canım sen ne iş yapıyordun ben kaçırmışım orayı.. maaşın asgarisi bankaya gerisi elden verildiğine göre benim gibi özel sektördesin..3,64 'den 70 dolar aldım.
bu tatil için biriktirdiğim zula dan.
220 dolar
270 eur
4 çeyrek
bunlar eşimin haberi olmadan yaptığım birikimler
eşim döviz alıp biriktirdiğimi biliyor ama ne kadar biriktirdiğim konusunda hiçbir fikri yok :)
ayrıca 4 çeyrek önümüzdeki düğün ve bebek görme için almıştım.
ve bankada altın hesabında da yeni bir ev yada mevcut evin kredisini erken kapatmak için biriktirdiğim gr altınlarım var.
maaşımın yarısını daha almadım. (asgari bankaya yatıyor-kalanı elden ayrıca alıyorum)
yeni aldığımız arabanın ilk kredi taksidini yatırmam lazım hafta sonuna kadar.
artık eşimin tamamlayıp teslim ettiği işlerin parası gelirse hafta içi ondan alıp öderim kredi ile kızımın kreş ödemesisini.
En uygun bim ve a 101 diğerletine yanaşamıyorum zaten. Üstümde fazla para olmuyor harcarım korkusuna alamıyorum çünkü illa oyunck bişiy göreyim alıyorum bu huyumu hiç sevmiyorum.çok normal soracaksın tabi aklına takılanı..biz büyük market alışverişini ayda bir yaparız.. onun dışında eksilenleri marketten alır geliriz.. benim en çok tercih ettiğim market BİM dir. zaten hemen herşeyi bulabiliyorum. onun dışında aktuellerde indirimli bulduğum deterjandır yağdır uzun süre bozulmayacak şeyleri tarihine bakıp stok yapıyorum..sanırım bizim pazar ve market ayda 400-500 ü buluyor.. ama tabi net değil bu rakam. ha benimde kumbaram var.. ilk kumbaram ve zulamla 4 çeyrek aldım ama sonra araba alınca onları da eşime verdim.. eşim başka yerden borç alacaktı zaten bari 4 çeyrek kadar miktarı az olsun dedim. şimdi de kumbaramda birikiyor bu sefer gizli zulamda sadece 50 dolar var.. bu ay yettiremedik o sebeble zulama atamıyorum.. ufak tefek bozuklar oldu mu kumbarama atıyorum o kadar.. kumbaramdan çıkacak parayla ne yaparım daha net değil bakarız artık..
evet canım özel sektördeyim.canım sen ne iş yapıyordun ben kaçırmışım orayı.. maaşın asgarisi bankaya gerisi elden verildiğine göre benim gibi özel sektördesin..
ne teknikeri?? ben de özeldeyim vee mutlu değilim.. ama halime şükrediyorum napim..evet canım özel sektördeyim.
teknikerim.
Her ay açarak birşey biriktiremem sanırım.Z zynpzeynep hoşgeldiniz.
sorarak paylaşarak öğreniyoruz herşeyi.
kadın olarak zaten konuşmayı seven bir yapımız var.
siz konuşmaktan, yazmaktan, sormaktan çekinmeyin.
kumbarayı aylık yada 2-3 ayda bir defa açıp parayı bütünleterek biriktirebilirsiniz.
ben bazen altın alıyorum. bazen de döviz.
burdaki amaç bu zaten.. birbirimizi heveslendirip teşvik etmek.. çalışıyor muydun?? kaç çocuk var? ne kadarlık evlisin.. aylık gelir nasıl bahsetsen daha çok birbirimize fikir verebiliriz.. mesela ben gıda mühendisiyim.. özel sektördeyim.. henüz çocuğum yok.. 16 aylık evliyim..Her ay açarak birşey biriktiremem sanırım.
Birfe bütünletirken sıkıntı yaşıyorum a 101 e götürüyorum bir orası alıyor
Evet birde ben fazlası ile konuşurum.
Birde para biriktirme konusunda tecrübe olmayınca fazla soruyor olucam güzel yaklaşımınıx için teşekkürler. Yazarken ilk çekinmiştim kimse konuşmax diye çok iyi geldi heves geldi sizlerden
Kpss ye güvenim kalmadııyarın kpss başvurusu yapacam.. hiç umudum yok öylesine girmiş olacak. iki otorum için 120 tl vermeliyim.. şeytan diyo girme bilmiyorum ne yapayım..
5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var 2.5 yıldır çalışmıyorum kamuda taşerondum ve şuan işsizim. Zate. Yaşadığım yerde bulabilmem zor eşim kurumsal bir firmada çalışıyor gelirimiz normal düzeyde az denmez ama çok da değil kredi ödüyotuz 800 tl faturalar fln derken ay sonu birşey kalmıyor. Bu böyle olmax dedim kolları sıvadım maaş günü gelince bir miktar almayı düşünüyorum o paraya dokunmadan hayatımızı elimizde kalana göre kursak daha iyi olacak.burdaki amaç bu zaten.. birbirimizi heveslendirip teşvik etmek.. çalışıyor muydun?? kaç çocuk var? ne kadarlık evlisin.. aylık gelir nasıl bahsetsen daha çok birbirimize fikir verebiliriz.. mesela ben gıda mühendisiyim.. özel sektördeyim.. henüz çocuğum yok.. 16 aylık evliyim..
LİSANS CANIM.Kpss ye güvenim kalmadıı
Çok fazla giren var atanmak sıkıntılı
Yıllardır giren arkadaşlarımın halini görünce umutsuz oluyorum o nedenle kpss yi rafa kaldırdım ben
Ama girerim yaparım diyorsan yada kazanmasam da şansımı deneyeyim diyoraan kaçırma başvuruyu lisans mı önlisans başvurusumu
ne teknikeri?? ben de özeldeyim vee mutlu değilim.. ama halime şükrediyorum napim..
Acemi olduğum için alıntı yapamadım hoşbulduk arkadaşlar.
Kumbara gibi bişiy buldum evde ilk paralarımı attım daha doğrusu üzerimde 60 tl vardı hepsini attım 10 tl kendime ayırdım.
Bereketli olsun inş.
Defter edinicem bşr tane harcamaları fln yazıcm dün markete gittik 40 tl tuttu ama başlarken ay başından başlasam iyi edicem bugün masraf yapmam evdeyim. Bu arada çok konuşur başınızı ağrıtabilirim.
Kumbarada biriktirdiklerinizi bir hesaba mı yatırıyorsunuz altın döviz mi alıyorsunuz
Eskiden gram alır çıngır çıngır yanımda taşırdım şimdi çocuk olunca devasa çantama birde altınları eklenek istemiyorum ve hırsızdan korkuyorum hesaba yatırsam para değerini korumuyor sürekli bankaya gidip işlem yaptırma lüksümde ypk bebeyle
Ve aylık market pazar bütçesi yapıyormusunuz
Ne kadar tutuyor. Hiç birşey almasak bile 40 50 gidiyor her seferinde. Çok yazarsam şu birkaç gün kusuruma bakmayın
Ne mezunuydun işletme bitirdim ama o kdr çok giren varki gözüm korkuyor 2 yıl evvel çok çalıştım bir umut girdim olmadıLİSANS CANIM.
yaz tatili denince benim aklıma gelen deniz tatilidir.
bakalım bu sene izin vs durumlarna göre eşimle bir plan yaparız
eşim karadenizli olduğu için de her sene 1 hafta da olsa gitmeye çalışıyoruz
Eşim ayderli gidince oraya gidiyoruz bayramda çok kalabalık oluyor hiç tavsiye etmem bayram tatilinde
bildiğiniz trafik oluyor yaylaya çıkarken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?