- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
O zaman yapamıyorsa kapı orda. Ay sinirlendim.Onun da ciddi niyeti boşanmak.ikimizin de ortak kararı bu.Konuşma arabada geçti üstün körü.Detaylı bir şekilde önümüze bakmak için konuşabilirsek konuşuruz.Mal paylaşımı yaparız.Yani başka türlüsü olmaz.Yani şunu da demişti seni seviyorum ama senle yapamıyorum.İstemiyorum aynı evin içinde olmak gibi bişeyler de demişti kendine yedirmiyor tabi kardeş amca da bu eşiyle yaşıyor mu desin millet
Aynı şeyi yaşamış olsaydık.Yani arkadaşlarını bana sormadan çağırdığı için ona kızsaydım emin olun suçlu ben olurdum geri arayıp iptal ederdi belki ama kendisi de eminim evden giderdi.Çünkü ailece alışmışlar evlerini yol geçen hanına çevirmeye.
Aynen öyle ya Her haftasonu kalmayacaksa sorun ne ? Ben de anlayamıyorum…Her haftasonu kalacak demekki ki bu sorun haline getiriliyor.Sınırlarınızı koruduğunuz için kimse sizi alkışlamayacak zaten bencil olmakla suçlayacak onu dert etmeyin. Ee her haftasonu gelmeyecekse sorun ne ? Sorun bende eşinizin aklına girmişler. Karın sana saygı duymuyor sözünü dinlemiyor kardeşin senin bla bla bla diye. Ya çok basit aslında 1 haftasonu kalır 1 haftasonu kalmaz. Çalışıyorsa abi amca desteğiyle 1 + 1 eve çıkar. Herkesin kardeşi ailesi başımız üstüne de erkeklerin derdi güç gösterisi bence.
Ee o zaman sorun ne?Aynısını söyledim.Ben zaten eve almadım sen istemedin diye dedi.Ben eve almaktan bahsetmiyorum dedi.Ama asıl sinirlendiği şey zaten bu Yani kardeşini eve almamış olmak.İçten içe buna sinirli zaten bence.
Onların normali buysa sizin de normaliniz bu açıkçası çoğu kişinin de normali bu bence bunu saygı duymak zorundaydı eşiniz çevresine bi baksın hayat onun köyündeki gibi değilKabul etmiyorlar biliyor musunuz şaşırıyorlar biz de böyle bişey yok kalmalar flan ayıp karşılanır denildiği zaman.Gözlerinde gördüm onu.Eş kişisinin kuzenin eşi ile konuşmuştuk bu konuyu o kızda aynı köyden.Kafalar aynı yani.Çok şaşırmıştı nasıl herkes herkeste kalmıyor flan diye Yani onlar normalin bu olduğunu düşünüyorlar şaka gibi
Yazın yaşanan dersane olayında da olay net olarak kapanmadı.Sana sormam gerekirdi haklısın özür dilerim dedi.Ama içten içe düşündüğü şey şuydu kardeşim 1 sene burada kalsa ne olur? Ya ne demek ne olur 1 sene boyunca evde çalışmayan öğrenci ile zaman nasıl geçecek hadi onu geçtim 1 sene diye kalıp şimdi yaptığı gibi ben okumayacağım çalışacağım diyip kalmaya devam etmeyeceği ne malumdu.Bunlar nedeniyle kabul etmedim.Kabul etmememe asla saygı gösterilmedi sadece saygı gösterilmiş gibi yapıldıSu evden gitmeleri bile başlibasina bir problem. Otur konuş, tartış evden gitmek demek bile ya benim dediğim olacak, ya benim dediğim demek. O zaman her sorunda sizde evden gidin. Bu nasıl evlilik olacak. Sorun olur 1 adım siz gidersiniz 1 adım o gelir orta yol bulunur. Her zaman biz haklı olamayız, her zaman karşımızdaki de haklı olamaz, zaten evlilik bir hak savaşı degil. Bundan önce bu sorunu yasadiginizda çözüme kavustursaydiniz muhtemelen şimdi bunlar olmayacaktı. Şimdi yine gecistirir ve sorunu çözmeden devam ederseniz bu hep tekrarlar. Keşke cozebilseniz evliliginiz bitmese ama adamın böyle bir derdi yok. Kendini kötü hissetmeyin bir sona geleceksiniz bu sizden kaynaklanmıyor.
Aynen öyleee millet ne der diye düşünür kesin.Kardeşi buraya geldiğinde Yani 4 ay önce ben kardeşime ev tutucam demişti.Şimdi geri vites yapıyor acaba nedenEe o zaman sorun ne?
Bak arkadaşım sen bu adama desen ki kardeşin elini cebine atmadan ona başka evde bakmana bir şey demeyeceğim. Ev tut yemek şirketiyle anlaş çamaşırını yıkatacağı yer olsun temzilikçisi haftalık gelsin ayarla hepsinin parasını ver. Madem abilik görevin böyle yap ama bizim evimizde kalmasın.
Bu adam bunu bile kabul etmez. Çünkü özellikle kendi evinde ona hizmetçilik edilmesini istiyor. Böylelikle errrrkkkeeekkkkliğini ispat edecek!!
Gerçekten anlamıyor biliyor musunuz? Herkesin böyle yaşadığını düşünüyor veya herkes eş kişisinin yerinde olsa kardeşine kapılarını açardı diye düşünüyor.Ben aynı fikir de olmayan insanların varlığını söylediğim zaman inanmıyor ben kendim gidip soracağım gerçekten böyle mi düşünüyorlar diyor şala gibiOnların normali buysa sizin de normaliniz bu açıkçası çoğu kişinin de normali bu bence bunu saygı duymak zorundaydı eşiniz çevresine bi baksın hayat onun köyündeki gibi değil
Evet en sinir olduğum şey bu yaptığı sürmeli bir sorunda evden gitmek.Kendisine sorduğumda sakinleşmek için bir tartışma olduğunda büyümemesi için gidiyorum diyor ama hiiiiiç inandırıcı ve iyi niyetli değilSu evden gitmeleri bile başlibasina bir problem. Otur konuş, tartış evden gitmek demek bile ya benim dediğim olacak, ya benim dediğim demek. O zaman her sorunda sizde evden gidin. Bu nasıl evlilik olacak. Sorun olur 1 adım siz gidersiniz 1 adım o gelir orta yol bulunur. Her zaman biz haklı olamayız, her zaman karşımızdaki de haklı olamaz, zaten evlilik bir hak savaşı degil. Bundan önce bu sorunu yasadiginizda çözüme kavustursaydiniz muhtemelen şimdi bunlar olmayacaktı. Şimdi yine gecistirir ve sorunu çözmeden devam ederseniz bu hep tekrarlar. Keşke cozebilseniz evliliginiz bitmese ama adamın böyle bir derdi yok. Kendinizi kötü hissetmeyin bir sona geleceksiniz bu sizden kaynaklanmıyor.
Kafası küçük köyünde sıkışıp kalmış. Hiç mi normal çevresi "olur mu lan öyle şey" diyeceği aklı başında bir arkadaşı yok bu adamın?Gerçekten anlamıyor biliyor musunuz? Herkesin böyle yaşadığını düşünüyor veya herkes eş kişisinin yerinde olsa kardeşine kapılarını açardı diye düşünüyor.Ben aynı fikir de olmayan insanların varlığını söylediğim zaman inanmıyor ben kendim gidip soracağım gerçekten böyle mi düşünüyorlar diyor şala gibi
Arkadaşlarına anlatmıyor bunları bildiğim kadarıylaKafası küçük köyünde sıkışıp kalmış. Hiç mi normal çevresi "olur mu lan öyle şey" diyeceği aklı başında bir arkadaşı yok bu adamın?
Yani bu da normal bir kafa değil insan başka yere gidince biraz bakış açısı gelişirGerçekten anlamıyor biliyor musunuz? Herkesin böyle yaşadığını düşünüyor veya herkes eş kişisinin yerinde olsa kardeşine kapılarını açardı diye düşünüyor.Ben aynı fikir de olmayan insanların varlığını söylediğim zaman inanmıyor ben kendim gidip soracağım gerçekten böyle mi düşünüyorlar diyor şala gibi
Yani illa anlatması gerekmez. Nasıl üniversite okumuş bu adam. Nasıl bu kadar dar kafalı kalabilmiş. Nasıl etrafı gözlemleme konusunda bu kadar yetersiz kalmış. Her mesajınızda biraz daha şaşırıyorum.Arkadaşlarına anlatmıyor bunları bildiğim kadarıyla
Valla ben de şaşırıyorum bir de etrafında göreceksiniz herkes ona yürüyen kütüphane flan der her konuda bilgi birikimi vardır.Şuan okulun en popüler öğretmeni okul dediğim 150 öğretmenli bir okul.Ben Türk dizilerini izleyince mesela çok sıkılıyorum bu dizilerden çok basit kurgusu var yabancıların öyle mi diyen insan bu.Benim şaşkınlığımı düşünün bir de valla evlenmeden önce böyle birşey yaşayacaksın deşeler hadi canım der gülerdim.Yani illa anlatması gerekmez. Nasıl üniversite okumuş bu adam. Nasıl bu kadar dar kafalı kalabilmiş. Nasıl etrafı gözlemleme konusunda bu kadar yetersiz kalmış. Her mesajınızda biraz daha şaşırıyorum.
Ne yapalımmış mecburiyet diye bişey varmış.Herkes aynı durumda kalsa bunun gibi yaparlarmışYani bu da normal bir kafa değil insan başka yere gidince biraz bakış açısı gelişir
Evet en sinir olduğum şey bu yaptığı sürmeli bir sorunda evden gitmek.Kendisine sorduğumda sakinleşmek için bir tartışma olduğunda büyümemesi için gidiyorum diyor ama hiiiiiç inandırıcı ve iyi niyetli değil
Yok ben yapamam kendi kardeşim olsa bileNe yapalımmış mecburiyet diye bişey varmış.Herkes aynı durumda kalsa bunun gibi yaparlarmış
İşte bunu anlayamıyorYok ben yapamam kendi kardeşim olsa bile
Bazen ben de kendi saçımı başımı yolmak istiyorumO kadar değişik bir kafa yapısı var ki adamın saç baş yolduracak cinsten. Siz de sakinleşmek için kendinizi sokaklara atın o zaman. Buna tepkisi ne olur? Sen kadınsın der muhtemelen. Erkek olmak ona her hakkı veriyor. Kardesi ile birlikte eşyalarını alıp giderken sizi ne hale düşürdüğünü hiç düşünebilmis mi? Kardeşi kör mü bunları görmedi mi? Adam zorla herkese sizi kötü gösteriyor. Bunu duyan aile sizin hakkınızda ne düşünür? O kadar haklı olduğunuz bir konuda El birliği ile sizin üstünüze oynuyorlar. Sizi kırmak istemiyorum yeterince zor günler yaşıyorsunuz ama bu adamın sizi sevdiğini düşünmüyorum. Kusura bakmayın.
İnsanı iyi niyetten soğutuyorlar. Siz kabul etseniz ardı arkası kesilmez diye insan kabul de edemiyor.Aynen öyle ya Her haftasonu kalmayacaksa sorun ne ? Ben de anlayamıyorum…Her haftasonu kalacak demekki ki bu sorun haline getiriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?