eşim gitti hastaneye, ölüm raporu falan uğraştı bütün gece. sonraki günler taziye için misafirler akın akın gelmeye başladı.. Allahtan taziye evi diye birşey var.. orda ağırladık misafirleri.. biz kızlar ve gelinler sürekli servis yapmakla, misafir karşılamakla ilgilendik.. çok zorlandık yorulduk, mekanı cennet olsun inşallah.. yazık baya yaşlıydı yatağa düşmüştü aylardır.. acı çekiyordu.. Rabbim günahlarına saysın affetsin, mekanı cennet olsun..
Arkadaşlar merhaba ben de sessiz takipçilerdenim aklıma bir şey takıldı onu söylemek için yazıyorum 135 li fairy 60 tl diyorsunuz ya ben 63lü bir paketi 17.5 tl ye aldım 2 paket alsam 126 tanesini 35 tl ye almış olucam daha hesaplı olmuyor muBen de A101 e uğradım fairy için bulamadım. Başka marketten aldım
Ama a101 de 135 li 60 liraydı
Ben 100 lüsünü 37 liraya aldım. Aynı ürün hem de. Sanki daha hesaplı oldu gibi.
İki farklı peynir ve fairy aldım 65-70 arası bi para verdim ama unuttum şimdi
Beni aydınlatırsanız sevinirim bu konudaArkadaşlar merhaba ben de sessiz takipçilerdenim aklıma bir şey takıldı onu söylemek için yazıyorum 135 li fairy 60 tl diyorsunuz ya ben 63lü bir paketi 17.5 tl ye aldım 2 paket alsam 126 tanesini 35 tl ye almış olucam daha hesaplı olmuyor mu
Ya bişey dicem
Kağıt para kumbarası yapanlar.
Ben yeni başladım da, acaba her ay sonu kumbarayı açıp çıkan parayla altın mı alsam? Ne dersiniz? Aylık mı biriktirsem yoksa daha uzun mu?
Kizlar kuyumcudan geliyorum.
Kuyumcum tanidik.
Epey oturdum konustuk halimi goruncede baya uzuldu esimin memleketlisi hemde arkadasi.
Setimin bilekligide duruyormus ben diger bilekligimi bozdurmusum meger.
Set ve bilekligim 3.840tl tuttu.
Esim 1000tl almisti evlenirken
Uzerine 700tlye yakinda ben ekledim
4ata 1yarim 1ceyrek aldim.
Gr konustuk
Ben hep gr almak istedim elim gitmedi simdiye kadar.
Kayip olmaz diye dusunuyordum
Meger 1gr alinca kayip baya varmis.
Alis 147
Satis 134
Nöyyy? Dedim.
Yaa dedi
Gr toplu alirsan tamam okey ama 1gr-1gr o
Hayır dedi
Ceyrek al ozaman dedi.
Tabiki en iyisi ata yada bilezik dedi.
Biliyosun sana hep ata bilezik verdim onla devam et dedi
Yani bugun 4.500tl falan altin almis oldum.
Bereketli olur devami gelir umarim.
Bileklik, set falan hic bisim kalmadi takmalik.
Yuzuklerim var sadece takmalik suan.
13.000kadar olmustu zaten altinlarim bugun +4.500 oldu
Eder 17.500
20.000yapicam insAllah.
Boyle ufak ufak sınırlar belirleyince biriktirmesi daha zevkli bir hal aliyor.
Ne kadar veriyorsun temizliğe?
Bana da perşembe gelecek
150 veriyorum
Bi de mantı siparişi verdim 100 liraya
Perşembe 250 lira gidecek
Bir de bana altın borsasından yatırım için en mantıklısının gram olduğunu işçiliğinin en az olduğunu söylemişlerdi
Merhaba, ben garantiyle çalışıyorum. Şöyle diyeyim Amerika'da bir tanıdığım var ve oradaki ekonomiyi sürekli takip ediyor işte o tanıdığın dediklerini yapıyorum. Bir de Bigpara'yı takip ediyorum.
kızlar dün eşim bana diyorki sağlık için tamamlayıcı sigorta varmış. yılda 900 tl. ameliyatta falan hiç para ödemiyormuşsun. bana sordu ne yapalım diye. yani ameliyatlık durumla ya belki karşılaşırız belki karşılaşmayız. sizce böyle bişey mantıklımı ? yani o parayı kenara koysak dedim. o da ameliyat parasını karşılamaz birikim dedi.
Bizimkide tanidik bozup yerine yine altin alinca fark kesmiyo
Ama paraya cevirince nekadar duser bilmiyorum.
Bir dahaki disari cikmamda baska kuyumcuya boyle detayli sorucam.
Anlaticam.
Misal ben her ay 1-2gr alicam.
Altin yukselse bile bozdururken kaybim nekadar oluyor nekadar dusuyosunuz galan diye sorucam.
Hic sormadim
Kart yazdirdim orada yaziyorsa bakim
Amin cnm
Bilezik ve ata evet en iyi yatirim araci.
O burmalarda da kaybin az oluyor hep burma öneriyor benim kuyumcumda.
O modeli sevmiyorun diye almadim.
Cok özel bir dugun olursa koluma takarim dedim.
Hani kardesim falan evlenirse.
Burmayi kolda hic sevmiyorum.
altın olarak hiç yatırım yapmadım. Sanki dahamı kar ettiriyormuş ne
Ne güzel demişsin darısı isteyenlerin başına diye. ben artık hamile kalabileceğimi bile düşünemiyorum. Yine de dualarını bekliyoruzzz.
merhaba hanımlar
birikim konuu her zaman ilgimi çekmiştir.çocukkende harçlığımı hep biriktirir kendime kıyafet falan alırdım.harçlığımı babam aylık verirdi ay sonu sıkışınca benden isterdi bende fazlasıyla geri alırdımevliyim 2 yaşında bir kızım 1 aylık bir oğlum var.kızım doğduğunda işi bıraktım.eşim kurumsal bir markette mağaza müdürü.aldığı aylık 2200 civarı falan müdür güya ciro falan tutarsa prim alıyor o da her zaman olmuyor tabi.doğumdan bir ay önce ev taşıdık doğalgazlı eve geçtik.10 bin civarı masraf oldu.elimizde pek birşey kalmadı.eşimden habersi biriktirdiğim 700 tl ile gr dolar ve euro aldım pazartesi günü.evde de 1 gr ve 1 çeyrek vardı.kumbaram var benimde sizler gibi.akşamları eşimin bozukları alıyorum.ay sonu elimde kalanı atıyorum falan.tekrar 13 tl ile birikime başladım.ev almak hayalim belki birgün kısmet olur.şimdilik çocuklara bes yapalım diyoruz başka türlü koyamıyoruz çünkü.ben de 3-5 ne koyabilirsem koyucam bakalım.
bugün 25 markete 15 kuaföre harcadım.normalde dışarı çıkamadığımdan pek harcamam olmaz.evde netten çekilişlere takılıyorum arada.onunda faydası oluyor.bez kazandım mesela 3 paket benim miniğe iyi oldu.benden böyle arkadaşlar sizleribaşından beri takip ediyorum ve örnek alıyorum.fırsat buldukça yazmak isterim
Merhaba kızlar
Okuyamadım, nasılsınız?
Bugün 5.5 lira dolmuşa verdim
5.5 lira da arkadaşla çikolata aldık yedik, ben ısmarladım.
Evde kumbara yapmıştım kağıt para kumbarası. 70 lira vardı. Annem kumbaramı patlatmış. Hem de okumayan çalışmayan evde bi işin ucundan tutmayan, işi gücü gezmek tozmak sevgilisiyle takılmak evde sürekli kavga çıkaran Kızkardeşime vermek için.
Biriktirdiğin söylemesen hiç de ayıp etmiş sayılmazsın. Zaten defalarca deneyip her defasında vermişsin. Sen bir şekilde birikim yap ordan burdan kus,Koca harcasın
Bence olmaz bu sekilde canım.
Bizde yıllarca eşimlemaaşlarımızı kazancımızı ortak kullandık. Ama ona kalsa birikime falan hiç gerek yok.
Ama bana göre var.
Maaşları ayırdık bu şekilde ben azımsanmayacak bir birikim yaptım.
Keşke yıllar yıllar önce farkına varabilseydim.
Biz kadınıZ Sonuçta, dünyanın binbir türlü hali var kenarda birikimimiz olması gerektiğini düşünüyorum.
Ha ilk evlendiğimizde böyle düşünmüyordum.
Gözüm zamanla açıldı desem yeridir.
Ya da olgunlaştım da diyebiliriz....
aynen katılıyorum. bir de bankaya faiz ödüyorlar ona en çok sinir oluyorum. sanki ben bankadan zenginim. ben daha nişanlıyken aldığım maaş zammını söylemedim. ve en iyi kararı verdiğimi her geçen gün daha çok anladım.
@zelalke cnm o beninde esimin basina geldi.
Yani bazi bilgilerini sormuslar
Esimde iyi anlar banka islerinden ben pek cakmam
Esimde siz bankaysaniz bende sizin musterinizim sordugunuz bilgileri bilmeniz gerekiyor demis.
Sonra kapamislar telefonu.
Yani her an heryerden cikiyolar
Ben cok 000lı nolari ve bu 0212li nolari acmiyorum artik
Cunku ya anket icin ariyolar ya reklam ya banka bisiler
Birde bu ara surekli oglum icin ariyolar cok sıkıldim.
Ortaokula gidiyor ya teog hazirlik icin etut merkezlerinden ariyorlar.
Telf okul ne sebeple bunlara veriyor iznimiz olmadan anlamiyorum
Kuran kurslarindan dahi araniyorum.
benim mantığıma göre de belli olan ödemenin, kredi kartına yüklenmesi. hesabını bilen, parasını doğru yöneten veya yönetmeye çalışan herkes böyle düşünür. canım senin geçinmeye niyetin varsa, elini üzerinden çekemezsin. çekersen hepiniz birden zararını görürsünüz. madem parayı idare etmekte zorlanıyor, idareyi tamamen sen üzerine alsan? yani ödemeleri sen halletsen, alınacaklara sen karar versen, eşine de harçlık versen? kabul eder mi bunu? insanız, farklı konularda zaaflarımız vardır. eşin bu zaafını kabul etmiyor mu? anlayabileceği dili sen daha iyi bilirsin, anlatsan ona? bir de böyle denesek desen? keşke hayatın bu yönüne de aynı pencereden bakabilseniz ama olmuyorsa olmuyor. farklı yollar arayıp bulmak, sonra da icraate geçirmek gerek.
eşinin böyle sorumsuz bir yanı varsa, kenarında mutlaka birikimin olmalı. ben ayrı gayrı birikime normalde karşıyım, ama normalde. sizde özel bir durum var. adam ben dağıtsam da, arkamı toparlayacak biri var diye düşünüp, onun rahatlığından sorumluluk duygusunu geliştiremiyor olabilir.
Arkadaşlar merhaba ben de sessiz takipçilerdenim aklıma bir şey takıldı onu söylemek için yazıyorum 135 li fairy 60 tl diyorsunuz ya ben 63lü bir paketi 17.5 tl ye aldım 2 paket alsam 126 tanesini 35 tl ye almış olucam daha hesaplı olmuyor mu
Bence aylık alın
Çünkü altın genelde yükseliyor , şimdi 800 tl ye 5 gr alırsınız , yazın 800 tl ye 4 gr alabilirsiniz
Ytd
Afiyetle yiyin
Ben kilosunu 17 den itimattan alıyorum. Sizinki Kaç kilo?
Allah kardeşinize akıl fikir merhamet versin
Sizin evdeki kumbarayı anneniz nasıl patlatıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?