Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba kızlar...
Uzunca bir aradan sonra yine buradayım...
İşler yoğun ve hem ev hem ofis zaman zaman yoruyor...Ona rağmen elimden geleni fazlasıyla yapıyorum...Birikim ve tasarrufa devam ediyorum...Zaruri ihtiyaçlar dışına çıkmamaya çalışsam da hem ev hem ofisi döndürmek kolay olmuyor...
Bu ara ben de buzluga yüklenmeye başladım. Meyve ve balık dışında birkaç hafta sebze bile almayi düşünmüyorum. Bakliyat stogum da beni fazlasıyla götürür. Bugün fasulye hasladim 1 kg dan fazla. Bir kısmıyla bu aksam için yemek yapıp kalanını buzluga atacağım. Süt aldık yoğurt yapacağım. Yazdan koyduğum ne varsa bitirmeye çalışacağım. Kuru biber , konserve , tarhana bu aralar sık pisecek. Dün 3 posta çamaşır yıkayıp kuruttum ve evi supurdum. Bugün de toz alma , ütü ve yemek yapılacak. Ogleden sonra da kahvaltılık alışverişi için markete giderim. Hafta sonu için bankadan para çekmemişim. Oglanin kumbarasindan borç aldım. Evden çıkmayıp kırıp dizimi oturursam idare ederim.
Hepinize huzurlu ve gönlünüzce gececek bir hafta sonu diliyorum...
Sevgiler...

migros ta kozmetik ürünlerinde yarı fiyat indirim yapmış , zaten kullandığım pleeng ve yüz temizleme jelim var iki çeşit . bitmişti geçen baktım 13 tl . almadım . şimdi 6,95 te aldım çok iyi oldu . sepete de başka şeyler ekledim hem ihityaç hemde indirimli olan 87 tl tuttu .... akşam üzeri teslime edilecek

Cüzdanımda maaş gününe kadar 125 tl kalmıştı. 25 tl sini cüzdanın derinliklerine gönderdim. 100 den artan olursa onu da yollarım oraya
Şimdilik bir harcamam Yok.
Nisa'na kadar kıyafet alışverişini de durdurdum

merhaba arkadaşlar...
tatile gittik döndük, kazasız belasız, çok şükür....

bir kaç ufak tefek sağlık sorunu yaşadım, hemen en kötüsünü düşünen biri olarak, kendimi çok yıpratıyorum...
Rabbim hastalıkla imtihan etmesin, hiç kimseyi de, bizleri de... zira sağlık olmayınca hiç bir şeyin anlamı ve değeri yok...

yatırım, birikim de aynen devam... bol harcamalı devam ediyor... burada bazen arkadaşlar masraf kalemlerini yazıyor da, bizde olan bir çok kalemi göremiyorum... mesela, çocukların eğitim, kurs, spor, aktivite gibi birçok kalem harcaması var bizde ve toplamda, ev için olan giderlerden kat kat fazla... biz mi biraz abartıyoruz diye de düşünmüyor değilim hani... :) yani okul döneminde, en az bir spor dalı ve en az, ders dışı eğitim anlamında, bir kursumuz olur bizim... kredi ödememiz ve kiramız yok bi, çok şükür....

arabayı sattık, pat diye geldi adam, sizin arabayı istiyorum dedi, daha satılık çıkarmadan... :) çok ani oldu, yeni araba bakıyoruz, ama düşünüyorum da bir arabaya en çok ne kadar verilir, verilmeli.... sanıyorum ben ama daha çok eşim, bu konuyu da abartıyoruz.... tamam iyi, kaliteli, sıfır olsun ama, çok da uçmaya gerek yok, nihayetinde araba... sonra da, amaan üç günlük bile olmayan dünyada, parayla değer biçme hiç bir şeye, diyorum... :)

gel git ler yani, hayatta her konuda olduğu gibi....

eeee, sizler nasılsınız.... :)

CAnım bizim bebekler daha küçük olduğundan o kalemler yok o yüzden :)
Bizde ev bakıyoruz. Ben araba konusunda sıfırdan yanayım akmaz kokmaz diye 2. elde tiriger kayışı falan değişmesi lazım rot balansa sokman lazım kendin bineceğin için sonra polen filtresi hava filtresi falan bakımları ama sıfır alıyorsun yıllarca bi sıkıntı çıkmıyor senede bir bakım sadece o kadar

senin kaç tane ? kaç yaşındalar? :)

ya benim kızım 2.5 yaşında, 3 olacak, babasına sorsan, çok geç kaldı, bazı eğitimler için... :))

ben de sıfırdan yanayım, ev ve araba konusunda....kendim oturacak ve kullanacaksam tabi... :)

benim şimdilik 1 bebeğim var henüz 15 aylık ikinciyi rabbim nasip ederse düşünüyorum ikisi bir büyüsün diye ama nasip bakalım. bende 3 yaşından sonra kreş ve özel matematik kursları hafıza kurslarına göndereceğim inşallah çok şükür ki onlara yatırım yapabiliyoruz bu bile yeterli bence en iyi yatrım çocuklara yapılan yatırımdır.

Rabbim hayırlısıyla gönlünüzdekini versin... :)

kesinlikle... onlara iyi bir kişilik ve eğitim kazandırmak, anne babanın hem asli görevi, hem de en büyük yatırımı....

Markete 32 tl
Pazara da 30tl verdim
Çamaşır attım yıkanıyor
Azcık uzansam iyi olacak
Temizliğe halim yok daha bakalım yaparım belki

Öncelikle merhaba
Benim çocukların biri 5. Sınıf diğeri 2 sınıfa gidiyor oğlum 4 yaşında paralı kurslara gönderemiyorum sadece eşim çalışıyor ve en fazla maaşı 2 bin oldu ve şuanda askari ücretle başka bir işe başladı. İki okulda kurslar var. Santral, saz,halkoyunları gibi ücretsiz .Ben oraları değerlendiriyorum Geçen sene hentbol için seçildi kızım ve dizinde problem oldu doktor gidebilir dedi ama kızım devam etmedi. Elimde olsa bende gonderirdim ama gücümüz buna yetiyor . Buna da şükür.Allah bereket veriyor.

paran olsa, bir arabaya en fazla ne kadar verirsin?

buyur burdan yak, gibi oldu ama... :)
Canım biz de 2 araba var.
Eğer tek arabamız olsa idi 200 bin verirdim.
Ancak tek masrafı almak değil. Kaskosu sigortası oluyor. Araba ne kadar lüks olursa bu masrafları da o derece artıyor.
Hem eşimin hem Benin arabam Yeni. Ben arabamı geçen yıl 100 bine yakın bir rakama aldım.
Seneye eşimşn arabasını değiştireceğiz. Arabayı satarız. Yeni arabaya 150 ( sattığımız arabada dahil) ye kadar verebiliriz sanırım.
Siz ne kadarlık araba düşünüyorsunuz

Paraları bitirdik geldik
Ehliyet 400 kurşun parası dosyayı aldık
Çamaşır makinesi taksidi 200
Eşimin tel 104
Kurban için para ayırdık onu 15 euro aldım yoksa harcanıyor. Kızlara kumparasina aldım 4 lira 1er lira içine attım. Nisan var 22 ayar bilezik 6.70 Gr 700 kardan cektirdik 240 lira üstüne verdik. Eşim benzin ve sigara aldı ne kadar ödedi bilmiyorum bugünkü harcama bide zulamda 70 lira vardı onada 19 dolar aldım 30 lira gelecek param var komşu borç aldı inşallah oda zulaya ben buralara takılmadan önce elimde 1 lira bile kalmıyordu .

@meyraa cnm biz yeni değiştirdik arabayı
50-60 bin civarıydı aklımda
Sonra aman ona bu kadar verceğine suna su kdr ver derken 84e çıktık
Sıfır da değil üstelik
Sıfır alınca satarken değer kaybettiğini düşünüyorum ben
Önceki araçtan iyi Bi arac olmadıgı halde 10bin kar ettim 5 yıl da kullandım
Bunda 1 yılda o karı ederım ben
Ama amacım uzun süre kullanıp eve odaklanmak bnm
Tabi araba daha yükselirse satıp ev için peşinat yapıp daha uygununu da aşabilirim
Hem yatırımlık hem kullanmalık çift yönlü düşünüyorum

Burda genelde firmalar topluyor arsa tarla ne varsa o yüzden yüksek
o yüzden uzun yıllar kâr edemezsiniz yinede gelin araştırın siz bilirsiniz.

Allah kolaylıklar versin...

Neredeyse aynı çocuklarımız....benim de büyük 5. Ortancam 3 e gidiyor, kızım da 2.5 yaşında... :)

ben de eve geldim sağolsun eşim evi detaylı bi şekilde süpürmüş.. yorgunum hem çok iyi oldu..banyo tuvalet kaldı.. haa çamaşırları da atmadım makinaya daha.. yemek yapmaya başladım.. şuan düdüklüde kaz eti haşlanıyor birazdan altını kapatıp normal tencereye alacam içine patates havuç soğan ve bi iki diş sarmısakla haşlayacam.. yanına da bulgur pilavı salata iyi gider.. ayy ben kalkıp çamaşırları atayım... burdayım arada yazın kızlar.. öpüldünüz..

Biz olanı 100 bine sattık.... iki üç katı bir şey düşünüyoruz... eşim sağlamdır, güvenlidir vs diye diye fiyat yükseliyor... ona kalsa 500-600 verir arabaya...bir araba için fahiş fiyatlar, neredeyse bir ev parası, evet, ama bizim çevreye göre çok normal fiyatlar.... param da olsa arabaya iki yüz üç yüz bin vermem, deyip büyük konuştum galiba... :) hayırlısı bakalım, nasipte ne varsa o olur....

akşama bende duşa girip bi güzel yıkanırım sonra banyoyu güzelce ovup çamaşır suyu dökerim yarına kalmaz yarın normal yıkarım. kolay olur bana da dolabıda toplayayım yine karıştı 1 haftada yarında süpürür silerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…