Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim annem vefat etti. 1 tane kız kardeşim var. Başka bir şehirde yaşıyor. Ankara'da akrabam yok, eşimin de yok. Bir bakıcı ablamız var, başka da yardımcı olan, 1 saat bak da şu işimi halledeyim diyebileceğim bir Allah'ın kulu yok. Bir Afrika atasözü vardı "Bir çocuğu büyütmek için bir kabile dolusu insana ihtiyaç vardır" diye. İşte o kabile ben de yok

Merhaba kızlar,
Evde yoğurt, zeytin ve ekmek bitmiş onları alıp geleceğim. Liste ile alışverişe çıkmak çok iyi oluyor

Bu ay biraz harcamalı geçti pek birikim yapamadım Ama ihtiyaca yönelikdi. Watsons ve migrosda indirim varmış Kişişel bakım ürünleri için 70 TL harcadım.

Erkek arkadaşımın arabasına açılmayan küçük teneke kumbaralardan almıştım yarısı dolmuş. Tamamı dolarsa gram altın parası çıkar

Normalde hiç özel günleri kutlama gibi bir adetimiz yoktur.
Ama dün arabaya bindiğimde cebindeki bozuk paraları verdi, kumbaraya atmam için. Torpidoyu açtığımda kuyumcudan bir bilezik kutusu gördüm. Hemen atladım tabi

Bana bir bilezik almış. Hem çok şaşırdım hem de çok mutlu oldum. Kuyumcu arkadaşı da abi çok akıllısın hem hediye hemde yatırım demiş. O da önceden harcadıklarıma üzülüyorum diyor
Kadınlar günü yaklaşıyor o zaman da çeyrekli bilezik isterim dedim

Bende ona Colins'den 2 kot aldım 200 TL tuttu. Onunda pantolonları çok eskimişti. O da ihtiyaca yönelik bir hediye oldu. İyi oldu yani

Bence o zaman kızın öğleden sonra ki uykusunu iptal edin. İlk bir kaç gün zorlanır ama alışır. Akşam olduğunda da bir rutin oluşturup wc, diş fırçalama, kitap okuma ve uyku. Zaten okulda 4- 5 yaş grubunda uyku yok. Sizin de az kalmıştır 4 yaşa. Bir de okulda ki öğretmende desteklerse güzel olur. Bizim haftalık davranış listemiz var. Ve her hafta yapılan davranışa gülen yüz koyup okula gönderiyoruz. Sizin şartlarınızda eğer 2. Çocuğu düşünüyorsanız bakıcıyı bırakmayın. Çünkü güven her şeyden daha önemli.

anlıyorum canım ama, emin ol etrafın dolu da olsa, sorumluluk, yük yine annede..... bak babada demiyorum :) kızım 2 yıl neredeyse hiç uyumadı doğru dürüst, bir sıkıntısı da yoktu ama uyumayı sevmiyordu, sabaha kadar oyna gıkı çıkmazdı, ama uyku yok.... baba uyurdu, yapacak çok fazla bir şeyi yoktu çünkü, ama anne sabaha kadar oynatıp, sabah da işe gidecekti... ve o kadar keyfine düşkün, ne anne/babası ne de eşi vs için bir saat uykusuz kalamayan insan, söz konusu evladı olunca gocunmadan yıllarca uğraşabiliyor... kadınlar zayıf ama anneler güçlüdür, sözünü çok severim... :)
evet ihtiyacın olduğunda, bir saatliğine de olsa bırakabileceğin birilerinin olması da büyük bir nimet, bu tartışılmaz...

bi de hep olumsuz düşünme, her çocuk bir olmaz, kardeş olsalar bile ( gerçi benimkilerin üçüne de, uyku dedin mi, bir şeyler olurdu ama :)) ) biri çok uykusuz, problemliyken, biri gayet sakin, çok kardeş gördüm ben...

bence sen bakıcıyı bırakma, çalışan bir kadın için, akşam eve geldiğinde, işlerin yapılmış, yemeklerin pişmiş olması büyük bir nimet... hasta olur, bir iki gün evde dinlenir çocuk, göndermezsin, yarın bıkar kreşten, yine yardımcıya ihtiyacın olur, ikinciyi de geciktirmezsin.... bi de babalar var tabi, en problemli ve en büyük çocuk onlar.... :) sen relaks ve huzurlu olmalısın ki, eşine ve çocuklarına da huzur verebilesin, ve tabi onlardan geri dönüşler de güzel olsun...

sağlık ve huzur, paradan çooook daha önemli.... ne için çalışıyor ki zaten....

aa ne güzel, kuyumcunun dediği gibi hem hediye, hem yatırım. güle güle kullan canım. erkek arkadaşın da kotlarını iyi günlerde giysin.

The Black umarım bebeğini sağlıkla kucağına almışsındır. rabbim analı babalı, dedeli nineli büyütsün. darısı tüm bebek isteyenlerin başına olsun.

Çocuğunuzu kreşe verdiğinizde ücreti ayrıca konuşmanızı öneririm. Zaten kendiside dile getirecektir çocuk faktörü kalktığında ..şimdi işler hazır diyorsunuz,kreşe verseniz bile akşam çocukla ilgilenmekle beraber evle ilgilenmenizde gerekecek. Zaten yardımcı kaçınılmaz olacak. Bence ücreti yeniden konuşup,devam etmelisiniz

Edit:sonraki mesajınızı görmedim,gelmez demişsiniz zaten

eşimin kuzeni aradı, müsaitseniz akşama çaya gelelim dedi. ben de yemeğe gelin dedim. dün zeytin yağlı pırasa yapmıştım. ortaya onu koyarım. mantarım var, kuş başı etle tek porsiyonluk güveçlerde fırına atarım. çıkmadan önce de üzerine kaşar peyniri koyarım. ezo gelin çorba ve az pilav yaparım. dün vişne kompostosu da kaynatmıştım. yemekten sonra da meyve, allah bereket versin oturur afiyetle yeriz.

Ohhh afiyet olsun
Merak ettim o arkadaşınla tekrar görüşecektin birikim konusu mantıklı gelmiş mi :)

Çok sevimlisiniz ya :) güle güle mutlu günlerde kullanın/harcayın inşallah

Ohhh afiyet olsun
Merak ettim o arkadaşınla tekrar görüşecektin birikim konusu mantıklı gelmiş mi :)
ha evet h.sonu kahveye geldi. ayy sana gıcık oldum, kendime bin gıcık oldum diye başladı. boş bir zamanda mart ayının bütçesini beraber yapalım. ama beni çok darlama sakın dedi. biriktirdiğini benim hesabıma atmayacaksın kızım, kendin kullanacaksın dedim. kız hayatı boyunca hiç birikim, hesap yapmamış. anlattıklarım gözünde büyüdü galiba. bakalım fırsat bulursak oturup yapacağız. 12000 kadar gelirleri var maşallah. ama beş kuruş birikimi yokmuş. zararın neresinden dönerse kardır.

Gelirin ne kadar, nasıl bir hayat tarzın var bilemiyorum ama hem çocuğu kreşe göndermek hem eve yardımcı almak güzel bir şey olsa gerek. İmkanın var ise neden olmasın. Para biriktirmek için bazı şeylerden vazgeçilmemeli diye düşünüyorum.
Şöyle mesela
Çocuk tam gün kreşte. Evde yardımcı var.
Çocukla sen eve geliyorsun. Ev temizlenmiş, yemek ütü yapılmış. Sana da çocukla oynamak kalıyor, oh mis. Eve yardımcı gelmese akşam eve gelince yemek temizlik düşünmekten çocuğu ihmal edicen belki de.
Kadına verdiğin 1700 ile çocuğun için zaman satın alıyormuşsun gibi düşün.

Önemli olan çocuğa ev arsa para bırakmaktan ziyade güzel bir çocukluk günleri bırakmış olursun.

Allah tamamına erdirsin diyeyim şimdiden. Çok güzel bir hediye.

Darısı benim kocama.
Ama dün akşam atıştık

Bana da yap bi hesap kitap

Allah bereket versin geliri de güzelmiş
Aslında birikimden çok sağlıklı beslenmeye yönelse yine birikim yapar o
Sinir olduğunu hissettim demiştin en azından kendine de sinir olmuş demekki hatasını gördü yüzleşmek zor oldu
Geç olsun güç olmasın diyelim :)

Okulla öğle uykusu meselesini konuştum. 4 yaşın büyük bölümü uyuyor. Kızım da öğle uykusu uyumadığında çok hırçınlaşıyor. Henüz ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Halihazırda dediğiniz şekilde uyku rutinimiz var. Ama sadece pijamasını giydirip, dişlerini fırçalamaya ikna etmem 1 saat sürüyor. Uykuyu sevmiyorum diye bağıra bağıra bir hal oluyor.
2. yi teoride düşünüyorum. Kardeşi olur, iyi olur gibi. Ama süreç gözümün önüne geldikçe vazgeçiyorum.
Haklısınız bakıcıyı bırakmasam benim için daha hayırlı olacak gibi görünüyor...

Çok haklısın... Ben ablamızla devam edeyim en iyisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…