- 5 Ocak 2022
- 1.129
- 1.867
- 83
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
arkadaş konunu dışı mesajları belirliyormuskolayı var aslında keşke bu kadar yorulmasa ve şikayet et butonunu kullansa.
Tayinimin çıkmasını bekliyorum o yüzden şimdilik bişey yapamıyorumSizin yerinizde olsam esyalarimi toplayip evden giderdim. Elbet donecek eve dondugunde sizi bulamadiginda "oturup seni bekleyeceğimi mi sandin yoksa?" deyin. Gidipde donmemek donupte bulmamak var bu hayatta. Yada evin kilidini degistirin gelince giremesin. Bir sekilde duvara toslamasi lazim o adamin yoksa surekli kizinca gidecek.
Sizin derdiniz veya amacanız ne?
İlk başta anlatılan konu neydi sizce ?
Baştan düşünülmesi gereken şeyler şimdi bu kadar büyük tepkiler hoş değilBiliyordum ama bizde hiç böyle şeyler olmadığı için aklımın ucundan geçmedi bir de ben çalışıyorum diye bana fazla bulaşmazlar diye düşündüm aslında bu mevzu olmasa ailesiyle uzaktan uzağa telefon görüşmesiyle çok idealdi herşey.Bu olayla beraber patlak verdi.
Bu arada benim kardeşim yok.
Empati yapmak istemiyorum çünkü…Ben kendi yaşadığımı ve yaşamak üzere olduğumu bilirim ve böyle bir hayatı yaşamak istemiyorum empati yapmamı gerektirecek bişey yok bence böyle bir konuda He ben eğer eşimin erkek kardeşinin yerinde olsam buraya çalışmaya gelmezdim ders çalışıp güzel bir üniversite kazanıp yolumu öyle çizerdim en fazla yapabileceğim empati bu olur.Bence eşim biraz empati yapmalı sadece kardeşini düşünmeden biraz da beni düşğnmeliydi…Beni gram düşünmeyen insanlar için empati yapamayacağım…Baştan düşünülmesi gereken şeyler şimdi bu kadar büyük tepkiler hoş değil
Kardeşiniz olmaması empati yapamayacağınız manasına gelmez
Bizce dersek olmaz şimdi konu dışına cikmis oluruz. Konu sahibinin sülalesini tanimamiz lazım ki fikir sahibi olabilelim. Sonrasında hepsinin tek tek cocukluguna inip bütün hayatını bilmemiz de şart. Neden çünkü biz gerizekaliyiz konuları anlayamıyoruz. Asıl konuyu sadece siz anlayabiliyorsunuz ve uzun uzun yazıyorsunuz. Tebrikler.
Bir kaç konuda kısa yorumlarınızı okumustum mantıklı yorumlarınız var diye düşünmüştüm ama uzun uzun yazdıklarınızı hiç okumuyorum. Bu kadar beğenmediğiniz ve ön yargılı bulduğunuz bir konuya neden bu kadar emek harcadığınız hiç anlayamadım.
İyi forumlar.
aslında sevdiğim bir üyesin bu yüzden müdahil olmak istemedim uzaktan okudum ama üzgünüm dayanamadım yazıcam.Konu sahibinin esas konusunun dışında , kendi varsayımlarınızla 3.şahısları itham ettiğiniz mesajları beğenmedim.
Anlatılanı gerçek kabul ediyorsak ; anlatılanın oldukça dışındaki ithamlarla dolu mesajlar doğru mu ?
Yaw Allah aşkına geçen bana beğenmedim attın nedir gerçekten. Bunları aklınızda nasıl tutuyorsunuz. Ve neden tutuyorsunuz? Kim neyi beğenmiş veya beğenmemiş neden bukadar önemli. Bazen yorumlarda görüyorum falanca yorumumun nesini beğenmedin gibi sorular. Bi gülme geliyor bana. İnsanın günlük modu değişebilir, dün beğendiğimi bugün beğenmeyebilirim. Çok sevdiğim yemeği bugün yemek istemeyebilirim gibi gibi. Bukadar ciddiye alacak ne var Allah aşkınaaslında sevdiğim bir üyesin bu yüzden müdahil olmak istemedim uzaktan okudum ama üzgünüm dayanamadım yazıcam.
Ablasına takıntılı bir üye vardı. Ablası ve annesinin problemiyle ilgili bir konu açmıştı. Aslında problem onun problemi bile değildi. Sonra alakasız bir şekilde ablasının özel hayatına girip kaçarak evlendiğini falan anlatmaya başladı. Ben de bu yaptığının ayıp olduğunu, ablasının kaçarak evlenmesinin konuyla alakası olmadığını söylemiştim. Sen de bana beğenmedim atıp konu sahibini desteklemiştin. Madem konuyla alakasız olayların anlatılmasına tepki veriyorsun o zaman neden desteklemiştin? Veya o mesajımı neden beğenmemiştin?
Olayı bu kadar kişiselleştirmenin nedeni akraba evinde uzunca süre kalmandır belki de bilmiyorum ama kesinlikle alakasız olaylardan bahsedilmesi değil.
Şimdi anlaşıldı teşekkürler.aslında sevdiğim bir üyesin bu yüzden müdahil olmak istemedim uzaktan okudum ama üzgünüm dayanamadım yazıcam.
Ablasına takıntılı bir üye vardı. Ablası ve annesinin problemiyle ilgili bir konu açmıştı. Aslında problem onun problemi bile değildi. Sonra alakasız bir şekilde ablasının özel hayatına girip kaçarak evlendiğini falan anlatmaya başladı. Ben de bu yaptığının ayıp olduğunu, ablasının kaçarak evlenmesinin konuyla alakası olmadığını söylemiştim. Sen de bana beğenmedim atıp konu sahibini desteklemiştin. Madem konuyla alakasız olayların anlatılmasına tepki veriyorsun o zaman neden desteklemiştin? Veya o mesajımı neden beğenmemiştin?
Olayı bu kadar kişiselleştirmenin nedeni akraba evinde uzunca süre kalmandır belki de bilmiyorum ama kesinlikle alakasız olaylardan bahsedilmesi değil.
Genelde her bölgenin köyünde böyle yaşayan insanlar var gibi benceBu arada Karadenizliler de mi klan şeklinde yaşıyor? Annem Doğu Anadolulu yazmıştım sanırsam yukarda, genelde bizim oralı şakiler klan şeklinde yaşamayı severKlan diyince bizim o taraflardandır bu aile dedim
Çetelesini tutmuyorum hoş. Hatta dalaştığım çoğu üyeyi bile hatırlamıyorum. Ancak o konu ayrı bir konuydu. Konu sahibi ablasına takıntılı bir üyeydi ve saçma sapan konular açıyordu. Hatta kendisini ben ifşa etmiştim o yüzden hatırlıyorum. Benim dün beğendiğimi bugün beğenmeme gibi bir durumum kolay kolay olmaz. Çelişkili bir insan değilim. Dün haklıydın ama bugün haksızsın da bana komik geliyor mesela. bu benim için yemek yemek gibi bir şey değilYaw Allah aşkına geçen bana beğenmedim attın nedir gerçekten. Bunları aklınızda nasıl tutuyorsunuz. Ve neden tutuyorsunuz? Kim neyi beğenmiş veya beğenmemiş neden bukadar önemli. Bazen yorumlarda görüyorum falanca yorumumun nesini beğenmedin gibi sorular. Bi gülme geliyor bana. İnsanın günlük modu değişebilir, dün beğendiğimi bugün beğenmeyebilirim. Çok sevdiğim yemeği bugün yemek istemeyebilirim gibi gibi. Bukadar ciddiye alacak ne var Allah aşkına
yani...Genelde her bölgenin köyünde böyle yaşayan insanlar var gibi bence
:) elbette değil , lakin ben öyle anladım, bidaha yanlış anlamam kimsenin uyruğunu söz.İlla kültür farkı olması için uyruk farkı mı olması gerekiyor ?
Bence de gelinen noktaya bakıldığında hiç çağırmamak gerekiyormuş:) elbette değil , lakin ben öyle anladım, bidaha yanlış anlamam kimsenin uyruğunu söz.
Olay kimseyle yüz göz olmadan çözülmez, yorumları okumadım, bazı erkeklerde bekarken ailesinin kıymetini bilmez, evlendikten sonra ailesi kıymete biner… çok değer verirsen değersiz olursun, 4 ayda 1 kere yemeğe çağırmakta biraz fazla olmuş
Aynen öyle mesela bir keresinde yengesine gittik kardeşinin işten çıkmasına 1 saat vardı kardeşini görüp öyle gidersin değil mi kardeşi umrunda olmadı kardeşi gelmeden biz çıktık.Kendi başka yere gitmek için kardeşini görmeyi bile beklemedi tabi bana bu hiç samimi gelmiyor sırf etrafındakiler ben de de kardeşim kalıyor desinler diye yapılan şov bence buBenim sasirdigim nokta eşin bu kadar kardeşine bağlı ise evi terk edecek kadar dört aydır aklı neredeymis .?Bir yemeğe bile cagirmamissiniz çok ayıp değil mi??Ben kardeşinin yerinde olsam hiç gelmezdim..
aslında sevdiğim bir üyesin bu yüzden müdahil olmak istemedim uzaktan okudum ama üzgünüm dayanamadım yazıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?