Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Anne der ki oğlum senin ne işin var orda milleti rahatsız etme yeni gelinin evinde de ne işin var o yengenin evinde de ne işi var hiç bir şekilde normal karşılayamam birde sizin anne babanız birşey demiyor mu benim babam duysa bana bize gel ne işi var esek kadar kardeşiyle yasayamazsin der

Benimkiler de öyle diyor.Her haftasonu olmaz ama arada gelir kalır her zaman her zaman olmaz diyor

bakalım düşünmesinin sonucunda nasıl bir karara varacaksınız, belki de geri adım atıcak bilemezsin
Yok biliyorum.Daha şimdi az önce dedi ki bu işi bitirmek için elimden geleni yapacam.Çünkü benim örf adet gelenek ve göreneklerime saygı gösterilmiyor diyor.Kardeşinin burada en yakını abisiymiş ama benim yüzümden amcasında kalıyormuş.(Daha önce böyle düşünür diye yazmıştım )Nasıl düşüneceğini çok iyi biliyorum çünkü.Her zaman kalamaz dedin ben saygı gösterdim diyor ama sen bana saygı göstermiyorsun diyor Yani benim de kardeşime haftasonları gelir kalırsın demeye hakkım olsun bi zahmet diyor.

Çözümsüz olduğunu düşünmüyorum benim eşimin aile yapısı da böyledir. Her haftasonu olmamak şartıyla kardeşin tabi ki gelebilir deseniz ?
Aynısını söyledim zaten bunu söyledim diye tepki gösterdi.Yani sanırım şundan dolayı tepki gösterdi zaten eş kişisine göre kardeşi tam zamanlı olarak bizim evde kalmalı ama ben istemiyorum diye amcada kalıyor.Yani eş kişisi benim için yeterince taviz veriyor haftasonları gelir kalırsın demeye de hakkı olsunmuş bi zahmet.

Çözümsüz olduğunu düşünmüyorum benim eşimin aile yapısı da böyledir. Her haftasonu olmamak şartıyla kardeşin tabi ki gelebilir deseniz ?

Kanaryacigim herkesin karakteri farklıdır. Eş aileleriniz benzer ama konu sahibi ile sizin karakterleriniz çok farklı. iyi niyetini anlıyorum ama sen en başında eş ailesi ile oturmayı kabul etmiş birisin. bunu herkes yapamaz. Sen ne kadar çok yol katettim desende ben böyle bir aile ile çok yol aldığını düşünmüyorum. bu da benim bakış açım. Hani sen videolar izledin, konular açtın ya, bir insan evlendi diye bunlara gerek duymamali yani bu problemleri yaşamamalı. sen en başında taviz verdin konu sahibi de en başında buna müsade etmiyor. yani bunun çözümü adamın kafa yapısını değiştirmekte. Bir insanın karakteri bu kadar kolay değişmez. onu değiştireceğim derken olan konu sahibine olur.

Benimkiler de öyle diyor.Her haftasonu olmaz ama arada gelir kalır her zaman her zaman olmaz diyor
Yani bence en olmadı ailen açık açık konuşsa eşinle bilmiyorum devam etmek istiyorsan en azından arkanda olduklarını bilsin ama lütfen çocuk yapma

O zaman göze alıcaksınız bazı şeyleri canım. Suçluymuş gibi hissetme sakın ve dik dur oralı olma. Amcanda da kalması doğru değil herkesin düzeni var sonuçta bu benim problemim değil sadece misafir olarak başım üstüne demişsiniz bundan sonrası için madem saygı göstermiyor “ buyur canım ev sen kardeşinle yaşayabilirsn ben annemde misafir olacağım, dikkat edersen misafir dedim çünkü bende kendi evim dışında misafirim :) “ demeyi deneyin.

Sanırım evet ben fazla iyi niyetliyim ortada problem varsa çözülebilir diye düşünüyorum canım sağolasın yorumun için. Evet çok yol alamadım gibi gözüksede ben çok kendimi çok iyi hissediyorum. Aynı binada oturmamdan kaynaklı yaşicaklarımı bilseydim yemin ederim kabul etmezdim ki bunun sonucu olan birlikte yeme karışma laf sokma durumlarını da hep tepki gösterdim. Her gün görüşme sıklığımı haftaya, sürekli görümcemde olma alışkanlığı senede 1 2 ye düşürdüm. Kayınvalidem laf sokmalarını bıraktı eşimde manipüle etmeyi.

Ben karşı taraf iyiyse kişininde duygusal yükü psikolojisi sağlamsa aşabileceğini düşünüyorum. Özgüvenli kaynını arayıp “ haftasonu bizde kalabilirsin canım sonraki hafta benimde planım var istediğin yemek varmı “ denilebilir. Bu karşı tarafta benim kontrolümde izlenimi bırakır. Eşi hala kardeşim diye diretiyorsa bırakır kardeşiyle evde iyi eğlenceler der ailesinin yanında keyfine bakar. He yine mi olmadı boşanabilirler. Boşanmaya giden yolda çözüm daha kutsaldır diyorum sadece :)

Kanaryacigim kendi hayat görüşüne göre çok yol aldın. İlk konu açtığın zamanlar ben sana sinir oluyordum mesela onu yapamam, ay onu diyemem ne onerilse bir çıt kırıldım halin vardı. Şimdi öyle değilsin. Ben o haline sinir olurdum mesela ama şimdi seni severim :)

Yani sizin hayata bakışınız eşinle aynıydı aslında şimdi bir şeyler değişiyorsa yine birlikte değişiyorsunuz.

Evet ben konusunu bilmiyorum ama burada eş ile aynı görüşe sahipsen her şekilde çözüm yolu bulunur ama eşle aynı görüşe sahip değilsen bi çözüm bulunacağını sanmıyorum.

Eşimin sözlerine göre sorun kardeşi değilmişmiş sorun onun örf ve adetlerine saygı gösterilmemesiymiş.Böyle saçma sapan adetlere saygı göstermediğim için kendimle gurur duyuyorum valla.Ne yapayım yani senin adetin saçmalık ötesi diye sırf adet gelenek görenek diye doğru mu kabul edelim aklımız yok mu bizim.Yanlışa yanlış diyemeyecek miyiz?

Valla bu örf adet değil zaten kendini kandırmasın. Açsın sözlüğü de örf adetin tanımına baksın. Başka şehire giden oradaki arabasıyla yaşar diye örf mü olurmuş. Ay sinir oldum.

Evet ben konusunu bilmiyorum ama burada eş ile aynı görüşe sahipsen her şekilde çözüm yolu bulunur ama eşle aynı görüşe sahip değilsen bi çözüm bulunacağını sanmıyorum.

Ben eşimle aynı hayat görüşune sahibim. Bizim ailelerimizde öyle kalmalı, yatılı muhabbetler yoktur ama ilk evlendigimizdeki bir olayı anlatayım. İşteyim eşim beni arıyor akşam için arkadaşlarımızı davet etmiş. Benim haberim yok erkek kafası ikimizin evi diye düşünmüş. Bir güzel delirdim zaten normalde de deli bir tipim :) herkesi geri arayıp iptal etmişti:) şimdi o olayı anlatınca güler:) yani demem o ki aynı görüşe sahip olsaniz bile bir sorun çıkabilir bunun çözüm yolu zor değildir ama hayata bambaşka bakan insanların bunu çözmesi çok fazla zaman alır ve taraflardan biri yıpranır. Sizin eşinizin çözüm gibi bir düşüncesi de yok. Bunun tek çözümü sizin alttan almanız.

Yaa guncesciğim biliyormusun bende kendime çok sinir oluyorum ben eski hallerim aklıma gelince. Kayınvalidem sabahın köründe aradığında açmamaya korkardım ayıp olur diye. Şimdi kayınvalidem rahatsız etmemek için çoğu zaman mesaj atar aramak yerine. Bakış açısı benden apayrı bir kadın gelini hizmetçi olarak gören biri değişti mesela. Değişmek zorunda kaldı. Yemek hazırlamaya kahvaltı hazırlamaya yardıma gitmedim laf çarptı ben yinede dik durup yinede işimi bırakıp gitmedim. Eşime de işlerim var gidemem davet ettiyse misafirimdir yemek hazırlicaksam evde de hazırlarım dedim. Zamanla bana ayak uydurmaya başladılar ve düzeldik çok şükür.

Umarım konu sahibide rahatlar feraha çıkar ben sevgi dolu evliliklerin çözüme ulaşmasını istiyorum dış etkenler yüzünden huzursuzluk çıkmasın

Aynı şeyi yaşamış olsaydık.Yani arkadaşlarını bana sormadan çağırdığı için ona kızsaydım emin olun suçlu ben olurdum geri arayıp iptal ederdi belki ama kendisi de eminim evden giderdi.Çünkü ailece alışmışlar evlerini yol geçen hanına çevirmeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…