- 27 Şubat 2013
- 14.861
- 42.447
- 798
ha evet h.sonu kahveye geldi. ayy sana gıcık oldum, kendime bin gıcık oldum diye başladı.boş bir zamanda mart ayının bütçesini beraber yapalım. ama beni çok darlama sakın dedi. biriktirdiğini benim hesabıma atmayacaksın kızım, kendin kullanacaksın dedim. kız hayatı boyunca hiç birikim, hesap yapmamış. anlattıklarım gözünde büyüdü galiba. bakalım fırsat bulursak oturup yapacağız. 12000 kadar gelirleri var maşallah. ama beş kuruş birikimi yokmuş. zararın neresinden dönerse kardır.
Gelirin ne kadar, nasıl bir hayat tarzın var bilemiyorum ama hem çocuğu kreşe göndermek hem eve yardımcı almak güzel bir şey olsa gerek. İmkanın var ise neden olmasın. Para biriktirmek için bazı şeylerden vazgeçilmemeli diye düşünüyorum.
Şöyle mesela
Çocuk tam gün kreşte. Evde yardımcı var.
Çocukla sen eve geliyorsun. Ev temizlenmiş, yemek ütü yapılmış. Sana da çocukla oynamak kalıyor, oh mis. Eve yardımcı gelmese akşam eve gelince yemek temizlik düşünmekten çocuğu ihmal edicen belki de.
Kadına verdiğin 1700 ile çocuğun için zaman satın alıyormuşsun gibi düşün.
Önemli olan çocuğa ev arsa para bırakmaktan ziyade güzel bir çocukluk günleri bırakmış olursun.
Allah tamamına erdirsin diyeyim şimdiden. Çok güzel bir hediye.
Darısı benim kocama.
Ama dün akşam atıştık
Doğru söylüyorsunuz. Bakıcımıza verdiğimiz parayı her ay birikime atsam güzel olur tabiki de ama o paraya ihtiyacım yok aslında. En iyisi dediğiniz gibi kızı tam güne çevirip ablayı da 2. çocuk netleşene kadar ev işlerinde kullanmak.Gelirin ne kadar, nasıl bir hayat tarzın var bilemiyorum ama hem çocuğu kreşe göndermek hem eve yardımcı almak güzel bir şey olsa gerek. İmkanın var ise neden olmasın. Para biriktirmek için bazı şeylerden vazgeçilmemeli diye düşünüyorum.
Şöyle mesela
Çocuk tam gün kreşte. Evde yardımcı var.
Çocukla sen eve geliyorsun. Ev temizlenmiş, yemek ütü yapılmış. Sana da çocukla oynamak kalıyor, oh mis. Eve yardımcı gelmese akşam eve gelince yemek temizlik düşünmekten çocuğu ihmal edicen belki de.
Kadına verdiğin 1700 ile çocuğun için zaman satın alıyormuşsun gibi düşün.
Önemli olan çocuğa ev arsa para bırakmaktan ziyade güzel bir çocukluk günleri bırakmış olursun.
Allah tamamına erdirsin diyeyim şimdiden. Çok güzel bir hediye.
Darısı benim kocama.
Ama dün akşam atıştık
hem dışarıda yemek işi, hem de hiç bir imkanından faydalanmadığı evinin aidatıyla birlikte 3000'i bulması. inşallah öyle bir evi kendisi satın alır.Allah bereket versin geliri de güzelmiş
Aslında birikimden çok sağlıklı beslenmeye yönelse yine birikim yapar o
Sinir olduğunu hissettim demiştin en azından kendine de sinir olmuş demekki hatasını gördü yüzleşmek zor oldu
Geç olsun güç olmasın diyelim :)
hayırdır ne oldu yine kart mevzusumu :) bizim de geçen bahsetmiştim karttan nakit çekmiş diye meğer kendinin bile haberi yokmuş. hesaptan çekiyorum diye karttan çekmiş. ne diyim 50 lira bankanın parasına kattık yazık.
çok eğlenecektin değil miiii? yaramaz bir kızsın senyapma yaa...
hem dışarıda yemek işi, hem de hiç bir imkanından faydalanmadığı evinin aidatıyla birlikte 3000'i bulması. inşallah öyle bir evi kendisi satın alır.
yaşam şeklin, eşinle bu konuya aynı pencereden bakman, bakamıyorsanız en azından bir şeyleri sana bırakması gibi faktörler var. sen konu aç, ben dahil bir çok kişi fikir verecektir.Gülme kız. Cidden ya birisinin yardımına ihtiyacım var.
Ayın 15 i itibariyle burada gelir gider paylaşcam.
Ya da kendime bir konu açıp oraya yaZıp kendi çetelemi tutcam
çok eğlenecektin değil miiii? yaramaz bir kızsın sen
Karttan nakit çekince de çektiği kadar mı ödemesi gerekiyor geri, faizli mi?
Ev mevzusu.
Ben ev alalım derdim. Ama eşim 2 sene daha kredi borcu altına girmeyelim dedi, ikna olmuştum. Hiç konusunu bile açmıyordum.
Dün nasıl olduysa konusu açıldı. Hiç kredi çekmeyi düşünmüyormuş. Ben de sana kalsa 40 sene sonra ev sahibi oluruz dedim. Bunun üzerine tartıştık biraz.
Yataktaydık hem, sonra döndük kıçımızı uyuduk. Sabah da pas vermedim.
Gereksiz trip yaptım galiba
burdan hissediyorum, itiraz etmeyok canıııım... :)
Gülme kız. Cidden ya birisinin yardımına ihtiyacım var.
karttan para çekince ücreti var onu ödüyorsun. Ya aslında sen doğru diyorsun. kredi çekince insan zorlansa da bir şekilde ödeniyor. kenarda birikimin oluyor evim oluyor.yani evin olunca kenarda paran olmuş oluyor. ben buna benzer şeyleri çoook yaşadım. şimdi ev değiştirme konusunda da yaşadım. böyle birşeye kızsa da ev alında dönüp der iyiyki almışız.iyiki yapmışız.
Paylaş burda herkes kendi çapında yardımcı olur fikir yürütülür üzme kendiniGülme kız. Cidden ya birisinin yardımına ihtiyacım var.
Kızlarcım yarın doğuma giriyorum. İyi dileklerinizi eksik etmeyin.
Sevgiler hepinize.
Şimdi şöyle düşünüyorum ben.
Bizim bir arabamız var. 50 bin liraya sıfır aldık 2 sene önce.
Alırken 15 bin liralık düğün çeyreklerimizi bozduk. 35 bin kredi çektik. 48 bin olarak geri ödüyoruz her ay 1000 lira.
Bunun 26.000 i ödedik.
Mesela çok büyük sıkıntı oldu Allah korusun, yüklü paraya ihtiyacımız oldu.
Kredili arabayı satmak mantıksız ama kredili satarız, 45-50 bin arasına satsak yarısı ile kredi kapatır yarısını da kullanırız. Tabi bilerek kredili arabayı satmayız, sadece zor durumda kalırsam bu seçenek var.
Evde aynı şekilde, kredili alsak bile satabiliriz z kredili de satılıyor. Çok karlı bi iş değil ama sonuçta ev bizim oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?