- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Gelmişmiş bir kere kardeşi ne yapsınmış.Burada ona yardım etmek düşermişValla bu örf adet değil zaten kendini kandırmasın. Açsın sözlüğü de örf adetin tanımına baksın. Başka şehire giden oradaki arabasıyla yaşar diye örf mü olurmuş. Ay sinir oldum.
Ee o zaman sende ört ve adetin bu hadi bakalım o da saygı göstersin ? Böyle düz mantık olamaz zaten anlatmakta çözüm değil canım kendini yıpratma biraz sessizleş ve kabuğuna çekil bakalım ne olucak.Eşimin sözlerine göre sorun kardeşi değilmişmiş sorun onun örf ve adetlerine saygı gösterilmemesiymiş.Böyle saçma sapan adetlere saygı göstermediğim için kendimle gurur duyuyorum valla.Ne yapayım yani senin adetin saçmalık ötesi diye sırf adet gelenek görenek diye doğru mu kabul edelim aklımız yok mu bizim.Yanlışa yanlış diyemeyecek miyiz?
Dış etkenler nedeniyle huzursuzluk çıkınca sevgi de kalmıyorYaa guncesciğim biliyormusun bende kendime çok sinir oluyorum ben eski hallerim aklıma gelince. Kayınvalidem sabahın köründe aradığında açmamaya korkardım ayıp olur diye. Şimdi kayınvalidem rahatsız etmemek için çoğu zaman mesaj atar aramak yerine. Bakış açısı benden apayrı bir kadın gelini hizmetçi olarak gören biri değişti mesela. Değişmek zorunda kaldı. Yemek hazırlamaya kahvaltı hazırlamaya yardıma gitmedim laf çarptı ben yinede dik durup yinede işimi bırakıp gitmedim. Eşime de işlerim var gidemem davet ettiyse misafirimdir yemek hazırlicaksam evde de hazırlarım dedim. Zamanla bana ayak uydurmaya başladılar ve düzeldik çok şükür.
Umarım konu sahibide rahatlar feraha çıkar ben sevgi dolu evliliklerin çözüme ulaşmasını istiyorum dış etkenler yüzünden huzursuzluk çıkmasın
O benim düşünceme saygı göstermiş.Normalde kardeşi sürekli biz de kalmalıymış ama ben istemiyorum diye amcalarda kalıyormuş.Sen de bana saygı göster demek istiyor banaEe o zaman sende ört ve adetin bu hadi bakalım o da saygı göstersin ? Böyle düz mantık olamaz zaten anlatmakta çözüm değil canım kendini yıpratma biraz sessizleş ve kabuğuna çekil bakalım ne olucak.
Siz ne kadar süredir evlisiniz? Daha öncede böyle problemler oluyormuydu?Dış etkenler nedeniyle huzursuzluk çıkınca sevgi de kalmıyorBen ilerisini düşünüyorum devam etsem evim yol geçen hanıma dönecek böyle bir ailede çocuk sahibi olmak istemem.Yazık o çocuğa da.Evde sürekli birileri yaşıyor düşünebiliyor musunuz.Babanın ailesinin fertleri sürekli gelmek kalmak istiyor psikoloji kaldırmaz herşeyden önce.Ben anne olmadan mı yaşamalıyım ? Hayır….Yani şuan ikimiz için de en doğru bitirmek çünkü ileri de bu yaşanan olayların fazlası olur eksiği olmaz diye düşünüyorum.Önyargılı gibi gelebilir bunlar ama hissettiklerim böyle
Peki siz buna karşı ne dediniz ? Mesela “ olması gereken bu zaten lütufmuş gibi anlatma” gibi bi cümle kullandınız mı ?O benim düşünceme saygı göstermiş.Normalde kardeşi sürekli biz de kalmalıymış ama ben istemiyorum diye amcalarda kalıyormuş.Sen de bana saygı göster demek istiyor bana
2 yıldır evliyiz.Daha önce 6 ay önce böyle bişey oldu.Onun için de konu açmıştım.Eş kişisi yine bu erkek kardeşi üniversiteyi kazanamayınca kendi kendine karar alıp kardeşine benim yanıma gel biz de kalırsın seni dersaneye yazdırırım demişti.Ben de buna karşı çıkmıştım.Karşı çıktım diye buraya gelemeyen bu erkek kardeş çalışmaya tamamen burada kalmaya geldiSiz ne kadar süredir evlisiniz? Daha öncede böyle problemler oluyormuydu?
Arabada konuşuldu bu konu geleceğimiz yere gelmiştik o nedenle fazla konuşmadım.Ama ben sana saygı duyuyorum sende de saygı bekliyorum dedi.Ama sen kendi bildiğini savunuyorsun benim düşüncelerimi önemsemiyorsun bu durumda da aile olunmuyor ben böyle birşeyi devam ettirmeyi düşünmüyorum dedi.Ben de tamam dedim.Peki siz buna karşı ne dediniz ? Mesela “ olması gereken bu zaten lütufmuş gibi anlatma” gibi bi cümle kullandınız mı ?
Tipik Türk erkeği manipule cümleleri çok alemler gerçekten. Size söz geçiremeyince bu yola girerler. Benim eşimde böyle yapardı sürekli ailesine gidiyoruz diye ses çıkarınca “ ne var gitmeyelim mi, olabilir yakınız senin ailen yakında olsa gitmez misn, sürekli mi oluyor sanki bla bla bla bla. Dik durunca geri vites yapıyorlar emin olun. “ iyi yakınız diye oluyorsa satarım arabayı alırım başka yerden ev bahanende kalmaz” dedikten sonra bidaha yapamadı mesela. Siz de buyur kardeşinle yaşayabilirsin senin doğrun buysa benim doğrumda bu diyerek. Belli süre sonra sizi arıyacaktır.2 yıldır evliyiz.Daha önce 6 ay önce böyle bişey oldu.Onun için de konu açmıştım.Eş kişisi yine bu erkek kardeşi üniversiteyi kazanamayınca kendi kendine karar alıp kardeşine benim yanıma gel biz de kalırsın seni dersaneye yazdırırım demişti.Ben de buna karşı çıkmıştım.Karşı çıktım diye buraya gelemeyen bu erkek kardeş çalışmaya tamamen burada kalmaya geldiEş kişisi benim erkek kardeşi ile kalmamı istemediğimi bildiği için amcada kalmasına ses çıkarmıyordu ama kardeş bir kere eve geldi.Haftasonları gelir kalırsın dedi.Bunu da demesinmiymiş bunu demekte ne varmış.Abi olarak kardeşine yardım edemezmiymiş şimdi de öyle diyor.Bunun dışında zaten problem yaşanacak başka biri yok Yani bir küçük kardeşi daha olsa yine problem yaşanırdı eminim.
Kabul etmiyorlar biliyor musunuz şaşırıyorlar biz de böyle bişey yok kalmalar flan ayıp karşılanır denildiği zaman.Gözlerinde gördüm onu.Eş kişisinin kuzenin eşi ile konuşmuştuk bu konuyu o kızda aynı köyden.Kafalar aynı yani.Çok şaşırmıştı nasıl herkes herkeste kalmıyor flan diye Yani onlar normalin bu olduğunu düşünüyorlar şaka gibiAçıkçası bizim orfumuze adetimize göre de şu dediginizin oluru yok eşim bunu istese bende mecburum hamileyim diye kabul etsem benim ailem hatta babannem ananem en başta tepki gösterir böyle bir şeyi kabul etmezler yani benim yetişme tarzıma göre de bu ters açıkçası
İyi de siz zaten kalsın ama her haftasonu değil demişsiniz üstelikte çalışıyorsunuz değil mi ?Arabada konuşuldu bu konu geleceğimiz yere gelmiştik o nedenle fazla konuşmadım.Ama ben sana saygı duyuyorum sende de saygı bekliyorum dedi.Ama sen kendi bildiğini savunuyorsun benim düşüncelerimi önemsemiyorsun bu durumda da aile olunmuyor ben böyle birşeyi devam ettirmeyi düşünmüyorum dedi.Ben de tamam dedim.
Yok aramazTipik Türk erkeği manipule cümleleri çok alemler gerçekten. Size söz geçiremeyince bu yola girerler. Benim eşimde böyle yapardı sürekli ailesine gidiyoruz diye ses çıkarınca “ ne var gitmeyelim mi, olabilir yakınız senin ailen yakında olsa gitmez misn, sürekli mi oluyor sanki bla bla bla bla. Dik durunca geri vites yapıyorlar emin olun. “ iyi yakınız diye oluyorsa satarım arabayı alırım başka yerden ev bahanende kalmaz” dedikten sonra bidaha yapamadı mesela. Siz de buyur kardeşinle yaşayabilirsin senin doğrun buysa benim doğrumda bu diyerek. Belli süre sonra sizi arıyacaktır.
Evet.Öğretmenim.Zaten sorun ben böyle dediğim için çıktı.Söylediğim de ne var ben anlamadım.Her zaman nasıl olacak bizim de bir haftasonunuz var dedim o da her zaman gelmez zaten dedi.Ama sen bana saygı duymuyorsun da dedi.Asla söyledikleri arasında alaka kuramıyorum açıkçası.Her haftasonu gelmeyecekse sorun ne ???İyi de siz zaten kalsın ama her haftasonu değil demişsiniz üstelikte çalışıyorsunuz değil mi ?
O kadar emin olmayın kaybetme korkusu ve bedel insana herşeyi yaptırır. Siz onu bırakın kardeşiyle keyfinize bakın tıpış tıpış gelicek.Yok aramaz
Zaten gerçekten şu aşamada en doğrusu bu çünkü.Kardeşi orada senelerce yük olacak amcasına ya da başka insanlara ben de zaten istemiyorum böyle yaşam stilini ona göre de en mantıklı gelen şey bu.Yani asla aramaz
Ona yardım etmesin diyen yok. Yardım etmek evlat edinmek ya da eve almak demek değil. Kafasını değişmesi lazım ama mümkün gözükmüyor.Gelmişmiş bir kere kardeşi ne yapsınmış.Burada ona yardım etmek düşermiş
Onun da ciddi niyeti boşanmak.ikimizin de ortak kararı bu.Konuşma arabada geçti üstün körü.Detaylı bir şekilde önümüze bakmak için konuşabilirsek konuşuruz.Mal paylaşımı yaparız.Yani başka türlüsü olmaz.Yani şunu da demişti seni seviyorum ama senle yapamıyorum.İstemiyorum aynı evin içinde olmak gibi bişeyler de demişti kendine yedirmiyor tabi kardeş amca da bu eşiyle yaşıyor mu desin milletO kadar emin olmayın kaybetme korkusu ve bedel insana herşeyi yaptırır. Siz onu bırakın kardeşiyle keyfinize bakın tıpış tıpış gelicek.
Aynısını söyledim.Ben zaten eve almadım sen istemedin diye dedi.Ben eve almaktan bahsetmiyorum dedi.Ama asıl sinirlendiği şey zaten bu Yani kardeşini eve almamış olmak.İçten içe buna sinirli zaten bence.Ona yardım etmesin diyen yok. Yardım etmek evlat edinmek ya da eve almak demek değil. Kafasını değişmesi lazım ama mümkün gözükmüyor.
Sınırlarınızı koruduğunuz için kimse sizi alkışlamayacak zaten bencil olmakla suçlayacak onu dert etmeyin. Ee her haftasonu gelmeyecekse sorun ne ? Sorun bende eşinizin aklına girmişler. Karın sana saygı duymuyor sözünü dinlemiyor kardeşin senin bla bla bla diye. Ya çok basit aslında 1 haftasonu kalır 1 haftasonu kalmaz. Çalışıyorsa abi amca desteğiyle 1 + 1 eve çıkar. Herkesin kardeşi ailesi başımız üstüne de erkeklerin derdi güç gösterisi bence.Evet.Öğretmenim.Zaten sorun ben böyle dediğim için çıktı.Söylediğim de ne var ben anlamadım.Her zaman nasıl olacak bizim de bir haftasonunuz var dedim o da her zaman gelmez zaten dedi.Ama sen bana saygı duymuyorsun da dedi.Asla söyledikleri arasında alaka kuramıyorum açıkçası.Her haftasonu gelmeyecekse sorun ne ???
Sorun şu bence zihin okumuş gibi oluyorum ama fikrim bu Yani ne yapayım eş kişisinin isteği haftasonları bizim evde kardeşinin kalmasını sağlamaktı ben karşı çıkınca saygısız bencil oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?