- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
CAnım bizim bebekler daha küçük olduğundan o kalemler yok o yüzden :)merhaba arkadaşlar...
tatile gittik döndük, kazasız belasız, çok şükür....
bir kaç ufak tefek sağlık sorunu yaşadım, hemen en kötüsünü düşünen biri olarak, kendimi çok yıpratıyorum...
Rabbim hastalıkla imtihan etmesin, hiç kimseyi de, bizleri de... zira sağlık olmayınca hiç bir şeyin anlamı ve değeri yok...
yatırım, birikim de aynen devam... bol harcamalı devam ediyor... burada bazen arkadaşlar masraf kalemlerini yazıyor da, bizde olan bir çok kalemi göremiyorum... mesela, çocukların eğitim, kurs, spor, aktivite gibi birçok kalem harcaması var bizde ve toplamda, ev için olan giderlerden kat kat fazla... biz mi biraz abartıyoruz diye de düşünmüyor değilim hani... :) yani okul döneminde, en az bir spor dalı ve en az, ders dışı eğitim anlamında, bir kursumuz olur bizim... kredi ödememiz ve kiramız yok bi, çok şükür....
arabayı sattık, pat diye geldi adam, sizin arabayı istiyorum dedi, daha satılık çıkarmadan... :) çok ani oldu, yeni araba bakıyoruz, ama düşünüyorum da bir arabaya en çok ne kadar verilir, verilmeli.... sanıyorum ben ama daha çok eşim, bu konuyu da abartıyoruz.... tamam iyi, kaliteli, sıfır olsun ama, çok da uçmaya gerek yok, nihayetinde araba... sonra da, amaan üç günlük bile olmayan dünyada, parayla değer biçme hiç bir şeye, diyorum... :)
gel git ler yani, hayatta her konuda olduğu gibi....
eeee, sizler nasılsınız.... :)
CAnım bizim bebekler daha küçük olduğundan o kalemler yok o yüzden :)
Bizde ev bakıyoruz. Ben araba konusunda sıfırdan yanayım akmaz kokmaz diye 2. elde tiriger kayışı falan değişmesi lazım rot balansa sokman lazım kendin bineceğin için sonra polen filtresi hava filtresi falan bakımları ama sıfır alıyorsun yıllarca bi sıkıntı çıkmıyor senede bir bakım sadece o kadar
benim şimdilik 1 bebeğim var henüz 15 aylık ikinciyi rabbim nasip ederse düşünüyorum ikisi bir büyüsün diye ama nasip bakalım. bende 3 yaşından sonra kreş ve özel matematik kursları hafıza kurslarına göndereceğim inşallah çok şükür ki onlara yatırım yapabiliyoruz bu bile yeterli bence en iyi yatrım çocuklara yapılan yatırımdır.senin kaç tane ? kaç yaşındalar? :)
ya benim kızım 2.5 yaşında, 3 olacak, babasına sorsan, çok geç kaldı, bazı eğitimler için... :))
ben de sıfırdan yanayım, ev ve araba konusunda....kendim oturacak ve kullanacaksam tabi... :)
benim şimdilik 1 bebeğim var henüz 15 aylık ikinciyi rabbim nasip ederse düşünüyorum ikisi bir büyüsün diye ama nasip bakalım. bende 3 yaşından sonra kreş ve özel matematik kursları hafıza kurslarına göndereceğim inşallah çok şükür ki onlara yatırım yapabiliyoruz bu bile yeterli bence en iyi yatrım çocuklara yapılan yatırımdır.
@meyraa ben de sıfırdan yanayım. Arabalarımızı hep sıfır aldık. Çok da memnunuz
merhaba arkadaşlar...
tatile gittik döndük, kazasız belasız, çok şükür....
bir kaç ufak tefek sağlık sorunu yaşadım, hemen en kötüsünü düşünen biri olarak, kendimi çok yıpratıyorum...
Rabbim hastalıkla imtihan etmesin, hiç kimseyi de, bizleri de... zira sağlık olmayınca hiç bir şeyin anlamı ve değeri yok...
yatırım, birikim de aynen devam... bol harcamalı devam ediyor... burada bazen arkadaşlar masraf kalemlerini yazıyor da, bizde olan bir çok kalemi göremiyorum... mesela, çocukların eğitim, kurs, spor, aktivite gibi birçok kalem harcaması var bizde ve toplamda, ev için olan giderlerden kat kat fazla... biz mi biraz abartıyoruz diye de düşünmüyor değilim hani... :) yani okul döneminde, en az bir spor dalı ve en az, ders dışı eğitim anlamında, bir kursumuz olur bizim... kredi ödememiz ve kiramız yok bi, çok şükür....
arabayı sattık, pat diye geldi adam, sizin arabayı istiyorum dedi, daha satılık çıkarmadan... :) çok ani oldu, yeni araba bakıyoruz, ama düşünüyorum da bir arabaya en çok ne kadar verilir, verilmeli.... sanıyorum ben ama daha çok eşim, bu konuyu da abartıyoruz.... tamam iyi, kaliteli, sıfır olsun ama, çok da uçmaya gerek yok, nihayetinde araba... sonra da, amaan üç günlük bile olmayan dünyada, parayla değer biçme hiç bir şeye, diyorum... :)
gel git ler yani, hayatta her konuda olduğu gibi....
eeee, sizler nasılsınız.... :)[/QUOTE
Canım biz de 2 araba var.paran olsa, bir arabaya en fazla ne kadar verirsin?
buyur burdan yak, gibi oldu ama... :)
40 dekar dediğiniz 400 dönüm mü oluyor ? ( unutmuşum yahu ) peki onun satılık fiyatı ne kadar ?
Ben istanbulda yaşıyorum
Ekip biçemem
Hem vaktim olmaz hem anlamam
tarla/arsa durduğu yerde değerlenirken bir yandan da ek getirisi olsun istiyorum , ya alıp kiraya vermeli , ya da cevizlik zeytinlik gibi bir yer almalı .. Ama onların bakımı nasıl olur bilmiyorum, eşim de ilgilenmez .. Yevmiyeli yaptırsak astarı yüzünü geçer mi onu da bilmiyorum , o açıdan alıp kiraya vermek daha mantıklı geldi ..
Öncelikle merhaba
Benim çocukların biri 5. Sınıf diğeri 2 sınıfa gidiyor oğlum 4 yaşında paralı kurslara gönderemiyorum sadece eşim çalışıyor ve en fazla maaşı 2 bin oldu ve şuanda askari ücretle başka bir işe başladı. İki okulda kurslar var. Santral, saz,halkoyunları gibi ücretsiz .Ben oraları değerlendiriyorum Geçen sene hentbol için seçildi kızım ve dizinde problem oldu doktor gidebilir dedi ama kızım devam etmedi. Elimde olsa bende gonderirdim ama gücümüz buna yetiyor . Buna da şükür.Allah bereket veriyor.
Canım biz de 2 araba var.
Eğer tek arabamız olsa idi 200 bin verirdim.
Ancak tek masrafı almak değil. Kaskosu sigortası oluyor. Araba ne kadar lüks olursa bu masrafları da o derece artıyor.
Hem eşimin hem Benin arabam Yeni. Ben arabamı geçen yıl 100 bine yakın bir rakama aldım.
Seneye eşimşn arabasını değiştireceğiz. Arabayı satarız. Yeni arabaya 150 ( sattığımız arabada dahil) ye kadar verebiliriz sanırım.
Siz ne kadarlık araba düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?