Küçük Düşün Büyük Olsun!

@amelia2 çok geçmiş olsun canım
askiminaskiyim ooooo 5 kredi mi???
Ay maşallah. Kart borcunuz çok mu geldi ki onu ödemek içşn kredi çektiniz
Aynen 5 kredi.. .. Ev kredisi en büyük olanı bu.. Tapu için benim.çektiğim kredi. ortak alınan araba kredisi. Doğum ve hastane masrafları için çekilen kredi ve evet. Kredi kartına yuklenildi ayda 9oo kusur odemesi olan kredi kartı için çekilen. Kredi.
Bu arada evde altın takı vs kalmadı.
Eksiden başlayınca evlilige 4 senede olsa eksiden kurtulamiyorsun.. Ama esimi gorsen sanki hiç bu krediler yok sanki biz skintiya dusmuyoruz gibi yaşıyor.
Geçen ay dedim ki kendime kizim sen kendine hiçbirşey almiyorsun harcamiyorsun bak ne güzel harcıyor esin paraları.. Gittim kendime birkaç parça kıyafet mayo falan aldım. Sonra evimize güzel bir alışveriş yaptim. Önceden ben ya indirimde değil almayalım. Bu olmasın diğer uygunu olsun. Bu hafta et yemiyelim.. Ohhh.. Hiç düşünmedim.. Alışveriş yaptim. Beyimiz ne oldu sana diyor bana..
Yok dedim. Sen çok güzel harcadin para bende evimize alıyorum rahatsız mı oluyorsun dedim.
Biliyor musun birde karşı taraf bilse gam yemiycem birde arkadan konusunca o kadar zoruma.gitti ki. Doğum param yattı 4ooo . 27 günde iki.bin lira.para.gitti.
E ben para eşimden ayrı.biriktirmeyeyimde ne yapayım soruyorum.
Daha aralık ayina kadar evdeyim.
Tek.maaş onca kredi. Beyimiz ne yapacak gorucem ben onu

askiminaskiyim ay pek çokmuş canım ya. Allah ödeme kolaylığı versin inşallah
Erkek milleti genel olarak böyle. Ortası yok Bunların. İşyerimde tanıdığım çok cimri erkekler var. Bi çayın hesabını yaparla.
Benim eşim de hiç bilmez parayı pulu. Ama bütün ipler benim elimde.
Öyle olunca rahatız bu aralar pek birikim yapamasak da en azından Ada'm parayı yine hangi saçma şeye harcadı diye düşünmüyorum

Ama gorsen dışarıdan çok zengin gorunuyoruz tabii ki cimri olmayı hiç sevmem Allah ta ne beni ne esimi nede yavrumu cimri olanlardan eylesin
Mesela.benim.babam çok yardımcı olur bize evime geldiğinde dolabı doldurur. Buzdolabı üzerinde fatura varsa alır ,öder. Ama babam bilmez bu kadar kredi odememiz var. Demem diyemem. Esimi e bu seni evi gecindiremiyorsa neden evlendi demesin,dusunmesin diye. Soylemedim. İyiyiz biz baba diyorum. Annemde ablamda ayni şekilde. Allah eksikliklerini göstermesin. Çocuğumun bezinin parasını babam verir. Bir iki defa kp almıştır. Hak geçmesin şimdi.
Ama babam annem boyleyken esimin tarafının böyle bizden alması sanki bizim borcumuz yokmuş gibi davranması ve eşiminde tamda bu davranışlarina destek olması beni.sinirlendiriyor. arkadaş yemeğe çıktık sen neyin cengaverisin 8kişinin yemek parasını oduyorsun.
Ben çalışıyorken böyle bu kadar degildik. Paramızı birleştirir odemeleri yapar. Kenara 5o-100 atardik
Ben izne çıktım. Eşim ben halledecegim.dedi.. Gerçekten kredi kartını takıları falan halletti sagolsun. Söyleyince kötü oldum ben.
Ya çok sukur su an muhtaç değiliz kimseye Rabbim sağlık sıhhat versin.
Borçlar odenir . cok borc.odedik. bunları da.oderiz. arada ki fark o.zaman çocuğum yoktu şimdi var. Ben onu düşünüyorum.

Allah ödeme kolaylıgı versin.

Doğru valla erkekler hiç anlamıyor bu işlerden yani çoğu. .bizde eskiden böyle şeyler yaşardık. .şimdi ben müdahele ediyorum..fazla para vermemeye çalışıyorum ..Anne olunca çocuklarının geleceğini düşünüyorsun tabiki..bence para durumlarını sen idare etmeye çalış. .o zaman sanki daha bereketli oluyor..en azından aldığın meydanda oluyor..

Günaydın kızlar
Bugun pazara gidecem
İnşallah cok harcamadan dönerim
Ayrıca erkekler anlamıyo ev idaresinden
herşey çok pahalı pazara genelde eşim çıkar bayadır ben çıkmıyordum dün çıktım 100 tl harcadım , 70 lik sebze meyve , 10 tl hediyelik bluz , 20 tl tahta kaşık bıçak soyacak kesme tahtası aldım

Ben bayadir cikmadim pazara
Markete cikiyorum arada
İdare etmeye calisiyorum bakalim nekadar idare edebilirsem.

Pazarda gezmek hoşuma gidiyo benim
Gecen hafta eşimle gittim cok meyve sebze almayacağım ama kumaş vs bakacam annem elbise dikecek bana:)

Pazarda gezmek hoşuma gidiyo benim
Gecen hafta eşimle gittim cok meyve sebze almayacağım ama kumaş vs bakacam annem elbise dikecek bana:)
evet bazen dolaşmak güzel oluyor ben daha çok patetes soğan verken çıkıyorum pazara , taşıması zor oluyor , annenin ellerine saglık

Edecek bir durum yok ki artık maaşı kredilere giriyor. Biz Eksiden devam.ediyoruz.ise başladığımda aynen yapicam dediğini .

Kızlar bizde iki tane kumbara var. Birini Nutella şişesinden yapmıştım. Bir tanede oğlum için almıştım. Cam kavanoza bozuk paraları aticam. Oğlumun olana ise kağıt paraları.. Bugün babam 5o TL verdi. Dunde 1oo TL takı gelmişti ogluma. Birazdan 15o TL yi kumbara ya aticam. Bereketli olsun inşaallah.

Eklentiler

• IMG_20160725_192116.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 130
evet bazen dolaşmak güzel oluyor ben daha çok patetes soğan verken çıkıyorum pazara , taşıması zor oluyor , annenin ellerine saglık
sağol canım
elbıse aldım kendıme guya kumaş alacaktım
kumaşta aldım ıkı tane bluz olacak onlardan 5 tlye aldım
kıyafet kısmı cok guzel
2-3-5 tlye guzel seyler oluyor ptsı gıdıyorum almasam bıe gezıyorum
sebze meyve de ıhtıyac olanları alıyorum bı taraftan da

Ben BİM'e A101 e götürmüştüm alıyorlar akışkanlar zaten ))

ben 1 lik bozuklukları döviz burosuna da tümletiyorum genelde iki kumbaramız tam dolunca 500 tl yakın alıyor market kovar beni :),,, daha küçük bozukları iş arkadaşıma veriyorum , ailesi köyde 9 kardeşi var harçlık veriyorlarmış ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…