Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Ya çağırmanin da bir adabı, bir usulü vardır. Ben böyle böyle düşünüyorum senin bu konuda fikrin nedir dese, siz dersiniz ki iyi güzel düşünmüşsun de bu bir çözüm değil kardeşin için. Ben rahat edemem ama ara sıra gelsin kalsın dersiniz. Adam bunu da istemiyor. Sen kötüsün sen kötüsün diyor. Sen madem meleksin ne diye benimle evlendin desenize. Bir sürü yardım kuruluşu var gitsin oralarda çalışsın. Adamların 4 dairesi var ben çocuğun hem eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağım, kiraya çıkacaksa kirasını karşılayacağım yok ya. bunlar resmen insanın zekasıyla dalga geçiyor.

Benimle neden evlendin desem nerden bileyim böyle olacağını senin böyle vicdansız biri olacağını bilmiyordum der eminim Çünkü ona göre iyi ve vicdanlı insanlar amcanın eşi gibi evini yol geçen hanına çevirmeli

Allah size sabır versin, zira konu benim bile sinirimi ziplatiyorsa bu olayı yaşayanı düşünemiyorum.

Herkes=Kendi köyü
Ha bir de etraftan arayan dayılar flan oluyor aman kardeşine çok dikkat et orada sigaraya başka şeylere alışmasın diye arıyorlar bir kere biri aradı diye bu hemen kardeşini aradı.Kardeşi telefonu açmadı sonra hemen peşine bir daha arıyor yine açmadı.Başkalarını arayıp kardeşinin o gün kiminle görüştüğünü öğrendi o kişinin telefon numarasını buldu tam o kişiyi arayacakken bu sefer kardeşi geri döndü çünkü abisi arayalı daha 5 dakika olmuştu ve dedi ki abi açamadım tuvaletteydim

Çok sevgili Doğan Cüceloğlu çok güzel ifade etmişti.
Demişti ki;
“Tereddütsüz, evet iki iyi insan kötü bir evlilik yapabilir diyorum.Ben iyi bir insandım ve evlendiğim Amerikalı eşim Emily de kesinlikle çok iyi bir insandı. Ama biz kötü bir evlilik yaptık. Ben ‘Silifke kültürünün iyi insanı’ ,Emily de ‘California kültürünün iyi insanı’ idi.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve kesinlikle aşamayacağım bir sorun bu. Çünkü eşimle normallerimiz farklı. Şu an hayatımda her şey alt üst durumda ve zamanı gelince gerekeni yapacağım. Çünkü huzur ve mutluluk aynı şey değil. Evet belki kısmen huzurluyum ama mutlu değilim. Bu ikisi çok farklı kavramlar.

Sizde de mi eş ailesi ile ilgili farklılıklar var düşünce yapısı olarak ?

İşte tam bu noktada konu sahibine çözülebilir olduğunu sundum gunces. Biliyormusun benim eşimde 6 ay boyunca sen kötüsün dedi ahahah onların normallerini normal karşılamayınca kötü oldum ay bu erkekler bak şimdi yine sinirlendim. Neden kötü diyorlar çünkü kadın kabul etmiyor. İstiyor ki kabul etsin söz geçireyim beni dinlemiyor dik başlılık yapıyor o yüzden kadın kötü kadın geçimsiz kadın anlayışsız. Bu noktada konu sahibinin 2 seçeneği var hay hay kapı orda diyecek ya da eşinin karakterini tanıyorsa çözüme gidicek.
Bu arada kadınlar çiçek gibiyiz feministliğim tuttu şuan türk toplumun aile yapısını değiştirmek için kadınlar külübü olarak dernek kuralım.

Sizde de mi eş ailesi ile ilgili farklılıklar var düşünce yapısı olarak ?
Nerdeyse taban tabana bir zıtlık hem de… Değiştirmeye uğraşmayın. Siz nasıl değişemezseniz,eşiniz de değişmez. Bunun için de uğraşmayın zaten,anlamsız bir savaş olur bu… Ben yakın bir tarihte bu deveyi gütmeyi bırakıp,bu diyardan gitmeyi düşünüyorum :) Sırtımda senelerdir taşıdığım kamburlarım var. Yoruldum sanırım…

ben de aşırı derece de feministim
Eşin karakterini tanımaz olaydım diyorum

Çocuğunuz var mı peki kaç yaşındasınız?

Vay arkadaş düşündükçe sinirleniyorum ben bu konuya.

Adam Türk dizisi izlemeyen biri ama 60lar havasında yaşayacak kadar da geri kafalı.

Kanaryacigim senin eşin öyle yaptı ama sen çok ılımlı, çok taviz veren biriydin. Sen sonradan baktın olmuyor gözünü açtın:) esin de senin bu değişimine şaşırıp direndi muhtemelen. Konu sahibi en başından ben buyum diyor. Yani bu konuda kimse geri atmıyor ve konuda sonradan değişen konu sahibinin eşi.

Sen geçen konu acmistin mesela orda bile şunu şöyle söyleyip gülebilirim demiştin bir olayı anlatırken. Gülmene falan gerek yok net ol. Söylemek istediğini direkt söyle bu kırıp dökmek demek değildir. Kv.sana emrivaki yapınca hiç gülerek söyleyeceğin diye kasma.

konu sahibine bırakılan tek seçenek ya kabullenecek ya da yolunu ayıracak.

Bi gelsin anlatalım biz ona. Valla bak. Çok güzel anlatırım böyle, okşaya okşaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…