Küçük Düşün Büyük Olsun!

aramıza hoş geldin. bu sayfayı takip ettiğinde pratik fikirler öğreneceksin zaten. :)

Ailemize hosgeldiniz sizde
Kumbara ve altin doviz seklinde birikim yapiyoruz
Zula yapiyoruz acil ihtiyac icin.
Indirim takip ediyoruz
Bende bes de var
Yani acmalimisiniz acmamalimi bilmiyorum
Kimisi memnun diil kimisi memnun.

Biz yurtdışı gezilerimizi bayapı hesaplı yapıyoruz. Çözdük bu işi. Çok az para harcıyoruz oralarda. Böylelikle daha çok yer görüyoruz.
Gittiğin yere ben senşn aradığın şeye göre değişir

ya biz de aynı muallakda kaldık. ben karadeniz diyorum arabayla. o diyor yorulurum. ege diyor ne yapsak bilemedik.
Hepsi ayrı güzel. Ege Deniz tatili Karadeniz kültür tatili

Biz çıktık ..Kurumdan yazı aldık 1günde çıktı..bir sıkıntı olmadı ..yalnız yazıyı 10gün önceden alın erken almışız biz..sonra sorun çıkar dediler bir daha aldık
Ben de memuru aradım sordum. Sıkıntı çıkmıyor ama en az 1 ay önce başvur dedi

Çok duygulandım yazdığını okurken canım benim
Allah oğlunun murvetini daha büyük başarılarını görmeyi de nasip etsin bak emeklerinin karşılığını aliyosun masallah
Ben de burayı çoook seviyorum dedikodu yok bişey yok oh dünya varmis

M maviduvar1 merhaba
Ben sana bisey sorucam biz tatile yurtdışına gitmek istiyoruz bu yıl 1 hafta falan
Şimdi ets turda falan normal turlara ek olarak ekstra turlar yaziyo ya bi sürü
Onları nasıl hesapliycam
Yani onlara gitmemiz güzel olur mu
Bizim paramız tura yetiyo ama ekstra turlar biraz fazla aciliyo sanki
Kafam çok karıştı
Sen yurtdışı turlarını bilirsin diye dusundum
Yardımcı olursan çok sevinirim

dünkü harcamalarımı yazayım,

dere otu aldım bakla yaptım ve banyo için sabun aldım 4 lü hacışakir eşim sabun kullanır da :)))) sabahta 5 tl ye kahvaltı aldım. bakalım şimdilik iyi gidiyor harcamalar.

Ben bugun arkadasimla disari cikicam
Cay kahve bisi icicez sanirim 20 tl kadar harcarim
Karttan cektircem cunku suan sadece zulam var baska param yok
Zulamdanda harcamak isime gelmiyor
Bi nefes alayim degisiklik olur belki.

merhaba
biz yurtdışına hiç turla gitmedik. o nedenle bilmeiyorum. ama bana sorarsan ben tercih etmem turu.
biz bireysel olarak herşeyi ayarlıyoruz ve dolu dolu geziyoruz. bir de biz aile olarak özgür olmaktan hoşlanıyoruz. ben oralarda başkalarını filan beklesem deli olurum.
ben de zaman zaman turlata bakıyorum ancak gidilecek yerler listesi hazırlarken yararlanıyorum. bana göre turlar çok daha pahalıya mal oluyor.
ilk görünen fiyat düşük ancak örneğin barselonada bir metro bileti ile gidebileceğin park guelli sana extra tur diye 20 Euro satıyorlar.
bireysel gitmek isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

M maviduvar1 merhaba. yurtdışına geçen yıl italya turuna gidecektik. ama vize sebebiyle gidemedik. onun yerine uzakdoğu tayland olarak düşündük ama sonrasında tur ile gidince yaklaşık 10 bin tl ye gelince vazgeçtik.
ama hep aklımda hatta onun için ufak ufak euro usd alıyorum tatil için.
2. çocuklan önce gitmem lazım sonra gitmemiz daha zor olur diye. bu yaz heden yurtdışı tatili.
turlar çok pahalı olduğu için bireysel gitmenin daha uygun olacağını araştırdık. detaylı bilgi için yardımcı olabilirsen memnun olurum.

biz her sene yaz tatili 1 hafta yaparız. ayrıca sonbahar ve ilk baharda da 2-3 günlük biryerlere gideriz.
bazen antalya olur, bodrum, izmir, gibi yerler olur.
bazen de trabzon, nevşehir, bursa gibi yerlerde günü birlikte gitmişliğimiz vardır.
uçakla gitmeyi daha çok sevdiğim için yakın yerleri pek gezemedim.
hala abant, maşukiye, yedigöller, safranboluya gidemedim.

5 sene önce 10 günlük egeyi arabayla gezmiştik o tatilimizin yeri başka
onun haricinde çocuk da olduğu için hep otel tatili yaptık.
bu sene de fethiye için rezervasyon yaptık. uçakla gideceğiz.
ama eşimin arabayla tatil hevesi olduğu için mayıs ayında arabayla hatay'a gitme planı var.
arkadaşlarıyla senelik buluşma günleri var.
oraya arabayla giderken de yedigöller ve urgup te konaklayıp geze geze gideceğiz.
anıtkabire gitmek istiyorum. bu gezide onu da aradan çıkaracağız.

tatil, tur gezi benim çok severek yaptığım işler.
hatta ilerde onunla ilgili şirket kurup tur düzenlemek istiyorum. şimdiden cevremdeki arkadaşların isteği var. günü birlik yakın yerlere tur düzenleyeceğim.

birikime gelince her ay sabit giderler haricinde illa extra birşey çıkıyor.
geçen ay yeni araba almıştık eskisini satmadan. pazartesi eskisini sattık. elden aldığım borçları kapatıp kalanıyla altın aldım.
maaş yattı 2 gr altın da ayrıca aldım (yılbaşından beri maaşımla her ay 2 gr almaya başladım.)
ayın başında bende gün vardı 1000 tl geldi bende 100 tl koydum üzerine (sanki başkasının günüymüş gibi parayı koydum) altın hesabına attım.

ben her ay belli bir bütçe ile ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorum. (her ne kadar eksiye düşşemde bunu yapıyorum)
2 hafta önce kızımın doğum günü sebebiyle trabzondaki bir anaokulundaki öğrencilere hediye gönderdim. bu haftaya kayseride bir aileye bebek için bez-mama ev için bakliyat yiyecek vs. gönderdim.

veren el alan elden üstündür lafını çok severim. sen verdikçe Allah sana daha çok verir düşüncesiyle böyle yardım ettikçe mutlu oluyorum.

birikim bu sebeple çok olmuyor ama evdeki kumbarayı bütünleyip bazen altın hesabına atıyorum. dışarı çıkıpta fırsat bulursam 3-5 usd eur alıp kenara atıyorum.

biraz uzun oldu ama olsun siz sıkılmazsınız okumaktan bilirim.

bu arada tr_lelli havalar ısınıyor. burası ne güzel herkes aile gibi sırdaş gibi, dost gibi,
istanbulda olanlarla bir görüşüp tanışsak diyorum

hehehheheee aynen yaaa kiloları veremedim ama kıyafet alma keyfim hiç yok.
bnm de vermem gereken kilolar var hafiften başladım 2 kılo gıttı ama 3 daha vermem lzm
umarım yaza kadar verrım
yazın verıyorum zaten de yıne de yazdan öönce vermek ıyı olur

yaz tatıl planları konuşulmuş
eşimle konuşup yurt dışına seneye gıtmeye karar verdık
onun ıcın ayrı para bırıktırmeye karar verdık
bu yaz ufak bı karadenız duşunuyorum
ve bıze yakın tatıl yerlerıne öyle bı gezerız
eşime denız ve guneş yasak bu sene de
haftaya bodruma gıdecez buyuk ıhtımal
yaz gelmeden gezmemız lazım böyle yerlerı ne yazıkki
bakalım kısmet 2018e ınsallah

bu hafta mınımum para harcamaya calışıyorum
bugun markette gıdıp sadece mılföy alacam
hafta sonu eşimle diğer eksikleri alırım
bende kalanı da zulaya atarım

Acemi olduğum için alıntı yapamadım hoşbulduk arkadaşlar.
Kumbara gibi bişiy buldum evde ilk paralarımı attım daha doğrusu üzerimde 60 tl vardı hepsini attım 10 tl kendime ayırdım.
Bereketli olsun inş.
Defter edinicem bşr tane harcamaları fln yazıcm dün markete gittik 40 tl tuttu ama başlarken ay başından başlasam iyi edicem bugün masraf yapmam evdeyim. Bu arada çok konuşur başınızı ağrıtabilirim.
Kumbarada biriktirdiklerinizi bir hesaba mı yatırıyorsunuz altın döviz mi alıyorsunuz
Eskiden gram alır çıngır çıngır yanımda taşırdım şimdi çocuk olunca devasa çantama birde altınları eklenek istemiyorum ve hırsızdan korkuyorum hesaba yatırsam para değerini korumuyor sürekli bankaya gidip işlem yaptırma lüksümde ypk bebeyle

Ve aylık market pazar bütçesi yapıyormusunuz
Ne kadar tutuyor. Hiç birşey almasak bile 40 50 gidiyor her seferinde. Çok yazarsam şu birkaç gün kusuruma bakmayın

Hoşgeldiniz
bende ilk zamanlar market alışverişine kaç lira gider ortalama diye hesap yaparken günlük bütün harcamalarımı yazmıştım
sizin de yazmanız ve belli bir tutar ayırmanız faydalı olur
altın olarak internet bankacılığını da kullanıyoruz çalıntı derdi olmuyor

aylık market fişlerimi de atmıyorum ben her ay bir toplam çıkartıyorum
bazen yiyecek bile olsa gereksiz para verdiklerimi görmemi sağlıyor (abur cubur gibi)

pazar alışverişi içinde haftalık yapacağım sebzeye göre alıyorum israf olmuyor
yazdan hazırladığım sebzeleri dondurucuda saklıyorum o da sağlıklı ve ekonomik oluyor

bu yazdığım şeyleri de topik olarak hepimiz yapıyoruz

yaz tatili denince benim aklıma gelen deniz tatilidir.
bakalım bu sene izin vs durumlarna göre eşimle bir plan yaparız

eşim karadenizli olduğu için de her sene 1 hafta da olsa gitmeye çalışıyoruz
Eşim ayderli gidince oraya gidiyoruz bayramda çok kalabalık oluyor hiç tavsiye etmem bayram tatilinde
bildiğiniz trafik oluyor yaylaya çıkarken

Ne kadar tutuyor. Hiç birşey almasak bile 40 50 gidiyor her seferinde. Çok yazarsam şu birkaç gün kusuruma bakmayın
Canım şöyle yapabilirsin ; kumbaradan birikenlerle bankadan altın hesabı açıp ordan gram alabilirsin daha güvenli olsun istersen
Markette de ekonomik boy ürünler almak daha iyi oluyo deterjanlari falan büyük al indirim takip et aktuel ürünlere bak her hafta değişik ürünlerde indirim oluyo
Calisiyomusun bilmiyorum tam takip edemedim eline para geçince ya da maaş alınca önce o ay biriktirmek istediğin miktarı kenara koy geri kalanla ödemelerini yap en son kalanı harçlık yap yani önce birikimi ayırman lazim
Yemek israf etmemeye çalışıyoruz bi de
Buzluğu güzel kullanmaya çalışıyoruz
Zaten takip ettikçe sen de çözersin olayı
Gerçi ben de tam çözmüş değilim yapmaya calisiyorum
Bol bol yaz zaten öyle güzel oluyo aramıza hoşgeldin zeynep

M maviduvar1 ben hep turların daha avantajlı olduğunu düşünmüştüm halbuki
Çok sasirdim şimdi
Vize falan alırken zorlanıriz diye de düşündüm bi de o var malum durumlar karışık biz italya ya gitmek istiyoruz şu an onun için ayırdığımız 5000 lira gibi bişey var sence yeter mi yoksa daha da biriktirmek mi lazım ben eşimle akşam konusiyim eğer öyle karar verirsek sana özelden yazarım çok teşekkür ederim çok iyi oldu senle konustugim

Hoşbulduk çok teşekkür ederim
Fişleri topluyorum istikrarlı değilim ay sonuna doğru sıkılıyorum aslında fişleri bir sonraki ay aynı üründen alırsam kaça almıştım diye bakmak içinde topluyorum.
Kışlık dolma biber. Ve yemeklik biber için ayırıyorum 2 yıldır diğer hazırladuklarımda sıkıntı çıktı israf oldu çok üzüldüm
Pazarıda eşim yapar bundan sonra kumbaraya atabilme adına ben yapıcam
Şu net bankacılığından altın işini araştırıcam

çok normal soracaksın tabi aklına takılanı..biz büyük market alışverişini ayda bir yaparız.. onun dışında eksilenleri marketten alır geliriz.. benim en çok tercih ettiğim market BİM dir. zaten hemen herşeyi bulabiliyorum. onun dışında aktuellerde indirimli bulduğum deterjandır yağdır uzun süre bozulmayacak şeyleri tarihine bakıp stok yapıyorum..sanırım bizim pazar ve market ayda 400-500 ü buluyor.. ama tabi net değil bu rakam. ha benimde kumbaram var.. ilk kumbaram ve zulamla 4 çeyrek aldım ama sonra araba alınca onları da eşime verdim.. eşim başka yerden borç alacaktı zaten bari 4 çeyrek kadar miktarı az olsun dedim. şimdi de kumbaramda birikiyor bu sefer gizli zulamda sadece 50 dolar var.. bu ay yettiremedik o sebeble zulama atamıyorum.. ufak tefek bozuklar oldu mu kumbarama atıyorum o kadar.. kumbaramdan çıkacak parayla ne yaparım daha net değil bakarız artık..

Hoşbulduk yorumlarınız için çok teşekkürler
Bir şanslı yönüm var benim annemlere yakın oturuyorum deterjan fln alsın böler getirir sağolsun bende evde çok bişiy varsa veririm kayınvaldemde bazen bakliyat çok alır verir
Genelde belli şeyler alınır marketten eskiden çayı demleme alırdım çalışıyordum akşamdan akşama 2 bardak iççez yetet derdim artıl ev hanımı oldum çocuk dolayısıyla ve muhtemelen öyle kalıck bu gidişle bimden aldım çok uzun süre gitti indirim olunca denk gelirsem alırdım ama artık doğru düzgün takip edicem

3,64 'den 70 dolar aldım.

bu tatil için biriktirdiğim zula dan.

220 dolar
270 eur
4 çeyrek

bunlar eşimin haberi olmadan yaptığım birikimler
eşim döviz alıp biriktirdiğimi biliyor ama ne kadar biriktirdiğim konusunda hiçbir fikri yok :)

ayrıca 4 çeyrek önümüzdeki düğün ve bebek görme için almıştım.
ve bankada altın hesabında da yeni bir ev yada mevcut evin kredisini erken kapatmak için biriktirdiğim gr altınlarım var.

maaşımın yarısını daha almadım. (asgari bankaya yatıyor-kalanı elden ayrıca alıyorum)
yeni aldığımız arabanın ilk kredi taksidini yatırmam lazım hafta sonuna kadar.

artık eşimin tamamlayıp teslim ettiği işlerin parası gelirse hafta içi ondan alıp öderim kredi ile kızımın kreş ödemesisini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…