- 19 Mayıs 2020
- 47.905
- 215.417
- 598
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Şimdi git istifa dilekçesi yaz da bi göster, sonra da o tipinin halini gör. Denendi,sonuç alındı.Aynen öyle bir de ben dedim ki ben çalışıyorum dedim.Bu arada öğretmenim.Eşimde öğretmen bana dedi ki çalışma sana çalış diyen mi var.Sanki ben kasiyerim veya mağaza çalışanıyım da bu işten çıkıp biraz dinlendikten sonra tekrar işe girebilirmişim gibi bir konuşma tarzı vardı
Benim aklıma da ben geldim ne yalan söyleyeyim. Rahatsızlığımi en kibar şekilde dile getirip art niyetli damgası yemek... Ve eş olmama rağmen isteklerimin hiç umursanmayip tam tersinin yapilmasi. Kök aileyle arkadan iş çevirmek, onlarla karar almak. Tek fark ne biliyor musun? Ben buradaki kadınlar gibi güçlü ve dik durup bu benim hakkım, ben böyle olmasını istiyorum diye hiç diyemedim. Son zamanlarda demeye başladım, onda da hiç ise yaramadı. Yine herkes bildiğini yapıyor.
Geçen biri araba konusu açmısti forumda. Eşinin ailesi tek bilezik dışında bir şey yapmamış. Kocası kredi çekip kadına bilezik almış. Sonra da satıp kadına araba almışlar. Şimdi kayın aile arabayı isteyip duruyormuş, kadın da vermiyormuş. Düşündüm durdum. Ben olsaydım ne yapardım diye. Ben kesin ayıp olmasın, sorun çıkmasın diye ses çıkarmazdım. Hoş ses çıkarsam da sözüm dinlenmezdi. Kendime çok kızıyorum, ben niye bu kadar pasifim diye. Yok olmuyor olmuyor. Duzelip normal bir insan olamıyorum.is arkadaşlarım ve akrabalarım diyorlar ki sen hiç de sessiz değilsin, herkesin hakkından geliyorsun. E ben kendime bakınca niye tam tersini görüyorum? Ya da şu forumda o kadar şey yazıldı bana, az biraz gözüm acildi sadece. Artık linç yememek için bir şey bile soramiyorum. Gecen terapi randevusu vardı mesela. Doktorum söyledikleri beni o kadar şaşırttı ki... Buraya yazayım dedim vazgeçtim. Siz bana kendini bunlara ezdirme diyorsunuz, çok haklısınız ben bunun farkındayım zaten. Ama eş kişisi için daha önce "patalojik" diyen doktor, bu sefer onun yanında öyle bir şey söyledi ki. Hani şu anasının 12 yıl önce verdiği minderlerin içinden balmumuna benzeyen avuç avuc şeyler çıkmıştı. Ben de bunlar ne diyince imalı imalı "belki başkası koymuştur" demişti. İşte doktor dedi ki belki "aranızı düzeltmek için yapmışlardır"
İnanamadim duyduklarıma. "Evin duvarlarına benden izinsiz olarak babasının astigi arapça yazilar ne acak peki" dedim. "Ya öylesine söyledim" dedi.
Ya ben şimdi bu cevaba hüngür hüngür ağlarim ama. Çocuklar görmesin diye gözlerimi siliyorum şu anYa ben sizin pasif olduğunuzu değil de fazla hanımefendi olduğunuzu düşünüyorum ve bu karakter meselesi. Gözü açmakla alakalı falan değil. Ben mesela çok fevri biriyim hemen parlarim eskisine oranla daha sakinim biraz biraz torpuledim bu yönümü. Siz iyilikle çözmeye çalışan birisiniz.
Çünkü o da ailesi ile aynı fikirde erkek kardeşini istemiyorum evde diye kız kardeşiyle beni çekiştirmesi en çok eşimin işine geldi ki bak onlarda böyle düşünüyor demek istedi bir nevi herkes istediğini düşünür derken.Ben her zaman ikinci plandayım her zaman.Konuşmakla da olmuyor çünkü kendisiyle konuşulmuyor.Eşinizin bu tutumu da çok çok yanlış size söylenen her lafı onaylıyor. Bu nasıl bir bir evlilik anlayışı?
Benim olmadığım bir ortamda ve aileden başkalarının da olduğu bir ortamda kayinvalidem bizim gelin soğuktur demiş. Mesafeliyim evet bu doğru. Eşim hemen sana karşı bir saygısızlığı oldu mu bu güne kadar demiş. Eşiniz ise bunun fikir söylemek olduğunu düşünmüş. Adam sizi savunmuyor bile varsa yoksa başkaları. O zaman bütün bu fedakarlıkları ne için istiyor? Hep ben mantığında nasıl bir evlilik hayali kuruyor çok merak ettim.
Aranızda bir değil birden fazla sorun var ve her şeyi tek tek konuşarak çözmeye çalışın. Oldu bitti ile kapatırsanız yarın halinin altına supurdukleriniz yine çıkar.
Hala başka yerde mi?Çünkü o da ailesi ile aynı fikirde erkek kardeşini istemiyorum evde diye kız kardeşiyle beni çekiştirmesi en çok eşimin işine geldi ki bak onlarda böyle düşünüyor demek istedi bir nevi herkes istediğini düşünür derken.Ben her zaman ikinci plandayım her zaman.Konuşmakla da olmuyor çünkü kendisiyle konuşulmuyor.
Dün dönmüştüHala başka yerde mi?
Eve döndü mü?
Ya ailedeki kadınlar eğitimli ve genellikle statü olarak üst meslekler.Ailede kadınlar hep ezildi mi?
Ya da anneniz sürekli alttan mi alın dedi
Bu yetişme tarzı ile alakalı olabilir
Kim denedi? Sen yaptıysan kafamda bir isim yanacak. Lütfen söyle sen mi denedinŞimdi git istifa dilekçesi yaz da bi göster, sonra da o tipinin halini gör. Denendi,sonuç alındı.
İşte dediğim gibi anneden kaynaklanıyor.Ya ailedeki kadınlar eğitimli ve genellikle statü olarak üst meslekler.
kendi ayaklarinin üzerinde o kadar iyi durabiliyorlar ki eşlerine tenezzül etmeden her şeyi halldlediyorlar. Hal böyle olunca da asalak ve kendini bir halt sanan damatlarla dolu sülale. Yani sorumsuz insanlarla hayatlarını ömür boyu devam ettirmeyi doğru saniyorlar. Hatırlarsanız şu nişan alışverisinde parayı bizim kartimizla istemişlerdi.ben mağazadan çıkıp anneme "ben bu insanları istemiyorum yaptıkları şeye bak" dedim. Annem dedi ki "Hiç canini sıkma kimseye minnetin olmayacak, kendi kiyafetimi kendim aldım diye dusun güle güle giy. bosver onları" yani bizimkilerin kafa yapısı şu: onlar cahil görgüsüz insanlar, gördükleri o kadar, umursamaya değmez.
Ama işte bu mantık doğru bir mantık değil.
mesela ben ilk doğum yaptığımda eve 10 kişi dolustu. Gitmiyorlar. Kp falan da evde. Günlerce kaldılar aynı şehirde. Annem diyor ki "ne var onda? Doğum yapanın yanında kalınır."
Dun de diyor ki büyük görümcen onların içinde en iyisi. Ya dedim ben onun şehir disindaki evine ilk kez gittiğimde hamileydim, karşıma geçip ağzını eğerek beni taklit etti. Annem diyor ki herkes birbirine yapıyor onu.
Kafanda niye isim yanıyor?Kim denedi? Sen yaptıysan kafamda bir isim yanacak. Lütfen söyle sen mi denedin
İşte hep diyorum ya ben hangi adımı atarsam hep tek atacağım. İki çocukla tek başıma güçlü olacağım. Bu çok zor. Ya ben hatırlıyorum, ilkokula başladığımda ilk gün beni komşumuzun ikinci sınıfa giden kızı götürdü. Ondan sonra da her işimi hep tek hallettim. Arkasında dayanacak kimse olmayan bir insan özgüvenli olabilir mi?İşte dediğim gibi anneden kaynaklanıyor.
Anneniz ilginçmiş.
Aşırı toleranslı.
Başka anne olay çıkarırdı o durumlarda.
Benim annem de ben çocuklarimi millete hizmet etsin diye dogurmadim der.
Ben onları okuttum ettim saygı gorsunler diye der.
Bu tarz beklentileri varsa ona göre kız alsalarmis der ki annem istemeye geldiklerinde benim kızım alışkın değil haberiniz olsun tarzı kaç kere söyledi.
İki çocuk tek başına kolay değil.İşte hep diyorum ya ben hangi adımı atarsam hep tek atacağım. İki çocukla tek başıma güçlü olacağım. Bu çok zor. Ya ben hatırlıyorum, ilkokula başladığımda ilk gün beni komşumuzun ikinci sınıfa giden kızı götürdü. Ondan sonra da her işimi hep tek hallettim. Arkasında dayanacak kimse olmayan bir insan özgüvenli olabilir mi?
Ha sanmayın ki annem korkak biri. Yok milletin canına okur çocukları için(!) Ama.gel gör ki bunları sorun olarak görmüyor. Hatta bazen onu uyaririm bize sesini yükseltme diye. Ne var onda, siz anne gormemissiniz der. Anneler çocuklarını nasıl dövüyor neler söylüyor der.
Yani bundan eminsen sen de korkmuyorsan boşanmaktan neyi bekliyorsun?Rahat eder valla tamam hemen boşanalım der
İşte ne kadar ezdirmezsem...İki çocuk tek başına kolay değil.
Bu durumda devam edecekseniz de ezdirmeden edin işte.
Yoksa kimsenin hayati dört dörtlük değil.
Eşinizle aynı evde kalıyor ama konuşmuyor musunuz kusura bakmayın ben sizin konunuzu bilmediğim için anlayamadımİşte ne kadar ezdirmezsem...
Artık paramı vermiyorum ama yine bakıcı parası falan bende. Onu vermiyor.
Ev işleri, yemek vs artık tek başıma üstüme almiyorum. Zorunlu olmadıkça onunla konuşmuyorum. O kadar
Evet, bana yıllarca psikolojik ve ekonomik zorbalık yaptı. Ben bundan rahatsız olsam da bunun bir zorbalık olduğunu anlamadım konduramadim. Sorun bende sanıp doktora gittim, antidepresan kullandım. En son lohusayken bana ailesiyle çok büyük bir kazık attığını öğrendim. Ailesini aradım, net bir dille rahatsızlığımi dile getirdim. Babası da bana hakaret etti. Ben de yılların hanimefendiligini bozup laflarıni aynen iade ettim. Eş kişisine de rest çektim. Ama o özür dileyip hatasını telafi etmek yerine benimle inatlasmaya başladı ve ailemle de görüşmeyi kesti. Ben de geri adım atmadim. Çocuklar çok küçük diye gitmeye cesaret edip yeni bir duzen kuramadım.Eşinizle aynı evde kalıyor ama konuşmuyor musunuz kusura bakmayın ben sizin konunuzu bilmediğim için anlayamadım
Mesleğiniz varsa çalışıyorsanız kimseyi dinlemeden mutsuz olduğunuz bir evliliği bitirin bence…Zaten bitirdikten sonra anneniz artık olan oldu boşandılar diye düşünüp bu sefer sizin yanınızda olur belkiEvet, bana yıllarca psikolojik ve ekonomik zorbalık yaptı. Ben bundan rahatsız olsam da bunun bir zorbalık olduğunu anlamadım konduramadim. Sorun bende sanıp doktora gittim, antidepresan kullandım. En son lohusayken bana ailesiyle çok büyük bir kazık attığını öğrendim. Ailesini aradım, net bir dille rahatsızlığımi dile getirdim. Babası da bana hakaret etti. Ben de yılların hanimefendiligini bozup laflarıni aynen iade ettim. Eş kişisine de rest çektim. Ama o özür dileyip hatasını telafi etmek yerine benimle inatlasmaya başladı ve ailemle de görüşmeyi kesti. Ben de geri adım atmadim. Çocuklar çok küçük diye gitmeye cesaret edip yeni bir duzen kuramadım.
Annem yanımda değil diye bir şey yok da kafa yapilarimiz farklı. Yani tek başıma mücadele ediyorum bu asalak insanlarla. Onlar da bunun farkındalar ve rahatça at kosturuyorlarMesleğiniz varsa çalışıyorsanız kimseyi dinlemeden mutsuz olduğunuz bir evliliği bitirin bence…Zaten bitirdikten sonra anneniz artık olan oldu boşandılar diye düşünüp bu sefer sizin yanınızda olur belki
Ev işleri ve yemeği her zaman birlikte mi yapıyorsunuz o zaman konuşmanız gerekirİşte ne kadar ezdirmezsem...
Artık paramı vermiyorum ama yine bakıcı parası falan bende. Onu vermiyor.
Ev işleri, yemek vs artık tek başıma üstüme almiyorum. Zorunlu olmadıkça onunla konuşmuyorum. O kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?