- 5 Mart 2022
- 280
- 306
- 33
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Takdir ettim sizi herkes yapamazBoşanmışlar eşim 8 yaşında iken, biraz karışık oralar. Biz evlenmeden önce zaten baba oğul birliktelerdi, ben ona bizde kalıyor gözü ile bakmadım hiç, tuhaf huyları var ama bizi benimsedi, seviyor, emeği var üstümüzde. Aksi olsa çekemezdim.
Allah senden razı olsun valla katip. Ben yapabilir miydim emin değilim.Valla hiç zor olmuyor. Hatta bakıyorum geriye , onsuz bir zaman düşünemiyorum. Allah hepimizi iyi ve anlayışlı insanlar ile karşılaştırsın .
Çıkarcı olduğunu nereden çıkarıyorsunuz bilmiyorum ya ama bizde kalma flan yoktur diyorum zaten benden önce annem babam kardeşimin bende kalmasına izin vermezdi zaten merak etmeyin.Ha olsaydı farklı davranacaktınız yani. Ben empati kurmanız açısından örnek vermiştim. Bu kadar çıkarcı olduğunuzu düşünemedim
Bu ne saçma şey böyle. Allah sabır versin sana da zor. La havle çek bol bolHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Bana göre böyle bişeyİyi de kültür farkı böyle bir şey değil. Siz çöpsüz üzüm, oh akrabasız koca demişsiniz.
Bi kere eş ve ailesinin konu sahibine tutumları yanlış, ya sen kadının evine mahremine talipsin az desturun olsun,patt daliyorsun ayı gibi . Böyle bir şey görmedim ben, benim halam amcamı kendi aldı eve , ben varken erkek kardeşimi gelin evine yollamak saçma dedi. Yav böyle ailelerde kadın evde yabancı erkeğin yanında şort giyemiyor ama gelin evine diğer oğullarını rahat rahat gönderiyorlar ona şaşıyorum.Canım ben anlıyorum da eski konuyu tam bilmeden burada aileyi ysrgıladığımızo düşünen konu sahibini vicdansızlık suçlayanlar var diye yazdım.
Sanki ana baba fakir sersefil de eli ekmek tutsun diye çocuğu ezile büzüle mahcup ola ola büyükşehire yollamışlar ama o fettan gelin küçücük yavrucağı istememiş gibi mesajlar da gördüm de yazmak istedim.
Bende dedem ile bir evde büyüdüm sayılır. Çocukluğum onunla geçti, keyifle hatırlıyorum o günleri. Ama annem nefret ederdi mesela.Valla hiç zor olmuyor. Hatta bakıyorum geriye , onsuz bir zaman düşünemiyorum. Allah hepimizi iyi ve anlayışlı insanlar ile karşılaştırsın .
Öyle mi yazmışlar görmedim valla ay hiç ciddiye alıp cevap vermiyorum zaten beni suçlayanları.Evet eşimin ailesinin burada 4 tane dairesi var.Durumları kötü değil kesinlikle He çok da iyi de denemez ama orta şeker diyeyimCanım ben anlıyorum da eski konuyu tam bilmeden burada aileyi yargıladığımızı düşünen konu sahibini vicdansızlık suçlayanlar var diye yazdım.
Sanki ana baba fakir sersefil de eli ekmek tutsun diye çocuğu ezile büzüle mahcup ola ola büyükşehire yollamışlar ama o fettan gelin küçücük yavrucağı istememiş gibi mesajlar da gördüm de yazmak istedim.
Hayır ben tek çocuğum kardeşim yokSizin erkek kardeşiniz yok mu ? Kız da olur fark etmez.
4 tane dairede bir tane hizmetçi yok ama işte. Hem abi evi bedava, 4 evin birine geçse hem bir kiradan olacaklar, hem de fatura market masrafı olacak. Evli oğlunun üstüne atmak varken neden zarar etsinler?Öyle mi yazmışlar görmedim valla ay hiç ciddiye alıp cevap vermiyorum zaten beni suçlayanları.Evet eşimin ailesinin burada 4 tane dairesi var.Durumları kötü değil kesinlikle He çok da iyi de denemez ama orta şeker diyeyim
Boşanmışlar eşim 8 yaşında iken, biraz karışık oralar. Biz evlenmeden önce zaten baba oğul birliktelerdi, ben ona bizde kalıyor gözü ile bakmadım hiç, tuhaf huyları var ama bizi benimsedi, seviyor, emeği var üstümüzde. Aksi olsa çekemezdim.
Ama şöyle bişey var siz erkek kardeşinizin yanında giyiminize dikkat etmesenz de olur ve ya eşiniz zaten dikkat etmesini gerektirecek bir durum olmaz ama ben tesettürlüyüm tesettürlü olmasam bile başka bir erkeğin yanında rahat edemem.Kendi kardesim olsa ayni sehirde neden amcama yük edeyim diye dusunurdum. Kardesim canim sonucta. Kocam kardesin her hafta gelmesin dese ona da bozulur, kardesimi evimde istemedigi icin darilirdim. Haftasonlari gelip kalmasinda bir mahsur goremedim acikcasi.
Kuzeniniz de olur.Hayır ben tek çocuğum kardeşim yok
Aynen öyle ben yazın problem çıkarınca dersane konusu ile ilgili bu seferde amcasının yanına gitti.Zaten eşimin babası bir ara buraya geldi o zaman biz başka yerdeydik yine o yengede kaldılar ve gelirken asla aramıyorlar 40 gün kalmaya öyle dan diye giriyorlar eve4 tane dairede bir tane hizmetçi yok ama işte. Hem abi evi bedava, 4 evin birine geçse hem bir kiradan olacaklar, hem de fatura market masrafı olacak. Evli oğlunun üstüne atmak varken neden zarar etsinl
Ben kuzenimle kalmam o kadar süre mutlaka tartışma bişey olur.Kolay değil bir evin içinde yaşamak kim olursa olsun.İnsan anne babasıyla eşiyle tartışıyor.Zaten aynı evde kalmak yeteri kadar zorken neden daha da zorlaştırırki insanlarKuzeniniz de olur.Yabancısi değiller nasılsa, ailede yeğenine bakan bir amca var .
Memleketinde iş imkanı yok burada çok fazla.Evet geldi benim bencil ve vicdansız olduğumu söyledi o da benim ailemle görüşmeyecekmiş bundan sonraEşim eve geldi demiştiniz konuştunuz mu? Bir de eşinizin kardeşi neden memleketinde çalışmıyor?
O yengede peygamber sabrımı var?Aynen öyle ben yazın problem çıkarınca dersane konusu ile ilgili bu seferde amcasının yanına gitti.Zaten eşimin babası bir ara buraya geldi o zaman biz başka yerdeydik yine o yengede kaldılar ve gelirken asla aramıyorlar 40 gün kalmaya öyle dan diye giriyorlar eve
Yok onlara göre çok normal bir durumO yengede peygamber sabrımı var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?