- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
Neden olmasin ki ben cok isterimM maviduvar1 merhaba. yurtdışına geçen yıl italya turuna gidecektik. ama vize sebebiyle gidemedik. onun yerine uzakdoğu tayland olarak düşündük ama sonrasında tur ile gidince yaklaşık 10 bin tl ye gelince vazgeçtik.
ama hep aklımda hatta onun için ufak ufak euro usd alıyorum tatil için.
2. çocuklan önce gitmem lazım sonra gitmemiz daha zor olur diye. bu yaz heden yurtdışı tatili.
turlar çok pahalı olduğu için bireysel gitmenin daha uygun olacağını araştırdık. detaylı bilgi için yardımcı olabilirsen memnun olurum.
biz her sene yaz tatili 1 hafta yaparız. ayrıca sonbahar ve ilk baharda da 2-3 günlük biryerlere gideriz.
bazen antalya olur, bodrum, izmir, gibi yerler olur.
bazen de trabzon, nevşehir, bursa gibi yerlerde günü birlikte gitmişliğimiz vardır.
uçakla gitmeyi daha çok sevdiğim için yakın yerleri pek gezemedim.
hala abant, maşukiye, yedigöller, safranboluya gidemedim.
5 sene önce 10 günlük egeyi arabayla gezmiştik o tatilimizin yeri başka
onun haricinde çocuk da olduğu için hep otel tatili yaptık.
bu sene de fethiye için rezervasyon yaptık. uçakla gideceğiz.
ama eşimin arabayla tatil hevesi olduğu için mayıs ayında arabayla hatay'a gitme planı var.
arkadaşlarıyla senelik buluşma günleri var.
oraya arabayla giderken de yedigöller ve urgup te konaklayıp geze geze gideceğiz.
anıtkabire gitmek istiyorum. bu gezide onu da aradan çıkaracağız.
tatil, tur gezi benim çok severek yaptığım işler.
hatta ilerde onunla ilgili şirket kurup tur düzenlemek istiyorum. şimdiden cevremdeki arkadaşların isteği var. günü birlik yakın yerlere tur düzenleyeceğim.
birikime gelince her ay sabit giderler haricinde illa extra birşey çıkıyor.
geçen ay yeni araba almıştık eskisini satmadan. pazartesi eskisini sattık. elden aldığım borçları kapatıp kalanıyla altın aldım.
maaş yattı 2 gr altın da ayrıca aldım (yılbaşından beri maaşımla her ay 2 gr almaya başladım.)
ayın başında bende gün vardı 1000 tl geldi bende 100 tl koydum üzerine (sanki başkasının günüymüş gibi parayı koydum) altın hesabına attım.
ben her ay belli bir bütçe ile ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorum. (her ne kadar eksiye düşşemde bunu yapıyorum)
2 hafta önce kızımın doğum günü sebebiyle trabzondaki bir anaokulundaki öğrencilere hediye gönderdim. bu haftaya kayseride bir aileye bebek için bez-mama ev için bakliyat yiyecek vs. gönderdim.
veren el alan elden üstündür lafını çok severim. sen verdikçe Allah sana daha çok verir düşüncesiyle böyle yardım ettikçe mutlu oluyorum.
birikim bu sebeple çok olmuyor ama evdeki kumbarayı bütünleyip bazen altın hesabına atıyorum. dışarı çıkıpta fırsat bulursam 3-5 usd eur alıp kenara atıyorum.
biraz uzun oldu ama olsun siz sıkılmazsınız okumaktan bilirim.
bu aradatr_lelli havalar ısınıyor. burası ne güzel herkes aile gibi sırdaş gibi, dost gibi,
istanbulda olanlarla bir görüşüp tanışsak diyorum
InsAllah sizee ev sahibi olursunuz canimDua et biz de gecelim kira çok zor allah daha büyük dert vermesin de zor iste
Canim sana bi tarif verim seveceginize eminim benKizlar buzlukta agir misafire cikarmak icin ispanakli borek yapmak istiyorum. Buzluga atiim gelecekleri vakit cikariyim hemen pisiriyim onlerine koyayim ostiyorum nasil yapaicam bilen var mi?
Insallah gezersin merkezde bi camisi var su var icip dilek dilenenTr-lelli bende insallah allah nasip ederse 2 gunluk kastamonu gezisine katilmak istiyorum oralari merak ediyorum...cumartesi yegenimin kucuk bir operasyonu oldu bin tl ona gitti.. 1350 tl bilezik aldim yegenime dogum gunu icin ilerde birikim icin.. Su sisem hala yarida dolmadi gitti .. Havalar isinmaya basladi bi kac bisey almam lazim ama idare edebilirmiyim gecen yazdan olanlarla iyice cimrilestim yahuu baskalarina alirken aliyorum kendime gelince almiyorum...
Yaz gelince pazar daha uygun Tutuyor şimdi 40 50 buluyor bizimdeZ zynpzeynep estagfurullah herzaman yaz sor
Aklina ne takilirsa hersey olur bu
Biz bircok konuda paylasim yapiyoruz
Ben eger pazara gidersem 50tl harciyorum genelde.
Ama market alisverisleride var sirf pazarla olmuyorki.
Mutfaga her ay 500tl cok rahat gidiyor bizde fazlasi var eksigi yook
Cok tesekkur ederimYaz gelince pazar daha uygun Tutuyor şimdi 40 50 buluyor bizimde
Bugünkü menün iyimiş ben pırasa ve sebxeli bulgur salata yaptım oğlum peşimdeydi onu bile zor yaptım
Aldıklarını güzel günlerde kullan dışarı adım bile atsan para gidiyor
Bereketli olsun. Ben bugün hiç takip edemedim piyasaları.gunduz ıkı gram altın sattım
hıc paramız kalmadı nakıt olarak aslında kalacaktı ama eşimin kartında sıkıntı cıktı çekemedık
bende 143.85ten aldıgım ıkı gram altını 145,15ten sattım
cok bısey degıl ama 3 tlyı kımse ımseye bedavaya vermıyor
keşke hepsını satsaymısım yaw
O ön hazırlıklar epey para tutuyor zaten değil mi? Biz çok para harcamıştık o dönem, sen çarpı 2 tabi. Güzel harcamalar bunlarben de zorunlu diyetteyim evden çıkamadığım için hiç bir şey alamıyorumböylece para sadece eve alınan sebze meyve ete gidiyor bir de bebişlerin ön hazırlıklarına
Evet canım, çubuktayım. Sende mi buralardasın?Ooo çubuktasın yani
Ben de çok beğendiğim canım.Cok guzelmis iyiki paylastin guzel bir yazi okuduk sayende nasil dogru
Ben de aynı fikirdeyim. Geçen yıldan beri misafir için ayırdığım yemek takımını kullanmaya başladım. Hoş kırıla kırıla bişey kalmadı geriye ama olsun. Vitrinim de yok benim, evdeki herşey kullanılıyorkesinlikle aynen aklımdaki düşünceyi yazmış, çok güzel bir paylaşım olmuş
Ben o dönem sanki dağ başında çocuğumla tek başımaymışım ve çocuğa bir daha hiç birşey alamazmışım gibi hunharca ve şuursuzca alışveriş yapmıştım yahutopiğimizin dıyetısyenıelecda :)
soyle bakalım o donemi nasıl para harcamadan gecırebıldın? bebeiş hazırlık surecını yanı
ay ben orayı hıc para harcamaıstık dıye nasıl okuduysamBen o dönem sanki dağ başında çocuğumla tek başımaymışım ve çocuğa bir daha hiç birşey alamazmışım gibi hunharca ve şuursuzca alışveriş yapmıştım yahu
Bati Karadeniz guzel ama Dogu Karadenizi daha cok tavsiye ederim. Batuma da gunu birlik cikabiliniyor guzel bir yer. Tum guzel binalarin bir kopyasini gorebilirsiniz.tr_lelli karadeniz nasıl güzeldir ya
Şimdiden iyi tatiller
Birimde belli oldu az çok. Temmuz'da yurtdışına çıkacağız. Biletler oteller hazır ancak kurumlarımızdan izin alabilir miyiz bilmiyorum. Malum ohal nedeniyle kurumlardan izin almak gerekiyor. Alamazsak yanacak herşey. Kötü düşünmek istemiyorum.
Ben yine bir Ege istiyorum. Dalyan Akyaka olabilir.
Eşim Karadeniz diyor. Kendi arabamızla gidelim. Batum'a kadar diyor.
Bakalım nasip. Allah ne gösterir.
Eşin tur firmasında mı çalışıyor.
Eşim çok istiyor ancak zaman sıkıntısı var. Malum yıllık izinle çalışıyoruz. 30 gün iznimiz var. Benim ailem başka şehirde. En az bir hafta onların yanında kalıyoruz.Bati Karadeniz guzel ama Dogu Karadenizi daha cok tavsiye ederim. Batuma da gunu birlik cikabiliniyor guzel bir yer. Tum guzel binalarin bir kopyasini gorebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?