- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
Kendimize birşey almayız oğluma görünce dayanamıyorum sezon geliyorben aylık ödemelerimi excel de liste yaptım. ve ev ve şahsi masraflar için 500 ayırıyorum. bazen 500 ü aşıyor bazen para kalıyor. belli olmuyor o harcamama göre değişiyor.
3,64 'den 70 dolar aldım.
bu tatil için biriktirdiğim zula dan.
220 dolar
270 eur
4 çeyrek
bunlar eşimin haberi olmadan yaptığım birikimler
eşim döviz alıp biriktirdiğimi biliyor ama ne kadar biriktirdiğim konusunda hiçbir fikri yok :)
ayrıca 4 çeyrek önümüzdeki düğün ve bebek görme için almıştım.
ve bankada altın hesabında da yeni bir ev yada mevcut evin kredisini erken kapatmak için biriktirdiğim gr altınlarım var.
maaşımın yarısını daha almadım. (asgari bankaya yatıyor-kalanı elden ayrıca alıyorum)
yeni aldığımız arabanın ilk kredi taksidini yatırmam lazım hafta sonuna kadar.
artık eşimin tamamlayıp teslim ettiği işlerin parası gelirse hafta içi ondan alıp öderim kredi ile kızımın kreş ödemesisini.
Dua et biz de gecelim kira çok zor allah daha büyük dert vermesin de zor isteiki ay sonra kendi evime geçeceğimi düşünmek beni çok mutlu ediyor.. iki ay daha kirada kalmaya devam aylık kiramız 500 tl ondan kurtulmaya az kaldı inşallah..
yarın kpss başvurusu yapacam.. hiç umudum yok öylesine girmiş olacak. iki otorum için 120 tl vermeliyim.. şeytan diyo girme bilmiyorum ne yapayım..
Peki canım netten eşim açsa ordan yatırdığım para kdr altın alabiliyorum değil mi bankaya git fln işim yok sonra bozucam bu altınları hesaba tl olaral geçiyor diyeli 1 gram alıcn o kadar para oluyor hesaptaben altını banka hesabında tutuyorum daha güvenli.
ama dövizi ufak ufak aldığım için elden alıyorum.
banka dövizde hesap işletim ücreti kestiği için bankaya yatırmadım. (2-3 yıl önce dolar hesabımdan 10 dolar hesap işletim bedeli kesilince içime oturmuştu)
ama altın hesabında hesap işletim ücreti yok.
iki ay sonra kendi evime geçeceğimi düşünmek beni çok mutlu ediyor.. iki ay daha kirada kalmaya devam aylık kiramız 500 tl ondan kurtulmaya az kaldı inşallah..
Yanlış bilgi vermk istemem ama yufka çiğden konuluyor önceden yapardım.Kizlar buzlukta agir misafire cikarmak icin ispanakli borek yapmak istiyorum. Buzluga atiim gelecekleri vakit cikariyim hemen pisiriyim onlerine koyayim ostiyorum nasil yapaicam bilen var mi?
ben gıda mühendisiyimNe mezunuydun işletme bitirdim ama o kdr çok giren varki gözüm korkuyor 2 yıl evvel çok çalıştım bir umut girdim olmadı
inşallah canım.. rabbim ihtiyacı olan herkese nasip etsinDua et biz de gecelim kira çok zor allah daha büyük dert vermesin de zor iste
ben de öyle düşünüyorum.. biliyorum ki vereceğim 120 tl boşuna.. fakat sonra da neden girmedim diye kızacam kendime..umudun yoksa boşuna verme, umudunu kırmak istemem ama. sınava çalışacaksan ver değer. ben önceden çok yaptım bu hatayı.
offf çok gerçekten.. küçük bile olsa kendi insanın kendi evi olsa keşke..ne güzel 500 tl kira. burada 1500 e bile düzgün bir ev yok yaa... isyan ediyorum istanbulda yaşadığım için.
Birikimleriniz daha çok olsun inş kızlar.
Benimde kararım devam eder inş.
Bes e girmk istiyorum 10 yıl çok uzun geliyor. Her ay 100 tl ile döviz alsam hesap açsam daha mı fazla birikir kararsızım ama bes te zoru lu olunca aaa bu ayda kalsın denmeyeceği için tıpış tıpış yatırılır
Aylık 400 500 ki bazen daha fazla market pazar tutuyor
Faturalar krefi gezme tozma derken aaa nereye gitti para diye bakınıyoruz 10 yıl çektik krediyi 5 yılı bitti 2 yılda bitirme sözü verdim kendime.sıkı tasarruf lazım
58 yaşında alındığını bilmiyordum ooo o zaman bir önemi kalmıyor ki yani altın döviz yapsan daha kar getirir dokunmaya dokunmam ama bir mal alınacaksa aklım o paraya gidiyor biriken parayı unutmak en iyi sistembes para biriktiremeyenler için mantıklı bence, ben de girdim açıkçası biraz pişman oldum. çünkü devlet katkısının hepsini 58 yaşında alabiliyorsun ölme eşeğim hesabı, 10 yıl geçince ise %60 ı alınıyor. para birikiyor elbet fonlardan ama yine de kendin biriktirmek daha karlı tabi dokunmayacaksan.
ben gıda mühendisiyim
inşallah canım.. rabbim ihtiyacı olan herkese nasip etsin
ben de öyle düşünüyorum.. biliyorum ki vereceğim 120 tl boşuna.. fakat sonra da neden girmedim diye kızacam kendime..
offf çok gerçekten.. küçük bile olsa kendi insanın kendi evi olsa keşke..
Kpss ile yerleşme olasılığı nasıl bilemiyorum ama çok fazla çalışmak gerekiyor.ben gıda mühendisiyim
inşallah canım.. rabbim ihtiyacı olan herkese nasip etsin
ben de öyle düşünüyorum.. biliyorum ki vereceğim 120 tl boşuna.. fakat sonra da neden girmedim diye kızacam kendime..
offf çok gerçekten.. küçük bile olsa kendi insanın kendi evi olsa keşke..
kesinlikle.. güzel günlerde kullan rabbim daha ferah bi ev nasip etsin sana da :)aynen küçük evim var çok şükür, diyorum bazen kira vermekten iyidir
Peki canım netten eşim açsa ordan yatırdığım para kdr altın alabiliyorum değil mi bankaya git fln işim yok sonra bozucam bu altınları hesaba tl olaral geçiyor diyeli 1 gram alıcn o kadar para oluyor hesapta
Bilgi için sağol canım akşam eşimle konuşayım o biliyordur belki kullanıyor net bankacılığını altın hesabı yok ama elimde biraz para var biriktirmek için hedef koyarsam bu işi ancak başarırım yoksa şunu alayım bunu alayım diye uçuyorhesabınızın olduğu bankadan altın hesabı açabilirsiniz.
hesapa atm den para yatırım internet bankacılığı kullanarak gr altın alıp, istediğiniz zaman bozdurabilirsiniz.
mesai saatleri dışında ve hafta sonu altın alış satış fiyatları arasındaki fark daha yüksek olduğu için alım-satım işlerini hafta içi saat 9-17 arasında yapmaya çalışırsanız pek sorun yaşayacağınızı sanmam
aaa nasıl yer peki güzelmi çok merak ediyorum orayı.doğayı çok severim beni rahatlatır. yani yeşil şelale tarzımdır. deniz o kadar değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?