Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Aynı insan tüm mesajlara beğenmedim basmış. Ya 19 yaşındaki kayın, yada ileride tüm çocuklarını orda burda sığıntı gibi okutma derdinde.
Ben üniversite okurken teyzemle aynı şehirdeydim nezaketen dediler yurt ev arama kalırsın bizde diye. Annem bir kaç ay sonra yük hissedersin kızım dedi yurt ayarladı. Yani amcaya evli kardeşe çocuğunu postalamak asla sağlıklı bir tavır değil . Dümdüz cehalet. Kör cehalet. Ki okumaya da değil lise mezunu asgari ücrete çalışacak çocuk. Ona buna yük etmek yerine dershaneye yollayıp geleceğini şekillendirir akıllı bir anne baba.
Şu durumda o aileyi koruyacak yet yok. Beğenmedim atanlar da aynı kültürden belli kş

Beğenmedim atanlar meşhur yengedir belki

Evlense karısını da alır gelir bu adam, o ışığı gördüm.

Ya ailenin o şehirde 4 dairesi var. Gerçekten evlat düşünen muhteşem insanlar olsalar birini çocuklarına açarlar en olmadı kirasını ona verirler kendine yer bak diye...

Ama o zaman kirli donlarını kim yıkayıp kim hizmet edecek.

Eskiden gelinlere hizmetçi gözüyle bakarlarmış ya bunlarınki de o hesap.Hizmetçi istiyorlar bunlar

Evladını düşünen insan ona buna sığıntı etmez çocuğunu. Dişten tırnaktan hatta boğazdan kıs ona buna muhtaç et ev al para biriktir mantığındalar. Yemesem içmesen kenara birikim yapacak gelirdeysem ona buna sırtımı dayamam çocuğunu sığıntı yapmam.

Bütün mesajlara tek tek beğenmedim atmak zaten ayrı bir konu. Herkes neden benim gibi dusunmek zorunda? Ya da ben neden herkesle her konuda hemfikir olmak zorundayım? Benimle aynı düşünmeyen insanlara gidip tek tek beğenmedim atayım çok sağlıklı bir davranış değil zaten. Hepimiz konu sahibi ile empati yapıp konuya bir sürü mesaj yazdık. Empati yapamadığım bir konuysa ya sadece okurum ya da hiç okumam.

Evet ben de öyle yaptım mesela benimle aynı fikirde olmayan insanların yorumunu görmezden geldim.Hiç uğraşamayacağım çünkü.Çok istiyorlarsa adres göndersinler eşimin erkek kardeşini onlara göndereyim baksınlar.

Ya bu çocukta okuma kafası olmadığı halde kendi yaşadığı şehirde dershane olduğu halde konu sahibinin eşi gelsin 1 sene bizle kalsın dershaneye burda gitsin bile demişti.

Çekirdekten böyle yetiştirmişler sağlam şekilde hem de. Adam asla acaba mı bile demiyor düşünmüyor. Sorgusuz sualsiz doğru kabul etmiş durumu.

Siz bu cilveyle adamı köle yaparsınızHerkes yapamaz insanın içinde olacak işve cilve mizac meselesi. Bu cümleleri kurmak benim hayatta aklıma gelmez
Hiç işveli cilveli olamadım bu yaşıma kadar bundan sonrada olmaz daha
Ben bu cümleleri kurdurtacak bir eş seçmedim, işin açığı bu ama çoluk çocuk yok genç karı-koca bunları yapmazlarsa böyle didişirler işte
Bir kölenin efendisi olmak bana göre değil bu niyetle kurmasın kimse bu cümleleri

Estağfirullah

Basta bu konuyu biraz abarttiginizi dusundum ama eski konunuzu gorunce hak verdim. Ayrica tesetturluymussunuz. Bu cok zorluk cikarir. Esiniz hic mi dusunmuyor da bir kac yil sizde kalmasini planlamis? Evde ve disarda hep basortusu ile olmak cok zor. Esin erkek kardesi evde diye sabahtan geceye kadar basortusuyle durmasi gerekecek. Ben inancli degilim ama anlayabiliyorum ne kadar zor oldugunu. Esinizin gecici de olsa evi terketmesi net bosanma sebebi bu arada.

Yengeleri de tesettürlü ve herkes onlarda gönül rahatlığıyla kaldığı için benden de aynısını bekliyor ne var canım bunda diye düşünüyor.Sadece yengeleriyle aramdaki tek fark benim çalışıyor onların çalışmıyor olması ama onu bile farktan görmüyor

Bu hikayede yanan yenge olmuş eltisinin çocuklarını büyütüyor ben olsam kargo ile condom gönderirim siz seviseceksiniz cezasını biz mi cekecez bari korunun yazardım

Yorumunuz hiç tanımadığınız insanların özel hayatlarını hedef alan saygıdan yoksun bir mesaj olmuş. Bu yüzden beğenmedim.

Aileler arasındaki ilişkiyi bilmeden ,konunun en başından beri sıfır bilgi ve bolca önyargıyla ; kendilerini savunma hakkı olmayan insanlar için atıp tutulmasını yanlış buluyorum.

Mesela 7 yıl okul sırasında yanlarında olan görümce küçük kardeş değil ; onun okul zamanı köydeki şartları bilmiyoruz. Aileler uygun görmüş ki , kız okul süresince yanlarında kalmış.Belki de yengesi kardeşi gibi seviyor veya kendi kızı gibi. Bilgimiz var mı yok.

Buraya yenge konu açmış ve yakınmış gibi bu denli önyargıyla ilerlemek bence doğru değil.

Karşı tarafın ailesi bu denli beğenilmeyecek bir aile olarak görülüyor ancak eşin de ; o aileden olduğu unutuluyor.

19 yaşındaki kardeş apartta kalıyor olsa da , 4 ayda bir kez gelip dövülmekten beter olduğu için konu sahibinin bilmeme ihtimali bile var.

Diyelim ki hakikaten amca da kalıyor , bu konuda esas muhatap konu sahibi değil.

Kişiler anlaşıyor ve bunda bir sakınca görmüyorlarsa isterlerse yer döşeği serer ; istedikleri sayıda kişiyi ağırlarlar.

19 yaşında eli ekmek tutan bireyin de hizmetini bir başkasının görmesi gerekmez. O yaşta ailesine bakan da var , evini temizleyen de.

Son düzenleme:
O sepet kafasına uhuyla yapıştırırım görür 7/24 örtü içinde nasıl kalınıyormuş. Bak yine sinirlendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…