Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ayy ne güzel gelir ama biriktirmemek de enteresan :)

hayırdır ne oldu yine kart mevzusumu :) bizim de geçen bahsetmiştim karttan nakit çekmiş diye meğer kendinin bile haberi yokmuş. hesaptan çekiyorum diye karttan çekmiş. ne diyim 50 lira bankanın parasına kattık yazık.

Doğru söylüyorsunuz. Bakıcımıza verdiğimiz parayı her ay birikime atsam güzel olur tabiki de ama o paraya ihtiyacım yok aslında. En iyisi dediğiniz gibi kızı tam güne çevirip ablayı da 2. çocuk netleşene kadar ev işlerinde kullanmak.

hem dışarıda yemek işi, hem de hiç bir imkanından faydalanmadığı evinin aidatıyla birlikte 3000'i bulması. inşallah öyle bir evi kendisi satın alır.

Karttan nakit çekince de çektiği kadar mı ödemesi gerekiyor geri, faizli mi?

Ev mevzusu.
Ben ev alalım derdim. Ama eşim 2 sene daha kredi borcu altına girmeyelim dedi, ikna olmuştum. Hiç konusunu bile açmıyordum.

Dün nasıl olduysa konusu açıldı. Hiç kredi çekmeyi düşünmüyormuş. Ben de sana kalsa 40 sene sonra ev sahibi oluruz dedim. Bunun üzerine tartıştık biraz.
Yataktaydık hem, sonra döndük kıçımızı uyuduk. Sabah da pas vermedim.
Gereksiz trip yaptım galiba

Gülme kız. Cidden ya birisinin yardımına ihtiyacım var.
Ayın 15 i itibariyle burada gelir gider paylaşcam.
Ya da kendime bir konu açıp oraya yaZıp kendi çetelemi tutcam
yaşam şeklin, eşinle bu konuya aynı pencereden bakman, bakamıyorsanız en azından bir şeyleri sana bırakması gibi faktörler var. sen konu aç, ben dahil bir çok kişi fikir verecektir.

karttan para çekince ücreti var onu ödüyorsun. Ya aslında sen doğru diyorsun. kredi çekince insan zorlansa da bir şekilde ödeniyor. kenarda birikimin oluyor evim oluyor.yani evin olunca kenarda paran olmuş oluyor. ben buna benzer şeyleri çoook yaşadım. şimdi ev değiştirme konusunda da yaşadım. böyle birşeye kızsa da ev alında dönüp der iyiyki almışız.iyiki yapmışız.

Gülme kız. Cidden ya birisinin yardımına ihtiyacım var.
Ayın 15 i itibariyle burada gelir gider paylaşcam.
Ya da kendime bir konu açıp oraya yaZıp kendi çetelemi tutcam

valla tek kişi hesap yapınca olmuyor, sen yaparsın eşin yapmaz bu defa onun yaptığı fazla harcamaları kapatırsın, bu sökük çorap gibi devam eder.

Şimdi şöyle düşünüyorum ben.
Bizim bir arabamız var. 50 bin liraya sıfır aldık 2 sene önce.
Alırken 15 bin liralık düğün çeyreklerimizi bozduk. 35 bin kredi çektik. 48 bin olarak geri ödüyoruz her ay 1000 lira.
Bunun 26.000 i ödedik.
Mesela çok büyük sıkıntı oldu Allah korusun, yüklü paraya ihtiyacımız oldu.
Kredili arabayı satmak mantıksız ama kredili satarız, 45-50 bin arasına satsak yarısı ile kredi kapatır yarısını da kullanırız. Tabi bilerek kredili arabayı satmayız, sadece zor durumda kalırsam bu seçenek var.

Evde aynı şekilde, kredili alsak bile satabiliriz z kredili de satılıyor. Çok karlı bi iş değil ama sonuçta ev bizim oluyor

ya sizlere bir fikir soracağım. biz evi büyütecektik ya daha önce anlatmıştım. ev satılmıyor. günler geçiyor... kardeşim ortak arsamıza ev yaptıracak bana dedi siz de düşünür müsünüz. Çünkü elimdeki ev için biriktirdiğim parayı değerlendirmek istediğimi biliyor. tabi orada ev yaptırsak da burada ev alsak da bir miktar kredi çekeceğiz. sizce burada istanbulda evi büyütmekmi mantıklı yoksa annemin evinin orada köyde bir evim daha olmasımı mantıklı. yatırım olarak hangisi daha iyi olur acaba çok kararsız kaldım.

evi belli bir süre satamıyorsun. öyle biliyorum ama. biz 5 yıllık kredi çekmiştik. 4 yıl sonra satabilirsiniz demişlerdi. ama en azından kira vermiyorsun. paran çöpe gitmiyor. araba bile para götürüyor. ev para getiriyor. Bizim ev küçük. 70 bine almıştık 5 yılda 170 oldu değeri. her açıdan ev almak bana mantıklı geliyor. hiç bir yatırım ev kadar kazandırmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…