Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu akşam yemeği yaparken çok idareli gittim şimdi bir defter bulucam aylık illa almam gerekenleri yazıcam.
Bu yaz için çok ihtiyacım olan şeyler var ne yazık ki ay ay tamamlıcam birden yüklenmicem ve uygun bakıcam sezonluk olsada olur
Eşim gelirken su ve ekmek almış
3 tl su 1 tl ekmek bugün 4 tl masraf var ve evde ekmek varken almaması konusunda da sıkı sıkı tembihlicem

Neden olmasin ki ben cok isterim
Eger istanbullularda isterse ortada bir yerde olabilir ben anadolu yakasindayim.
Dua et biz de gecelim kira çok zor allah daha büyük dert vermesin de zor iste
InsAllah sizee ev sahibi olursunuz canim
Kizlar buzlukta agir misafire cikarmak icin ispanakli borek yapmak istiyorum. Buzluga atiim gelecekleri vakit cikariyim hemen pisiriyim onlerine koyayim ostiyorum nasil yapaicam bilen var mi?
Canim sana bi tarif verim seveceginize eminim ben

1 yufkayi seriyosun eritilmis margarini kasikla dokup her yerine fircayla yedir
Sonra 2. Yufkayi koy ser uzerine
Ic harcini hazirla (patates,peynir,ispanak)
(Patatesi haslayip kavurusun pulbiberli falan)
(Ispanagida biraz soganla kavurup oldurursun)
Sonra bu 2 kat olan yufkayi 8 veya 12 esit parcaya bol (ucgen sigara boregi sekli gibi yani)
Sar bunlari uclarini suyla islatip kapat acilmasin.
Bunu boylce posetlere koy buzluga at.
Misafirinmi geldi cikar buzlu buzlu suya sok cikar (bir tasa su koy icine sokup cikar)
Tepsiye diz.
Yumurta sarisi sur ver firina
Pofur pofur kabaran citir citir bir borek oluyor ozellikle sicak sicak hemen pisince tadi mutis oluyor biz seviyoruz.

Insallah gezersin merkezde bi camisi var su var icip dilek dilenen
Kalesi var
Ama ozellikle merkezden ziyade sahil kesimlerini gezmeni tavsiye ederim
Cide,inebolu,abana,catalzeytin
Gecmis olsun yegeninize

Z zynpzeynep estagfurullah herzaman yaz sor
Aklina ne takilirsa hersey olur bu
Biz bircok konuda paylasim yapiyoruz
Ben eger pazara gidersem 50tl harciyorum genelde.
Ama market alisverisleride var sirf pazarla olmuyorki.
Mutfaga her ay 500tl cok rahat gidiyor bizde fazlasi var eksigi yook

Uff ben yine para harcadim yetti gari.
Cikmicam evden
Tediye gidelim dedi annem (anneleride goturduk cay icmeye son anda) cem in ve mehtabin tencereleri vardi bayada genis guzel kayniyarik pilav vs icin 19.90idi
2 tane aldim.
1 tanede hirka aldim kalin baya kislik 9.90 idi.
Tek kalmisti.
Gecen senede boyle 9.90 yakalamistim kis sonu hala giyiyorum hic bozulmadi cok sicak tutuyor.
Cay ictik sadece ben ismarladim onuda 20 tl ona gitti
Cay 2.5 tl idi icime oturmadi degil hani.

Eve geldim oglum sarma istemisti hemen 2sira sarma sardim.
Tavuk ve kofte kizarticam yaninada.
Bugunde boyle olsun bakalim.

Yaz gelince pazar daha uygun Tutuyor şimdi 40 50 buluyor bizimde
Bugünkü menün iyimiş ben pırasa ve sebxeli bulgur salata yaptım oğlum peşimdeydi onu bile zor yaptım
Aldıklarını güzel günlerde kullan dışarı adım bile atsan para gidiyor

Cok tesekkur ederim
Hic sorma hani bide ihtiyacim vardi uygunada bulunca insan kacirmim alayim diyor.
Gelen para gidiyor valla.

gulfemhatun biz de yeşil pasaport var. Hiç bize ile uğraşmıyoruz.
Şöyle bir örnek vereyim. Sana yazdıktan sonra ets turu açtım. Gittiğimiz yerlerden Barselona turlarına baktım. 3 gece demiş. Biz Barselona'da 6 gece kaldık. Bir gün girona ve figuerese gittik. O turda park guell, pablo espanyol ve barri gotik gezisi 65 Euro diyor.
Park guelle 2 kişi bileti 60 tl ye aldık biz.
Panlo espanyola bir metro ile gidiliyor. Bileti 15 Euro. Barri gotik denilen yerde eski şehir. Eski binaların arasında geziyorsun.
Yine de seni etkilemek istemem. Sadece fikir olsun diye yazıyorum.
Barselona'da 2016 da herşey dahil 3 kişi 6 günde 6543 tl harcamışız. ( ayyy herşeyi yazarım ben). Diğer şehirler gitmek için tren biletleri de dahil.

cikolatasoslukek biz de çok seviyoruz gezmeyi. Bir ara blog açmayı düşündüm ama vazgeçtim. Zaman ayıramam diye. Şimdilik sadece instagram hesabımdan paylaşıyorum fotoğraflarımı.

gunduz ıkı gram altın sattım
hıc paramız kalmadı nakıt olarak aslında kalacaktı ama eşimin kartında sıkıntı cıktı çekemedık
bende 143.85ten aldıgım ıkı gram altını 145,15ten sattım
cok bısey degıl ama 3 tlyı kımse ımseye bedavaya vermıyor
keşke hepsını satsaymısım yaw

Bereketli olsun. Ben bugün hiç takip edemedim piyasaları.

ben de zorunlu diyetteyim evden çıkamadığım için hiç bir şey alamıyorum böylece para sadece eve alınan sebze meyve ete gidiyor bir de bebişlerin ön hazırlıklarına
O ön hazırlıklar epey para tutuyor zaten değil mi? Biz çok para harcamıştık o dönem, sen çarpı 2 tabi. Güzel harcamalar bunlar
Ooo çubuktasın yani
Evet canım, çubuktayım. Sende mi buralardasın?

kesinlikle aynen aklımdaki düşünceyi yazmış, çok güzel bir paylaşım olmuş
Ben de aynı fikirdeyim. Geçen yıldan beri misafir için ayırdığım yemek takımını kullanmaya başladım. Hoş kırıla kırıla bişey kalmadı geriye ama olsun. Vitrinim de yok benim, evdeki herşey kullanılıyor

topiğimizin dıyetısyenı elecda :)
soyle bakalım o donemi nasıl para harcamadan gecırebıldın? bebeiş hazırlık surecını yanı

topiğimizin dıyetısyenı elecda :)
soyle bakalım o donemi nasıl para harcamadan gecırebıldın? bebeiş hazırlık surecını yanı
Ben o dönem sanki dağ başında çocuğumla tek başımaymışım ve çocuğa bir daha hiç birşey alamazmışım gibi hunharca ve şuursuzca alışveriş yapmıştım yahu

Bati Karadeniz guzel ama Dogu Karadenizi daha cok tavsiye ederim. Batuma da gunu birlik cikabiliniyor guzel bir yer. Tum guzel binalarin bir kopyasini gorebilirsiniz.

Bati Karadeniz guzel ama Dogu Karadenizi daha cok tavsiye ederim. Batuma da gunu birlik cikabiliniyor guzel bir yer. Tum guzel binalarin bir kopyasini gorebilirsiniz.
Eşim çok istiyor ancak zaman sıkıntısı var. Malum yıllık izinle çalışıyoruz. 30 gün iznimiz var. Benim ailem başka şehirde. En az bir hafta onların yanında kalıyoruz.
Bakalım bir araya sıkıştırabilecek miyiz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…