Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Bana daha çok ne güzel bu haftasonu kardeşim kaldı bir sonraki haftasonunu da ayarlar kaldırtırım diye böyle davranıyor gibi geldi

Bana daha çok ne güzel bu haftasonu kardeşim kaldı bir sonraki haftasonunu da ayarlar kaldırtırım diye böyle davranıyor gibi geldi
Böyle çat kapı yapacak adamlara çat kapı plan yapmak lazım, öbür hafta siz de ailenize gidersiniz.

Bu kayınço az çok istenmediğini anlamıştır evdeki gerilimi falan hissetmiştir , koca eşşek kadar herif hala nasıl kalıyor anlamadım

Bu kayınço az çok istenmediğini anlamıştır evdeki gerilimi falan hissetmiştir , koca eşşek kadar herif hala nasıl kalıyor anlamadım
Bu kadar istenmediğim yere adım atmam , insanlarda nasıl bir yüz var , ben böyle şey görmedim soyumda.

Bu kadar istenmediğim yere adım atmam , insanlarda nasıl bir yüz var , ben böyle şey görmedim soyumda.
Ben de onu anlamadım katip , istenmediğin belli işte, evde gerilimin de farkındadır koca adam hala hangi yüzle gidip kalıyor , bu nasıl bir yüz pess doğrusu

Eşinizin bu tutumu da çok çok yanlış size söylenen her lafı onaylıyor. Bu nasıl bir bir evlilik anlayışı?

Benim olmadığım bir ortamda ve aileden başkalarının da olduğu bir ortamda kayinvalidem bizim gelin soğuktur demiş. Mesafeliyim evet bu doğru. Eşim hemen sana karşı bir saygısızlığı oldu mu bu güne kadar demiş. Eşiniz ise bunun fikir söylemek olduğunu düşünmüş. Adam sizi savunmuyor bile varsa yoksa başkaları. O zaman bütün bu fedakarlıkları ne için istiyor? Hep ben mantığında nasıl bir evlilik hayali kuruyor çok merak ettim.

Aranızda bir değil birden fazla sorun var ve her şeyi tek tek konuşarak çözmeye çalışın. Oldu bitti ile kapatırsanız yarın halinin altına supurdukleriniz yine çıkar.

Ben de onu anlamadım katip , istenmediğin belli işte, evde gerilimin de farkındadır koca adam hala hangi yüzle gidip kalıyor , bu nasıl bir yüz pess doğrusu
Bulmuşlar bir yumuşak yüzlü, iki laflarından biri köyümüzdeki kızlar kabul ediyor ya hani, onlara dahi yapamayacağı atarı geliyor ona yapıyorlar , ne güzel memleket. Köyünden evlenseydin o zaman ayı, ama tabi onların maaş kartı yoktu di mi?

Benim aklıma da ben geldim ne yalan söyleyeyim. Rahatsızlığımi en kibar şekilde dile getirip art niyetli damgası yemek... Ve eş olmama rağmen isteklerimin hiç umursanmayip tam tersinin yapilmasi. Kök aileyle arkadan iş çevirmek, onlarla karar almak. Tek fark ne biliyor musun? Ben buradaki kadınlar gibi güçlü ve dik durup bu benim hakkım, ben böyle olmasını istiyorum diye hiç diyemedim. Son zamanlarda demeye başladım, onda da hiç ise yaramadı. Yine herkes bildiğini yapıyor.
Geçen biri araba konusu açmısti forumda. Eşinin ailesi tek bilezik dışında bir şey yapmamış. Kocası kredi çekip kadına bilezik almış. Sonra da satıp kadına araba almışlar. Şimdi kayın aile arabayı isteyip duruyormuş, kadın da vermiyormuş. Düşündüm durdum. Ben olsaydım ne yapardım diye. Ben kesin ayıp olmasın, sorun çıkmasın diye ses çıkarmazdım. Hoş ses çıkarsam da sözüm dinlenmezdi. Kendime çok kızıyorum, ben niye bu kadar pasifim diye. Yok olmuyor olmuyor. Duzelip normal bir insan olamıyorum.is arkadaşlarım ve akrabalarım diyorlar ki sen hiç de sessiz değilsin, herkesin hakkından geliyorsun. E ben kendime bakınca niye tam tersini görüyorum? Ya da şu forumda o kadar şey yazıldı bana, az biraz gözüm acildi sadece. Artık linç yememek için bir şey bile soramiyorum. Gecen terapi randevusu vardı mesela. Doktorum söyledikleri beni o kadar şaşırttı ki... Buraya yazayım dedim vazgeçtim. Siz bana kendini bunlara ezdirme diyorsunuz, çok haklısınız ben bunun farkındayım zaten. Ama eş kişisi için daha önce "patalojik" diyen doktor, bu sefer onun yanında öyle bir şey söyledi ki. Hani şu anasının 12 yıl önce verdiği minderlerin içinden balmumuna benzeyen avuç avuc şeyler çıkmıştı. Ben de bunlar ne diyince imalı imalı "belki başkası koymuştur" demişti. İşte doktor dedi ki belki "aranızı düzeltmek için yapmışlardır"
İnanamadim duyduklarıma. "Evin duvarlarına benden izinsiz olarak babasının astigi arapça yazilar ne acak peki" dedim. "Ya öylesine söyledim" dedi.

Aynen öyle bir de ben dedim ki ben çalışıyorum dedim.Bu arada öğretmenim.Eşimde öğretmen bana dedi ki çalışma sana çalış diyen mi var. Sanki ben kasiyerim veya mağaza çalışanıyım da bu işten çıkıp biraz dinlendikten sonra tekrar işe girebilirmişim gibi bir konuşma tarzı vardı

Ailede kadınlar hep ezildi mi?
Ya da anneniz sürekli alttan mi alın dedi
Bu yetişme tarzı ile alakalı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…