- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
günaydın herkezeAma gorsen dışarıdan çok zengin gorunuyoruztabii ki cimri olmayı hiç sevmem Allah ta ne beni ne esimi nede yavrumu cimri olanlardan eylesin
Mesela.benim.babam çok yardımcı olur bize evime geldiğinde dolabı doldurur. Buzdolabı üzerinde fatura varsa alır ,öder. Ama babam bilmez bu kadar kredi odememiz var. Demem diyemem. Esimi e bu seni evi gecindiremiyorsa neden evlendi demesin,dusunmesin diye. Soylemedim. İyiyiz biz baba diyorum. Annemde ablamda ayni şekilde. Allah eksikliklerini göstermesin. Çocuğumun bezinin parasını babam verir. Bir iki defa kp almıştır. Hak geçmesin şimdi.
Ama babam annem boyleyken esimin tarafının böyle bizden alması sanki bizim borcumuz yokmuş gibi davranması ve eşiminde tamda bu davranışlarina destek olması beni.sinirlendiriyor. arkadaş yemeğe çıktık sen neyin cengaverisin 8kişinin yemek parasını oduyorsun.
Ben çalışıyorken böyle bu kadar degildik. Paramızı birleştirir odemeleri yapar. Kenara 5o-100 atardik
Ben izne çıktım. Eşim ben halledecegim.dedi.. Gerçekten kredi kartını takıları falan halletti sagolsun. Söyleyince kötü oldum ben.
Ya çok sukur su an muhtaç değiliz kimseye Rabbim sağlık sıhhat versin.
Borçlar odenir . cok borc.odedik. bunları da.oderiz. arada ki fark o.zaman çocuğum yoktu şimdi var. Ben onu düşünüyorum.
Gözünuz aydın. Çok sukur bitmiş borclariniz.yollar trafik kalabalık iş stresi ev temizliği derken çok yoruluyor insan gerçekten. Araba inşallah alırsın. Kazasız belasız kullanırsın.günaydın herkeze
aynı seyleri bizde yasadık.su an hiç bir borcumuz kalmadı sonuna geldik cok sükür ama elimizdede bir iğne kalmadı.kösede bir liramız bile yok ve biz bu borcları havaya ödedik iste bu cok zoruma gidiyor.eşimin borsa borcları.benden habersiz kredi cekip borçları ödemesi.su bögrüme öküz oturmus gibi üzüldüm yıprandım hatırladıkça.4 aydır calısıyorum işe başladım.ilk hedefim kredi çekip araba almak düzenli 2 yıl boyunca ödeyip bitirmek.ben bu araba işini çözecem içime dert oldu yollarda rezil olmaktan bıktım artık cünkü .eşimde denk durursa planım düzgün gideck
Birikimi alisveria yaparken istekmi ihtiyacmi ona gore almak.Merhaba kızlar bender 2 yıllık ecliyim eşya düğün kredileri ödüyor kiradayız bende ufakta olsa araba için bir kısmını biriktirmek istiyorum inş önümüzdeki ay çalışmaya başlıyorum birikim önerilerin iz nedir acaba tabi tasarruf
Merhaba kızlar bender 2 yıllık ecliyim eşya düğün kredileri ödüyor kiradayız bende ufakta olsa araba için bir kısmını biriktirmek istiyorum inş önümüzdeki ay çalışmaya başlıyorum birikim önerilerin iz nedir acaba tabi tasarruf
Cnm yazlik konusnda gelisme varmi.İhtiyac kadarini almak.
İsraf etmemek.
İhtiyacdan fazlasini almamak.
Gerekenler listesi yapmak.
Kumbara edinmek.
Buzluga gerekli seyleri koymak.
Avm gidilse bile sadece gezmek yani sırf begenildi ama ihtiyac yokken almamak.
Disarida cok yemek yememek.
Yemekleri az az yapıp ziyan etmemek.
Bunun gibi sylere dikkat edilirse cok da guzel arttirilir
Birikimi alisveria yaparken istekmi ihtiyacmi ona gore almak.
Mutlaka bir kumbaran olsun acilmayandan ona attigin parayi yoksay.
Israf kesinlike yasak cope yemek atilmamali yenecek kadar olmali.
Bende birikim ozurluydum bu topic sauesinde birikime basladim sanada bol bereketli birikimler
tamamdır çok tşkler inşallah bereketli olsun kazançlarımız gelişmeleri aktarırım artık ufak ufak biriktirmeye başlarımİhtiyac kadarini almak.
İsraf etmemek.
İhtiyacdan fazlasini almamak.
Gerekenler listesi yapmak.
Kumbara edinmek.
Buzluga gerekli seyleri koymak.
Avm gidilse bile sadece gezmek yani sırf begenildi ama ihtiyac yokken almamak.
Disarida cok yemek yememek.
Yemekleri az az yapıp ziyan etmemek.
Bunun gibi sylere dikkat edilirse cok da guzel arttirilir
Yazlikda gelisme yok yaCnm yazlik konusnda gelisme varmi.
Bidona basladinmi yine ben cok imrenmistim senin bidona ama para gorunurken o gorsel solen varken kendimi tutamam sanirim:)
Esin ck sansli sende tutumlusun.Yazlikda gelisme yok ya
Biraz daha nakit lazım
Dayim suan memleket de 60.000e 2ev daha bulmus bize
Resimlerini atcak gidip bakicak.
Kısın fiyatlar dusuyomus ufak yer kışı beklicez.
Bayramdan sonra ancak kumbaraya baslayabiliriz.
Tatile gidicez
Sonrasinda malum kurban parasi ayirmamiz lazim.
Yani 1-2ay daha buyuk kumbaraya baslayamayiz.
Gorunurlugu cezbediyo ama dolmadan acmamaya calisiyoruz
4.kumbaramiz olacak insAllah.
İnan bizim ailede tek tutumlu benimEsin ck sansli sende tutumlusun.
Benm ne babam nede annem tutumlu degiler.
Sacma sapan kiyafete ayakabiya harcadiklari paralarla simdiye 2 ev alinirdi.neyseki bi topic sayesinde ben kisitliyorum ins.bol birikimler yapariz.bu arada altin fiyati icin ne dusunuyorsunuz dusermi sizce
Amin hepimize insAllahBir kosede paranin olmasi insana guc veriyor.cunku sizde olmayinca kimsede olmuyor.
Ben paranin bereketinede inaniyorum bazen yok yere gidiyor ekstra masraflr cikiyor elde kalmiyor.
O yuzden buradaki yorumlarida okurken hep allah bereket versin derim.
Sen benden veresiye alip baska dukkandan pesin aldin.
rekabet olsun diye pampaSen benden veresiye alip baska dukkandan pesin aldin.
Sattin benim dukkanimi
Yok yok benim dukkanı aldattin senrekabet olsun diye pampa
belki beni kaybetmemek için zam yaparsın
Yok yok benim dukkanı aldattin sen
Senieilenn e havale ediyorum
O hesap islerinden iyi anliyo
(Sucu burdaki dukkan dururken baska dukkanlardan medet ummak!)
Tazminatımı tam ver@mandaliina canım gel bana çıkışını veriyoruz
işkanunu 4.maddesi a bendi uyarınca haksız rekabete sebebiyet verdiğinden topiğimiz ile ilişiğin kesilmiştir nokta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?