Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Sizin yerinizde olsam esyalarimi toplayip evden giderdim. Elbet donecek eve dondugunde sizi bulamadiginda "oturup seni bekleyeceğimi mi sandin yoksa?" deyin. Gidipde donmemek donupte bulmamak var bu hayatta. Yada evin kilidini degistirin gelince giremesin. Bir sekilde duvara toslamasi lazim o adamin yoksa surekli kizinca gidecek.

arkadaş konunu dışı mesajları belirliyormus kolayı var aslında keşke bu kadar yorulmasa ve şikayet et butonunu kullansa.

Konu sahibinin esas konusunun dışında , kendi varsayımlarınızla 3.şahısları itham ettiğiniz mesajları beğenmedim.

Anlatılanı gerçek kabul ediyorsak ; anlatılanın oldukça dışındaki ithamlarla dolu mesajlar doğru mu ?

Tayinimin çıkmasını bekliyorum o yüzden şimdilik bişey yapamıyorum

İlk başta anlatılan konu neydi sizce ?

Bizce dersek olmaz şimdi konu dışına cikmis oluruz. Konu sahibinin sülalesini tanimamiz lazım ki fikir sahibi olabilelim. Sonrasında hepsinin tek tek cocukluguna inip bütün hayatını bilmemiz de şart. Neden çünkü biz gerizekaliyiz konuları anlayamıyoruz. Asıl konuyu sadece siz anlayabiliyorsunuz ve uzun uzun yazıyorsunuz. Tebrikler.

Bir kaç konuda kısa yorumlarınızı okumustum mantıklı yorumlarınız var diye düşünmüştüm ama uzun uzun yazdıklarınızı hiç okumuyorum. Bu kadar beğenmediğiniz ve ön yargılı bulduğunuz bir konuya neden bu kadar emek harcadığınız hiç anlayamadım.

İyi forumlar.

Baştan düşünülmesi gereken şeyler şimdi bu kadar büyük tepkiler hoş değil
Kardeşiniz olmaması empati yapamayacağınız manasına gelmez

Baştan düşünülmesi gereken şeyler şimdi bu kadar büyük tepkiler hoş değil
Kardeşiniz olmaması empati yapamayacağınız manasına gelmez
Empati yapmak istemiyorum çünkü…Ben kendi yaşadığımı ve yaşamak üzere olduğumu bilirim ve böyle bir hayatı yaşamak istemiyorum empati yapmamı gerektirecek bişey yok bence böyle bir konuda He ben eğer eşimin erkek kardeşinin yerinde olsam buraya çalışmaya gelmezdim ders çalışıp güzel bir üniversite kazanıp yolumu öyle çizerdim en fazla yapabileceğim empati bu olur.Bence eşim biraz empati yapmalı sadece kardeşini düşünmeden biraz da beni düşğnmeliydi…Beni gram düşünmeyen insanlar için empati yapamayacağım…

Konuyu bir bütünlük içinde takip ederek çıkardığınız sonuç bu olmuş demek ki.

aslında sevdiğim bir üyesin bu yüzden müdahil olmak istemedim uzaktan okudum ama üzgünüm dayanamadım yazıcam.

Ablasına takıntılı bir üye vardı. Ablası ve annesinin problemiyle ilgili bir konu açmıştı. Aslında problem onun problemi bile değildi. Sonra alakasız bir şekilde ablasının özel hayatına girip kaçarak evlendiğini falan anlatmaya başladı. Ben de bu yaptığının ayıp olduğunu, ablasının kaçarak evlenmesinin konuyla alakası olmadığını söylemiştim. Sen de bana beğenmedim atıp konu sahibini desteklemiştin. Madem konuyla alakasız olayların anlatılmasına tepki veriyorsun o zaman neden desteklemiştin? Veya o mesajımı neden beğenmemiştin?

Olayı bu kadar kişiselleştirmenin nedeni akraba evinde uzunca süre kalmandır belki de bilmiyorum ama kesinlikle alakasız olaylardan bahsedilmesi değil.

Yaw Allah aşkına geçen bana beğenmedim attın nedir gerçekten. Bunları aklınızda nasıl tutuyorsunuz. Ve neden tutuyorsunuz? Kim neyi beğenmiş veya beğenmemiş neden bukadar önemli. Bazen yorumlarda görüyorum falanca yorumumun nesini beğenmedin gibi sorular. Bi gülme geliyor bana. İnsanın günlük modu değişebilir, dün beğendiğimi bugün beğenmeyebilirim. Çok sevdiğim yemeği bugün yemek istemeyebilirim gibi gibi. Bukadar ciddiye alacak ne var Allah aşkına

Şimdi anlaşıldı teşekkürler.Ben kişisel olarak konuşmuyorum ama akraba evinde uzun süre kalınmasını asla desteklemiyorum.Herkesin kendi düzeni var bu düzeni de kusura bakmayın kimse bozamaz.Kendi hayatınızı kuracaksınız diye başkalarının hayatlarını mahvedemezsiniz o nedenle forumu okuyup akraba evinde kalmayı düşünen varsa açıkça söylüyorum ki kalmayın…..

Çetelesini tutmuyorum hoş. Hatta dalaştığım çoğu üyeyi bile hatırlamıyorum. Ancak o konu ayrı bir konuydu. Konu sahibi ablasına takıntılı bir üyeydi ve saçma sapan konular açıyordu. Hatta kendisini ben ifşa etmiştim o yüzden hatırlıyorum. Benim dün beğendiğimi bugün beğenmeme gibi bir durumum kolay kolay olmaz. Çelişkili bir insan değilim. Dün haklıydın ama bugün haksızsın da bana komik geliyor mesela. bu benim için yemek yemek gibi bir şey değil

Genelde her bölgenin köyünde böyle yaşayan insanlar var gibi bence
yani...
ben iç anadoluluyum
ne karadeniz ne doğu ki annem-babam kuzen zaten, hiç dışarıdan kimse yok bizde, doğululukla alakası yok yani. ama mesela babamın tarafı haber bile vermeden gelir , babam zaten kimseye sormadı yiğenlerini emrivaki yaptığı için anem baktı büyüttü, kadına soran bile olmadı...ama mesela annemin tarafı yemek bile yemez, gelmez, gelse misafirhane bulur, parası yoksa arabada uyur ama evde yatıya kalmaz. e bunlar aynı köyün insanı...sülale içinde bile görgü/kültür aynı olmayabiliyor.

ki ben kıbrıslı olup da bırak birlikte yaşamayı markete bile maaile gidilen durumlar biliyorum herşey her an hep birlikte yapılıyor.

İlla kültür farkı olması için uyruk farkı mı olması gerekiyor ?
:) elbette değil , lakin ben öyle anladım, bidaha yanlış anlamam kimsenin uyruğunu söz.

Olay kimseyle yüz göz olmadan çözülmez, yorumları okumadım, bazı erkeklerde bekarken ailesinin kıymetini bilmez, evlendikten sonra ailesi kıymete biner… çok değer verirsen değersiz olursun, 4 ayda 1 kere yemeğe çağırmakta biraz fazla olmuş

Bence de gelinen noktaya bakıldığında hiç çağırmamak gerekiyormuş

Benim sasirdigim nokta eşin bu kadar kardeşine bağlı ise evi terk edecek kadar dört aydır aklı neredeymis .?Bir yemeğe bile cagirmamissiniz çok ayıp değil mi??Ben kardeşinin yerinde olsam hiç gelmezdim..
Aynen öyle mesela bir keresinde yengesine gittik kardeşinin işten çıkmasına 1 saat vardı kardeşini görüp öyle gidersin değil mi kardeşi umrunda olmadı kardeşi gelmeden biz çıktık.Kendi başka yere gitmek için kardeşini görmeyi bile beklemedi tabi bana bu hiç samimi gelmiyor sırf etrafındakiler ben de de kardeşim kalıyor desinler diye yapılan şov bence bu

O konuda annenin ablasının açığını yüzüne vurma derdinde olduğuna dair bir görüş vardı. Ben annenin serzenişinin evladının açığını yüzüne vurmaktan değil de ; o gün , yeri geldiğinde eşini dahi karşısına aldığı evladının kendisini önemsemediği hissiyle ağladığını düşündüm. Yazılanın bana verdiği his buydu.

Anne kız arasında arkadaşlık , küslük , dostluk herşey yaşanıyor. Ben o konuda sadece evinden apar topar çıkmak zorunda kalmış , üzgün , korkmuş bir kadın okudum.

Yangın , deprem , kolon patlaması gibi durumlarla aniden evinden çıkan , şoka girmiş tanıdıklarım oldu.

O durumda evin içindeki siz olmasanız da yaşanan panik , endişe çok farklı oluyor.

Konu sahibi ; sizin mesajınız sonrası ablasının özel hayatını anlatmayı bıraktığı için ; konu yeniden ablanın özel hayatı eksenine dönmesin diye orada dile getirmemiştim.

Bu konu özelinde : eş ailesinin yaşam tarzlarını aşağılamayı yanlış buluyorum. Kendi çekirdek ailenizi kursanız da : o insanlar da yeni geniş ailenizin birer parçası. Eş için çomaristan köyünden gelme denilmesi, ayı olarak nitelenmesi , eşin anne ve babasının yakınen tanınmamasına rağmen asalak , vurdumduymaz olarak nitelendirilmesini uygunsuz buluyorum.

Şayet bu konuyu erkek açmış olsa ve karısının kendisi ve ailesi için söylediklerini söylemiş olsaydı tepkiler ne olurdu ? Veya kadının kardeşi eve geldiğinde ; kardeşin istenmediğini duyursaydı tepkiler ne olurdu ?

Konunun içerisinde bir noktadan sonra varsayımlar da aileye yüklenmeye başladı. Benim itiraz ettiğim kısım da bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…