Küçük Düşün Büyük Olsun!

138 TL den 1çeyrek altın aldım.Çarşambaya para yatıcak onunla da altın alıcam inş.

Hanımlar merhaba,
Size bir sorum olacak. Ben kızımı bu sene yarım gün kreşe başlatmıştım. Bakıcımız da sabahtan gelip ev işlerini yapıyor, öğlen de kızı teslim alıp, ben gelene kadar kızla ilgileniyor. Mart ayından itibaren kızı tam güne geçirmek istiyorum. Çünkü eve 13:30 gibi geliyor. Uyuması saat 15:00'i buluyor. Gece de yatmak bilmiyor. Saat 23:30 gibi anca yatırabiliyorum. Kızım 3,5 yaşında ama ben bu uyku meselesinden dolayı tükendim. Tam gün giden çocuklar öğlen 13:00-14:30 arası uyuyorlar ve anneleri en geç 21:30'da çocuklarının uyuduğunu söylüyor.
Bu durumda bakıcımıza ihtiyaç kalmıyor. 2. çocuk meselesini bir düşünüyorum bir vazgeçiyorum. Eğer ablayı çıkartırsam ve ikinci olursa bakacak kimsemiz olmadığı için perişan oluruz, fakat çıkarmazsam da 1 sene boşuna para vermiş gibi olacağım.
Ablaya 1700 TL+ sigorta ödüyorum. Az bir para değil. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? İkinci çocuk ihtimali ve ev işleri için tutar mıydınız yoksa yolları ayırır mıydınız? Bu arada kızın kreşine yarım gün için 1350 TL ödüyorum. Tam gün olursa 1650 TL olacak.

Ooo hemsomm benimde baba ordulu
Afiyet olsun
Aynen kanki gelir az sonrq
Sagol cnm
Corba
Tavuk sote
Bulgur pilavi olabilir cnm
Kolay gelsin
Cnm 1tam parasi deyince birikmiyo
Onceden 575-600tl falan cikariyodum simdi 985lerde fiyati hemen birikmiyor
Gr,ceyrek alip sonra tam yaptirirsin.
Insan o altinlari gordukce parasinida altininida harcamaya kiyamiyor inan.

hem çalışan hem de 2 çocuk annesi olarak şunu söyleyebilirim.kesinlikle tam gün verin okula.bende büyük oğlumu 3.5 yaş gibi başlattım ve 2. akabinde de 2. çocuğum oldu.okul için evet yatma kalkma saatleri daha düzenli oluyor kesinlikle ve okulda daha iyi vakit geçirdiğini düşünüyorum en azından bütün gün okulda olunca tv izleme olayı olmuyor..ayrıca hem okula hem bakıcıya para ödüyorsunuz ama çocukta akşam yatma düzeni olmadığı için anneye de hiç kaliteli zaman kalmıyor. 2. çocuk işi de tamamen kısmet.ne zaman olacağının bir garantisi olmadığı için boş yere bakıcıya para vermekte bana göre mantıklı değil. diğer taraftan maddi durumunuz müsaitse hemen çocuk yaparsanız bakıcıyı bırakmayın.çocuğunuzu da öğleden sonra uyutmasın böylece akşam erken uyur.

2.bir cocuk olmus olsa yani o abla o cocuklada ilgileniyor olsa para tamam

Sizin yerinizde olsam tam gun verip is saatime denk getirir sadece kres parasi oderdim.
Ama 2.cocuk olursa evde yardimci gerekebilir (bakan bir yakininiz yok sanirim onu varsayarak yaziyorum)

Evli arkadaslarla takil ornek al evlen cnm
Evlen evlen gezme :)
Ben gibi otur

Ben de okulda daha verimli vakit geçirdiğini düşünüyorum. Bizim evde TV yayını yok. Bakıcımız ilk başladığında eve kamera koymak istemedim ve gün boyu çocuğu TV karşısında oyalama ihtimaline karşı evdeki TV yayınını kapattım.
Allah var kızıma o kadar iyi baktı ki, ben kendim o kadar bakamazdım. Ayrıca yemek, temizlik ve ütü de yapıyor. Ben eve geliyorum sofra hazır, ev işi yok. Geldiğim gibi kızımla vakit geçirebiliyorum.
Benim aklımda kızımı tam güne geçirip, 2. ye hamile kalmak vardı. Ama bu gece yatmama mevzusundan dolayı o kadar bunaldım ki aynı anda ikinci bir çocukla uğraşacak gücü kendimde göremiyorum. Bir yandan da kardeş gerekli diye düşünüyorum. Siz 3,5 yaşında bir çocuk ve bir bebekle nasıl bir dönem yaşadınız? Ben aklımı kaybetmeden böyle bir süreci atlatabilir miyim acaba...

elecda canım benim oğlumun da uyku problemi var öğleden sonra 3.5 gibi uyuyunca gece uyumak bilmiyor
gerçekten çok yorucu bir durum
2. çocuk olursa da tabi güvendiğin biri bırakman istememen de normal
konuş istersen sadece ev işleri için gelsin şimdilik
çocuk olunca da yine eski düzenini sağlarsın
maddi olarak da seni yormayacaksa tabi
bazen de ne yaşayacağımız belli olmuyor
belki daha iyi biri çıkar karşına ya da ara versen de tekrar gelir sana

Kesinlikle 2. çocuk olursa yardımcıya ihtiyacım var. Benim doğum iznim 16 Hafta. Ücretsiz izin alma şansım yok. Annem yok. Kayınvalidem zaten başka bir şehirde görümcemin kızına bakıyor. Bir daha bu kadar iyi bir kadın bulamayabilirim. Beni korkutan da bu.

merhaba canım

neredesin bilmiyorum ama, hem yardımcı, hem de kreş fiyatları baya yüksek....

üç çocuklu ve çalışan bir anne olarak, aynı gel-gitleri yaşadım yıllarca... güvenilir birini bulmak, hele de büyük şehirdeysen ve akraban da değilse çok zor... para ikinci planda kalıyor, güvenilir olsun da para hiç mühim değil diyorsun....

güvenilir bir bakıcıyla ev mi, yoksa sosyal ortamı çok daha renkli olan kreş mi daha iyi diye, gel-gitler yaşıyorsun... çok küçük yaşlarda, güvenilir ve de çocukla kaliteli zaman geçirebilen bir bakıcıyı, kreşe tercih ederdim ben, büyüyünce zaten ihtiyaç haline geliyor eğitim ve sosyalleşmek, çocuk için... yerinde olsam ve kreşin daha verimli olduğunu düşünseydim, yardımcıyı, ikinci çocuk oluncaya kadar rolantiye alır, haftada bir gibi, sadece ev işleri için alırdım, kaybetmek istemiyorsam...

Canım, iyi bakıcı bulmak o kadar zor ki... Ben ablayı bıraksam aynı şartlarda veya daha iyi şartlara ertesi gün iş bulur. Ama ben yardıma ihtiyacım olunca bulamazsam o zaman ne yaparım diyorum. Minimum 1 yıl sadece ev işine 1700 TL ödemek mantıklı gelmiyor bir taraftan... Ay bayılacağım

Ankara'dayım canım. Çevremdeki tüm bakıcılar bu fiyatlara geliyor. Kreş de İngilizce, öğretmenler yabancı. O yüzden fiyatı biraz yüksek. Hoş kreş araştırırken yarım güne 1100'den aşağı fiyat veren olmamıştı.
Bakıcımızı ben doğumdan bir hafta önce başlattım. 3 ay beraber baktık sonra ben işe başladım. Gözüm hiç arkada kalmadı. 3,5 senedir kızımla beraber. Kızı yarım gün kreşe başlatalı 6 ay kadar oldu. Kızım kendi istedi, yoksa ben 4 yaşında başlatmak niyetindeydim.
Abla haftada bir ya da yarım gün parasına mümkün değil gelmez. Ya aynı paraya devam edeceğiz ya da gelmeyecek.
3 çocuk için çok saygı duydum bu arada, 2. çocuk bana korkunç birşey gibi gözüküyor bu ara

Eğer eşimin çalışma saatleri düzgün olsaydı mesela eve geliş saati, hafta sonumuz olsaydı daha kolay olurdu. Ama tüm yük bendeyken ve aralarında 3,5 yaş varken biraz zor oldu. O kadar dikkat etmemize rağmen kardeş kıskançlığı da oldu. Benim en büyük destekçim okulda ki öğretmenimizdi. Benim çocuklarım için aralarında 5 yaş olsaydı daha iyi olurmuş :)). İkisi de erkek. Tabi her çocuk için durum farklı. Ben annem bakmasına rağmen çok zorlandım aralarında denge kurmak için. Çünkü bir yanda 3,5 yaşında oyun oynamak isteyen bir çocuk, diğer yanda kolik bir bebek. Şu anda küçük 16 aylık, büyük 4,5 yaşında. Araları daha iyi. Zorlukların büyük kısmı geçti çok şükür.

kendimi gördüm sende bir an... :) evet zor, hatta çok zor... ne işe konsantre olabilirsin, ne eve, tam anlamıyla... ikinci olur, birinciyle tam ilgilenememenin vicdan azabı başlar, biri bebek kıyamazsın, biri büyük kıyamazsın, üstüne bir de üçüncüyü istersin... :))) (burda koptum :) ) üçüncü arada kaynayacaktır, tecrübeli annelerden duyduğuna bakılırsa, ama hiç de öyle kaynama maynama olmaz, vicdan azabında level atlarsın sadece :) vs. vs. ki benim kendi işim, annem, kardeşlerim yardımcı, bir de 5 yıldır evde yardımcı var, buna rağmen bunları yaşadıysam, başkasını düşünemiyorum bile...

amma velakin, bir gülüşleri, bir anneeeeem deyişleri, unutturur bütün çektiklerini... hiç yaşamamış, hiç sıkıntı çekmemiş gibi olursun...

Rabbim herkesin gönlüne göre versin....

Ben de tam olarak bu anlattıklarını yaşamaktan korkuyorum. Akşam 17:00 gibi evde oluyorum ve gece 23:30'a kadar sadece kızımla uğraşıyorum. Özlediği için bizimle oyun oynamak istiyor, kendi başına vakit geçirmiyor ve uyumuyor. Zor bir bebekti. Şimdi kızım ve bir tane de kızım kılıklı bir bebekle evlat katili olur muyum onu kestiremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…