Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nazlım..................................................... 29 ekim

günlük2011............................................. 20 ekim

chnb........................................................... ?

ceza83........................................................6 kasım

renkliatlas...................................................1 kasım

citaknuray......................................................20 ekim

_CandaS_...................................................... 29 ekim

senemgy...

yamatake...

aselkuzum...

hellokity...

passifloraa...

alin84...

Pollyannaa...

Pileo...

taf...

sinua...

evet canım 37-38 günde bir oluyorum...hayırdır hafta sonu pek yazmıyodun.çalışıyormusun bugün yoksa

evet canım işteyim cumartesileri genelde yoğun oluyp ödemeler filan yazamıodum bugün patronlar yok ödemelerde yok ondan rahatım 1 e kadar çalışıorum çok saçma:)

günaydın kızlar...

nazlım canım, gülüm, bebeğeemm,aşkım,bidenem benim şu ismimide değiştiriversen

değiştirdim ablacım hemennnnnnn ya abla ben çok merak içindeyim offf sıkıntı yapmak istemiorum daha çok var adetime gidip kan testi yaptırasım var heeeee

oyy canım teşekkürler...yaa bendede 2 tane gebelik testi var hiiçççç yapasım yok biliyonmu geçen ayy sürekli yapasım vardı şimdide var ama yapasım yok:))

sabret bence canım benim en azında 4-5 gün daha kan testinde belli olcak güne geldikmi kız?

yok be ben geçen ay 28 inde oldum daha adetimin 18.günü bugün şaka yapıom ben:)ama benim takıldıım bi topik var orda bi arkadaş 19.gün öğrendi bebeği erken döllenme olmuş snaırım 19.gün kan testi 64 çıktı benim elimde testte yok yapmam da zaten biliosun test maduruyum ben 30 ekime kadar yapmam test falan sonra çok üzülüorum abla

kolay gelsin canım..test yapma bence günü 2-3 gün sonra yap bence..

kolay gelsin canım..test yapma bence günü 2-3 gün sonra yap bence..

yok canım yapmam zaten biliosun beni bünyem acaip idrar testi zaten asla yapmam artık direk adetim geçerse kan testi idrar testleri hep yanılttı beni canım yandı çok

ooo kizlar nerelerdesiniz ? Herkes haftasonu biyerlerde galba ne guzel gezin kizlar benim yerimede:))))

nazlicim senin 2 haftan gibi bisi kalmis ins bu ay tutmustur bebisin hemen gosterir kendini adetinin gecmesini bekle canim

benimde 5 gun kaldi ama ne heyecan var ne bisi nasil olsa gorecem kirmizi karti..evde test falanda kalmadi gecen ay 3 tanesinide kullandim (( hayirlisi lsun ben hazirim yani adet olmaya bu ayda pas gecersek onumuzdeki maclara bakicaz :))))

selam nuraycığım... ohhh misafirleride ne güzel ağırlamış bizim arkadaşımız...canım 17 kişi maşallah yani hava kötümü ordada güzelse bahçeye falan çıkarsaydın:)) neyse atlatmışsın artık...canım seninle aynı günüz inanırmısın bendede hiç heyecan falan yok daha doğrusu bende adet olmazsamın korkusu var adetim gecikse bile test yapamam heralde( olmazsam bu ayda soğan kürünü uygulayacağım...havalar çok kötü ama bizim hatunlar gezmeyi kaçırmıyorlar yinede:))

ya canım benide şimdiden farklı bi sorun aklıma takılıyor..benim adetim (tabii gecikmezse )kasımın 6 sı yani bayramda..ama doktorum bana adetin 2. günügel dedi..eeeeeee bayrama denk geliyor..ne yapcam ben tedaviye başlayacaktık?hamile kalırsam sorun yok tabiii:)

dimi canim haklisin valla bahcede daha guzel olur ama burdada havalar iyi degil baya ruzgar var esiyor soguk anlican .. evde halloldu cok sukur zaten arkadaslar teklif etti gelicez diye bende gelin dedim tabikii zaten bu kadar toplu olunca evdekine zahmet olmasin diye 3 cesit yapiyoruz tatli, tuzlu ve salata o yuzden cok bisi yapmiyoruz ama telasi yetiyo :))) bakalim gunlukcum ilk kim olacak sende olamama korkusu varya bendede erken olma korkusu var gerci gecen ay 3 gun gecikti ama belkide gunler benimde uzadi... ama olursun insallah canim yaa sen sogan kuru uygulamismiydin daha once ?insallah bu sefer gerek kalmaz.. evet hatumlar gezsin yaa kafalari dagitsinlar bizde gec kalktik yeni kahvalti yaptik siz aksam yemegi yersiniz artik..

renkliatlascim merak ettim Isvecle Turkiye arasinda kac saat farki var? sen neler yapiyosun ?yuruyus yapayim diyordun havalar nasil orda?

hellocum sen tatliyi yptin mi?

candasta kocisin yaninda galiba

cezacim senden naber son durumlar nasil?

canım ne olsun evdeyim...yalnızım eşim işe gitti sabah gelecek..komşuma gideceğim bi bakayım dedim..biz yumurtlama aşamasıdnayız:) çalışıyoruz... bu arada geçen gece bir rüya gördüm hala etkisindeyim..doğum yapmıştım bebeğimi emziriyordum..çoook güzeldi

ruyan gercekten cok guzel .. dogum yaptigini gordun mu? sadece emzirdigini gorduysen cok iyiye isarettir. cocugunun makamli ve basarili olacagini gosterir..insallah diyoruz ya mutlaka hepimizin birgun cocugu olacak ben cok inaniyorum sabirla sebatla bekliyoruz o gunu :)))) sanada bool sanslar diliyorum canim insallah bu ay bekledigimiz bebisler bizi bulur :))

nuraycim turkiye ile isvec arasi 1 saat fark.. yuruyuse cikamadim daha , yedek anahtar yok o yuzden ama bu hafta cikicam insallah..bugun ikea ya gittik alacaklarimiz vardi...baya yorulduk dun calsima yaptik felan fisman

nuraycim turkiye ile isvec arasi 1 saat fark.. yuruyuse cikamadim daha , yedek anahtar yok o yuzden ama bu hafta cikicam insallah..bugun ikea ya gittik alacaklarimiz vardi...baya yorulduk dun calsima yaptik felan fisman

isvec cook ormanlik bi sehir evlerin arasida cok sIk degil galiba super yasanilacak yer gibi gorunuyo tertemiz .. Google Earth ' dan baktim da merak ettiklerimi bakiyorum ordan iyi oluyo:)))) gule gule kullan aldiklarin icin... ahh bende bi kocami ikna etsemde yatak alsak delitecek bu adam beni ne gerek var deyip duruyor... Adini zaten ''ne gerek var Haluk' taktim(cocuklar duymasin diizisinden)

maşallah çok güzel bir rüya canım. hayra çıksın inşallah.

ben de 4ü en geç 5i gibi bekliyorum. daha çalışmalar başlamadı ama bizim. ben erken yumurtluyorum. 12. gün.
inşallah bayramda çifte bayram yaparız. umutlar bayrama kaldı artık ne yapalım. her ay bişey buluyorum yalnız.
eylülde ayında okula hamile başlamak istedim.
ekim ayında eşimin doğum günü hediyesi olsun istedim.
bayramda da çifte bayram olsun istiyorum.
çok şey istiyorum galiba.
bu arada ne tedaviis düşünüyosun canım?yumurtlama takibi mi?

citaknuray canım ne kadar çok misafirin varmış bu aralar misafir ağırlama sırası sende sanırım :) vitamin sormuşsun yaklaşık 2 sene folikplus kullandım. Günde 3 tane yada folibol kullan günde 1 tane yadaaaaa solgar marka var günde 1 tane.
tatlıya gelince yaptım öncelikle inanılma kabardı kek, yuvarlık borcamlar olurya turta kalıbı gibi hani kenarları tırtıklı onda yaptım üstüne krema koyacak yer kalmadı falan :))) ama inanılma kabardı yani öle böle değil bende şaşırdım. tadını çok beğendik hatta citaknuray ve renkli atlas sürekli yapıyorlarmış dedim kardeşim aval aval suratıma baktı :)))

günlük kahvaltı hazırladım, kışlıkları çıkardım. Kaban mont hiçbirinin önü kapanmıyor dana gibi olmuşum onu farkettik dışarı çıktım bişiler almak için kıyamadım paraya 150 tl en çok beğendiğim:)))) eşimin montu var ona gözümü diktim yadaaaaaa kardeşimin eskilerine bakacağım. kendini nasıl hissediyorsun ? neler yaptın, hava soğudu evdeyi artık kıında dışarı çıkmak istiyordur değil mi?

ceza canım çalışmalar için rastgelsin, hamile kalacağın için bu konuyu düşünmek gereksiz lakin bir b planıda olsun. Dr ara böle böle de eğer sana gidip tahlil yaptırmanı söyleycekse sana bir yazı yazsın acile gider kanı verirsin, benim başıma gelmişti bir kere alerji için kan testi vermem gerekiyordu yoksa 1 ay daha ilaçsız yaşayacaktım ki bu ölümdü dr gittim acil için kağıt yazdı kaşesi olan falan gittim acile verdim kanı :)

renkliatlas 3 gündür soracağım soracağım unutuyorum, isveç köftesi harbiden ikeada ki gibi mi? yedek anahtar ne zaman yaptıracaksın.

nazlım bede çok merak ediyorum neler olacak bu ay, test yapmak çok heyecanlı :)))

merhaba nabersin, geçen sordum ama görmedin sanırım senin annen rahatsızdı nasıl oldu? bende neler neler bekeldim be güzelim 9 ay dile kolay,,, şimdide bekliyoruz. umarım herşey gönlünce olur

bayramda çifte bayram yaparız inşallah..

ben yarın giremeyebilrim sayın eltmin annesi geldmiş onları bize uğrayacaklarmış onları ağarlayacağım, evi süpürme işini kocama yıktım tozları alacağım birde buzlukta geçen gün hazırladığım peynirli börekler vardı onları indirdim falan... haaaa birde şu incirli tatlıyı cuma ypatım ya yarın misafire versem olur mu :)

ellerine saglik hellocum enimin cok guzel olmustur.. yuvarlak borcam kek icin kucuk gelmis olabilir ama cok guzel bir goruntu olmustur..bende uzun dikdortgen borcamda yaptim onda bile cok kabariyo.. boyle nicklerle anlatinca baskasina komik oluyo.. dr banada vitamin verdi evde folicasit de var neyse iciyim o zaman desene :)) ayrica tatlini verebilirsin tabi canim dolapta hicbisi olmaz daha dun yapmissin burda hala cumartesi gunduz vakti o yuzden diyorum :)) tadinda bi bozulma olacagini zannetmiyorum kolay gelsin canim

ne çok öğrenim ödeyen varmış. ben de ödeyenlerdenim. iki kardeş olduğumuz ve babam emekli olduğu, annem de çalışmadığı için hangi bursa başvursam çıktı üniversitede okurken.2006da mezun oldum, çok şükür hemen atandım. kppsden yüksek bir puan alıp ailemin yanına atandım. kira ve eşya masrafım olmadı. bu nedenle ben de tüm paramı aileme ve kıyafete harcadım. ehliyet aldım. yavaş yavaş çeyiz taksitlerine girmeye başladım. ve hiç param yokken kredi çekip araba aldım, ehliyet alırken çok sevmiştim araba kullanmayı ve ailemde de o dönem araba yoktu. ailemin yanında olmasaydım bunların hiç birini yapamazdım.2008de evlendik ve öğrenim kredimi ödemeye başladım. Allahtan eşim almamış, ben de 3 ayda 800 civarı ödüyordum ve arabanın kredisi de bir taraftan.ve kira ödüyorduk yüklü bir miktar. çok şükür düğün borcumuz çok yoktu. ufak tefek şeylerin taksidi kalmıştı sadece. benim aldığım araba 2.eldi. düğünde gelen küçüklerin bir kısmını bozdurup o arabayı da satıp sıfır bir araba aldık. düğünden 7-8 ay sonra.o dönem ben doğum kontrol hapı kullanmayı bıraktım. yaz gelince ise tamamen korunmayı bırakacaktık. yaz gelmeden 3 ay önce yani ve o sırada herşey yolunda mı diye ilk defa bir kadın doğumcuya gittim. çok şükür herşey yolunda çıktı. herşeyi hesaplamıştım. haziranda hamile kalıp martta doğum yapıp okullar açılana kadar evde olacaktım ve bebeğim 6-7 aylık olacaktı. çok yakın bir arkadaşım var, düğünlerimizin arası iki haftaydı. onunla bu şekilde plan yapmıştık. onun ilk aydan tuttu bebeği ve martta tam 2 yaşında olacak kızı. bizim olmayınca şok yaşadık.çünkü ay şaşmasın, ilk aydan tutsun diye ovülasyon testi almıştım ben. eşim de nasıl olmaz ya dedi, o kadar şey nereye gitti dedi. bir kaç gün sonra eşime randevu aldım, ilk defa bir üroloğa gitti. ve hayatımızın şokunu yaşadık. sayısı sadece 300 bin çıkmıştı. forumda okuduğum insnalar milyonlardan bahsediyordu. o zamanalr sayıları bilmiyordum ama az olduğunu anladım eşim sonuuc telefeonda söylediğinde. ve doktora göstermeye beraber gittik. doktor direk sizin aşılama bile olmaz, ancak tüp bebek dedi. biz o doktorla kalmadık. arka arkaya 3 farklı doktora daha gittik. Alllahtan sonra sayımız 3 milyon çıktı. çoğunun dediği aynıydı, normal yoldan olması zor ama Allahtan ümit kesilmez.
sonra herkese çocuk yapmayı ertelediğimizi söyledik. mazeretimiz de vardı. eşim memur olarak çalışıyordu ve kendi mesleğine dönmeye uğraşıyordu, şehir değiştirme durumuz vardı. gerçekte oldu. o kış şubatta taşındık ve nasıl olsa dünya kadar kira veriyoruz, biraz daha fazla verip kendi evimizi ödeyelim dedik. bu sefer düğünden kalan ne varsa bileziklermde dahil satıp, üzerine de kredi çekip ev aldık.o kış hiç uğraşamdık, doktora bile gitmedik. ikimizin de çalışma ortamı değişti. tabi çalışmalar tam gaz devam etti ama bi sonuç alamadık. bu sefer de soranlara yeni yerleştiğimiz yere bi alışalım ondan sonra dedik. hep yalan söyledik yani..
geçen sene bu vakitler işte hem eşim hem ben doktora gititk tekrar. eşime kürlere başladım vitaminlere. sorun sadece eşim de
değilmiş meğer. ya önce gittiğim doktorlar farkedemedi ya da sonradan çıktı bilmiyorum. nur topu giib poliplerim varmış. doktorbebek olmasına engel, kürtajla alacağız dedi. kürtaj lafını duyunca ödüm koptu. geldim yine buraya araştırdım, kkya. kürtaj körlemesine yapılan bir uygulamaymış. denk gele rahimi kazıloyolarmış, polipler de çok küçük olduğu için alınanama ihtimali varmış. en iyi yöntem kamerayla alttan rahime girilip tek tek temzilenmesiymiş, yani histereskopi. soluğu istanbulda aldık. muayenenin ertesi günü operasyona aldılar, önlüğü giyim, ve masaya yattım.. gerisin hatırlmaıyorum.aslında hayalim doğumda giymekti o önlüğü.
kendi ameliyatımdan sonra eşimin vitaminlere ağırlık verdik. günde 4-5 çeşit vitamin içiyordu doktor tavsiyesiyle.bütün paramız bunlara gidiyordu. ameliyatım da 2 milyara yakın tuttu. yeterki doğal yoldan bebeğimiz olsundu. çok araştırmıştım tüp bebeği, ama hiç istemiyordum çünkü korkuyordum ama yaza kadar olmazsa tam 2 yıl olacaktı ve o zaman elim mahkum gidecektik tüp bebeğe.aslında tüm paramız ev borcuna ve ilaçlara gittiği için paramız da yoktu ama eşimin ailesi verecekti. 4 gözle torun bekliyolar ve eşim de sorun olduğunu tek onlar biliyor. aslında onu da istemiyordum, bir daha laflarından durulmazdı. benim aileme falan derlerdi, bu bebeğin parasını biz verdik falan diye.
derken o mucize oldu, nisan ayında yaptığım gebelik testinde ilk defa ikinci çizgiyi gördüm. resmen yerimde duramadım sevinçten odadan odaya koşturdum. emindim, çünkü çok netti. eşim evde yoktu, telefona sarıldım. anneme, arkadaşlarıma herkese haberi yetiştirdim. dünyalar bizim olmuştu tam 21 ay sonra. ama sevincim 4-5 gün sürdü. kan değerlerdim pıhtılaşma çıktı ve doktor aspirin başlattı, sonra da kanamam oldu. ve düşük tehlikesi nedeiyle nereyse bir ay rapor alıp yattım. tam lekelenmelerim bitti giii oldu, okula başladım.anneler gününden bir gün önce kontrolümüz vardı, ve malesef kalbi durmuştu minik mucizemizin.eve geldik birbirimzi sarılıp ağladık.düşmesinden korkarken bu sefer kendi kendine düşsün diye beklemeye başladık. çünkü doktor bir hafta beklememizi söyledi. kendi düşerse daha iyi olur dedi. ama malesef düşmedi. o önlük bir daha giyildi. masaya yatıldı yine o ışıklı masaya. poliplerimi aldırmak için kaçtığım kürtaj bu sefer gerçek anlamda beni yakaladı, hem de aynı doktordan.
inşallah o masaya 3. cü yatışım doğum olur için diye dua ediyorum. bir de inşallah Allah tüp bebekle imtihan etmesin, doğal yoldan gelsin çok istiyorum. acayip derecede herşeyden korkan biriyim çünkü.
çok uzun yazdım ama rahatladım.

bende ailemin yanında okudum üniversiteyi babam işçi emeklisi annem ev hanımıydı.bunun için bende öğrenime başvurdum ve o paraylada okulumu bitirdim.doğuda görev yaparken bitirdik 3 ayda bir 650 falan ödüyorduk.geçen sene eylülde bitti.çok zor geliyordu ödemek. hem o hem kira benim maaşım bitiyordu.bende 2006 mezunuyum 2007 de de evlendim.ben bebeğimi öğretmenler gününden bir gün önce kaybettim o gün kürtaj oldum yani.çok acıydı..inşallah rüyam gerçek olurda önümüzdeki öğretmenler gününe hamile olarak girerim..canım bizim için bahane oluyorlar benimde bu ayın 28 i doğum günüm..sonra bayram sonra öğretmenler günü,sevgililer günü diye devam edip gidiyor:)canım galiba doktor klomenle başlayacak çok konuşamadık acil sezeryana gidecekti.bana tedaviye başlayalım mı yoksa 4-5 ay daha oluruna bırakmak istermisin diye bir seçenek sununca bende tedavi dedim.içeriğini sormadım.ama büyük ihtimalle klomen ve çatlatma iğnesi falandır.herhalde direkt olarak aşılama yapmaz.umarım tekrar doğal yoldan hamile kalırsın.bende 11. ayımda hamile kalmıştım.bende de şimdi pcos var..prolaktin çok yüksekti ilaç kullandım bu seferde sıfırlandı..valla Rabbime dua etmekten başka elimden birşey gelmiyor..bende burda yazınca içimi ferahlatıyorum.yalnız ben okuldaki arkadaşlarıma anlatıyorum.sadece eşimin ailesine anlatmıyorum.yoksa sık sık sorarlar ne yaptınız diye.
nuraycım doğumu görmedim emzirdim bol bol ama o kadar gerçektiki rüyadan uyanınca inanamadım..
hellomsağol canım tavsiyen için..temizlik yapma artık..bırak eşin yapsın:)yarın için kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…