- 5 Mart 2022
- 280
- 306
- 33
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Siz bu cilveyle adamı köle yaparsınızSen müsait olabilirsin ben değilim derdiniz
Her haftasonunu evde mi geçiriyorsunuz?
Hiç mi arkadaşlarımızla görüşmeyeceğiz, hiç mi dışarı çıkmayacağız, hiç mi misafir ağırlamayacağız derdiniz,
Evimde yayıla yayıla ağda yapacam, donlarımı sütyenlerimi yıkayıp asacam, salonda mutfakta kombinezonla gezip senle sevişecem istersen buyur çağır derdiniz
Üç kişi olacaksak bu evde çocuğumuz olsun derdiniz
Her haftasonu sigortalı eleman gibi kart mı basacak kardeşimiz derdiniz
Ben onunla olmak istemediğimde arkadaşımda kalayım ozaman derdiniz
Önceki konunuzda da sizinle tartıştık, sizin zihniyetiniz ve tarzınız kocanızınkinden çok daha beter
Ukalalık ne alaka? Kocanız size genel bir tavır almış. Eşiniz sizi, ailesiyle arasına girmiş gibi görüyor galiba.Hep beni bencillikle suçluyor.Kardeşi buraya gelmiş o abisiymiş haftasonları kalsa ne olurmuş ben bunu kabul etmeyince bencil ve ukalaymışım
Bir de kendide ilçede büyümüş, biri ilce biri köy, sanki biri Anadolu'daki en ücra köy birisi Paris gibi anlatilmisOrtanız yok mu sizin de eşinizin de 4 aydır ilk defa çağırıyorsunuz. Hadi yoğunsunuz diyelim çaya da gelirdi ne var yani.
4 ayda bir kere çağırıp birden her hafta burda kala geçiyor eşiniz. Siz 1 hafta kalmasından bile rahatsız oluyorsunuz.
Nerenin kültürü ikinizinki ya
Evet ama amcasının dükkanına gitmiş öylesine sohbete eve gitmemiş bu seferNereye gitmiş amcasına mı
Evlenmeden önce keşke farkına varabilseydim .Ama maalesef hiç böyle bişey aklımın ucundan geçmedi aynen söylediğiniz gibi daha önceden bu konu olmuş zaten ben düşüncemi söylemişim yine bana sormadan etmeden aynı tavır sergileniyor benim bu zihniyetten kurtulmam için boşanmam lazım yoksa zihniyetleri değişmiyor ve değişmeyecekte.benim ailemde de gidip kalmak normal
tam "9" (dokuz!) sene babamın yeğenleri bizde kaldı...ha ama tabi başka yengelerim kabul etmedi öyle 1 seneden 2 seneden sonra canım annem vardı bi sessiz herkes bize çöreklendi, o ayrı. ama 1-2 sene herkes herkeste kalır bizde de.
"en baştan bir ev tutup çocuğu oraya yerleştirmeleri gerekliydi"...gerekliydi de bu çocuk 19 yşaında, yani kaç lira alıyordur ki? belki daha ilk işi? zaten aldığı para bellidir..onu da evlenene kadar çalışsın biriktirsin düğünde altını maltını alsın diye düşünüyorlar. o takılar böyle böyle oluyor işte...
ama kimse gelip benim iznim olmadan benim evimde öyle sürekli kalamaz kimse kusura kalmasın...
çalışan kadının evine, şu devirde, üstelik daha önce konusu olmuş kadın hayır demiş, erkek ne münasebet "her haftasonu gelirsin" diyebiliyor...bu çocuk her haftasonu gelmeycek ile olsa kadına saygısızlık bunun teklif edilmesi....
sevgili konu sahibesi;
ailelerden gelen şeyler vardır, aileyi değiştirmezsiniz.
ben de aşağı yukarı böyle bir ailede büyüdüm. çok da sayarım severim ailemi.
ama çizgilerim bellidir, kendi hayatımı kendi bildiğim gibi yaşarım.
korkarım evlenmeen öncebunu farkına varmanız gerekirdi...
aksi halde eşiniz bu kadar saygısız ve fevri (evden gitmek nedir ya!) ise sizin işiniz çok zor.
Neden sizde kalıyor kp, kv nerde?Ya nasıl desem, cidden bi değişik. Saf biri , inan çocuk gibi, o zaman zaman bizim babamız değil çocuğumuz gibi oluyor. Çok da iyiliğini görüyoruz esasen, çocuklara o bakıyor, yetisemediğim yerde hep el atar her şeye. Kocam ardını toplamaz bazen, ama ben hiç görmedim kayinbabamın öte berisini ortalara saçtığını. Neyse ki sadece kızlarına anlatıyor, en azından onların kötü niyetleri yok, sadece bir olayda canımızı fena sıktılar, iyiliğimi düşünüyorlardı ama sanki ben gerizekalıymışım gibi davranmasalar iyiydi.
4 ay neden hic cagirmadiniz peki ,eşinizin kardesi bu kisi ve 19 yaşında, bu da hic doğru bir yaklaşım değilBen geleceğinden çok eminim çünkü 4 aya kadar hiç çağrılmadı ki o yüzden gelmedi çağrılınca neden gelmesin
Hanımefendi kimse 2 gün kalmasını sorun etmiyor eşim haftasonları burada kalırsın dedi ben çalışıyorum her haftasonu bende kalsın istemiyorum eleştirecekseniz bunu eleştirebilirsinizSizin kardeşiniz gelse 4 ay başkasında kalıp ancak sizin çağırmanız normal olur muydu? Eşinizin kardeşi 4 ay olmuş evinize ayak bastırmamışsınız bi haftasonu gelmiş alt tarafı vay efendim niye 2 gün kalacak diye laf ediyorsunuz. Eşiniz sürekli çağıracak olsa 4 ay beklemezdi bu kadar da yabani olmaya gerek yok sizin hiç mi akraba anne kardeş evinize gelmez çalışıyor parasını da kazanıyormuş sizde kalacak olsa kalırdı
gayet haklısınız bu arada keşke önceden böyle durumlar olabileceiği konuşulsaymış size de sürpriz olmuş gibi ama haklısınız benceHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Bir çağırsam önünü alamıyorum işte gördünüz mü bir kere geldi neler oldu önceden gelseydi kimbilir neler olurdu her gün kalmaya başlardı artık elini versen kolunu kaptırıyorsun çünkü.4 aydır abisinin evine hic gelmemiş olması çok anormal ,burda siz ayıp etmişsiniz.Esinizin yarin da kal demesi normal ama size sormadan her haftasonu burda kal demesi de çok normal değil. Bilemedim karşılıklı inada binecek gibi bu iş ,ama hani kardeş söz konusu olunca bu kadar mesafe konması da çok normal değil. Bir de bilemiyorum onların yaşadığı şehrin durumu ne ,siz nerde yaşıyorsunuz, şartlar mı bu şekilde gelişti o yuzden tam yorum yapamıyorum, yoksa direkt size kendini yıkma düşüncesi ile mi geldi. Ama hani sonuçta erkek kardeştir yaninda uzanamazsiniz, rahat giyinemezsiniz ,devamli diye bir şey olamaz.Ama siz de simdiye kadar haftada bir falan en azindan yemeğe alsaydınız, eşinize de ancak bunu kabul edebileceğinizi söyleseydiniz daha doğru olurdu.Benim kardeşim yaşadığım şehre gelse 4 ay benim evime gelemese baya bozulurum esime
Neden sizde kalıyor kp, kv nerde?
Bu yüzden çağırmadım çünkü bir çağırsam önünü alamıyorum 1 gelmeye bütün haftasonunu kitlediler4 ay neden hic cagirmadiniz peki ,eşinizin kardesi bu kisi ve 19 yaşında, bu da hic doğru bir yaklaşım değil
Bu doğru değil ama benim kardeşim evime 4 ay giremeyecekse çok bozulur ve bilenirim. Kalmasını istememek konusu ayri bir konu onu kimse istemez.Karsilikli hatalisiniz ve bence yol yakınken yollarinizi ayirmalisiniz.Bir çağırsam önünü alamıyorum işte gördünüz mü bir kere geldi neler oldu önceden gelseydi kimbilir neler olurdu her gün kalmaya başlardı artık elini versen kolunu kaptırıyorsun çünkü.
Boşanmışlar eşim 8 yaşında iken, biraz karışık oralar. Biz evlenmeden önce zaten baba oğul birliktelerdi, ben ona bizde kalıyor gözü ile bakmadım hiç, tuhaf huyları var ama bizi benimsedi, seviyor, emeği var üstümüzde. Aksi olsa çekemezdim.Neden sizde kalıyor kp, kv nerde?
Amcayı çok merak ettim. Evli mi? Neden bu bu baba çocuklarına bakmıyor oğlu kızı bu amcada kalıyor anlamadım.Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Hahahah ya bu şok iyiydi yüzümü güldürdünüz vallaBence siz ailecek yengeye gidin
Her haftasonu gelmeyeceğini bilsem sorun yapmam bende ama adım gibi biliyorum ki gelecek.Bunu öngörmek gerçekten hiç zor değil zihniyetleri belli çünküNe olacak ki haftasonu gelse ?Sürekli geleceğini de sanmıyorum.Ne yapsın bu adamlar sizlerle evlenince bütün ailesini silsin mi?Siz olsanız kardeşinize gelme diyebilecek misiniz?Biraz da empati yapın lütfen.
Ayol hala anlamıyorsunuz yavrum, hadi evi tuttular, hizmetçi?Ya bir de yanlış hatırlamıyorsam kv kp nin şu an konu sahibinin yaşadığı şehirde kirada daireleri var.
Yani isterlerse bir kiracıyı çıkarıp oğullarını yerleştirilecek durumdalar. En olmadı 1 kirayı ona verip kendisine göre ayrı bir ev apart ya da her şey dahil yurt ayarlayabilecek durumdalar.
Ama yapmıyorlar. Gerek görmüyorlar. İlla birinin evinde kalacak.
Yani bu durumda eşin erkek kardeşininki amcanın yanında asalaklıktan başka bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?