Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Tahmininiz hatalı. Sizin konunuzda itirazımın neye olduğunu yeterince açıkladığımı düşünüyorum.

Dun esimin dayısının oglu diğer kardeşinin yanına İstanbul'a gitmiş işe girmiş orada.
Bu çocuk da iki yıllık evli bir çocugu var.
Eve çıkacak kadar kazanmıyor tek maaş ve karısı çocuk bakıyor çalışamaz.
Abisi biz de kalın durumu duzeltene kadar demiş.
Bana anlatıyor esim dün akşam.
Bende sizin ailede bu kabile hayatı bitmez yine sömürecek birini bulmuşsunuz dedim.
Bana diyorki maddi olarak zorluk çekiyor sen bilmezsin diyor o zaman da is güç oturmadan ev kiralayacak durumu olmadan evlenip çocuk yapmayacaktı.
Şimdi bunun ceremesini el kızı çekiyor dedim.
Zihniyet baştan bozuk.
24 yaşında iş yok güç yok haldir haldir evlen sonra çocuk yap oh abimin evi var yerleseyim.
Bu fikrin nesine saygı duyacağım?
Geçici süre dedikleri en az 3 yıldır kesin.

Bu arada Karadenizliler de mi klan şeklinde yaşıyor? Annem Doğu Anadolulu yazmıştım sanırsam yukarda, genelde bizim oralı şakiler klan şeklinde yaşamayı severKlan diyince bizim o taraflardandır bu aile dedim
Bizde Karadenizliyiz alakası yok bu tamamen aile ile alakalı.

Benim eşimde karadenizli, aynen sizin eş ailesi gibi bir de bizimkiler de sürekli ortak iş yapmak vardır..Sevgiliyken eşim anlatırdı, ablası İstanbul'a atandığında abisinin yanına yerleşmiş, hayır bide memur yani dedim nasıl yani neden ayrı bir yer tutması, e dedi boşuna kira mi verseydi..Dedim yengen iyi kabul etmiş..Sonra sonra baktım sülalede bunun örnekleri çokkk, tüm sevgililik yaşamımız boyunca bunların bana ters olduğunu, bu şekilde asla yaşayamayacağımı her fırsatta dile getirdim. Sadece bu değil hep bir ortak iş yapma düşünceleri, ortak arsa alalım, hadi şu işe girelim...Evlenince de ye,iç akrabayla iş yapma diye diye bunların da önünü kestim..Şükür böyle bir durumumjz yok bizim ama olsa eşim o kadar iyi bilir ki istemeyeceğimi..Evet kültür farkı zor ama napalım herkes yan komşuyla evlenmiyor, bunlar evlenmeden önce farkedilip düşünceler dillendirilmeliydi..He diyorsanız ki ben evlenmeden önce düşüncelerimi söyledim, o da kabul etti ama şimdi yan çiziyor.Boşanmaktan başka çözüm kalmıyor çok üzgünüm

Hak etmiyorlar mı?
Ben de anneyim. Hiç bir çocuğumu okutmak için de çalıştırmak için de ele muhtaç etmem.
Siz kendiniz size duyulan saygıyı belirlersiniz.
Attım çocuğu oradakiler düşünsün mantığında okursanız çok dedikodunuzu yaparlar.
Aile bilinçli aile olsa zaten 19 yaşında çocuğu okumaya meslek sahibi olmaya yönlendirir. İstanbul’da işçi olarak asgari ücret almak için amcaya yollamasından belli ailenin ne olduğu

Söylediklerinizi destekleyen bir bilgiye sahip değiliz. Belki öyle , belki değil.

Emin olmadığınız bir durum için; önyargınız dahilinde hüküm veriyorsunuz.

Bu önyargının nasıl zararlara sebep olabileceğine dair onlarca örnek olay paylaşılabilir.

Allah bağışlasın evladınızı. Günün birinde çocuğunuzdan hırsını çıkarmak isteyen birisi : çocuğunuz, çocuğunuzun aile terbiyesi ve aileniz hakkında kendi önyargılarıyla ileri geri konuşsun , ister misiniz ?

Ne alakası var diyeceksiniz belki de. Ancak bu konunun geldiği son nokta bu.

Adalet , hak hepimiz için.

Biz komple doğuluyuz da bunu direkt kabul etmeyip kendi içimizde iç, doğu, karadeniz ayrımı yapıyoruz. Bende de bir iki tane böyle tespit vardı başta, sonra hepsi çürüdü gitti
En basiti, trakyalı arkadaşımın babası bile erkeği bulmak için yedi çocuk yapmış

Önyargı mı?
19 yaşındaki bir çocuk amcada çalışmak için kalıyor ve görümce de 7 sene kalmışsa burada hangi önyargıdan bahsedebiliriz?
Gerçekten çok tuhaf çıkarımlarını var. Hassasiyetinize geldi belli ki. Bu kadar çarpıtılacak bir durum yok çünkü

Tesettürden bahsetme sebebimiz işin dini tarafı değil. Tesettürlü olmasa bile durumun yanlış olduğu da dile getirildi defalarca.

Takdir edersiniz ki tesettür yaşaması fiziki olarak zorlayan bir durum. O başörtüsünü eve gelince bile çıkarmayacak olmanın zorluğunu bu şekilde yaşamıyorsanız anlayamazsınız. Ya da sürekli uzun kollu giyinmenin eşofmanın üzerine uzun bir şeyler giymek zorunda olmanın..

Sizce önyargı değil mi ?

Konuyu açan amca mı , yenge mi ? O insanların bu konuda bir şikayetleri yokken ; arkalarından kulaktan dolma bilgiyle konuşmak yanlış.

2 ailenin aralarındaki ilişkiyi bilmiyoruz. Belki köydeki aile de okul tatillerinde çocukların hepsini alıyor , vs vs. İşi tahmine dökersek onlarca denklem de buradan çıkar.

Amcayla yengeyi : kız yeğenlerinin okumasına destek oldukları için ; anneyle babayı da ; o dönem çocuklarını okutmak için bir çözüm buldukları için takdir ediyorum.

Aynı aile konu sahibinin eşini de dershaneye göndermiş zamanında ve dershaneye giderken yurtta kalmış. Yaşadıkları yerin şartlarına göre ellerinden gelenin en iyisini yaptılar belki de. Bu insanlar hakkında : nasılsa onlar bizi , biz onları tanımıyoruz diye kötü konuşmaya hakkımız yok.

Toplumda en ufak bir gruplaşmada haklar ve gerçekler göz ardı edilebiliyor ve maalesef peşin hükümler de verilebiliyor. Bunun tehlikeli sonuçlarını kimsenin yaşamaması için daha dikkatli hareket etmeliyiz.

Tesettür vurgusunu neden üzücü bulduğumu diğer mesajlarımda belirtmiştim , tekrar edeyim.

Tesettürlü olmayan kişilerin de aynı hassasiyetlere sahip olmadığı varsayımıyla ilerleniyor. Tesettürlü olmayıp hassas davrananlar da vardır davranmayanlar da.

Genele yönelik yazıyorsak ben nasıl ki tesettürlü bir kadını kırmamaya özen gösteriyorsam aynısını karşı taraftan da beklerim.

Tüm konuyu okuduysanız çok yanlış yerlerde vurgular yapıldığını fark edebilirsiniz.

Konuyu dini içeriğe çekmemek için bu kadarla bırakmak en doğrusu olacak.

Bu olayın kültür ile alakası yok.Okuyan birine her şekilde destek olurum ne varki hafta sonları gelse?Zaten sınavlara da az kaldı yaz başı oluyor genelde sınavlar.Sizin kardeşiniz olsa aynı durumda ne yapardınız?

Okumuyor ki çalışıyor.

Üstelik çok daha fazlası da var.

Ne sınavı hanımefendi ? Çocuk buraya çalışmaya geldi evlenene kadar burada kalacak…Okumuyor ki nasıl okuyorsunuz siz konuyu ?

Pardon ben yanlış anladım.Ne zamana kadar başkasının evinde kalmayı düşünüyor bu konuyu konuştunuz mu?Mesela eve çıkmak için birikim mi yapıyor şu anda?
Eve çıkma olayları yok akrabalarında 40 yaşında bekar polis memuru biri var dayısı ve yengesinde kalıyor hala.Ne eve çıkması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…