- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #2.861
Çok aç hissediyordum, elma da kesmedi, hatta iyice acıktırdı ben de anlamadım. Dolapta bulgur pilavı vardı, onu ısıttım, içine de iki tane ceviz ufaladım ve yedim. Şimdi doymuş hissediyorum, çünkü 2 kase pilav yedimBiliyorum fırçayı hakettim ama kendime engel olamadım. Akşam yemek yemem artık (yok daha yeseydim).
ben ıspanak yapacaktım yoğurtlu sarımsaklı ama evde soğuk çorba var oda yoğurtlu vazgeçtim deneyebilirsin
şimdi fırına patlıcan ve biber attım közlensin die
onları soyacam içine 1 domates maydanoz dereotu sarımsak ve yşil soğan zeytin yağı kırmızıbiber nar ekşisi
katarak süper hafif bir yemek yapacam tavsiye ederimm
HURMA İYİDİR YARALIDIR AMA 4 TANE BİRAZ FAZLA GİBİ
BEN DE NETTEN ALDIĞIM ŞEYLERDE ÇOK ŞÜKÜR SORUN YAŞAMADIM.
yok ayy.. benim yağlı kağıtlar yapışıyor nedense :))) ben fırın için özel teflon tepsi almıştım hiç yapışmıyor hem de 2 yk yağ işimi çok rahat görüyor..ya eşim 2-3 çocuk olunca alaım şimdi bize pek gerek yok dedi..o yüzden erteliyoruz biz.. hem iyice düşer fiyaı..
DUYGU TEMİZLİĞİ KOLAY MI PEKİ BU ALETİN????????
senbence halinden memnunsun böyle birşey olmaz çünkü seni kırmak için değil gerçekler yüzleş diye yazıyorum 32 yaşındasın bir insanın olacağı en güzel yaşlardasın evladın büyücek çok özürdilerim ama yeninewsil acımasız kendi evladın yapmasada arkadaşları hatta anneleri süzcek hatta evladnın arkadaşları belki dalga geçicek ben çevremde çok yaşadım arkadaşlarımın annesisiyadakendi kiloluysa dalga geçerlerdiEveeet ne zamandır korktuğum türlü bahanelerle ertelediğim diyet gerçeğiyle yüzleşmenin vakti çoktan geçti.. Pomogranate beni buraya çağırdı ben de tek başıma beceremediğim bu işi belki destek bulursam beceririm diye geldim.. Çizlegeye baktım şöyle bir moralim iyice bozuldu benim kadar vahim durumda kimse yok ama zararın neresinden dönersem kardır sanırım.
Kendimden bahsedeyim 32 yaşındayım haftalardır tartılmıyorum ama sanırım 120 kiloyum( 9 aylık bir bebeğim var, masa başı iş yapıyorum ve diyet yapmamak için akla hayale gelmeyecek bahaneler bulmakta üstüme yok :))
Ne dersiniz ben bu işi becerebilir miyim??
içtiğin kola emin ol yarım ekmek kadar zarar mermiştir sana.. nedense benim diyette iken en korktuğum şey koladır.. içindeki şeker miktarı ve asitli olması beni korkutuyor..
günaydın duygu.. canım hem çok dikkat ediyorsun hem de maşallah çok güzel yürüyorsun tartı sana gülmeyecek de ne yapacak.. maşallahın var..neyse biz de pazartesi görürüz sonucu ama benim bu hftadan umudum yok.. sporum sıfır..hep eşim yüzünden.ikindin eve gelmek bilmiyor ben de oğlanı bırakıp gidemem tabi..neyse bakalım..
yediğin şeyle çok da fazla değil kararında yemişsin. ama uzun süredir bunlardan uzak olunca dokunmuş demekki sana
hımm dün baya bi koyu sohbetlere girmişsiniz.. diyete başlama serüvenlerinizi anlatmışsınız..pomo kilo insanı herzaman yaşlı gösteriyor haklısın çünkü senin hareketini bile kısıtlıyor..başörtü konusuna gelince de tesettürlü insanların şık olması bence artık daha zor..çünkü ben kapalı insanların şık olması için paraya kıymalrı gerektiğini düşünüyorum..açıklar için heryerde uygun fiyatlı şeyler bulunabiliyor ama sektördeki tesettür markaları çok pahalı..ama el mahkum alıyoruz..sanki kumaşı mübarek de o kadar abartı pahalıya satıyorlar ki..şimdi kış için pantolon üzeri bişeyler istiyorum ve kafama göre olan şeyle en az 120 tl...ben günlük giyimin dışında işe gelirken sade şeyleri tercih ederim.iş kiyafetlerim vizon, beyaz, lacivert ve siyahtır.. eşarbı iş yerinde açıyorum biliyorsun..amın canım cumlemıze ınsaallah.
ben nısanlandıktan bırkac ay sonra turban ortmeye basladım. yanı 2008 mart ayı falandı. dusunuyordum ama planım yoktu ve tam nişanımızdan sonra ısten cıkıp ıkı ay evde bos oturmak vesıle oldu. evde denemeye basladım. suprız yaptım yemege cıkarken falan esıme, nısanlıyız ıste ozamanlar.
uzun zaman oldu ama 24-25 yasına kadar acık olunca zor oldu bazen. halen de zorlanırım ama evdekı rahat gıyımım, sac bakımım falan sayesınde kolay oluyor bır de kaynana kayınbaba akrabalar falan yok evde turbanlı olmaya gerek kalmaması avantaj oluyor. pıjamaları gıyıyorum renklı renklı tokalar takıyorum hevesımı alıyorum yanı. etrafımda turbanlı ve egıtımlı arkadaslar ya da akrabalarım olsaydı hersey daha kolay olurdu olacaktı da ama halen sıkıntı cekmemın sebebı ortam. herkes acık ya da turbanlı ama egıtımsız ınsanlar. yanlıs anlasılmasın ev hanımlıgı ya da egıtıme takmıs degılım umarım anlatabılıyorumdur. turbanlı oldugum ıcın klasık ev hanımı gorunuyoruz etrafta bu canımı sıkıyor mesela.
vay senin için ne kadar güzel bi a olmuştur narin..ben 86-87 kilo oldugum dönemlerde yanımızda bi bayan çalışmaya başlamıştı kendisi 55 kilo yediği halde kilo almıyordu daha yeni başlamıştı yanımızda işe 1 aylık falandı.herneyse bigün eşim ben o masa başında çalışıyoruz bende sabah kahvaltı yerine pogaça yiyordum konu diyete geldi ama nasıl hatırlamıyorum bu bir kahkaha attı anlatamam eşimde bende salaklaşmış bi şekilde birbirimize baktık sonra özür dilerim falan dedi ama ben nasıl utandım herhalde ben o an pogaça yiyordum ondan diye düşündüm ve o gün kendimden tiksindim nefret ettim kendine yaptıgın şeye bak dedim kendime çok kızdım ben yavaş yavaş zayıflamaya başladıgım zamanlarda yanımızdan ayrılmak zorunda kaldı sonra bigün bizi ziyarete geldi ben 65 kg.falandım beni görünce şoookkk oldu deniz sana ne olmuş nasılda gençleşmişsin dedi bunu başarmak benim için okadar önemliydiki
canım mümkün olduğu kadar hafta içi tartılmamaya çalışıyoruz.. tartılsak da burda kiloyu paylaşmıyoruz..kızlar günayydııın :)
düngerçekten harika bir beslenmeyle devam ediyordum ama gece annemlerle yemege cıktık sukoyverdim, yedim baya
bu sabah kahvaltımda dengeledim gayet :) bir de sporu eklersem harikaa olucak ama bu hafta neredeyse hiç spor yapmadım diyebilirim
az önce tartıldım 64.3 olmusum yine de cok sevindiimm :)
Pomocum Allah sana hayırlı, sağlıklı bir evlat versin inşallah. Kilocukların da gitsin güzelce. Yazdıklarınızı okudum, kilonun yaşlı gösterdiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Ben 27-28 yaşından sonra kilo aldım, giyinirken veya alışveriş yaparken bile sıkıntı hissediyor insan.
Türban veya başörtüsü konusunda yorum yapmayacağım, bu konuda sizlerle aynı düşünce yapısında değilim, ama sizlere saygı duyuyorum. Yalnız türbanlı ve çok şık insanlar var gerçekten, zaten kadının yapısında var güzel olmaya çalışmak, beğenilmek; o yüzden türban da taksa, mini şort ta giyse şık olmaya ve güzel olmaya çalışıyor:)
gunaydın kızlar,
nasılsınız bakalım ????? ben de ıyıyım. abartı olmasa da tartı da oynama olmus gayet ıyı bır rakam gordum bu sabah. uc gun daha asılırsam spora, eskı haftalardakı verdıgım kılo kadar verırım bence.
dun ogleden sonra gırmedım ıse odaklandım. sureklı onlıne oluyorum aylardır ısı salladım.
neyse dunku menumu eklıyorum once.
dun sabah : 7:30
Ballı sırkelı lımonlu ılık su
Bir bardak yarım yaglı sut
bır dılım tam bugday ekmegı
domates-salatalık
bır bucuk yumurta ıle maydonozlu omlet ( bu hafta hıc yumurta yemedıgım ıcın ıyı oldu bu ) cok az zeytınyagı ıle yaptım.
Ise gelırken ve ıse gelınce toplam 1520 adım olmus. 74 kalorı cıvarı oluyor.
Ara : 500 ml su, yesıl cay, bır kucuk domates, bolca maydonoz ve yesıl elma.
Cıkmadan once 500 ml daha su ıctım. 6 ya gelmeden cıktım dun. Gorumcemı yolcu etmek ıcın erken cıktık. Erkenden bındırıp yemek yapacaktım mucver, gırıt yemegı ve yesıl mercımegı hazırlayacaktım 3-5 gun rahat edecektım ısteyken yemegı yemek ıcın ama yapamadım cunku yedıye ceyrek kala ancak eve gırebıldık. Otobuse bındırdık. Fırından gıttık bıberlerımızı ve patlıcanlarımızı aldık. Guzelce kozlenmıs ama azıcık kalmıs 5 kılo patlıcan ve on kılo kırmızı bıber. Haftaya tekrar patlıcan alacagım on kılo.
Neyse hızlı bır sekılde onlardan hazırladım.
Aksam : yedı bucukta sofradan kalkmıs olmaya calıstım. Ancak yetıstırdım. 6 kasık sogus salata ( patlıcan-kırmızı bıber ve kuru sogan karısık ), ıkı kasık da yogurt yedım. 3-4 yaprak marul yedım. Bır de yanında meyvelı soda.
çok kolay makinan doluysa makinaya at, değilse iki dk yıka yıkanacak iki aparatı var biri pişen hazne tava gibi diğeride ortasındaki çeviren şey çok basit zaten alma sebeplerimden biride bu ben pratikliğide bakarım
senbence halinden memnunsun böyle birşey olmaz çünkü seni kırmak için değil gerçekler yüzleş diye yazıyorum 32 yaşındasın bir insanın olacağı en güzel yaşlardasın evladın büyücek çok özürdilerim ama yeninewsil acımasız kendi evladın yapmasada arkadaşları hatta anneleri süzcek hatta evladnın arkadaşları belki dalga geçicek ben çevremde çok yaşadım arkadaşlarımın annesisiyadakendi kiloluysa dalga geçerlerdi
hadi bunu geçtim istediğin gibi giyinebiliyormusun?
sağlığın yerindemi?
mutlumusun?
bana türlü bahaneler yapmayın yokolmuyor yok elimde deüilyok msabaşında isteyen insan zaman ayırır herşeyeheşreyi geçtim bizkadınız ,kadı çocuk bakar,çalışır,hamile kalır,temizlik yapar,yemek yapar herortama girer kadın herşeyi yapar gerçekden bahanesiz istiyrek azimli pes etmeden hazırsan sana yardımcı elimden geldiğimceoluruz...
valla fdm şu dk itibaren dikkat edersen rahat güzel sonuç alırsın emin ol
hımm dün baya bi koyu sohbetlere girmişsiniz.. diyete başlama serüvenlerinizi anlatmışsınız..pomo kilo insanı herzaman yaşlı gösteriyor haklısın çünkü senin hareketini bile kısıtlıyor..başörtü konusuna gelince de tesettürlü insanların şık olması bence artık daha zor..çünkü ben kapalı insanların şık olması için paraya kıymalrı gerektiğini düşünüyorum..açıklar için heryerde uygun fiyatlı şeyler bulunabiliyor ama sektördeki tesettür markaları çok pahalı..ama el mahkum alıyoruz..sanki kumaşı mübarek de o kadar abartı pahalıya satıyorlar ki..şimdi kış için pantolon üzeri bişeyler istiyorum ve kafama göre olan şeyle en az 120 tl...ben günlük giyimin dışında işe gelirken sade şeyleri tercih ederim.iş kiyafetlerim vizon, beyaz, lacivert ve siyahtır.. eşarbı iş yerinde açıyorum biliyorsun..
vay senin için ne kadar güzel bi a olmuştur narin..
canım mümkün olduğu kadar hafta içi tartılmamaya çalışıyoruz.. tartılsak da burda kiloyu paylaşmıyoruz..
yıkaması da kolaymıs bunun duygu. dur azıcık ucuzlasın da fdm de ben de alayım. ıkımızde yanıp tutusanlardanız almak ıcın :)))
ayse benım gıbı hırslanamadı kızlar. bılmıyorum sen anne olmaya calısıyrosun dıyecek kısıler vardır belkı. ya da ayse cocugu oldugu ıcın daha rahat psıkolojıdedır ama dedıgın gıbı yenı nesıl cok fena. benım arkadasıma cocugu dıyor. arkadaslarımın annesı etek gıyıyor ruj suruyor sen de yap dıyor. annesı ıle basketbol oynuyor ama sen ben kosamam oglum dıyorsun bana dıyormus ben de oynamak ıstıyorum dıyormus. hatta abartıp ben guzel anne ıstıyorum dıyormus. masa basında ısı bahane etmesın artık kımse. ben de masa bası calısıyorum cogumuz masa bası zaten. ama acısını cıkartmak ıcın yuruyorum
hımm dün baya bi koyu sohbetlere girmişsiniz.. diyete başlama serüvenlerinizi anlatmışsınız..pomo kilo insanı herzaman yaşlı gösteriyor haklısın çünkü senin hareketini bile kısıtlıyor..başörtü konusuna gelince de tesettürlü insanların şık olması bence artık daha zor..çünkü ben kapalı insanların şık olması için paraya kıymalrı gerektiğini düşünüyorum..açıklar için heryerde uygun fiyatlı şeyler bulunabiliyor ama sektördeki tesettür markaları çok pahalı..ama el mahkum alıyoruz..sanki kumaşı mübarek de o kadar abartı pahalıya satıyorlar ki..şimdi kış için pantolon üzeri bişeyler istiyorum ve kafama göre olan şeyle en az 120 tl...ben günlük giyimin dışında işe gelirken sade şeyleri tercih ederim.iş kiyafetlerim vizon, beyaz, lacivert ve siyahtır.. eşarbı iş yerinde açıyorum biliyorsun..
vay senin için ne kadar güzel bi a olmuştur narin..
canım mümkün olduğu kadar hafta içi tartılmamaya çalışıyoruz.. tartılsak da burda kiloyu paylaşmıyoruz..
ben 86-87 kilo oldugum dönemlerde yanımızda bi bayan çalışmaya başlamıştı kendisi 55 kilo yediği halde kilo almıyordu daha yeni başlamıştı yanımızda işe 1 aylık falandı.herneyse bigün eşim ben o masa başında çalışıyoruz bende sabah kahvaltı yerine pogaça yiyordum konu diyete geldi ama nasıl hatırlamıyorum bu bir kahkaha attı anlatamam eşimde bende salaklaşmış bi şekilde birbirimize baktık sonra özür dilerim falan dedi ama ben nasıl utandım herhalde ben o an pogaça yiyordum ondan diye düşündüm ve o gün kendimden tiksindim nefret ettim kendine yaptıgın şeye bak dedim kendime çok kızdım ben yavaş yavaş zayıflamaya başladıgım zamanlarda yanımızdan ayrılmak zorunda kaldı sonra bigün bizi ziyarete geldi ben 65 kg.falandım beni görünce şoookkk oldu deniz sana ne olmuş nasılda gençleşmişsin dedi bunu başarmak benim için okadar önemliydiki
haklısın canım.. ama inan artık bu ülkedeki herkes dini kullanıyor.. katılım bankalarının aldığı parada gizli faizden farklı bişey değil ki.. sen ev alacağında faiz çekmeyeyim diye katılım bankasına gidiyorsun o da senin yerine evi alıyor.. ama senin mütahitten 100.000tlye alacağın evi sana 120000e sana satıyor banka.. yani çaktırmadan faizini alıyor..fdm cimne kadar haklısın kapalı olunca herşey pahalı oluyor,bankalar bile normal bankalar faizi düşük kolaylık yapıyorlar resmen kredi çekin diye ama bazı katılımbankaları o kadar katılımpayı istiyorki yani gidin normal bankalardan faiz kullanın dergibi aslında özellikle bu tarz<kuruluşların teşvik edeciolması lazım ama nerde
aman bana lcw deme.. eskiden çok severdim ama kalitesini çok bozdu her kiyafetin rengi gidiyor dikişi kayıyor hiç beğenmiyorum artık.. canım herkesin kendi tercihi ama bi akerin ya da pierre cardinin başındaki duruşuyla diğer eşarplar aynı olmuyo bana göre.. bak onlardan bi tane al tak eminim sen de tutkunu olacaksın.. iğne deliği bile olmuyor..ben de şimdi kotonun elbiselerine bakıyorum hem şık hem de fiyatalrı baya uygun.. çoğunun kolları kısa ama kışın ben onları badi ile giyerim diye düşünüyorum..evet artık moda adına insanlar giyiminden taviz verebiliyor..mesele tesettürlü olmak ya da olmamak değil..yani birini seçtiysen onun hakkını vereceksin.. mesela ben bazı açıkları görüyorum giyimleri beni rahatsız ediyor çok paspal.. ben açık olsam diyorum valla mini şort ve askılılardan şaşmazdım herhalde.. süper görünüyolr çünkü..evet canım dun muhabbet koyuydu farkındaysan bu hafta cenemız pek dusuk zaten :)))))
canım tesettur gıyım konusunda haklısın cok pahalı. ama ınan beden kucuk olunca herseyı bulmak daha kolay olur en basıt bır lcw magazasında bıle şık seyler oluyor ucuz fıyatı ama ben beden zor buluyorum mesela. ha şu kokoş tesetturlululerden olalım dersek o zaten ayrı. pardesu bıle 250 tl cıvarı. esarplar 150 falan ama ınan ben aker falan almam 15 tl ye cok guzel modeller var onlardan alıyorum renk renk ortuyorum . cok da şık duruyor yanı. tesettur gıyım de bazı markalar cok pahalı cunku bır kesım var kı o kesım testturu sadece aıle ve cevre ıcın yapan ya da bır moda gıbı dusunen kesım. tesetturu gercekten algılamıs olsa kısa etek gıymez kısa gomlek gıyıp kalcayı ortaya cıkarmaz ama acık ınsanlardan bıle daha acık daha agır parfum kokusu daha yuksek topuklar daha yogun bır makyaj ıle gezen kokoş turbanlılar var ve ınan onlara gıcık oluyorum kendımı bıldım bılelı. ama zayıf olsam ınan şu ankı halımden daha şık olurum cunku cok cıcı elbıseler ya da şık takımlar oluyor. hem de uygun fıyata. ama sısman olunca hem yerı gelıyor ınan daha pahalıya gelıyor bana bazı elbıselerım hem de nerdeyse anne ısı sey cıkartacaklar onume. cok secerım cok arastırırım oyuzden.
canım konyadan alısverıs yapıyorsundur konyada nasıldır bılemıyorum ben lcw den yazlık cok sey bulabıldım bu yıl. kıslıklarımın da ozellıkle yaz ve kıs pantolonlarımın cogunu da ıkı tane butıkten alıyorum burdan. dore ve baska bır fırma var ankaradaymıs byuk beden uzerıne. onlar guzel seyler getırıyor ama ınan 50-60dan asagı da satmıyorlar ustu. annem ıstanbulda cok guzel ve uygun seyler bulabılıyor tesetture de uygun. ıc anadoluda gıyım herzaman pahalıdır zaten. bız adana 15tlye aldıgımız bır bluzun burada 80 e satıldıgını gormustum mesela. aynısıydı.
ben ozelde oldugum ıcın rahatım hıc acmıyorum basımı. patronlarımız dındar ınsanlar bıraz da oyuzden rahatım. ben sıyah ve beyaz cok severım mavının her tonunu cok severım ama bır yıldır cok renklı takılıyorum ozellıkle bu yaz sarı, saks mavısı, pempe, yesıl de gıyıyorum.
yok canım niye özürdilemene gerek yok.. kuralları daha yeni öğreniyorsun yenisin tabiikızlar üzgnm paylasılmıcagını bilmiyordum dayanamayıp tartıldım cok mutlu olunca da szinle paylasıyım dedim
haklısın canım.. ama inan artık bu ülkedeki herkes dini kullanıyor.. katılım bankalarının aldığı parada gizli faizden farklı bişey değil ki.. sen ev alacağında faiz çekmeyeyim diye katılım bankasına gidiyorsun o da senin yerine evi alıyor.. ama senin mütahitten 100.000tlye alacağın evi sana 120000e sana satıyor banka.. yani çaktırmadan faizini alıyor..
aman bana lcw deme.. eskiden çok severdim ama kalitesini çok bozdu her kiyafetin rengi gidiyor dikişi kayıyor hiç beğenmiyorum artık.. canım herkesin kendi tercihi ama bi akerin ya da pierre cardinin başındaki duruşuyla diğer eşarplar aynı olmuyo bana göre.. bak onlardan bi tane al tak eminim sen de tutkunu olacaksın.. iğne deliği bile olmuyor..ben de şimdi kotonun elbiselerine bakıyorum hem şık hem de fiyatalrı baya uygun.. çoğunun kolları kısa ama kışın ben onları badi ile giyerim diye düşünüyorum..evet artık moda adına insanlar giyiminden taviz verebiliyor..mesele tesettürlü olmak ya da olmamak değil..yani birini seçtiysen onun hakkını vereceksin.. mesela ben bazı açıkları görüyorum giyimleri beni rahatsız ediyor çok paspal.. ben açık olsam diyorum valla mini şort ve askılılardan şaşmazdım herhalde.. süper görünüyolr çünkü..
yok canım niye özürdilemene gerek yok.. kuralları daha yeni öğreniyorsun yenisin tabii
beni de en çok cezbeden tarafı hiç bi yere sıçramadan kızartma yapıyor olması.. yoksa evi mahvedşyo kızartma yapmak..çok kolay makinan doluysa makinaya at, değilse iki dk yıka yıkanacak iki aparatı var biri pişen hazne tava gibi diğeride ortasındaki çeviren şey çok basit zaten alma sebeplerimden biride bu ben pratikliğide bakarım
senbence halinden memnunsun böyle birşey olmaz çünkü seni kırmak için değil gerçekler yüzleş diye yazıyorum 32 yaşındasın bir insanın olacağı en güzel yaşlardasın evladın büyücek çok özürdilerim ama yeninewsil acımasız kendi evladın yapmasada arkadaşları hatta anneleri süzcek hatta evladnın arkadaşları belki dalga geçicek ben çevremde çok yaşadım arkadaşlarımın annesisiyadakendi kiloluysa dalga geçerlerdi
hadi bunu geçtim istediğin gibi giyinebiliyormusun?
sağlığın yerindemi?
mutlumusun?
bana türlü bahaneler yapmayın yokolmuyor yok elimde deüilyok msabaşında isteyen insan zaman ayırır herşeyeheşreyi geçtim bizkadınız ,kadı çocuk bakar,çalışır,hamile kalır,temizlik yapar,yemek yapar herortama girer kadın herşeyi yapar gerçekden bahanesiz istiyrek azimli pes etmeden hazırsan sana yardımcı elimden geldiğimceoluruz...
valla fdm şu dk itibaren dikkat edersen rahat güzel sonuç alırsın emin ol
valla ben katılım bankası felan hiç düşünmedim.uyuz oluyorum onlara. gittik şekerbanktan şektik kredimizi..güya çift maaşlıyız ama eşimin maaş anında krediye gidiyor..1.5 yılımız bitti.. kaldı 2.5 yıl.. Allahım herkese istediği güzel evi nasip etsin.. asgari ücretle çalışıp çaresi olmayan insanlara çok üzülüyorum..işte çok yazıkk ...birikmişin yoksa mecbur kalıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?