Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Bu zihniyet o kadar islenmiski mesela esim geçen laf arasinda diyorki babam annem kime güvensin üç gelini var üçü de ayrı alem.
İlerde yaşlılıkta napacaklar diyor
Bende uc oğlu bir kızı var onlara guvensinler dedim.
Benim babamın da üç kızı iki damadı var ben hangi damat bakacak diye hayiflanmiyorum dedim.
Ki bunu diyen esim zaten bir kadın kadar beceriklidir ama hala kafa anne babaya gelin bakar mantığı var.
Ben dedim dört cocugu varken hala gelin peşindesiniz bu işleri geçin dedim.

Ben bunları söylesem hemen kötü fikirli ve bencil oluyorum hatta ukala ve kendini beğenmiş de oluyorum

bu iş arada sırada kal gıbı denmemıs bence,
haftasonlarıda bızde kalırsın denmiş.
en sınır oldugun seylerden bırısı kendı kardesım bıle olsa ne ısı var evlı barklı ınsanların yanında, bır hafta sonunuz var ondada kardes mı avutacaksınız.
bu erkeklerı anlamak mumkun degıl ya gerçekten,
hıc gerı adım atmayın tm dersını haftasonu, haftaıcıne doner bır bakarsınız bırlıkte yasıyorsunuz.

ya bıde ne işi var evde baska bırısının kardesı bıle olsa ...
dedıgın gıbı ozel hayat dıye bısey var.

Evet ben de ona takıldım zaten arada sırada kalırsın dese zaten sorun yoktu ama ben sesimi çıkarmasam eminim her haftasonu çağıracaktı.Ama şuan yine o erkek kardeş başka evli ve 3 çocuklu bir çifti rahatsız ediyor.Amcası ve yengesini….O aileye sorsan rahatsız etmiyor.Onlar rahatsız olmak nedir bilmiyorlar herhalde.Amca resmen yeğenini nüfusuna almış durumda.

ya bıde ne işi var evde baska bırısının kardesı bıle olsa ...
dedıgın gıbı ozel hayat dıye bısey var.
Bu ailenin anladığım kadarıyla yaşantısı böyle.Hadi beni geçtim 6 aylık evli bir arkadaşı var eşimin.O kız da eşinin 2 tane erkek kardeşiyle kalıyor ve acaba nasıl yapıyorlar o özel hayat işlerini aşırı merak ediyorum ya nasıl rahatsız olmuyorlar hele o 2 erkek kardeşe ne demeli hiç mi rahatsız olup ayrı eve çıkmayı düşünmezler.Gerçekten inanılır gibi değil.Eşime söylediğimde ise ne yapalım mecburiyet var.keyfi bir durum değil herkes zorunluluktan böyle diyor.İyi de hepsi çalışıyor nasıl bir zorunluluk bu acaba ben anlayamıyorum.

Ya evde surekli baska erkek varken rahat kalinir mi? Yani dindar bi insan asla degilim ama muhafazakar yapiya vs ters diil mi bu? Yani orasi sizin eviniz sonucta insan rahat etmek dinlenmek istedigi gibi dusa girip cikmak evde dolasmak ister. Bir erkek bunu nasil dusunemez aklim almiyor gercekten. Kusura bakmayin ama hele ergen bir erkek cocuguyla ayni evde asla ve asla olmaz.

Başkaları ile kıyaslama mutsuz olursun.
Herkes farkli.
Çoğu mecburen ya da kocası hatrina kabul ediyor.
Ya da daha tolereli rahat tipler.
Doğru bu degil.
En azından senin için.
Ben hiç kiyaslamam kim kalırsa kalsın ben kalmam.

çok zor yaa, gercekten
benım esımın aılesıde oyle bayılırlar bı yerde yatmaya kalmaya vıc vıc
nefret ederım

benım halam oyleydı bundan 10 sene once uc tane kayını ıle aynı evde hepsını evlendırdı ama sımdı halını gör, psıkolojık destek alıyor, esıyle boşandı
ne oldu 10 sene rezıllık ıcınde baktı kayınlarına, ne ozel hayat kald ne bısey. eşide baskalarıyla gununu gun ettı en sonra gecen yıl boşandılar .

Aile tamamen muhafazakar yapıda ama onlar asla ters gelmiyor bu durum hatta normalleri bu.Ben de bunu anlayamıyorum doğrusu.Benim de aklım almıyor şaka gibiler gerçekten.Erkek olarak düşündüğü şey şu evet zor biliyorum ama mecburiyet var keyfi bir durum değil diyor.Neresi keyfi bir durum değilse.Hayır zaten 4 ay boyunca kardeşini evine bile çağırmadı.Çağırır çağırmaz haftasonları kalsın istiyor ya bir dur değil mi bir bismillah yani daha yeni gelmiş insana bütün haftasonları burada kal diyorsun.Zamanla o tabi ki haftaiçlerine evrilir ben de durumu farkeder etmez söyledim yine suçlu ben oldum

Doğru onlar rahat tipler olabilir rahat edebilirler ben edemiyorum böyle diyince de ben bencil ve ukala olduğum için istemiyor oluyorum

Siz de kalmıyorlar mı peki ? Kalmamalarını nasıl sağladınız çok merak ettim.
yok bızde kalmıyolar , ama cok ısrar ıle bızım kalmamızı ıstıyolar mesela bı cumartesı gıtsen kaynanamlara ıllakı ee burda kalın yarın pazarrr.
yuz vermeyerek, mesafelıyım her zaman.
azıcık yuz versem her haftasonu bendeler.
bende calısıyorum hıc ugrasamam yanı , anca kendı ıslerımı halledebılıyorum

Eşiniz de sizinle aynı fikirdeyse ne güzel istediğiniz şekilde mesafe koyabilirsiniz ama benimki beni dışlıyor resmen onlarla yakın oluyor çünkü kafa yapısı onlarla aynı

Eşiniz de sizinle aynı fikirdeyse ne güzel istediğiniz şekilde mesafe koyabilirsiniz ama benimki beni dışlıyor resmen onlarla yakın oluyor çünkü kafa yapısı onlarla aynı
aynı fıkırde sukur, ben ılk evlendıgım gun zaten konustum kımseyle yakın oturmam ve kımseyle de yuz goz olmak ıstemıyorum dedım.
eş cok onemlı burda, sız ne kadar mesafe koysanız da eşiniz karsı tarafı tutuyorsa olmaz.

Bu işin dinle zaten bı alakasi yok ki hani normal karşılanması absürt direk yani 19 yaşında bir erkeğin benim evimde ne işi var ister şort giyerim ister bornozla gezerim evimde bence bu dünyanın neresinde olursa olsun normal karşılanmaz ama gelin görün ki bu "sözde " Müslümanlık taslayan insanlar normalmiş gibi davranırlar kimin işine nasıl geliyorsa
Zaten insan olan şuna müsade etmez en başta eş der benim evimde ne işi var anne diye

Dese aaa sen kardeşini istemiyor musun derler ya da zaten senin Evin de kalmıyor ki amcanda kalıyor derler.Yani orada da kalması saçma ama ne yapalım söz geçiremedik oraya yerleşmek istedi engel olamadık derler.Yani anne baba da diyecek bişey bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…