Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Zavallı amcanın karısı. Kardes de değil, yeğen hamalligi yapmış yıllarca,hala daha yapiyor..bir gün of yeter desin, yedi düvel ona dusman olmazsa ben de bişey bilmiyorum...
annem dedi

o da nasıl
bu senelerce baktığı büyüttüğü evlendirip çıkardığı çocukların da çocukları oldu
o çocuklara da bakacakmış...
annemde fibromiyalji var, 2 kere başka şeylerden ameliyat oldu, bebek bakamam ben bu yaştan sonra dedi
herkes ona güvenmiş nasılsa bakar diye.
ondan kötüsü yok şimdi.

Müsaadenizle çüşşş diyeceğim artık. Fırt fırt doğurmayı bilmişler, baksınlar veletlerine.

Ne olacak ki haftasonu gelse ?Sürekli geleceğini de sanmıyorum.Ne yapsın bu adamlar sizlerle evlenince bütün ailesini silsin mi?Siz olsanız kardeşinize gelme diyebilecek misiniz?Biraz da empati yapın lütfen.

Biz de bir çocuğa kundaktan ortaokul çağına kadar baktık (çalışırken gündüz siz bakar mısınız denmişti,önce annesi de kalmaya başladı,sonra annesi artık kalmamaya başladı,sacma sapan seyler) , öyle ki anneme anne, babama baba derdi, her şeyiyle evin çocuğu gibiydi.
Ama babası çocuğu benim babama baba diyor diye 'o şerefsize baba deme,senin baban benim' demiş. Babam yıllarca babalık yaptı anne babasınin sahip çıkmadığı bebişe,kolikken arabaya bindirir dolaştirırdı susuyor diye, akşamları yemek yedirirdi,yetmedi o salaklarin elektrikleri dogalgazlari kesildikce acıyıp onları oderdi. Duyduğu cümle bu oldu.
Annesi de onu evden kovduk diye (çocuğa vurmaya kalkmıştı,sen kimsin çocuğa vuracaksin' diyip yaka paça kovmustuk) herkese bizi kotulemis,çocuğumu bana göstermiyorlar diye yaymış yedi düvele.
Duyduğumuz bir teşekkür olmadigi gibi bizden kötüsü de olmadı. Neyse ki çocuk kişiligi için en önemli yıllarda bizim evdeydi de, ana babasına hiç benzemeyen, çiçek gibi bir genç oldu:) tek tesellimiz o

Pijaması varmış.
Abisinden almak yerine taşıdı ise bence diğerlerini de iyi kötü taşır ya.
valla ben, çok afedersiniz, giyecek yedek donu olmadan kalkıp gelenleri çok biliyorum. zavallaı annem az don az tırnak makası almadı millete...

tamam devir değişti ama öyle kişisel malzemesi, yedek tişörtü, hijyen ürünü deodorantı vs vs alıp gelen -köyden gelenlerden yani- olacağını sanmıyorum

olup olacağı bir lcw poşetine pijama koyup gelmiş olabilir. o yüzden fazla bir eşyası olmayacağı için eşya taşımak gibi bir derdi de olmaz, demek istediğim o.

Katılıyorum. Böyle durumlarda insan kendinden pay biçmeli. Kardeşim atanacağı zaman buranın köyleri zorunlu hizmet, alışana kadar bizde kalırsın demiştim. Hatta kardeşim alışana kadar kısmına bozulmuştu. Konuya yazanların kardeşi aynı durumda olsa bırak dört ay eve sokmamayı, hiçbir şekilde kabul etmemeyi, başka yere yatıya bile bırakmazlardı

Katıp kayinpederin evde olan biteni kızlarına yetiştirmeye merakliysa gidip kızları ile yaşasın madem ne diye huzur bozuyor. İnsanoğlu kadar nankör bir canlı daha yok ya.

Yazdıklarınız benim yazdığımla ilgili değil.

Her durum kendi özelinde değerlendirilir.
Konu sahibinin konusu özelinde amcaya verilen bir para var mı yok mu bilmiyoruz. Bu durumla alakalı konuşma hakkı da bize düşmüyor. 2 kardeş aralarında nasıl bir anlaşma yapmışlar , bunu dışarıdan bilme imkanımız yok.

Anlattıklarınız kendi yaşadığınız duruma dair isyanınız ve siteminiz. Bu konuyu ; ancak konunun muhataplarıyla çözebilirsiniz.

Katıp kayinpederin evde olan biteni kızlarına yetiştirmeye merakliysa gidip kızları ile yaşasın madem ne diye huzur bozuyor. İnsanoğlu kadar nankör bir canlı daha yok ya.
Ya nasıl desem, cidden bi değişik. Saf biri , inan çocuk gibi, o zaman zaman bizim babamız değil çocuğumuz gibi oluyor. Çok da iyiliğini görüyoruz esasen, çocuklara o bakıyor, yetisemediğim yerde hep el atar her şeye. Kocam ardını toplamaz bazen, ama ben hiç görmedim kayinbabamın öte berisini ortalara saçtığını. Neyse ki sadece kızlarına anlatıyor, en azından onların kötü niyetleri yok, sadece bir olayda canımızı fena sıktılar, iyiliğimi düşünüyorlardı ama sanki ben gerizekalıymışım gibi davranmasalar iyiydi.

Anlattıklarımdan ancak yüzde onu benim özelim ama, kayinpederimin dedikoduculuğu olan kısmı. Çok yanlış anlamışsınız.

Benim de aklım almıyor ama eşime benim bu durumun aklımın almamasına şaşırıyor ona aşırı normal geliyor zaten genç adam ama kendi tercihi anne babasının yanında ayrılıp burada çalışmak yani başkasında kalmayı bile isteye geldi ve hiç de rahatsız olmuyor alışmışlar

Gerçekten keşke böyle olsa inanın böyle değil asla ev tutmuyorlar kendi düzenlerini kurmuyorlar.Evlenene kadar başkasında kalmaya devam ediyorlar akrabalarında çok fazla örnek var böyle yaşayan

Asla taviz verme, asla Geri adim atma. Saglikla ilgili yada gecici olsa dicem tamam ama bu sekilde asla Kabul edilir degil. Geri adim atma.

Bence biraz pinpirikli ve önyargılısınız keşke olayları bu seviyeye getirmeden önce bir süre izleseydiniz belki kaynınız kendisi gelmezdi ki 4 ay da bir kere gelen birinin her hafta sonu damlayacağını hiç zannetmiyorum.

Sen müsait olabilirsin ben değilim derdiniz
Her haftasonunu evde mi geçiriyorsunuz?
Hiç mi arkadaşlarımızla görüşmeyeceğiz, hiç mi dışarı çıkmayacağız, hiç mi misafir ağırlamayacağız derdiniz,
Evimde yayıla yayıla ağda yapacam, donlarımı sütyenlerimi yıkayıp asacam, salonda mutfakta kombinezonla gezip senle sevişecem istersen buyur çağır derdiniz
Üç kişi olacaksak bu evde çocuğumuz olsun derdiniz
Her haftasonu sigortalı eleman gibi kart mı basacak kardeşimiz derdiniz
Ben onunla olmak istemediğimde arkadaşımda kalayım ozaman derdiniz
Önceki konunuzda da sizinle tartıştık, sizin zihniyetiniz ve tarzınız kocanızınkinden çok daha beter

Bu forumda da şu durum var.
Yüzde 90 eş ailesinden yakınıyor çoğu bu tarz konulara yorum yapıyor.
Zaten derdi olmayan özellikle eş ailesi konularini okuyup yorum yapmaz.
Bir çok kişi de empati yapıyor anlıyoruz.
Ama kim konu açarsa eş ailesi ile ilgili tanimadin mi?
Ya da ay bilmedin mi?
Ve bunu diyenler bakıyorsun satır arasında hep yakınıyor kendi eş ailesinden.
Önceden yüzde yüz tanıma olsa bu kadar bosanma olmaz zaten.
Aynı il aynı yöre de aynı kültüre sahip degil.
Ben de Karadenizliyim esim de oyle ama aile yapılarımiz bire bir farkli.
Arkadaşım Karadenizli eşi de öyle ama her yönleri uyumlu.
Ya da bir arkadaşım Diyarbakırlı eşi artvinli aileler tam tamina zıt ama karı koca on numara uyumlular eş aileleri de saygili.
Yani bu ile felan bakmiyor.
Konu sahibine gelince eşinin ailesinin bu kadar aynı evde kalacaklarını bilseydi baştan kabul etmezdi.
Adam evlenmeden önce ailem gelir iki ay kalır kardeşlerim bizde kalır dedi mi?
Yüz de yüz dememiştir.
Burada sorumlu olan eştir.
Bu kadinin okumuş farklı yapıda olduğunu bilmiyor muydu?
Kendi yoresinden alsaymis bu kadar takikken.
İnsan ailesini en çok kendi bilir.
Ben aileme çok zıt karakter birini getirmedim ama erkekler degsitiririz uydururuz kafasinda.
Eşinin bu kültürde olabilir ama senin hoslanmadigini anlayınca uzatmayacak durumu ayda iki kez getirsin kalmalı yapmasin.
Bu çok mu zor?
Kadın kapalı nasıl rahat etsin hem başka erkekle aynı evde?
Hoş açık olsa da farketmez rahat edemez.
Yani bu dengeyi eş sağlamak zorunda ve bu kadar Koloni halinde yaşamak istiyorsa o tarz kadınla evlenseymis.
Artık kimse yaşamiyor kimse cekmiyor nerede yaşarsa yaşasın okusun okumasin.
Çünkü herkes artık bireysellesti.
Ve mesela kim gidip kaynanası ile tanışıyor evlenmeden önce?
En fazla üç kere görüşür konusur.
Herkes her yüzünü hemen göstermez.
Rol yapıyor çoğu ve herkes aynı evde 10 yıl yaşamıyor.
Bu site de bu var illa aynı evde yasamis muamelesi yapılıyor.
Mesela benim esimin annesi eşime demiski sonradan ogrendim kendi kültürümüzden bir kız alsaydin demis.
Yani bu esimin sorunu benim degil.
Olayın özeti şu eşini dengeyi sağlamalı o bu işi cozecek.
Benim esimin aileside benzer ben mecbur kalmadıkça kalmali istemiyorum olsa da nadir olur eşime de dedim.
Siz de duruma göre karar verirsiniz esinizin tutumuna göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…