- 25 Aralık 2020
- 6.432
- 23.148
- 298
- 41
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
annem dediZavallı amcanın karısı. Kardes de değil, yeğen hamalligi yapmış yıllarca,hala daha yapiyor..bir gün of yeter desin, yedi düvel ona dusman olmazsa ben de bişey bilmiyorum...
Müsaadenizle çüşşş diyeceğim artık. Fırt fırt doğurmayı bilmişler, baksınlar veletlerine.annem dedi
o da nasıl
bu senelerce baktığı büyüttüğü evlendirip çıkardığı çocukların da çocukları oldu
o çocuklara da bakacakmış...
annemde fibromiyalji var, 2 kere başka şeylerden ameliyat oldu, bebek bakamam ben bu yaştan sonra dedi
herkes ona güvenmiş nasılsa bakar diye.
ondan kötüsü yok şimdi.
Biz de bir çocuğa kundaktan ortaokul çağına kadar baktık (çalışırken gündüz siz bakar mısınız denmişti,önce annesi de kalmaya başladı,sonra annesi artık kalmamaya başladı,sacma sapan seyler) , öyle ki anneme anne, babama baba derdi, her şeyiyle evin çocuğu gibiydi.annem dedi
o da nasıl
bu senelerce baktığı büyüttüğü evlendirip çıkardığı çocukların da çocukları oldu
o çocuklara da bakacakmış...
annemde fibromiyalji var, 2 kere başka şeylerden ameliyat oldu, bebek bakamam ben bu yaştan sonra dedi
herkes ona güvenmiş nasılsa bakar diye.
ondan kötüsü yok şimdi.
valla ben, çok afedersiniz, giyecek yedek donu olmadan kalkıp gelenleri çok biliyorum. zavallaı annem az don az tırnak makası almadı millete...Pijaması varmış.
Abisinden almak yerine taşıdı ise bence diğerlerini de iyi kötü taşır ya.
Katılıyorum. Böyle durumlarda insan kendinden pay biçmeli. Kardeşim atanacağı zaman buranın köyleri zorunlu hizmet, alışana kadar bizde kalırsın demiştim. Hatta kardeşim alışana kadar kısmına bozulmuştu. Konuya yazanların kardeşi aynı durumda olsa bırak dört ay eve sokmamayı, hiçbir şekilde kabul etmemeyi, başka yere yatıya bile bırakmazlardıİlk kısımda sonuna kadar haklısınız. Size sorulmadan getirmek istemesi %100 hata.
Ama güncel durumda hak veremedim.
4 aydır gelmemiş. Hafta sonları gel teklifinin kabul görüp görmeyeceği belirsiz. Sonuçta kardeşi de hafta sonları için devamlı eşya taşımak istemez. Daha ilk gelişte kavga çıkaran durumuna düşmüşsünüz.
Olay kültür farklılığı değil. Tepkinizi erken vermişsiniz. Önünü almak istemeniz de anlıyorum ama koz oldu işte adamın eline.
Ailesine kim kapısını açacaksa daha büyük bir ev tutsun, üç göz apartman dairesinde birlik yaşam hayalleri komik geliyor. Mesele aileden birine destek çıkmak değil, mesele buyurgan tavırlar. "Seni lütfedip karı diye aldıysam değil kardeşime, sülaleme bakacaksın." tarzı tavırlar. Ortadoğu erkeği istiyor ki karısı ilk günden ailesini kendi ailesi gibi sevsin, zarar da verseler gık demesin, saygısını bozmasın. Ama öyle bir dünya yok. Karı veya koca , kendi ailesinden birini evine almak suretiyle destek çıkacaksa eşinin rızasını istemeli, gönlünü almalı. Bundan doğacak sorumlulukları hiç değilse bölüşmeli. Öyle akşam işten gelip kardeş kardeş tşk yayıp oturmaca yok efendim, beraber iş yapılacak beraber oturulacak. Donunu orta yere s.çan, çoraplarını koltuğa sıkıştıran kocam olsa deliriyorum, kayınçoya hiç acımam. Hali hazırda kayınbaba ile yaşıyorum ben, evdeki olan biteni kızlarına anlatma huyundan dolayı çok kızmışımdır. Bir de bu var tabi, ben veya ailemden birinin bi şeyini hasbelkader duyup kendi ailesine koşa koşa yetistirmeyecek. Ben evime, mahremime birini alıyorsam benim çekirdek aileme saygı duyacak, benimseyecek. Yok öyle otel gibi gel kal,hizmet gör, benim kirasını faturasını ödediğim evde küpü doldur bir de üstüne huzurumu boz sonra çek git.
Ailesine kim kapısını açacaksa daha büyük bir ev tutsun, üç göz apartman dairesinde birlik yaşam hayalleri komik geliyor. Mesele aileden birine destek çıkmak değil, mesele buyurgan tavırlar. "Seni lütfedip karı diye aldıysam değil kardeşime, sülaleme bakacaksın." tarzı tavırlar. Ortadoğu erkeği istiyor ki karısı ilk günden ailesini kendi ailesi gibi sevsin, zarar da verseler gık demesin, saygısını bozmasın. Ama öyle bir dünya yok. Karı veya koca , kendi ailesinden birini evine almak suretiyle destek çıkacaksa eşinin rızasını istemeli, gönlünü almalı. Bundan doğacak sorumlulukları hiç değilse bölüşmeli. Öyle akşam işten gelip kardeş kardeş tşk yayıp oturmaca yok efendim, beraber iş yapılacak beraber oturulacak. Donunu orta yere s.çan, çoraplarını koltuğa sıkıştıran kocam olsa deliriyorum, kayınçoya hiç acımam. Hali hazırda kayınbaba ile yaşıyorum ben, evdeki olan biteni kızlarına anlatma huyundan dolayı çok kızmışımdır. Bir de bu var tabi, ben veya ailemden birinin bi şeyini hasbelkader duyup kendi ailesine koşa koşa yetistirmeyecek. Ben evime, mahremime birini alıyorsam benim çekirdek aileme saygı duyacak, benimseyecek. Yok öyle otel gibi gel kal,hizmet gör, benim kirasını faturasını ödediğim evde küpü doldur bir de üstüne huzurumu boz sonra çek git.
Kültür farklılığı dedinizya, yabancı uyruklu mu diye düşündüm, aradaki kültür farkını anlayamadımMillet derken anlayamadım sorunuzu
Ya nasıl desem, cidden bi değişik. Saf biri , inan çocuk gibi, o zaman zaman bizim babamız değil çocuğumuz gibi oluyor. Çok da iyiliğini görüyoruz esasen, çocuklara o bakıyor, yetisemediğim yerde hep el atar her şeye. Kocam ardını toplamaz bazen, ama ben hiç görmedim kayinbabamın öte berisini ortalara saçtığını. Neyse ki sadece kızlarına anlatıyor, en azından onların kötü niyetleri yok, sadece bir olayda canımızı fena sıktılar, iyiliğimi düşünüyorlardı ama sanki ben gerizekalıymışım gibi davranmasalar iyiydi.Katıp kayinpederin evde olan biteni kızlarına yetiştirmeye merakliysa gidip kızları ile yaşasın madem ne diye huzur bozuyor. İnsanoğlu kadar nankör bir canlı daha yok ya.
Anlattıklarımdan ancak yüzde onu benim özelim ama, kayinpederimin dedikoduculuğu olan kısmı. Çok yanlış anlamışsınız.Yazdıklarınız benim yazdığımla ilgili değil.
Her durum kendi özelinde değerlendirilir.
Konu sahibinin konusu özelinde amcaya verilen bir para var mı yok mu bilmiyoruz. Bu durumla alakalı konuşma hakkı da bize düşmüyor. 2 kardeş aralarında nasıl bir anlaşma yapmışlar , bunu dışarıdan bilme imkanımız yok.
Anlattıklarınız kendi yaşadığınız duruma dair isyanınız ve siteminiz. Bu konuyu ; ancak konunun muhataplarıyla çözebilirsiniz.
Benim de aklım almıyor ama eşime benim bu durumun aklımın almamasına şaşırıyor ona aşırı normal geliyor zaten genç adam ama kendi tercihi anne babasının yanında ayrılıp burada çalışmak yani başkasında kalmayı bile isteye geldi ve hiç de rahatsız olmuyor alışmışlarArada sırada kalınmasında sorun yok ama muhtemelen haftasonu ile başlayıp temelli kalmaya giderdi olay.
Genç delikanlı adammış. Sizden önce onun istememesi lazım başkasının yanında kalmayı. Özel durumları olur banyo yapması gerekir sürekli. Canı odasına çekilmek istese yapamaz odası yok. Nasıl rahat eder ki insanaklım almıyor
Gerçekten keşke böyle olsa inanın böyle değil asla ev tutmuyorlar kendi düzenlerini kurmuyorlar.Evlenene kadar başkasında kalmaya devam ediyorlar akrabalarında çok fazla örnek var böyle yaşayanMerhaba; benim de bir erkek kardeşim var. Aynı şehirde yaşıyoruz. Kardeşim de annemlerde kalıyor. Benim eşim ona kendi iş yerinde staj ayarlayacaktı ve aynı şehirde olmamıza rağmen iş yerine daha yakın olduğu için bizde kalabileceğini söylemişti. Burada bence bir gariplik yok. Bence siz; sizde kalmasından çok danışılmadan böyle bir şey yapmasına bozuldunuz. Yoksa çalışan çocuk ne kadar sizde kalabilir ki zaten. Genç adam ve o da ayrı bir ev isteyecektir kısa zaman sonra. Bence buradaki tek sorun size danışılmaması ve evet; bu büyük bir sorun. Eşinize bununla ilgili tepkinizi göstermenizi tavsiye ederim. Yoksa kendi hayatını kısa zamanda kuracak bir çocuk için bu kadar gerilmeyin. O çocuğa da kıyamadım şimdi.
Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Bence biraz pinpirikli ve önyargılısınız keşke olayları bu seviyeye getirmeden önce bir süre izleseydiniz belki kaynınız kendisi gelmezdi ki 4 ay da bir kere gelen birinin her hafta sonu damlayacağını hiç zannetmiyorum.Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Sen müsait olabilirsin ben değilim derdinizGüzel ve doğru bir yorum teşekkür ederim evet fevri bir tavrım var.Ama eminim öyle söyleseydim de eşim bu sefer yine bi laf söylerdi her hafta sonu kalsa olmuyor mu müsaitim işte her haftasonu neden öyle söyledin derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?