Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Bu mantıkla forumdaki hiç bir konuya yorum yapmayalım o zaman sonuçta konu sahiplerinin açtığı konudaki kahramanların hayatlarını tam olarak bilmeden yorum yapıyoruz.Forum kapansın o zaman neden açık ki şimdi bu forum tanımadığımız insanlar hakkında yorum yapıyoruz aaa ne kadar ayıp

Kesinlikle size hak veriyorum,çalışsanız da çalışmasanız da her hafta sonu neden kalsın ki? Elbette ara sıra gelinir,yemek yenilir ve kalınır.Ama fazlası olmaz,ayıptır.Başkasının üzerine yıkılmayı seven insanlardan nefret ediyorum ( Hastalık,zorunlu durumlar hariç).Bu konuda eşimin ailesine hayranım, erkek kardeşi oturmaya dahi gelecekse önce beni arar,müsait misin der.Çok ısrar edersek kalır.Çok samimi olmamıza rağmen normali budur.

O sepet kafasına uhuyla yapıştırırım görür 7/24 örtü içinde nasıl kalınıyormuş. Bak yine sinirlendim.
Zor gerçekten yazları daha zor oluyor özellikle ev çok sıcak oluyor benim insan askılıyla zor duruyor ama olur mu kardeş rahat etkinde gelin çarşafa bürünsün sıcakta hiç önemli değil…

Boşverin gerçekten fakettiğim birkaç isim var sadece eleştirmek için eleştiren konuşmak için konuşan özellikle cevap bile vermiyorum onlara siz de hiç yormayın kendinizi.

Evinize , 4 ayda ilk kez gelen eşinizin kardeşi ; dövülmekten beter olmuş , eşiniz arada kalmış ancak yapılan yanlışı alkışlamayan biz bazı üyeler eleştirmek için eleştiriyoruz size göre.

Bazı üyeler empati yapın dedi , tek çocuğum dediniz. Bir arkadaşınıza bir şey olsa ; aynı dert siz de yok diye görmezden mi geleceksiniz ? Formasyon eğitiminde bu konular işleniyordu , müfredattan mı kaldırıldı ?

Konunuzda sabahtan beri girmediğiniz kul hakkı kalmadı , farkında mısınız ? Bazı konularda hassasiyetlere sahip bir insansanız , buna da dikkat etmeniz gerekmez mi ?

Kendinizin tesettürlü oluşunuzu vurgulayarak ayıp , günah yazmanız ; bahsettiğiniz evde kaç kişi kaldığını paylaşarak ayıplamanız çok mu normal ?

Tesettürlü olmamak : ayıp , günah , mahrem , namahrem bilmemek anlamına gelmiyor.

Dini konularda konuşmak yasak olduğu için bunu burada bırakmak yeterli diye düşünüyorum.

Hepimize sıradan beğenmedim atıyor beşverin. Cunku biz o bizi beğensin diye böyle düşünüyoruz herkes kendi normalini yaşasın.

Yorumlarınız anlatılan konunun dışına çıkarak , önyargılarınızı anlattığınız mesajlara dönüştü.

Konu sahibi de esas konudan başka bir noktada şu anda.

Tüm mesajlara değil , konunun içeriğinin dışında farklı varsayımlarla konuyu başka bir yere taşıyan mesajlara beğenmedim dedim.

Hanımefendi burası bir derdim var bölümü benimde bir derdim vardı bende derdimi herkesle paylaştım tabi ki derdimi paylaşırken yaşanan durumları örneklemem gerekiyordu örnekledim evde kaç kişi kalınıyor v.s insanlar anlasınlar ona göre yorum yapsınlar diye.Tesettürlü olduğunu vurgulamadım tesettürlü olmasam bile böyle bir şeyi uygun görmem bile dedim.Dindarlıktan bahsetmedim.Konunun dinle alakası yok zaten.Kul hakkına flan da girmedim.İsim vermedim bişey yapmadım buradaki insanlar bahsettiğim kişileri tanımıyorlar zaten.Böyle konuşmak kul hakkıysa dediğim gibi kapansın o zaman forum.Derdimizi anlatamayacaksak ne gerek var ki ben anlamıyorum gerçekten yanlış başlıktasınız o zaman burada yaşananları anlatmakta problemse…

Bana ayıp gelen şeyleri söylerim günah dediğimi hatırlamıyorum ayıp kelimesinin de dinle alakası yok zaten.

Formasyonda empati konusu işlenmez bu arada…

Tepkinizde gayet haklısınız.Bugun eyvallah dersiniz yarın iyi niyetiniz iyice suistimal edilir.Evden gitmek nedir ya bu ne bicim saygısızlık istemek zorunda mısın böyle bir zorunlulukmu var.Cidden anlayışsız aileye sinir oluyorum hele ki bir erkekle aynı evi paylaşmak zorunda hiç değilsin kalacak yeride varmis sizde kalması yakışmaz zaten.Hic kendinizi suçlamayın özel alanıni bir başkasıyla paylaşmak zorunda değilsin eşine de alttan alma bunun devamı gelmesin calisip ayaklarınızin üzerinde duruyorsunuz saygı duyuyorum size çok çok haklısınız.

Çok teşekkür ederim

Tüm mesajlara değil , konunun içeriğinin dışında farklı varsayımlarla konuyu başka bir yere taşıyan mesajlara beğenmedim dedim.

Sızım forumda böyle bir göreviniz mi var? Tek tek bütün mesajlara beğenmedim atıp, konu dışına çıkanları belirlemek yöneticilerin işi diye biliyordum ben.

Gözünüz kesmiyorsa tavrınızda net olmakta fayda var ama eşinizle aranızı bozmaya değmez bence
Bana saygı duyulmuyor ama yazın kesin bir dille böyle insanların birbirinde uzun zaman Dilimeleinde kalmasını uygun bulmadığımı söylememe rağmen yine umursanmadım ve yine iç içe yaşamak durumu savunuluyor…Bence ortada eşimle bozulacak bir ara yok….Aramız bence hiç olmamış ki …

Sizin derdiniz veya amacanız ne?

Konu sahibi konunuz neydi , nereye getirdiniz. Eşinize ve ailesine hakaret edilen yorumları beğendiniz.

Kendi önyargılarınızla detayını bilmeden eşinizin ailesini küçümsüyor ve aşağılıyorsunuz.

Öğretmen bir insansınız. Yazdığınız cümlelerin ne anlama geldiğini bilerek yazdığınızı düşünüyorum.

Eşinizin ailesi ve eşiniz için söyledikleriniz evlilik birliğine yakışmıyor maalesef.

Ya bişey sorulan detayını bilmediğimi nereden çıkardınız ?

Eşimin yaptığı çok evlilik birliğine yakışıyor çünkü …

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…