- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Bu mantıkla forumdaki hiç bir konuya yorum yapmayalım o zaman sonuçta konu sahiplerinin açtığı konudaki kahramanların hayatlarını tam olarak bilmeden yorum yapıyoruz.Forum kapansın o zaman neden açık ki şimdi bu forum tanımadığımız insanlar hakkında yorum yapıyoruz aaa ne kadar ayıpYorumunuz hiç tanımağınız insanların özel hayatlarını hedef alan saygıdan yoksun bir mesaj olmuş. Bu yüzden beğenmedim.
Aileler arasındaki ilişkiyi bilmeden ,konunun en başından beri sıfır bilgi ve bolca önyargıyla ; kendilerini savunma hakkı olmayan insanlar için atıp tutulmasını yanlış buluyorum.
Mesela 7 yıl okul sırasında yanlarında olan görümce küçük kardeş değil ; onun okul zamanı köydeki şartları bilmiyoruz. Aileler uygun görmüş ki , kız okul süresince yanlarında kalmış.Belki de yengesi kardeşi gibi seviyor veya kendi kızı gibi. Bilgimiz var mı yok.
Buraya yenge konu açmış ve yakınmış gibi bu denli önyargıyla ilerlemek bence doğru değil.
Karşı tarafın ailesi bu denli beğenilmeyecek bir aile olarak görülüyor ancak eşin de ; o aileden olduğu unutuluyor.
19 yaşındaki kardeş apartta kalıyor olsa da , 4 ayda bir kez gelip dövülmekten beter olduğu için konu sahibinin bilmeme ihtimali bile var.
Diyelim ki hakikaten amca da kalıyor , bu konuda esas muhatap konu sahibi değil.
Kişiler anlaşıyor ve bunda bir sakınca görmüyorlarsa isterlerse yer döşeği serer ; istedikleri sayıda kişiyi ağırlarlar.
19 yaşında eli ekmek tutan bireyin de hizmetini bir başkasının görmesi gerekmez. O yaşta ailesine bakan da var , evini temizleyen de.
Zor gerçekten yazları daha zor oluyor özellikle ev çok sıcak oluyor benim insan askılıyla zor duruyor ama olur mu kardeş rahat etkinde gelin çarşafa bürünsün sıcakta hiç önemli değil…O sepet kafasına uhuyla yapıştırırım görür 7/24 örtü içinde nasıl kalınıyormuş.Bak yine sinirlendim.
Boşverin gerçekten fakettiğim birkaç isim var sadece eleştirmek için eleştiren konuşmak için konuşan özellikle cevap bile vermiyorum onlara siz de hiç yormayın kendinizi.
Hepimize sıradan beğenmedim atıyor beşverin. Cunku biz o bizi beğensin diye böyle düşünüyoruzherkes kendi normalini yaşasın.
Yorumlarınız anlatılan konunun dışına çıkarak , önyargılarınızı anlattığınız mesajlara dönüştü.
Konu sahibi de esas konudan başka bir noktada şu anda.
Aynı insan tüm mesajlara beğenmedim basmış. Ya 19 yaşındaki kayın, yada ileride tüm çocuklarını orda burda sığıntı gibi okutma derdinde.
Ben üniversite okurken teyzemle aynı şehirdeydim nezaketen dediler yurt ev arama kalırsın bizde diye. Annem bir kaç ay sonra yük hissedersin kızım dedi yurt ayarladı. Yani amcaya evli kardeşe çocuğunu postalamak asla sağlıklı bir tavır değil . Dümdüz cehalet. Kör cehalet. Ki okumaya da değil lise mezunu asgari ücrete çalışacak çocuk. Ona buna yük etmek yerine dershaneye yollayıp geleceğini şekillendirir akıllı bir anne baba.
Şu durumda o aileyi koruyacak yet yok. Beğenmedim atanlar da aynı kültürden belli kş
Hanımefendi burası bir derdim var bölümü benimde bir derdim vardı bende derdimi herkesle paylaştım tabi ki derdimi paylaşırken yaşanan durumları örneklemem gerekiyordu örnekledim evde kaç kişi kalınıyor v.s insanlar anlasınlar ona göre yorum yapsınlar diye.Tesettürlü olduğunu vurgulamadım tesettürlü olmasam bile böyle bir şeyi uygun görmem bile dedim.Dindarlıktan bahsetmedim.Konunun dinle alakası yok zaten.Kul hakkına flan da girmedim.İsim vermedim bişey yapmadım buradaki insanlar bahsettiğim kişileri tanımıyorlar zaten.Böyle konuşmak kul hakkıysa dediğim gibi kapansın o zaman forum.Derdimizi anlatamayacaksak ne gerek var ki ben anlamıyorum gerçekten yanlış başlıktasınız o zaman burada yaşananları anlatmakta problemse…Evinize , 4 ayda ilk kez gelen eşinizin kardeşi ; dövülmekten beter olmuş , eşiniz arada kalmış ancak yapılan yanlışı alkışlamayan biz bazı üyeler eleştirmek için eleştiriyoruz size göre.
Bazı üyeler empati yapın dedi , tek çocuğum dediniz. Bir arkadaşınıza bir şey olsa ; aynı dert siz de yok diye görmezden mi geleceksiniz ? Formasyon eğitiminde bu konular işleniyordu , müfredattan mı kaldırıldı ?
Konunuzda sabahtan beri girmediğiniz kul hakkı kalmadı , farkında mısınız ? Bazı konularda hassasiyetlere sahip bir insansanız , buna da dikkat etmeniz gerekmez mi ?
Kendinizin tesettürlü oluşunuzu vurgulayarak ayıp , günah yazmanız ; bahsettiğiniz evde kaç kişi kaldığını paylaşarak ayıplamanız çok mu normal ?
Tesettürlü olmamak : ayıp , günah , mahrem , namahrem bilmemek anlamına gelmiyor.
Dini konularda konuşmak yasak olduğu için bunu burada bırakmak yeterli diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederimTepkinizde gayet haklısınız.Bugun eyvallah dersiniz yarın iyi niyetiniz iyice suistimal edilir.Evden gitmek nedir ya bu ne bicim saygısızlık istemek zorunda mısın böyle bir zorunlulukmu var.Cidden anlayışsız aileye sinir oluyorum hele ki bir erkekle aynı evi paylaşmak zorunda hiç değilsin kalacak yeride varmis sizde kalması yakışmaz zaten.Hic kendinizi suçlamayın özel alanıni bir başkasıyla paylaşmak zorunda değilsin eşine de alttan alma bunun devamı gelmesin calisip ayaklarınızin üzerinde duruyorsunuz saygı duyuyorum size çok çok haklısınız.
Tüm mesajlara değil , konunun içeriğinin dışında farklı varsayımlarla konuyu başka bir yere taşıyan mesajlara beğenmedim dedim.
Gözünüz kesmiyorsa tavrınızda net olmakta fayda var ama eşinizle aranızı bozmaya değmez benceÇünkü 4 ay boyunca çağırılmadı.Ve inanın bana kesinlikle her haftasonu gelip kalır ben adım kadar eminim
Bana saygı duyulmuyor ama yazın kesin bir dille böyle insanların birbirinde uzun zaman Dilimeleinde kalmasını uygun bulmadığımı söylememe rağmen yine umursanmadım ve yine iç içe yaşamak durumu savunuluyor…Bence ortada eşimle bozulacak bir ara yok….Aramız bence hiç olmamış ki …Gözünüz kesmiyorsa tavrınızda net olmakta fayda var ama eşinizle aranızı bozmaya değmez bence
Sizin derdiniz veya amacanız ne?Evinize , 4 ayda ilk kez gelen eşinizin kardeşi ; dövülmekten beter olmuş , eşiniz arada kalmış ancak yapılan yanlışı alkışlamayan biz bazı üyeler eleştirmek için eleştiriyoruz size göre.
Bazı üyeler empati yapın dedi , tek çocuğum dediniz. Bir arkadaşınıza bir şey olsa ; aynı dert siz de yok diye görmezden mi geleceksiniz ? Formasyon eğitiminde bu konular işleniyordu , müfredattan mı kaldırıldı ?
Konunuzda sabahtan beri girmediğiniz kul hakkı kalmadı , farkında mısınız ? Bazı konularda hassasiyetlere sahip bir insansanız , buna da dikkat etmeniz gerekmez mi ?
Kendinizin tesettürlü oluşunuzu vurgulayarak ayıp , günah yazmanız ; bahsettiğiniz evde kaç kişi kaldığını paylaşarak ayıplamanız çok mu normal ?
Tesettürlü olmamak : ayıp , günah , mahrem , namahrem bilmemek anlamına gelmiyor.
Dini konularda konuşmak yasak olduğu için bunu burada bırakmak yeterli diye düşünüyorum.
Bu mantıkla forumdaki hiç bir konuya yorum yapmayalım o zaman sonuçta konu sahiplerinin açtığı konudaki kahramanların hayatlarını tam olarak bilmeden yorum yapıyoruz.Forum kapansın o zaman neden açık ki şimdi bu forum tanımadığımız insanlar hakkında yorum yapıyoruz aaa ne kadar ayıp
Dikkatimi çekiyorAkrabalardan biri galiba
Ya bişey sorulan detayını bilmediğimi nereden çıkardınız ?Konu sahibi konunuz neydi , nereye getirdiniz. Eşinize ve ailesine hakaret edilen yorumları beğendiniz.
Kendi önyargılarınızla detayını bilmeden eşinizin ailesini küçümsüyor ve aşağılıyorsunuz.
Öğretmen bir insansınız. Yazdığınız cümlelerin ne anlama geldiğini bilerek yazdığınızı düşünüyorum.
Eşinizin ailesi ve eşiniz için söyledikleriniz evlilik birliğine yakışmıyor maalesef.
Sizin derdiniz veya amacanız ne?
Esas konu nedir?
Siz yorum yaptığınız her konu sahibini tanıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?