- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Biliyordum ama bizde hiç böyle şeyler olmadığı için aklımın ucundan geçmedi bir de ben çalışıyorum diye bana fazla bulaşmazlar diye düşündüm aslında bu mevzu olmasa ailesiyle uzaktan uzağa telefon görüşmesiyle çok idealdi herşey.Bu olayla beraber patlak verdi.Kız kardeşiniz gelse bu tepkiyi mi verirsiniz
Evlenirken eşinizin nereli olduğunu bilmiyormuydunuz
Maalesef kardeşim yok benim benim için geçerli değil Yani bu yorumunuzKatılıyorum. Böyle durumlarda insan kendinden pay biçmeli. Kardeşim atanacağı zaman buranın köyleri zorunlu hizmet, alışana kadar bizde kalırsın demiştim. Hatta kardeşim alışana kadar kısmına bozulmuştu. Konuya yazanların kardeşi aynı durumda olsa bırak dört ay eve sokmamayı, hiçbir şekilde kabul etmemeyi, başka yere yatıya bile bırakmazlardı
Yani evlendiğinizden beri birliktemi oturuyorsunuz?Boşanmışlar eşim 8 yaşında iken, biraz karışık oralar. Biz evlenmeden önce zaten baba oğul birliktelerdi, ben ona bizde kalıyor gözü ile bakmadım hiç, tuhaf huyları var ama bizi benimsedi, seviyor, emeği var üstümüzde. Aksi olsa çekemezdim.
Amca evli 3 çocuğu var en büyük çocuğu 15 yaşında en küçüğü 5Amcayı çok merak ettim. Evli mi? Neden bu bu baba çocuklarına bakmıyor oğlu kızı bu amcada kalıyor anlamadım.
Yurdumun en fedakar, misafirperver yengesi hakkını helal etsin kulaklarını çınlattık.Alkışlar yengeye gelsinHahahah ya bu şok iyiydi yüzümü güldürdünüz valla
İlla kültür farkı olması için uyruk farkı mı olması gerekiyor ?Kültür farklılığı dedinizya, yabancı uyruklu mu diye düşündüm, aradaki kültür farkını anlayamadım
Evet.Yani evlendiğinizden beri birliktemi oturuyorsunuz?
Muhtemelen bu yüzden bu durumu anlayamıyorsunuz.Kardes bu dünyada ki en önemli kişidir bana göre ve 4 ay ben evime alamiyorsam bu ciddi bir sorundur.Kalma konusunu ayri tutuyorum tabiki.Maalesef kardeşim yok benim benim için geçerli değil Yani bu yorumunuz
Çünkü 4 ay boyunca çağırılmadı.Ve inanın bana kesinlikle her haftasonu gelip kalır ben adım kadar eminimBence biraz pinpirikli ve önyargılısınız keşke olayları bu seviyeye getirmeden önce bir süre izleseydiniz belki kaynınız kendisi gelmezdi ki 4 ay da bir kere gelen birinin her hafta sonu damlayacağını hiç zannetmiyorum.
Ha olsaydı farklı davranacaktınız yani. Ben empati kurmanız açısından örnek vermiştim. Bu kadar çıkarcı olduğunuzu düşünemedimMaalesef kardeşim yok benim benim için geçerli değil Yani bu yorumunuz
Değil ikimizde karadenizliyizGenelleme yapmak istemem ama eşiniz Doguluysa onlarda normal...
Maşallah büyük fedakarlık sizinkisi.
İyi de kültür farkı böyle bir şey değil. Siz çöpsüz üzüm, oh akrabasız koca demişsiniz.Biliyordum ama bizde hiç böyle şeyler olmadığı için aklımın ucundan geçmedi bir de ben çalışıyorum diye bana fazla bulaşmazlar diye düşündüm aslında bu mevzu olmasa ailesiyle uzaktan uzağa telefon görüşmesiyle çok idealdi herşey.Bu olayla beraber patlak verdi.
Bu arada benim kardeşim yok.
Evet biliyorum sizinle tartıştığımızı.Teşekkür ederim ama yorumunuzaSen müsait olabilirsin ben değilim derdiniz
Her haftasonunu evde mi geçiriyorsunuz?
Hiç mi arkadaşlarımızla görüşmeyeceğiz, hiç mi dışarı çıkmayacağız, hiç mi misafir ağırlamayacağız derdiniz,
Evimde yayıla yayıla ağda yapacam, donlarımı sütyenlerimi yıkayıp asacam, salonda mutfakta kombinezonla gezip senle sevişecem istersen buyur çağır derdiniz
Üç kişi olacaksak bu evde çocuğumuz olsun derdiniz
Her haftasonu sigortalı eleman gibi kart mı basacak kardeşimiz derdiniz
Ben onunla olmak istemediğimde arkadaşımda kalayım ozaman derdiniz
Önceki konunuzda da sizinle tartıştık, sizin zihniyetiniz ve tarzınız kocanızınkinden çok daha beter
Haklısınız tabi ki o ne öyle kültürleri böyle diye zırt pırt birilerini misafir etmek zorunda değilsiniz ki misafirde olmuyor bu artık. Bizde de öyledir mesela yengemler, kuzenlerim geldiğinde kalırlar tamam bunda sorun yok kalsınlar ama yengem çocuğununda yani kuzenimin liseye buradan devam edeceği bizde kalmasını istedi kesinlikle kabul etmedim sebepleri var elbet. Arada gelsin sıkıntı yok ama sürekli bizde kalmasını kimsenin istemem zaten ne kadar yakınında olsa evinde rahat olamıyorsun. Eşiniz saygısızlık yapmış herkes kendi kültürünü kafasına göre yansıtsa bu evlilik boka sarar afedersinizHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Eşim kabul etmiyor beni bencillikle ukalalıkla vicdansızlıkla suçluyor.Ne varmış bunda gelse kalsa ne olurmuş asla kafası basmıyor.şaka gibi ama gerçekBu forumda da şu durum var.
Yüzde 90 eş ailesinden yakınıyor çoğu bu tarz konulara yorum yapıyor.
Zaten derdi olmayan özellikle eş ailesi konularini okuyup yorum yapmaz.
Bir çok kişi de empati yapıyor anlıyoruz.
Ama kim konu açarsa eş ailesi ile ilgili tanimadin mi?
Ya da ay bilmedin mi?
Ve bunu diyenler bakıyorsun satır arasında hep yakınıyor kendi eş ailesinden.
Önceden yüzde yüz tanıma olsa bu kadar bosanma olmaz zaten.
Aynı il aynı yöre de aynı kültüre sahip degil.
Ben de Karadenizliyim esim de oyle ama aile yapılarımiz bire bir farkli.
Arkadaşım Karadenizli eşi de öyle ama her yönleri uyumlu.
Ya da bir arkadaşım Diyarbakırlı eşi artvinli aileler tam tamina zıt ama karı koca on numara uyumlular eş aileleri de saygili.
Yani bu ile felan bakmiyor.
Konu sahibine gelince eşinin ailesinin bu kadar aynı evde kalacaklarını bilseydi baştan kabul etmezdi.
Adam evlenmeden önce ailem gelir iki ay kalır kardeşlerim bizde kalır dedi mi?
Yüz de yüz dememiştir.
Burada sorumlu olan eştir.
Bu kadinin okumuş farklı yapıda olduğunu bilmiyor muydu?
Kendi yoresinden alsaymis bu kadar takikken.
İnsan ailesini en çok kendi bilir.
Ben aileme çok zıt karakter birini getirmedim ama erkekler degsitiririz uydururuz kafasinda.
Eşinin bu kültürde olabilir ama senin hoslanmadigini anlayınca uzatmayacak durumu ayda iki kez getirsin kalmalı yapmasin.
Bu çok mu zor?
Kadın kapalı nasıl rahat etsin hem başka erkekle aynı evde?
Hoş açık olsa da farketmez rahat edemez.
Yani bu dengeyi eş sağlamak zorunda ve bu kadar Koloni halinde yaşamak istiyorsa o tarz kadınla evlenseymis.
Artık kimse yaşamiyor kimse cekmiyor nerede yaşarsa yaşasın okusun okumasin.
Çünkü herkes artık bireysellesti.
Ve mesela kim gidip kaynanası ile tanışıyor evlenmeden önce?
En fazla üç kere görüşür konusur.
Herkes her yüzünü hemen göstermez.
Rol yapıyor çoğu ve herkes aynı evde 10 yıl yaşamıyor.
Bu site de bu var illa aynı evde yasamis muamelesi yapılıyor.
Mesela benim esimin annesi eşime demiski sonradan ogrendim kendi kültürümüzden bir kız alsaydin demis.
Yani bu esimin sorunu benim degil.
Olayın özeti şu eşini dengeyi sağlamalı o bu işi cozecek.
Benim esimin aileside benzer ben mecbur kalmadıkça kalmali istemiyorum olsa da nadir olur eşime de dedim.
Siz de duruma göre karar verirsiniz esinizin tutumuna göre.
Valla hiç zor olmuyor. Hatta bakıyorum geriye , onsuz bir zaman düşünemiyorum. Allah hepimizi iyi ve anlayışlı insanlar ile karşılaştırsın .Maşallah büyük fedakarlık sizinkisi.
Zor oluyordur mutlaka.
Canım ben anlıyorum da eski konuyu tam bilmeden burada aileyi yargıladığımızı düşünen konu sahibini vicdansızlık suçlayanlar var diye yazdım.Ayol hala anlamıyorsunuz yavrum, hadi evi tuttular, hizmetçi?
Sizin erkek kardeşiniz yok mu ? Kız da olur fark etmez.Eşim kabul etmiyor beni bencillikle ukalalıkla vicdansızlıkla suçluyor.Ne varmış bunda gelse kalsa ne olurmuş asla kafası basmıyor.şaka gibi ama gerçek
Neden sizde kalıyor kp, kv nerde?
Memleketlerinde daha doğrusu köyde köyü bekliyorlar öyle başka çocukları da yok onlar Prada keyif yapıyor ceremesini biz çekiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?