Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Siz bu cilveyle adamı köle yaparsınızHerkes yapamaz insanın içinde olacak işve cilve mizac meselesi. Bu cümleleri kurmak benim hayatta aklıma gelmez

Hep beni bencillikle suçluyor.Kardeşi buraya gelmiş o abisiymiş haftasonları kalsa ne olurmuş ben bunu kabul etmeyince bencil ve ukalaymışım
Ukalalık ne alaka? Kocanız size genel bir tavır almış. Eşiniz sizi, ailesiyle arasına girmiş gibi görüyor galiba.
Her haftasonu bir erkekle aynı evde kalmak istemezseniz haklısınız. Hiç gelmemesi de çok normal değil. Ama bu aileden aldığınız genel havadan korkmuşsunuz. Her şeyi kendilerinin planlayıp evi otele çevirebileceklerini düşünmüşsünüz. Biri bunu düşündüyse %99 haklı çıkıyor genelde. Bizzat bu şekilde bozulan evlilik bilmesem biraz esneyin derdim ama kişisel alan bilmeyen, saygı duymayana anlatamazsınız.işin fenası asıl saygı duymayan eşiniz. İnat edip kal dediği belli

4 aydır abisinin evine hic gelmemiş olması çok anormal ,burda siz ayıp etmişsiniz.Esinizin yarin da kal demesi normal ama size sormadan her haftasonu burda kal demesi de çok normal değil. Bilemedim karşılıklı inada binecek gibi bu iş ,ama hani kardeş söz konusu olunca bu kadar mesafe konması da çok normal değil. Bir de bilemiyorum onların yaşadığı şehrin durumu ne ,siz nerde yaşıyorsunuz, şartlar mı bu şekilde gelişti o yuzden tam yorum yapamıyorum, yoksa direkt size kendini yıkma düşüncesi ile mi geldi. Ama hani sonuçta erkek kardeştir yaninda uzanamazsiniz, rahat giyinemezsiniz ,devamli diye bir şey olamaz.Ama siz de simdiye kadar haftada bir falan en azindan yemeğe alsaydınız, eşinize de ancak bunu kabul edebileceğinizi söyleseydiniz daha doğru olurdu.Benim kardeşim yaşadığım şehre gelse 4 ay benim evime gelemese baya bozulurum esime

Bir de kendide ilçede büyümüş, biri ilce biri köy, sanki biri Anadolu'daki en ücra köy birisi Paris gibi anlatilmis

Evlenmeden önce keşke farkına varabilseydim .Ama maalesef hiç böyle bişey aklımın ucundan geçmedi aynen söylediğiniz gibi daha önceden bu konu olmuş zaten ben düşüncemi söylemişim yine bana sormadan etmeden aynı tavır sergileniyor benim bu zihniyetten kurtulmam için boşanmam lazım yoksa zihniyetleri değişmiyor ve değişmeyecekte.

Neden sizde kalıyor kp, kv nerde?

Hanımefendi kimse 2 gün kalmasını sorun etmiyor eşim haftasonları burada kalırsın dedi ben çalışıyorum her haftasonu bende kalsın istemiyorum eleştirecekseniz bunu eleştirebilirsiniz

gayet haklısınız bu arada keşke önceden böyle durumlar olabileceiği konuşulsaymış size de sürpriz olmuş gibi ama haklısınız bence

Bir çağırsam önünü alamıyorum işte gördünüz mü bir kere geldi neler oldu önceden gelseydi kimbilir neler olurdu her gün kalmaya başlardı artık elini versen kolunu kaptırıyorsun çünkü.

Bir çağırsam önünü alamıyorum işte gördünüz mü bir kere geldi neler oldu önceden gelseydi kimbilir neler olurdu her gün kalmaya başlardı artık elini versen kolunu kaptırıyorsun çünkü.
Bu doğru değil ama benim kardeşim evime 4 ay giremeyecekse çok bozulur ve bilenirim. Kalmasını istememek konusu ayri bir konu onu kimse istemez.Karsilikli hatalisiniz ve bence yol yakınken yollarinizi ayirmalisiniz.

Neden sizde kalıyor kp, kv nerde?
Boşanmışlar eşim 8 yaşında iken, biraz karışık oralar. Biz evlenmeden önce zaten baba oğul birliktelerdi, ben ona bizde kalıyor gözü ile bakmadım hiç, tuhaf huyları var ama bizi benimsedi, seviyor, emeği var üstümüzde. Aksi olsa çekemezdim.

Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Amcayı çok merak ettim. Evli mi? Neden bu bu baba çocuklarına bakmıyor oğlu kızı bu amcada kalıyor anlamadım.

Ya bir de yanlış hatırlamıyorsam kv kp nin şu an konu sahibinin yaşadığı şehirde kirada daireleri var.

Yani isterlerse bir kiracıyı çıkarıp oğullarını yerleştirilecek durumdalar. En olmadı 1 kirayı ona verip kendisine göre ayrı bir ev apart ya da her şey dahil yurt ayarlayabilecek durumdalar.

Ama yapmıyorlar. Gerek görmüyorlar. İlla birinin evinde kalacak.

Yani bu durumda eşin erkek kardeşininki amcanın yanında asalaklıktan başka bir şey değil.

Ne olacak ki haftasonu gelse ?Sürekli geleceğini de sanmıyorum.Ne yapsın bu adamlar sizlerle evlenince bütün ailesini silsin mi?Siz olsanız kardeşinize gelme diyebilecek misiniz?Biraz da empati yapın lütfen.
Her haftasonu gelmeyeceğini bilsem sorun yapmam bende ama adım gibi biliyorum ki gelecek.Bunu öngörmek gerçekten hiç zor değil zihniyetleri belli çünkü

Ayol hala anlamıyorsunuz yavrum, hadi evi tuttular, hizmetçi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…