- 16 Haziran 2011
- 16.530
- 73.188
- 798
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Şimdi anlaşıldı teşekkürler.Ben kişisel olarak konuşmuyorum ama akraba evinde uzun süre kalınmasını asla desteklemiyorum.Herkesin kendi düzeni var bu düzeni de kusura bakmayın kimse bozamaz.Kendi hayatınızı kuracaksınız diye başkalarının hayatlarını mahvedemezsiniz o nedenle forumu okuyup akraba evinde kalmayı düşünen varsa açıkça söylüyorum ki kalmayın…..
Bizde Karadenizliyiz alakası yok bu tamamen aile ile alakalı.Bu arada Karadenizliler de mi klan şeklinde yaşıyor? Annem Doğu Anadolulu yazmıştım sanırsam yukarda, genelde bizim oralı şakiler klan şeklinde yaşamayı severKlan diyince bizim o taraflardandır bu aile dedim
Hak etmiyorlar mı?Konu sahibi konunuz neydi , nereye getirdiniz. Eşinize ve ailesine hakaret edilen yorumları beğendiniz.
Kendi önyargılarınızla detayını bilmeden eşinizin ailesini küçümsüyor ve aşağılıyorsunuz.
Öğretmen bir insansınız. Yazdığınız cümlelerin ne anlama geldiğini bilerek yazdığınızı düşünüyorum.
Eşinizin ailesi ve eşiniz için söyledikleriniz evlilik birliğine yakışmıyor maalesef.
Hak etmiyorlar mı?
Ben de anneyim. Hiç bir çocuğumu okutmak için de çalıştırmak için de ele muhtaç etmem.
Siz kendiniz size duyulan saygıyı belirlersiniz.
Attım çocuğu oradakiler düşünsün mantığında okursanız çok dedikodunuzu yaparlar.
Aile bilinçli aile olsa zaten 19 yaşında çocuğu okumaya meslek sahibi olmaya yönlendirir. İstanbul’da işçi olarak asgari ücret almak için amcaya yollamasından belli ailenin ne olduğu
O zaman haklısınız; ne diyim...Gerçekten keşke böyle olsa inanın böyle değil asla ev tutmuyorlar kendi düzenlerini kurmuyorlar.Evlenene kadar başkasında kalmaya devam ediyorlar akrabalarında çok fazla örnek var böyle yaşayan
Biz komple doğuluyuz da bunu direkt kabul etmeyip kendi içimizde iç, doğu, karadeniz ayrımı yapıyoruz. Bende de bir iki tane böyle tespit vardı başta, sonra hepsi çürüdü gittiyani...
ben iç anadoluluyum
ne karadeniz ne doğu ki annem-babam kuzen zaten, hiç dışarıdan kimse yok bizde, doğululukla alakası yok yani. ama mesela babamın tarafı haber bile vermeden gelir , babam zaten kimseye sormadı yiğenlerini emrivaki yaptığı için anem baktı büyüttü, kadına soran bile olmadı...ama mesela annemin tarafı yemek bile yemez, gelmez, gelse misafirhane bulur, parası yoksa arabada uyur ama evde yatıya kalmaz. e bunlar aynı köyün insanı...sülale içinde bile görgü/kültür aynı olmayabiliyor.
ki ben kıbrıslı olup da bırak birlikte yaşamayı markete bile maaile gidilen durumlar biliyorum herşey her an hep birlikte yapılıyor.
Önyargı mı?Söylediklerinizi destekleyen bir bilgiye sahip değiliz. Belki öyle , belki değil.
Emin olmadığınız bir durum için; önyargınız dahilinde hüküm veriyorsunuz.
Bu önyargının nasıl zararlara sebep olabileceğine dair onlarca örnek olay paylaşılabilir.
Allah bağışlasın evladınızı. Günün birinde çocuğunuzdan hırsını çıkarmak isteyen birisi : çocuğunuz, çocuğunuzun aile terbiyesi ve aileniz hakkında kendi önyargılarıyla ileri geri konuşsun , ister misiniz ?
Ne alakası var diyeceksiniz belki de. Ancak bu konunun geldiği son nokta bu.
Adalet , hak hepimiz için.
Tesettürden bahsetme sebebimiz işin dini tarafı değil. Tesettürlü olmasa bile durumun yanlış olduğu da dile getirildi defalarca.Evinize , 4 ayda ilk kez gelen eşinizin kardeşi ; dövülmekten beter olmuş , eşiniz arada kalmış ancak yapılan yanlışı alkışlamayan biz bazı üyeler eleştirmek için eleştiriyoruz size göre.
Bazı üyeler empati yapın dedi , tek çocuğum dediniz. Bir arkadaşınıza bir şey olsa ; aynı dert siz de yok diye görmezden mi geleceksiniz ? Formasyon eğitiminde bu konular işleniyordu , müfredattan mı kaldırıldı ?
Konunuzda sabahtan beri girmediğiniz kul hakkı kalmadı , farkında mısınız ? Bazı konularda hassasiyetlere sahip bir insansanız , buna da dikkat etmeniz gerekmez mi ?
Kendinizin tesettürlü oluşunuzu vurgulayarak ayıp , günah yazmanız ; bahsettiğiniz evde kaç kişi kaldığını paylaşarak ayıplamanız çok mu normal ?
Tesettürlü olmamak : ayıp , günah , mahrem , namahrem bilmemek anlamına gelmiyor.
Dini konularda konuşmak yasak olduğu için bunu burada bırakmak yeterli diye düşünüyorum.
Önyargı mı?
19 yaşındaki bir çocuk amcada çalışmak için kalıyor ve görümce de 7 sene kalmışsa burada hangi önyargıdan bahsedebiliriz?
Gerçekten çok tuhaf çıkarımlarını var. Hassasiyetinize geldi belli ki. Bu kadar çarpıtılacak bir durum yok çünkü
Tesettürden bahsetme sebebimiz işin dini tarafı değil. Tesettürlü olmasa bile durumun yanlış olduğu da dile getirildi defalarca.
Takdir edersiniz ki tesettür yaşaması fiziki olarak zorlayan bir durum. O başörtüsünü eve gelince bile çıkarmayacak olmanın zorluğunu bu şekilde yaşamıyorsanız anlayamazsınız. Ya da sürekli uzun kollu giyinmenin eşofmanın üzerine uzun bir şeyler giymek zorunda olmanın..
Okumuyor ki çalışıyor.Bu olayın kültür ile alakası yok.Okuyan birine her şekilde destek olurum ne varki hafta sonları gelse?Zaten sınavlara da az kaldı yaz başı oluyor genelde sınavlar.Sizin kardeşiniz olsa aynı durumda ne yapardınız?
Pardon ben yanlış anladım.Ne zamana kadar başkasının evinde kalmayı düşünüyor bu konuyu konuştunuz mu?Mesela eve çıkmak için birikim mi yapıyor şu anda?Okumuyor ki çalışıyor.
Üstelik çok daha fazlası da var.
Ne sınavı hanımefendi ? Çocuk buraya çalışmaya geldi evlenene kadar burada kalacak…Okumuyor ki nasıl okuyorsunuz siz konuyu ?Bu olayın kültür ile alakası yok.Okuyan birine her şekilde destek olurum ne varki hafta sonları gelse?Zaten sınavlara da az kaldı yaz başı oluyor genelde sınavlar.Sizin kardeşiniz olsa aynı durumda ne yapardınız?
Eve çıkma olayları yok akrabalarında 40 yaşında bekar polis memuru biri var dayısı ve yengesinde kalıyor hala.Ne eve çıkmasıPardon ben yanlış anladım.Ne zamana kadar başkasının evinde kalmayı düşünüyor bu konuyu konuştunuz mu?Mesela eve çıkmak için birikim mi yapıyor şu anda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?