- 27 Şubat 2013
- 14.833
- 42.378
- 798
Herkese selamlar burayı takip etmek istiyorum.aranıza katılabilirmiyim
Bende birikim yapmak istiyorum tasarrufluyumdur ama 2 yıl evvel doğun yaptım ve o gün bugün para kontrolü eşime geçti bende düşünmeden harcamays başladım geçen düşündüm de eskisi gibi olup çocuğuma ilerisi için birşeyler biriktirebilirim
Önceden çalışıyotdum iş aradım bulamadım derken yaş 30 oldu işverenler yaş sıkıntısı çıkardı ev hanımı olarak kaldım bu nedenle elime fazla para geçmiyor
Geçen eşimle konuştum mutfak parasını ve eline geçen bozuklukları bana vericek
Ama ne yapabilirim bes fln mı açmalıyım tek maaşla gözüm korkuyor
Kredimiz var 800 tl aidat içinde eşim çok maaş almıyor yaşadığımız yere göre ortalama
Bunun haricinde tek kredi kartımız var hepsini kapattık
İçinde faturalar ve araba vergi sigorta zımbırtı ödemesi var
Arabayla çok gezmeyiz ama çok kalabalık bir bölgedeyiz otobüsede binemiyotuz çok uzak acil bir durum için aldık mecburuz bu vergilere yani.
Tasarruf ederim suya elektriğe d.gaza dikkat ederim bu ay 100 tl doğal gax geldi elektrik 50 su 35 çok dikkatli giderim patatesi yıkar suyunu çiçeğe döketim
Buna rağmen hiç birikim yapamıyorum
Belki bana birraz moral olursunu ve sayenizde birikim yaparım.
Aranıza katılabilirmiyim
Düzenli kumbaranız mı var nasıl yapıyorsunuz
Ailemize hosgeldiniz sizdeHerkese selamlar burayı takip etmek istiyorum.aranıza katılabilirmiyim
Bende birikim yapmak istiyorum tasarrufluyumdur ama 2 yıl evvel doğun yaptım ve o gün bugün para kontrolü eşime geçti bende düşünmeden harcamays başladım geçen düşündüm de eskisi gibi olup çocuğuma ilerisi için birşeyler biriktirebilirim
Önceden çalışıyotdum iş aradım bulamadım derken yaş 30 oldu işverenler yaş sıkıntısı çıkardı ev hanımı olarak kaldım bu nedenle elime fazla para geçmiyor
Geçen eşimle konuştum mutfak parasını ve eline geçen bozuklukları bana vericek
Ama ne yapabilirim bes fln mı açmalıyım tek maaşla gözüm korkuyor
Kredimiz var 800 tl aidat içinde eşim çok maaş almıyor yaşadığımız yere göre ortalama
Bunun haricinde tek kredi kartımız var hepsini kapattık
İçinde faturalar ve araba vergi sigorta zımbırtı ödemesi var
Arabayla çok gezmeyiz ama çok kalabalık bir bölgedeyiz otobüsede binemiyotuz çok uzak acil bir durum için aldık mecburuz bu vergilere yani.
Tasarruf ederim suya elektriğe d.gaza dikkat ederim bu ay 100 tl doğal gax geldi elektrik 50 su 35 çok dikkatli giderim patatesi yıkar suyunu çiçeğe döketim
Buna rağmen hiç birikim yapamıyorum
Belki bana birraz moral olursunu ve sayenizde birikim yaparım.
Aranıza katılabilirmiyim
Düzenli kumbaranız mı var nasıl yapıyorsunuz
Biz yurtdışı gezilerimizi bayapı hesaplı yapıyoruz. Çözdük bu işi. Çok az para harcıyoruz oralarda. Böylelikle daha çok yer görüyoruz.inşaallah bi sorun olmadan uyazıyı alırsınız.yurtdışı tatili de güzel elbet peki nereye gideceksiniz.çok tutar mı ücreti. ben yurtdışına çıkacak olsam önce umreye gitmek istiyorum.Rabbim nasip etsin inş.
Hepsi ayrı güzel. Ege Deniz tatili Karadeniz kültür tatiliya biz de aynı muallakda kaldık. ben karadeniz diyorum arabayla. o diyor yorulurum. ege diyor ne yapsak bilemedik.
Ben de memuru aradım sordum. Sıkıntı çıkmıyor ama en az 1 ay önce başvur dediBiz çıktık ..Kurumdan yazı aldık 1günde çıktı..bir sıkıntı olmadı ..yalnız yazıyı 10gün önceden alın erken almışız biz..sonra sorun çıkar dediler bir daha aldık
Çok duygulandım yazdığını okurken canım benimSiz benim ailem oldunuz yani ailemden gibi.
Herseyimide paylasiyorum artik gunluk gibi oldu topik.
Kazadan sonradan bu zamana kadar vicdan azabi cekiyordum.
Oglumun anasinifindan beri tum ders odev herseyiyle ben ilgileniyorum.
Tum konularina hakimim.
Hatta oturup once ben kitabi okuyorum
Notlar aliyorum.
Ona soru cevaplar hazirliyorum.
Cevremdeki arkadaslarimda bilir beni arar bana sorarlar neye calistirdin calistiniz diye.
Su 2.5aydir ilgilenemedim
Okuyamadim takip edemedim skildim yazmak notlar almak istemedim.
Birazda surekli evde olusumun psikolojisimiydi bilmiyorum darlandim bakarken. Bakamadim derslerine.
Kendi cabasiyla 2. Doneme basladi.
Kendi calisti kendi dinledigiyle anladigiyla.
Dersleri zaten iyiydi hep ama elimi uzerinden cekince annelik iste vicdan yaptim.
Matematikden 100 almis
Fenden en yuksek notu oglum almis 95
Ingilizceden sinif 1.siymis.
Gitarada basladi
Gururlaniyorum.
Gozlerim doluyor burnumun diregi sizliyor.
Buyudu kendisi cabaliyor artik kendi mucadele veriyor.
Kendi duzen kuruyor.
Kendi duzenine kendi uyuyor artik evlat.
Ne ara buyuyolar ya ne ara?
Bu ara neye sukredecegime sasirdim.
Allah ne buyuk ne bol veren.
Sabretmelerin mukafatini fazlasiyla veren.
Sınayan, derman,sabir veren.
Sukrettikce surkedeceklerimiz cogalir umarim
merhabaM maviduvar1 merhaba
Ben sana bisey sorucam biz tatile yurtdışına gitmek istiyoruz bu yıl 1 hafta falan
Şimdi ets turda falan normal turlara ek olarak ekstra turlar yaziyo ya bi sürü
Onları nasıl hesapliycam
Yani onlara gitmemiz güzel olur mu
Bizim paramız tura yetiyo ama ekstra turlar biraz fazla aciliyo sanki
Kafam çok karıştı
Sen yurtdışı turlarını bilirsin diye dusundum
Yardımcı olursan çok sevinirim
bnm de vermem gereken kilolar var hafiften başladım 2 kılo gıttı ama 3 daha vermem lzmhehehheheee aynen yaaa kiloları veremedim amakıyafet alma keyfim hiç yok.
Acemi olduğum için alıntı yapamadım hoşbulduk arkadaşlar.
Kumbara gibi bişiy buldum evde ilk paralarımı attım daha doğrusu üzerimde 60 tl vardı hepsini attım 10 tl kendime ayırdım.
Bereketli olsun inş.
Defter edinicem bşr tane harcamaları fln yazıcm dün markete gittik 40 tl tuttu ama başlarken ay başından başlasam iyi edicem bugün masraf yapmam evdeyim. Bu arada çok konuşur başınızı ağrıtabilirim.
Kumbarada biriktirdiklerinizi bir hesaba mı yatırıyorsunuz altın döviz mi alıyorsunuz
Eskiden gram alır çıngır çıngır yanımda taşırdım şimdi çocuk olunca devasa çantama birde altınları eklenek istemiyorum ve hırsızdan korkuyorum hesaba yatırsam para değerini korumuyor sürekli bankaya gidip işlem yaptırma lüksümde ypk bebeyle
Canım şöyle yapabilirsin ; kumbaradan birikenlerle bankadan altın hesabı açıp ordan gram alabilirsin daha güvenli olsun istersenVe aylık market pazar bütçesi yapıyormusunuz
Ne kadar tutuyor. Hiç birşey almasak bile 40 50 gidiyor her seferinde. Çok yazarsam şu birkaç gün kusuruma bakmayın
Hoşbulduk çok teşekkür ederimHoşgeldiniz
bende ilk zamanlar market alışverişine kaç lira gider ortalama diye hesap yaparken günlük bütün harcamalarımı yazmıştım
sizin de yazmanız ve belli bir tutar ayırmanız faydalı olur
altın olarak internet bankacılığını da kullanıyoruz çalıntı derdi olmuyor
aylık market fişlerimi de atmıyorum ben her ay bir toplam çıkartıyorum
bazen yiyecek bile olsa gereksiz para verdiklerimi görmemi sağlıyor (abur cubur gibi)
pazar alışverişi içinde haftalık yapacağım sebzeye göre alıyorum israf olmuyor
yazdan hazırladığım sebzeleri dondurucuda saklıyorum o da sağlıklı ve ekonomik oluyor
bu yazdığım şeyleri de topik olarak hepimiz yapıyoruz
çok normal soracaksın tabi aklına takılanı..biz büyük market alışverişini ayda bir yaparız.. onun dışında eksilenleri marketten alır geliriz.. benim en çok tercih ettiğim market BİM dir. zaten hemen herşeyi bulabiliyorum. onun dışında aktuellerde indirimli bulduğum deterjandır yağdır uzun süre bozulmayacak şeyleri tarihine bakıp stok yapıyorum..sanırım bizim pazar ve market ayda 400-500 ü buluyor.. ama tabi net değil bu rakam. ha benimde kumbaram var.. ilk kumbaram ve zulamla 4 çeyrek aldım ama sonra araba alınca onları da eşime verdim.. eşim başka yerden borç alacaktı zaten bari 4 çeyrek kadar miktarı az olsun dedim. şimdi de kumbaramda birikiyor bu sefer gizli zulamda sadece 50 dolar var.. bu ay yettiremedik o sebeble zulama atamıyorum.. ufak tefek bozuklar oldu mu kumbarama atıyorum o kadar.. kumbaramdan çıkacak parayla ne yaparım daha net değil bakarız artık..Ve aylık market pazar bütçesi yapıyormusunuz
Ne kadar tutuyor. Hiç birşey almasak bile 40 50 gidiyor her seferinde. Çok yazarsam şu birkaç gün kusuruma bakmayın
Hoşbulduk yorumlarınız için çok teşekkürlerCanım şöyle yapabilirsin ; kumbaradan birikenlerle bankadan altın hesabı açıp ordan gram alabilirsin daha güvenli olsun istersen
Markette de ekonomik boy ürünler almak daha iyi oluyo deterjanlari falan büyük al indirim takip et aktuel ürünlere bak her hafta değişik ürünlerde indirim oluyo
Calisiyomusun bilmiyorum tam takip edemedim eline para geçince ya da maaş alınca önce o ay biriktirmek istediğin miktarı kenara koy geri kalanla ödemelerini yap en son kalanı harçlık yap yani önce birikimi ayırman lazim
Yemek israf etmemeye çalışıyoruz bi de
Buzluğu güzel kullanmaya çalışıyoruz
Zaten takip ettikçe sen de çözersin olayı
Gerçi ben de tam çözmüş değilim yapmaya calisiyorum
Bol bol yaz zaten öyle güzel oluyo aramıza hoşgeldin zeynep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?