Küçük Düşün Büyük Olsun!

canım sen ne iş yapıyordun ben kaçırmışım orayı.. maaşın asgarisi bankaya gerisi elden verildiğine göre benim gibi özel sektördesin..

Z zynpzeynep hoşgeldiniz.
sorarak paylaşarak öğreniyoruz herşeyi.

kadın olarak zaten konuşmayı seven bir yapımız var.
siz konuşmaktan, yazmaktan, sormaktan çekinmeyin.

kumbarayı aylık yada 2-3 ayda bir defa açıp parayı bütünleterek biriktirebilirsiniz.
ben bazen altın alıyorum. bazen de döviz.

yarın kpss başvurusu yapacam.. hiç umudum yok öylesine girmiş olacak. iki otorum için 120 tl vermeliyim.. şeytan diyo girme bilmiyorum ne yapayım..

En uygun bim ve a 101 diğerletine yanaşamıyorum zaten. Üstümde fazla para olmuyor harcarım korkusuna alamıyorum çünkü illa oyunck bişiy göreyim alıyorum bu huyumu hiç sevmiyorum.

Bez ıslak mendili de japon pazarı tarzı bir yer var ordan indirimliyken 2 3 paket alıyorum bu arada şimdi size yazdıkça farkettim ıslak mendili uygun alırım ve yıkar öyle kullanırım çokda savurgan değilmişim galiba.
Bende senin gibiyim ne yapacağımı bilmediğim için üç beş kuruş olsun dokunurfum harcardım şimdi sizin yarfımlarınızla bir yerlere gelicek inş.

Her ay açarak birşey biriktiremem sanırım.
Birfe bütünletirken sıkıntı yaşıyorum a 101 e götürüyorum bir orası alıyor
Evet birde ben fazlası ile konuşurum.
Birde para biriktirme konusunda tecrübe olmayınca fazla soruyor olucam güzel yaklaşımınıx için teşekkürler. Yazarken ilk çekinmiştim kimse konuşmax diye çok iyi geldi heves geldi sizlerden

burdaki amaç bu zaten.. birbirimizi heveslendirip teşvik etmek.. çalışıyor muydun?? kaç çocuk var? ne kadarlık evlisin.. aylık gelir nasıl bahsetsen daha çok birbirimize fikir verebiliriz.. mesela ben gıda mühendisiyim.. özel sektördeyim.. henüz çocuğum yok.. 16 aylık evliyim..

yarın kpss başvurusu yapacam.. hiç umudum yok öylesine girmiş olacak. iki otorum için 120 tl vermeliyim.. şeytan diyo girme bilmiyorum ne yapayım..
Kpss ye güvenim kalmadıı
Çok fazla giren var atanmak sıkıntılı
Yıllardır giren arkadaşlarımın halini görünce umutsuz oluyorum o nedenle kpss yi rafa kaldırdım ben
Ama girerim yaparım diyorsan yada kazanmasam da şansımı deneyeyim diyoraan kaçırma başvuruyu lisans mı önlisans başvurusumu

5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var 2.5 yıldır çalışmıyorum kamuda taşerondum ve şuan işsizim. Zate. Yaşadığım yerde bulabilmem zor eşim kurumsal bir firmada çalışıyor gelirimiz normal düzeyde az denmez ama çok da değil kredi ödüyotuz 800 tl faturalar fln derken ay sonu birşey kalmıyor. Bu böyle olmax dedim kolları sıvadım maaş günü gelince bir miktar almayı düşünüyorum o paraya dokunmadan hayatımızı elimizde kalana göre kursak daha iyi olacak.
Çocuj olunca ve emekli olamayacağımı düşününcr onun için birikim yapmaya karar verdin nasıl yaparım diye araştırurken kendimi aranızda buldum

hafta sonu oturup eşimle aylık nerelere ne kadar ödeme yaıyoruz.
bundan sonra aylık ödemelerimiz ne olur diye hesap yapalım dedim.

mutfak masrafı .... 1000 tl yi buluyor.
sabit faturalar...... 500-600 tl
ev kredisi........... 1750 tl (70. taksit ödendi.son 50 taksit)
araba kredisi.........700 tl (bu ay ilk ödemesini yapacağım. 36 taksit)
kreş ve özel ders.....1000 tl
2 BES .......400 tl
2 sağlık sigortası..... 320 tl
2 gün.......... 200 tl
arabanın trafik sigortası ... 350 tl (1050 tl idi. 3 taksit yaptırdım)
tatil-eğlence-gezi ....... 500 (yıllık yakşalık 6000-7000 tl buluyor. aylık olarak hesapladım)
yardım ..... 400-500 (her ay olmasada yılda en az 6-7 defa veririz)

bunlar her ay kenara parasını atmamız gereken tutarlar.

dışarda yeme, kıyafet alışverişi, arkadaşlarla toplanma, extra durumlar hariç.

ben bile kenarda para biriktirebildiğime bazen şaşırıyorum.
nakit para pek kalmıyor elimizde

bu saydıklarımız birçoğunu kredi kartıyla yapıyoruz.
krediler+ kreş + faturalar nakit diğerleri karttan ödeniyor. aylık yaklaşık 4500-5500 tl kredi kartı ödüyoruz.

bakınca gereksiz birşey almıyorum gibi geliyor ama yine de aylık 8000 tl giderim olması bana çok geliyor.

LİSANS CANIM.

Birikimleriniz daha çok olsun inş kızlar.
Benimde kararım devam eder inş.
Bes e girmk istiyorum 10 yıl çok uzun geliyor. Her ay 100 tl ile döviz alsam hesap açsam daha mı fazla birikir kararsızım ama bes te zoru lu olunca aaa bu ayda kalsın denmeyeceği için tıpış tıpış yatırılır

Aylık 400 500 ki bazen daha fazla market pazar tutuyor
Faturalar krefi gezme tozma derken aaa nereye gitti para diye bakınıyoruz 10 yıl çektik krediyi 5 yılı bitti 2 yılda bitirme sözü verdim kendime.sıkı tasarruf lazım

Banka en garantili yer, internetten işlemleri yaparsın. döviz ve altına yatırım yapabilirsin en azından paran değerini korur.

Ve aylık market pazar bütçesi yapıyormusunuz
Ne kadar tutuyor. Hiç birşey almasak bile 40 50 gidiyor her seferinde. Çok yazarsam şu birkaç gün kusuruma bakmayın

ben aylık ödemelerimi excel de liste yaptım. ve ev ve şahsi masraflar için 500 ayırıyorum. bazen 500 ü aşıyor bazen para kalıyor. belli olmuyor o harcamama göre değişiyor.

aaa nasıl yer peki güzelmi çok merak ediyorum orayı.doğayı çok severim beni rahatlatır. yani yeşil şelale tarzımdır. deniz o kadar değil...

ben altını banka hesabında tutuyorum daha güvenli.
ama dövizi ufak ufak aldığım için elden alıyorum.
banka dövizde hesap işletim ücreti kestiği için bankaya yatırmadım. (2-3 yıl önce dolar hesabımdan 10 dolar hesap işletim bedeli kesilince içime oturmuştu)

ama altın hesabında hesap işletim ücreti yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…