- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #7.821
bende ailemin yanında okudum üniversiteyi babam işçi emeklisi annem ev hanımıydı.bunun için bende öğrenime başvurdum ve o paraylada okulumu bitirdim.doğuda görev yaparken bitirdik 3 ayda bir 650 falan ödüyorduk.geçen sene eylülde bitti.çok zor geliyordu ödemek. hem o hem kira benim maaşım bitiyordu.bende 2006 mezunuyum 2007 de de evlendim.ben bebeğimi öğretmenler gününden bir gün önce kaybettim o gün kürtaj oldum yani.çok acıydı..inşallah rüyam gerçek olurda önümüzdeki öğretmenler gününe hamile olarak girerim..canım bizim için bahane oluyorlar benimde bu ayın 28 i doğum günüm..sonra bayram sonra öğretmenler günü,sevgililer günü diye devam edip gidiyor:)canım galiba doktor klomenle başlayacak çok konuşamadık acil sezeryana gidecekti.bana tedaviye başlayalım mı yoksa 4-5 ay daha oluruna bırakmak istermisin diye bir seçenek sununca bende tedavi dedim.içeriğini sormadım.ama büyük ihtimalle klomen ve çatlatma iğnesi falandır.herhalde direkt olarak aşılama yapmaz.umarım tekrar doğal yoldan hamile kalırsın.bende 11. ayımda hamile kalmıştım.bende de şimdi pcos var..prolaktin çok yüksekti ilaç kullandım bu seferde sıfırlandı..valla Rabbime dua etmekten başka elimden birşey gelmiyor..bende burda yazınca içimi ferahlatıyorum.yalnız ben okuldaki arkadaşlarıma anlatıyorum.sadece eşimin ailesine anlatmıyorum.yoksa sık sık sorarlar ne yaptınız diye.
nuraycım doğumu görmedim emzirdim bol bol ama o kadar gerçektiki rüyadan uyanınca inanamadım..
hellomsağol canım tavsiyen için..temizlik yapma artık..bırak eşin yapsın:)yarın için kolay gelsin
inşallah canım. bu arada ben de akrep burcuyum. 16 kasım:)
dediğin gibi çok gün var.özellikle kasımda. bayram, doğum günüm, öğretmenler günü.
pcos varsa klomenle ya da benzer işlevli iğneyle yumurtlatıyolar. kadından kaynaklı problemlerin çözümü nispeten daha kolay oluyor. inşallah hamile kalırsın canım bu ay. ama dediğim gibi kadın sorunları tedaviye daha kolay yanıt veriyor. içini ferah tut.
benim eşim de varikosel değil. varikosel olsa zaten ameliyatla düzeliyor. biizm çok az derecede var. ama o az derecede varikosel bu kadar etki etmez dediler. yani spermin az olmasının sebebei genetikmiş. aynı saç rengi, boyun usun olması kısa olması gibi bir özellikmiş. bir prof. bu açıklamayı yaptı.aslında bi açıdan içim rahat.bir kere kaldık gene kalırız diye düşünüyorum.Rabbim sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar nasip etsin cümlemize..önceden çıkmamıştı pcos. ağustosta muayene sırasında çıktı.bakalım göreceğiz.kasıma ne kaldı şunun surasında.benim eşim doktora gitmedi.tek bildiğimiz varikosel değil.sperm için gitmedi.gitmekte pek istemiyor.nedense erkekler bu konuda çekiniyor.
hepimiz ferah tutualım canım.bakalım bu ay kimlerden güzel haberleri alacağız..
benim eşim de varikosel değil. varikosel olsa zaten ameliyatla düzeliyor. biizm çok az derecede var. ama o az derecede varikosel bu kadar etki etmez dediler. yani spermin az olmasının sebebei genetikmiş. aynı saç rengi, boyun usun olması kısa olması gibi bir özellikmiş. bir prof. bu açıklamayı yaptı.
ama vitaminelrden çok fayda gördük ve keçiboynuzundan. hamile kalamdan 2 ay önce 15 milyona yükselmişti sayımız. ondan sonra tets yaptırmadık. ondan sonra da iki ay kadar proxeed diye vitamin kullandık. ayda 2 kutu gidyor, kutusu 100 milyon. onun yanında l-arginin, e vitamini, ginsengi gingko bloba giib vitaminler kullanmıştı. şimdi bunlara ara verdik ramazandan beri. şimdi sadece keçiboynuzu kürü yapıyorum ve e vitamini aldım, ama daha başlamadık.
bence eşini ikna et, bi sorun varsa boşa beklememiş olurusnuz. en azından vitamin falan bişeyelr kullanırsınız. canım çok sayıda var eşinde problem olan. atlamayın derim. bak sen de geç hamile kalmışsın ilkinde.
inşallah ikinciye bu kadar beklemeyiz. zaten o kadar bıktık ki doktora gitmekten. büyük söylemeyeyim bir tane olsun, ikinci için o kadar uğraşmam gibi geliyor. olursa olur olmazsa olmaz.
sizin de Allah yardımcınız olsun. borçsuz kul yok.eşim doktora varikosel için 1 ay önce gizlice gitmiş.sonra yanlışlıkla ağzından kaçırdı.geçen sene doktor sperm sayısı istedi eşim gitmedi.sonra zaten hamile kaldım.şimdiki doktorumda istedi tamam dedi ama gene gitmedi..tedaviye başlayınca doktor muhakkak tekrar isteyecek o zaman mecburi gidecektir.ilaçlar çok tutmuş.Allah yardımcınız olsun.biz her ay 1800 ödüyoruz ev için.şimdi birde tedavi girecek bakalım ne olacak umarım işin içinden çıkarız.ben 2. bebişide isterim herhalde:)
sizin de Allah yardımcınız olsun. borçsuz kul yok.
eşim için randevuları hep ben alırım. hangi doktor olursa olsun. o zaman gidiyor. erkekler böyleymiş canım. dr. özden duymuştum, eşinize randevuyu siz alın, o zaman giderler diyordu. düşündüm, bugüne kadar eşimin tüm randevularıı ben aldım. o da gitmek zorunda kaldı:)
ben de isterim canım 2.yi. ama bu kadar uğraşmam gibime geliyor. oluurna bırakırım.
Canım, BİLEMİYORUM Kİ. aSLINDA GÖTÜRMEYE DE KORKUYORUM. kESİN HİPERAKTİFDAMGASI VURULURDİYE. eŞİMİN KARDEŞİNİN OĞLU DA HAREKETLİ. çOCUĞU GÖTÜRDÜLER. iLAÇ BAŞLATTI , İLAÇ YAN ETKİ YAPMIŞ HASTANELİK OLDULAR. eŞİM BUNU DA BİLİYOR YA hiç sıcak bakmıyor. Ama kitap okuyunca çok güzel dinler ve sorulara doğru cevap verir. Ben de derim oğlum şöyle yap diye defalarca. Ne bileyim canım. Şimdi de uyudu. Birazdan kaldırıp ödev yaptıracağız...
maşallah maşallahcanim simdiki cocuklar hep hiper aktifeskiden biz ona simarik diyorduk simdilerde hiper aktif oldu bence cocugu bi spor aktivitesine yazdir,basketbol felan yada halkoyunlari.. muzige karsi ilgisi varsa bi muzik aleti al gönder kursa..resim yapmayi seviyorsa odasinin bir duvarini paket kagitlariyla onun kolunun erecegi yere kadar kapla, parmak boyasi al pastel boya koy oraya diledigince boyasin stres atsin..tamamen kaplayinca resimle heryanini ,söker yenisini takarsin bence o zaman biraz rahatlar canim..hic uzulme artik butun cocukalr böyle
hurrem neseli demek heeebilmiyordum valla...
bu arada bizim saat hesaplayicisi basladi..dun sabah namazindan sonra iliski oldu , hemde 2 mi 3 mu nehatirlamiyorum o sersemlikle bu sabah kalkti beni öpuyo bu aksam calisma var diyo ona göre diyo..ya dedim dun sabah oldu bugun bos gececek yarin sabah yapacaz dedim..ohooo dun sabahti ustunden 24 saat gecti diyo ,gece yaparsak nerdeyse ustunden 40 saat gecmis olacak al sana arada bos bi gun diyo.. ben bu hesabin icinden cikamiyorum..normalde yarin sabah calisma olmasi lazim degil mi? ne yaparsam yapiyim adam yine saat hesabi yapip kafami bulandiriyor..bu aksam calisma olacakmis öyle diyo..:44:
:) size de maşallah cnm bu kadar çalışma üstüne biraz dinlenmek hakkın olur sanırımyap anam yap napcan kocanımı kırcan bizimkide dün akşam diyo iyi alıştım ben böle iki günde bir iyi gelio şimdi sen hamile kalırsan elletmezsin kendine üzülürüm diyo:)baya vakit geçio kuzum üstünden akşam yaparsınız
hehehe koptum vallahi ben de sarkık meme görmeye tahammül edemiyorum bende o soruın pek olmayacak sanırım zaten miinnacıkbence yapmazlar arada kızlarla hamama gidios yaşlı tteyzelerin gögüslerini görüyorum da kaldırıp omzuna atıp altlarını yıkayanlar var:):):)
canım adam hevesliyse bırak yemek sonrada yapılır :)merhaba canlarım...
hellom, ne iyi edip almışsın kitapları...çok güzel bir bilgi yazdığında çocuk anne kokusunu duyunca sakinleşiyor..ağlaya ağlaya susmasını beklemek zaten vicdansızlık olur onu şımartıcaksın tabii o daha ne ki dimi hiçbirşeyi bilmeyen ve sana ihtiyacı olan küçücük bebğin...çok güzel bir annesi olacak çınar bebeğin ve bilinçli...
renkliatlas, bencede çalış yumurtalarda kandırıkçı anacığım ne zaman çatlayacakları belli olmuyor belirtilerinde varken çalışmak iyidir...
nazlım, yine uykysyz bir gün bende çalışırken senin gibiydim gece 12- 1 yatış sabah 6 kalkış...şimdide miskin oldum çıktım yaa ama geceleri kalkıp kızıma bakıyorum...eşimi 6 da gönderip geri yatıyorum sonrada zaten 8,5 gibi kızım kalkıyor bölük pörçük uyuyorum işte...
hesapladımda tam 1 haftadır yapmamışız bee rekor kırdık bu sabah eşimi uyandırırken bir sarıldı alttan üstten:)) dedim hayırdır ne oldu bize özledinmi özledim dedi...yaa çok uykum geliyor birde benim dün bütün gün yemek yaptım sos yapıp buzluğa attım işim saat 8e kadar sürdü eşim geldi yemek yedik sonra gittik su doldurmaya bu hazır sular varya bizim burda çene dağından gelen suyumuz meşhurdur çene suyu allahın bize verdiği suyu bile parayla alıyoruz işte benzin istasyonu gibi damacanını götürüyorsun oradan dolduruyorsun neyse doldurduk eve geldik saat 9 u geçiyordu...sonra da çok çabuk geçtü zaman yattık uyuduk yaa zaten ben bu aydan umutlu değilim, ovulasyon bitince testi ancak anladım:)) bakalım öbür ay daha dikkatle çalışırız...umarım öbür ayın hamişleri arasında bende olurum...bu ayda sizin için dualarım kızlar nazlım ve renkliatlas sizden iyi bir performans bekliyorum...
cezacığım, ne oldu sen bugünmü başlıyordun o zaman performanslıların arasına senide alıyoruz canım...
minikler ne yaptın canım son durum nedir?
canım benim de bat 5 kasım olarak listeye alırsan sevinirimlisteyi koydum kızlar eksik gedik varsa söleyin bakim herkesin adetini 29 ekm yazdım:)benimkinden söleyin düzelteyim
canım sen çok iyi bir anne olacaksıjn eminim ne güzel ya kitap alıp ben bilirim havasına girmeden kendine bişeyler katmak ve daha doğmadan onuniçin çalışmak.. inşallah annesi o da senin yüzünü hep güldürür annesi gibi çalışkan ve araştırmacı olur inşallah ..canım tekrar teşekkür ederim çok sevdim kadının tarzını, inşalllah günlük ya mükemmel çocuk yetiştirmek gibi bir saplantım hiç yok, mutlu olalım yeter. Bakalım değişik bişiler okursam yazarım sizlerede.
günlük anlıyorum umutsuz olmanı ama benim koyu çizgi varken olmamıştı tam hatırlayamadım ama ya ertesi gün yada ondan sonraki gün olmuştu.
hayırlısıyla gelsin artık minnoşlarrrrr :)
ya 1 haftadırda bizde tık yok :) kış geldi insanın ritmi düşük oluyor, kızına hamile kaldığın zamanı bilmiş miydin? birdeee naptın sen baza oda işini.
.
renkliatlas cnm evet resim müzik gibi sanatsal faaliyetlerde sınırlamamk gerek yaratıcılıklarını köreltmemek için ama diğer davranışlarında çocuklar öğrenme aşamasındalar ve sınır gerekli die düşünüyorumbende cocuklara cok fazla mudahale edilmesinden hoslanmiyorum..özgur olmali cocuk...bende cok yabaci muzik dinlerdim ergenlikte..metal muzik dinlerdim manyak manyak kafa sallardim simdi duyunca kafam agrimaya basliyocandascim valla sende acaip sexapalite var canim adamlar dayanamiyor demekki..ama kötu bir ani olmus yinede..
bebeklerinize klasik muzik dinletin bach felan mozart bethoven kafa sisirir sIkar ama bach iyidir..elleri kalem boya tutmaya baslayincada verin pastel boyalari boyasin dursunben bebisime verecem pastelleri duvarlari kagit kaplayacam boyasinda boyasin...benim icimde kaldi cunku annem cok titizdi,5 sene önce annemler yeni yatak odasi takimi aldilar öteki evlendikleri senedendi eskimisti..neyse sökuldu atiliyor yatagin altini cevirdi babam bidee nee göreliim alti oldugu gibi resimlerr... prenseler prensler kalpler satolar felan resmen masal dunyasi bi anda gözumun önune geldi onlari cizdigim anlar..inanin 5 sene öncesine kadar ben bile unutmusum..görunce animsadim aaa bunlari yaptigimi hatirliorum hayal meyal.. sok olduk..annem kiziyor diye yatagin altina girip girip orayi boyamisim neletr neler cizmisim görseniz kabarik elbiseli prensesler prenseslere cicek veren yakisikli prensler felan,kötu kalpli cadilar bile vardi
canım inşallah beklemediğin için o sana sürpriz yapar bu ay.. sanki beklemedin ama geldim der gibi..selam nuraycığım... ohhh misafirleride ne güzel ağırlamış bizim arkadaşımız...canım 17 kişi maşallah yani hava kötümü ordada güzelse bahçeye falan çıkarsaydın:)) neyse atlatmışsın artık...canım seninle aynı günüz inanırmısın bendede hiç heyecan falan yok daha doğrusu bende adet olmazsamın korkusu var adetim gecikse bile test yapamam heralde( olmazsam bu ayda soğan kürünü uygulayacağım...havalar çok kötü ama bizim hatunlar gezmeyi kaçırmıyorlar yinede:))
loneliness canım okurken gözlerim doldu allah büyüktür inşallah bu ay size bir hediye verir ve artık bir yalan arkasına sığınmak zorunda kalmazsınız.. o önlüğü giymiş hakde eşim resmimi çekmiş baktıkça aklıma o gün geliyor elim silmeyede gitmiyor.. inşallah bir kez mutlu bi an için giyeriz önlükleri.. tüp bebek için bende önceleri senin gibi düşünüyordum ama artık doğal bir hal almaya başladığı için allah öyle nasip ederse hayır demem.. inşallah gönlüne göre olur doğal yoldan hamiş kalırsınne çok öğrenim ödeyen varmış. ben de ödeyenlerdenim. iki kardeş olduğumuz ve babam emekli olduğu, annem de çalışmadığı için hangi bursa başvursam çıktı üniversitede okurken.2006da mezun oldum, çok şükür hemen atandım. kppsden yüksek bir puan alıp ailemin yanına atandım. kira ve eşya masrafım olmadı. bu nedenle ben de tüm paramı aileme ve kıyafete harcadım. ehliyet aldım. yavaş yavaş çeyiz taksitlerine girmeye başladım. ve hiç param yokken kredi çekip araba aldım, ehliyet alırken çok sevmiştim araba kullanmayı ve ailemde de o dönem araba yoktu. ailemin yanında olmasaydım bunların hiç birini yapamazdım.2008de evlendik ve öğrenim kredimi ödemeye başladım. Allahtan eşim almamış, ben de 3 ayda 800 civarı ödüyordum ve arabanın kredisi de bir taraftan.ve kira ödüyorduk yüklü bir miktar. çok şükür düğün borcumuz çok yoktu. ufak tefek şeylerin taksidi kalmıştı sadece. benim aldığım araba 2.eldi. düğünde gelen küçüklerin bir kısmını bozdurup o arabayı da satıp sıfır bir araba aldık. düğünden 7-8 ay sonra.o dönem ben doğum kontrol hapı kullanmayı bıraktım. yaz gelince ise tamamen korunmayı bırakacaktık. yaz gelmeden 3 ay önce yani ve o sırada herşey yolunda mı diye ilk defa bir kadın doğumcuya gittim. çok şükür herşey yolunda çıktı. herşeyi hesaplamıştım. haziranda hamile kalıp martta doğum yapıp okullar açılana kadar evde olacaktım ve bebeğim 6-7 aylık olacaktı. çok yakın bir arkadaşım var, düğünlerimizin arası iki haftaydı. onunla bu şekilde plan yapmıştık. onun ilk aydan tuttu bebeği ve martta tam 2 yaşında olacak kızı. bizim olmayınca şok yaşadık.çünkü ay şaşmasın, ilk aydan tutsun diye ovülasyon testi almıştım ben. eşim de nasıl olmaz ya dedi, o kadar şey nereye gitti dedi. bir kaç gün sonra eşime randevu aldım, ilk defa bir üroloğa gitti. ve hayatımızın şokunu yaşadık. sayısı sadece 300 bin çıkmıştı. forumda okuduğum insnalar milyonlardan bahsediyordu. o zamanalr sayıları bilmiyordum ama az olduğunu anladım eşim sonuuc telefeonda söylediğinde. ve doktora göstermeye beraber gittik. doktor direk sizin aşılama bile olmaz, ancak tüp bebek dedi. biz o doktorla kalmadık. arka arkaya 3 farklı doktora daha gittik. Alllahtan sonra sayımız 3 milyon çıktı. çoğunun dediği aynıydı, normal yoldan olması zor ama Allahtan ümit kesilmez.
sonra herkese çocuk yapmayı ertelediğimizi söyledik. mazeretimiz de vardı. eşim memur olarak çalışıyordu ve kendi mesleğine dönmeye uğraşıyordu, şehir değiştirme durumuz vardı. gerçekte oldu. o kış şubatta taşındık ve nasıl olsa dünya kadar kira veriyoruz, biraz daha fazla verip kendi evimizi ödeyelim dedik. bu sefer düğünden kalan ne varsa bileziklermde dahil satıp, üzerine de kredi çekip ev aldık.o kış hiç uğraşamdık, doktora bile gitmedik. ikimizin de çalışma ortamı değişti. tabi çalışmalar tam gaz devam etti ama bi sonuç alamadık. bu sefer de soranlara yeni yerleştiğimiz yere bi alışalım ondan sonra dedik. hep yalan söyledik yani..
geçen sene bu vakitler işte hem eşim hem ben doktora gititk tekrar. eşime kürlere başladım vitaminlere. sorun sadece eşim de
değilmiş meğer. ya önce gittiğim doktorlar farkedemedi ya da sonradan çıktı bilmiyorum. nur topu giib poliplerim varmış. doktorbebek olmasına engel, kürtajla alacağız dedi. kürtaj lafını duyunca ödüm koptu. geldim yine buraya araştırdım, kkya. kürtaj körlemesine yapılan bir uygulamaymış. denk gele rahimi kazıloyolarmış, polipler de çok küçük olduğu için alınanama ihtimali varmış. en iyi yöntem kamerayla alttan rahime girilip tek tek temzilenmesiymiş, yani histereskopi. soluğu istanbulda aldık. muayenenin ertesi günü operasyona aldılar, önlüğü giyim, ve masaya yattım.. gerisin hatırlmaıyorum.aslında hayalim doğumda giymekti o önlüğü.
kendi ameliyatımdan sonra eşimin vitaminlere ağırlık verdik. günde 4-5 çeşit vitamin içiyordu doktor tavsiyesiyle.bütün paramız bunlara gidiyordu. ameliyatım da 2 milyara yakın tuttu. yeterki doğal yoldan bebeğimiz olsundu. çok araştırmıştım tüp bebeği, ama hiç istemiyordum çünkü korkuyordum ama yaza kadar olmazsa tam 2 yıl olacaktı ve o zaman elim mahkum gidecektik tüp bebeğe.aslında tüm paramız ev borcuna ve ilaçlara gittiği için paramız da yoktu ama eşimin ailesi verecekti. 4 gözle torun bekliyolar ve eşim de sorun olduğunu tek onlar biliyor. aslında onu da istemiyordum, bir daha laflarından durulmazdı. benim aileme falan derlerdi, bu bebeğin parasını biz verdik falan diye.
derken o mucize oldu, nisan ayında yaptığım gebelik testinde ilk defa ikinci çizgiyi gördüm. resmen yerimde duramadım sevinçten odadan odaya koşturdum. emindim, çünkü çok netti. eşim evde yoktu, telefona sarıldım. anneme, arkadaşlarıma herkese haberi yetiştirdim. dünyalar bizim olmuştu tam 21 ay sonra. ama sevincim 4-5 gün sürdü. kan değerlerdim pıhtılaşma çıktı ve doktor aspirin başlattı, sonra da kanamam oldu. ve düşük tehlikesi nedeiyle nereyse bir ay rapor alıp yattım. tam lekelenmelerim bitti giii oldu, okula başladım.anneler gününden bir gün önce kontrolümüz vardı, ve malesef kalbi durmuştu minik mucizemizin.eve geldik birbirimzi sarılıp ağladık.düşmesinden korkarken bu sefer kendi kendine düşsün diye beklemeye başladık. çünkü doktor bir hafta beklememizi söyledi. kendi düşerse daha iyi olur dedi. ama malesef düşmedi. o önlük bir daha giyildi. masaya yatıldı yine o ışıklı masaya. poliplerimi aldırmak için kaçtığım kürtaj bu sefer gerçek anlamda beni yakaladı, hem de aynı doktordan.
inşallah o masaya 3. cü yatışım doğum olur için diye dua ediyorum. bir de inşallah Allah tüp bebekle imtihan etmesin, doğal yoldan gelsin çok istiyorum. acayip derecede herşeyden korkan biriyim çünkü.
çok uzun yazdım ama rahatladım.
aslında bi açıdan içim rahat.bir kere kaldık gene kalırız diye düşünüyorum.Rabbim sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar nasip etsin cümlemize..önceden çıkmamıştı pcos. ağustosta muayene sırasında çıktı.bakalım göreceğiz.kasıma ne kaldı şunun surasında.benim eşim doktora gitmedi.tek bildiğimiz varikosel değil.sperm için gitmedi.gitmekte pek istemiyor.nedense erkekler bu konuda çekiniyor.
hepimiz ferah tutualım canım.bakalım bu ay kimlerden güzel haberleri alacağız..
adetin bitmiş..kolay gelsn canım..inşallah direksiyon sınavında iyi geçer..öncelikle rüyan için hayuırdır inşallah..
ceza ben de senin gibi düşünüyorum 1 kez kalan yine kalır.. o mucize bi kez yaşandıysa neden ikinci kez yaşanmasın değil mi? erkekler son aşamaya kadar sorunu hep karşıda görüyor bayan tedavi olsun bayan derdine düşsün ama bebiş tek başına yapılmıyor bunu da erkeklere anlatmak maalesef çok güç.. çaktırmadan pohpohlayarak keçi boynuzu yediriyorum çocuk besler gibi :) inşallah ikna edebilrisin.. ve topluca güzel haberler gelir
okudum çoğunu unuttum yazabildiğimi yazdım haftaya cumartesi sınav varve yarın ireksiyon kursum başlıyor bir de yarın eşimin doğumgünü :) sana hediye olarak araba kullanmayı öğrenecem diyorum gülüyor :)sonra dün eve bşeyler aldık bunlar senin doğumgünü hediyen olsun diyorum işine yaramaz eve kullanırız :)
bir de sessizce gelen kırmızı adetmiş bugün bitti yarın çalışmaklara başlıyoruz..
ha birde ben henüz çocuğımun mesleğini düşünmedim onun döneminde en gözde meslek neyse onu seçer inşallah
isvec cook ormanlik bi sehir evlerin arasida cok sIk degil galiba super yasanilacak yer gibi gorunuyo tertemiz .. Google Earth ' dan baktim da merak ettiklerimi bakiyorum ordan iyi oluyo:)))) gule gule kullan aldiklarin icin... ahh bende bi kocami ikna etsemde yatak alsak delitecek bu adam beni ne gerek var deyip duruyor... Adini zaten ''ne gerek var Haluk' taktim(cocuklar duymasin diizisinden)
citaknuray canım ne kadar çok misafirin varmış bu aralar misafir ağırlama sırası sende sanırım :) vitamin sormuşsun yaklaşık 2 sene folikplus kullandım. Günde 3 tane yada folibol kullan günde 1 tane yadaaaaa solgar marka var günde 1 tane.
tatlıya gelince yaptım öncelikle inanılma kabardı kek, yuvarlık borcamlar olurya turta kalıbı gibi hani kenarları tırtıklı onda yaptım üstüne krema koyacak yer kalmadı falan :))) ama inanılma kabardı yani öle böle değil bende şaşırdım. tadını çok beğendik hatta citaknuray ve renkli atlas sürekli yapıyorlarmış dedim kardeşim aval aval suratıma baktı :)))
günlük kahvaltı hazırladım, kışlıkları çıkardım. Kaban mont hiçbirinin önü kapanmıyor dana gibi olmuşum onu farkettik dışarı çıktım bişiler almak için kıyamadım paraya 150 tl en çok beğendiğim:)))) eşimin montu var ona gözümü diktim yadaaaaaa kardeşimin eskilerine bakacağım. kendini nasıl hissediyorsun ? neler yaptın, hava soğudu evdeyi artık kıında dışarı çıkmak istiyordur değil mi?
ceza canım çalışmalar için rastgelsin, hamile kalacağın için bu konuyu düşünmek gereksiz lakin bir b planıda olsun. Dr ara böle böle de eğer sana gidip tahlil yaptırmanı söyleycekse sana bir yazı yazsın acile gider kanı verirsin, benim başıma gelmişti bir kere alerji için kan testi vermem gerekiyordu yoksa 1 ay daha ilaçsız yaşayacaktım ki bu ölümdü dr gittim acil için kağıt yazdı kaşesi olan falan gittim acile verdim kanı :)
renkliatlas 3 gündür soracağım soracağım unutuyorum, isveç köftesi harbiden ikeada ki gibi mi? yedek anahtar ne zaman yaptıracaksın.
nazlım bede çok merak ediyorum neler olacak bu ay, test yapmak çok heyecanlı :)))
merhaba nabersin, geçen sordum ama görmedin sanırım senin annen rahatsızdı nasıl oldu? bende neler neler bekeldim be güzelim 9 ay dile kolay,,, şimdide bekliyoruz. umarım herşey gönlünce olur
bayramda çifte bayram yaparız inşallah..
ben yarın giremeyebilrim sayın eltmin annesi geldmiş onları bize uğrayacaklarmış onları ağarlayacağım, evi süpürme işini kocama yıktım tozları alacağım birde buzlukta geçen gün hazırladığım peynirli börekler vardı onları indirdim falan... haaaa birde şu incirli tatlıyı cuma ypatım ya yarın misafire versem olur mu :)
herkese günaydınnnnnn
iyi pazarlar...
canım çıkmış sınav sorularını çöz en aşağı 90 alırsın, direksiyon içinde başarılar umarım kolay geçer. Okumayı seviyorum birde korkuyorum başarısız güçsüz bir anne olmamı biz sana demiştik demeyi bekleyen o kadar çok insan varki umarım haklı çıkmazlar. Bilmediğim bir sürü şey var . Regl olmuşsun yumurtlama günün kaçıncı gün. Umarım çifte bayram yapılır. Eşinin doğum günü kutlu olsun nice mutlu sağlıklı yıllara.
Merhaba kızlar, geçmişi çok okuyamadım yine yoğunum. Dün akşam oğlanın öğretmeni veli ziyaretine geldi. Genelde iyi olduğunu biraz dikkat sorunu olduğunu söyledi. El becerisinin iyi olduğunu da söyledi. Bir de dikkat geliştirici bir kitap seti tavsiye etti. Adını yazarım bir ara. Günlük sen de bakarsın 60 tl söyledik internetten. 3 cilt sanırım.
Yine ödev. Dün oğlana devamlı "hadi" diyorum yüzlerce kez. Dedimki " Sana hadi demeyeceğim oğlum hadi." dedim oğlan da gülüyor...
Eşim yine yok. Genel olarak bakabildim mesajlara. Herkes iyidir inşallah...
sen bu aralar çok bunaldın değil mi şeker, hem eniştem yok, hem tartışma olmuş birde oğulcanın ödevleri anne korku ve kaygıları derken sana vakit kalmıyor, ne bgüzel el becerisi varmış, erkek için çok önemli...
he demek aynı fortmatta oluyor köfteler, yurtdışına çıkınca ben aç kalıyorum. Domuz yağı çok kokuyor bana hele o sosisler yok mu böğğğğğğğğ :) tariflerine bakıcam bende. Değişik bişiler öğrenim çok istiyorum kardeşim tam bir kurabiye canavarı ona kurabiye yetiştiremiyorum.
kızlar ya unuttuğum bu aralar cevap yazarken sanki birilerini ihmal ediyorum gibi.
senemcim ne zaman yolculuk nasıl gidiyoru.
loneliness canım okudum yazdıklarını benimde gözlerim doldu, ne kadar zorluklardan sınavlardan geçiyoruz. Farkındaysan aramızda öyle kaderine balına yaşayan yok herkes tırnaklarıyla kazımış gelmiş bu günlere, kürtaja girerken eşimin ailesiyle savaş halindeydim bana bekle 2 ay canlanır dediler cahil değil bunu diyenler üniversite mezunu insanlar eşimde acaba doğru mu yapıyoruz dedi neyse gün aldım gittik ödüm patlaya patlaya girdim ameliyata tek başınaydım gömleği giyince aynı şeyi düşündüm kaderde buda varmış diye...
allah yardımcımız olsun kuzu ya inşallah sağlıkla sıhatle kuzularımıza kavuşuruz.
günaydın tatlım sanada iyi pazarlar :)
canım çıkmış sınav sorularını çöz en aşağı 90 alırsın, direksiyon içinde başarılar umarım kolay geçer. Okumayı seviyorum birde korkuyorum başarısız güçsüz bir anne olmamı biz sana demiştik demeyi bekleyen o kadar çok insan varki umarım haklı çıkmazlar. Bilmediğim bir sürü şey var . Regl olmuşsun yumurtlama günün kaçıncı gün. Umarım çifte bayram yapılır. Eşinin doğum günü kutlu olsun nice mutlu sağlıklı yıllara.
sen bu aralar çok bunaldın değil mi şeker, hem eniştem yok, hem tartışma olmuş birde oğulcanın ödevleri anne korku ve kaygıları derken sana vakit kalmıyor, ne bgüzel el becerisi varmış, erkek için çok önemli...
ay inanmıyorum gerçekten eşinin ailesine. hiç canlanır mı ya?he demek aynı fortmatta oluyor köfteler, yurtdışına çıkınca ben aç kalıyorum. Domuz yağı çok kokuyor bana hele o sosisler yok mu böğğğğğğğğ :) tariflerine bakıcam bende. Değişik bişiler öğrenim çok istiyorum kardeşim tam bir kurabiye canavarı ona kurabiye yetiştiremiyorum.
kızlar ya unuttuğum bu aralar cevap yazarken sanki birilerini ihmal ediyorum gibi.
neyse sen o hatıralrı yakında sileceksin inşallah, doğumda yani. yeni güzel hatırların olacak hastaneyle ilgili.resimlerini paylaşırsın bizimle de.
canım eşin haftasonu da mı çalışıyor?Merhaba kızlar, geçmişi çok okuyamadım yine yoğunum. Dün akşam oğlanın öğretmeni veli ziyaretine geldi. Genelde iyi olduğunu biraz dikkat sorunu olduğunu söyledi. El becerisinin iyi olduğunu da söyledi. Bir de dikkat geliştirici bir kitap seti tavsiye etti. Adını yazarım bir ara. Günlük sen de bakarsın 60 tl söyledik internetten. 3 cilt sanırım.
Yine ödev. Dün oğlana devamlı "hadi" diyorum yüzlerce kez. Dedimki " Sana hadi demeyeceğim oğlum hadi." dedim oğlan da gülüyor...
Eşim yine yok. Genel olarak bakabildim mesajlara. Herkes iyidir inşallah...
benim eşim de çekecekti aslında ben çekme hiç gerek yok dedim. inşallah doğumda çekerler bol bol. biz de bebeklerimizle poz veririz.chnb canım biraz zamana bırak o yada r harfine kadar çocuklarda olayı kavrama sorunu olabiliyor henüz a sesindeler sanırım benimkilerde a sesinde aileler senin gibi kaygılı geliyorlar onlara da aynısını diyorum ödevleri yaptırın arada bi tekrar olsun unutmasınlar yeter ikinci grupta yani i ile birlikte olayı çözecekler üzme tatlı canını hareket konusunda tüm çocuklar öyle.. ben de çocuklara sınır koymak die bir kitap okuyorum orada da çocuklara bir şeyi 2 kez söylemeyin diyor zamanla umursamazlık başlayacağını yazıyor.. bir de yeni nesilde biz sınırlandırıldık onlar serbest olsun düşüncesinin yanlış olduğu yazıyor çocuğun sınıra ihtiyacı var ve bu sınırı aile oluşturacak çocuk böylelikle neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini öğrenecek diyor..
maşallah maşallahcanım ya biz de 1 yıllık evliyiz ama sadece haftasonu üstüste ilişki oluyor genelde hafta içi 1 nadiren 2 :) ama çok şükür şikayetimiz yok bu durumdan :) hatta bebiş düşününce günlük oluyo ve ödev(miş) gibi geliyor yani çok da işin zevkinde olamıyoruz sanırım
:) size de maşallah cnm bu kadar çalışma üstüne biraz dinlenmek hakkın olur sanırım
CANDAS ve GÜNLÜK bi maşallah da size :) vallahi okuyunca erken yaşlanmışız biz diyorum :)
hehehe koptum vallahi ben de sarkık meme görmeye tahammül edemiyorum bende o soruın pek olmayacak sanırım zaten miinnacık
canım adam hevesliyse bırak yemek sonrada yapılır :)
ilk defa ağrısız adet oluyorum ve ilk defa 28 günde geldi umutlanmıştım çünkü ilşkiye girdiğimiz gün eski dönemlerime göre yumurtlama zamanımdı ama kürtajla değişmiş sanırım vardır bir hayır hiç üzülmedim umudum var hala :) bu ay gelecek nazlı sıpam :)
fıkraya da bittim :)
canım benim de bat 5 kasım olarak listeye alırsan sevinirim
canım sen çok iyi bir anne olacaksıjn eminim ne güzel ya kitap alıp ben bilirim havasına girmeden kendine bişeyler katmak ve daha doğmadan onuniçin çalışmak.. inşallah annesi o da senin yüzünü hep güldürür annesi gibi çalışkan ve araştırmacı olur inşallah ..
renkliatlas cnm evet resim müzik gibi sanatsal faaliyetlerde sınırlamamk gerek yaratıcılıklarını köreltmemek için ama diğer davranışlarında çocuklar öğrenme aşamasındalar ve sınır gerekli die düşünüyorum
canım inşallah beklemediğin için o sana sürpriz yapar bu ay.. sanki beklemedin ama geldim der gibi..
loneliness canım okurken gözlerim doldu allah büyüktür inşallah bu ay size bir hediye verir ve artık bir yalan arkasına sığınmak zorunda kalmazsınız.. o önlüğü giymiş hakde eşim resmimi çekmiş baktıkça aklıma o gün geliyor elim silmeyede gitmiyor.. inşallah bir kez mutlu bi an için giyeriz önlükleri.. tüp bebek için bende önceleri senin gibi düşünüyordum ama artık doğal bir hal almaya başladığı için allah öyle nasip ederse hayır demem.. inşallah gönlüne göre olur doğal yoldan hamiş kalırsın
öncelikle rüyan için hayuırdır inşallah..
ceza ben de senin gibi düşünüyorum 1 kez kalan yine kalır.. o mucize bi kez yaşandıysa neden ikinci kez yaşanmasın değil mi? erkekler son aşamaya kadar sorunu hep karşıda görüyor bayan tedavi olsun bayan derdine düşsün ama bebiş tek başına yapılmıyor bunu da erkeklere anlatmak maalesef çok güç.. çaktırmadan pohpohlayarak keçi boynuzu yediriyorum çocuk besler gibi :) inşallah ikna edebilrisin.. ve topluca güzel haberler gelir
okudum çoğunu unuttum yazabildiğimi yazdım haftaya cumartesi sınav varve yarın ireksiyon kursum başlıyor bir de yarın eşimin doğumgünü :) sana hediye olarak araba kullanmayı öğrenecem diyorum gülüyor :)sonra dün eve bşeyler aldık bunlar senin doğumgünü hediyen olsun diyorum işine yaramaz eve kullanırız :)
bir de sessizce gelen kırmızı adetmiş bugün bitti yarın çalışmaklara başlıyoruz..
ha birde ben henüz çocuğımun mesleğini düşünmedim onun döneminde en gözde meslek neyse onu seçer inşallah
:)) bende sallamadım pek , iş yeri civarındaydık.olmasaydık gösterirdim onlara :) dün eşimin arkadaşıyla benim arkadaşımı tanıştırdık ya, çocukla önceden tanuışıyoduk ama bayağı bi muhabbetimiz oldu dün.bana diyo aslında senden iyi polis asker olurmuş dedi, fiziki olarak mı diyosun dedim .. yok karakter olarak uygun gibisin sanki dedi. yani dolaylı olarak kavgacı olduğumu ima etti gibbi :)) yani şimdi öyleyimde , arkadaşına acımıştır çcukcağız şimdik :))o cocuklar gözluk alsinlar bencekiz ben olsam kostururdum onlari cantayi gecirirdim kafalarinaa
o da olabilir aslında :) ya diyorum ya gerçekten benim başıma böyle çok komik şeyler gelmiştir gelmeyede tam gaz devam ediyo.eşime anlatıyorum diyo ki nasıl bulmuşsam ben seni :))) saolasın canım ayrıca :)yaa candaş varya kopartıyorsun benikız gül gül öldüm yaaa... anlaşılan onlarda arayış içindelermiş kız fıstık gibi hatunsun yaa hani vardırya konuşmak için saçma sapan şeyler ortay atan tipler belliki onlardanmış ince kızıcaktın sonra oturup sohbet edicez diye düşündüler heralde dangalaklar ayyy sinir oldum allahım travesti görmesek inanıcaz yanii...
renkliatlas, kızımın odası yok diye bahsetmiştim ya eşimde senin gibi çocuğu özgür bırakmalısın der... destina olmadan önce bende titizdim destina sonrası resmen pasaklı oldum yaaneyse kızıma oda yapmadan şu parmak boyaları varya ondan alıp duvarları boyatacakmış bende bişey demedim badana yapılacak zaten boyasınlar bakalım...
hayde rast gelsin ...valla birak boyasin canim cocugun icinde kalmasin..
kizlar bu aksam benim calismam varmalum yumurtlama basladi..yemek yaptim firinda somon suslendim makyajlandim oturdum bekliyorum.. gece giremiyorum malum öpuyorum herkesiiii..dua edelimde bu sefer tutunsun bebeciklerrr...
canım benim çok saol, bende güldüm sorma :) geçmiş olsun misafirleri ağırlamışsın.. arkadaşını duyduğunda bende olsam hüzünlenirdim.insan neden bende değilim diyo ama inş vaktimize dahada yanşıyoruz diyorum ben :)kizlar bi yoruldum ki sormayin.. 10 tane bayan 7 tane cocuk :))) evde biliyosunuz cok buyuk degil Allahtan basa ciktim misafirlerim gittiler insallah begenmislerdir yaptiklarimi...1 arkadasiminda hamile oldugunu ogrendkim ilk duydugum gibi boyle sevinemedim uzuldum sanki bilmem anlatamiyorum sanki ''sende mi brutus'' demek geldi icimden :)) ayrica arkadasin 3 yasinda ikizleri var ..... Neyse bacilar iyi gecti yanii..sohbette baya koyulasmis
senin su travesti olayina cok guldum candascim yaaa heyy allahim ne okuzler var ... valla fistik gibi hatunsun masallah
renkliatlascim insallah bu ay tutar bebisin sana booooolca sans diliyorum canim Insalalh birimiz bu ay hamis oluruz insallah... bende okadar istiyorum ki gelen arkadaslardan birininde cocugu olmuyormus 2 yildir...yani hic olmamis tuplerine falan bakilmis hersey normalmis ovulasyonda kullanmiyomus testi onerdim alicak herhalde ama insallah baska problem yoktur...
nazlim benim bat 20 ekim.. 6 gun kaldi ama hiiiiiccc bir belirti yok ben zaten heray anliyorum gelecegini vede geliyor kirmizilar valla bu ay ovulasyon falan yapmicam oluruna brakicam baya stress oldum moralim bozluyor 2 gunde 1 calismada yapmicam yani canimiz ne zaman isterse
bu arada kizlar aranizda vitamin kullanan varmi ? en son kontrole gittigimde dr verdi hicde aksatma dedi.. bende unutoyorum bazen almayi.. yani sizde kullaniyomusunuz merak ettim ilac konusunda cok tembelim unutuyorum.. doktoru dinlemelimi acaba kiloda aldiriyor...
ayy inş istek yok ya, bebekte gelip şaşırtır seni.bende hiç gebelik testi yok :) geçen sene 2 gün önce öğrenmiştim hamile olduğumu ayaklarım yere basmıyodu yani ...oyy canım teşekkürler...yaa bendede 2 tane gebelik testi var hiiçççç yapasım yok biliyonmu geçen ayy sürekli yapasım vardı şimdide var ama yapasım yok:))
sabret bence canım benim en azında 4-5 gün daha kan testinde belli olcak güne geldikmi kız?
koçişin yanındaydı :)) kudur kudur adamı sinir ettim.. bu ne enerji arkdaş diyo.hep cinsel anlamda değil ama :)dimi canim haklisin valla bahcede daha guzel olur ama burdada havalar iyi degil baya ruzgar var esiyor soguk anlican .. evde halloldu cok sukur zaten arkadaslar teklif etti gelicez diye bende gelin dedim tabikii zaten bu kadar toplu olunca evdekine zahmet olmasin diye 3 cesit yapiyoruz tatli, tuzlu ve salata o yuzden cok bisi yapmiyoruz ama telasi yetiyo :))) bakalim gunlukcum ilk kim olacak sende olamama korkusu varya bendede erken olma korkusu var gerci gecen ay 3 gun gecikti ama belkide gunler benimde uzadi... ama olursun insallah canim yaa sen sogan kuru uygulamismiydin daha once ?insallah bu sefer gerek kalmaz.. evet hatumlar gezsin yaa kafalari dagitsinlar bizde gec kalktik yeni kahvalti yaptik siz aksam yemegi yersiniz artik..
renkliatlascim merak ettim Isvecle Turkiye arasinda kac saat farki var? sen neler yapiyosun ?yuruyus yapayim diyordun havalar nasil orda?
hellocum sen tatliyi yptin mi?
candasta kocisin yaninda galiba
cezacim senden naber son durumlar nasil?
kizlar haftasonu bos kalmis buralar? :)))
herkes nasil? benimde pazar sabahi kahvaltiya misafirlerim vardi.. sonrada kocisle gezme yaptik gun oylece bittii...
renkliatlas senin yuruyus nasildi canim
helocum sende agirladin mi misafirleri.. elticiginin annesiydi sanirsam :)) umarim iyi gecmistir seni sinir etmemislerdir :)))
CAndas, gunluk, nazlim, ceza, chnb ablacim sizler nasilsiniz??
cok soru sordum ben kaciyim uyumaya bana iyigeceler sizlerede gunaydin....
loneliness canım okudum yazdıklarını benimde gözlerim doldu, ne kadar zorluklardan sınavlardan geçiyoruz. Farkındaysan aramızda öyle kaderine balına yaşayan yok herkes tırnaklarıyla kazımış gelmiş bu günlere, kürtaja girerken eşimin ailesiyle savaş halindeydim bana bekle 2 ay canlanır dediler cahil değil bunu diyenler üniversite mezunu insanlar eşimde acaba doğru mu yapıyoruz dedi neyse gün aldım gittik ödüm patlaya patlaya girdim ameliyata tek başınaydım gömleği giyince aynı şeyi düşündüm kaderde buda varmış diye...
allah yardımcımız olsun kuzu ya inşallah sağlıkla sıhatle kuzularımıza kavuşuruz.
günaydın tatlım sanada iyi pazarlar :)
esinin ailsesine cok sasirdim canlanmamis bebek 2 aydir nasil olacakmis öyle..ya sana bise olsa onu dusunmuyorlar allah akil fikir versin.. valla canim o sosisleri sorma böggggg hakkatenn kokusu burnuma geldikce feci oluyorum...he demek aynı fortmatta oluyor köfteler, yurtdışına çıkınca ben aç kalıyorum. Domuz yağı çok kokuyor bana hele o sosisler yok mu böğğğğğğğğ :) tariflerine bakıcam bende. Değişik bişiler öğrenim çok istiyorum kardeşim tam bir kurabiye canavarı ona kurabiye yetiştiremiyorum.
herkeseee gunaydin...ne var ne yok kizlar calismalar ne alemde..bizim guzel gidiyo, 1 gun arada bosluk birakiyoruz ikna olodu kocam..ama calisma yaptigimizda 2 kere yapiyoruz..böylece anlastik..ama dun esim dediki ya bebek yapmak bu kadar zormuymus halimize bak..böyle bebek icin yapinca ödev gibi oluyor dedi, bende yoo bebek icin yapmiyorz zevk icin yapiyorz rahat ol dedim..oda girdi strese bu ay! yumurtlama gunum yarin gözukuyor hayirlisi bakalim bugun yapmiycaz yarin yapicaz insallah..
cuma gunude esim bana 10 tane gul almisbu zamana kadar bana hic cicek almamisti cok mutlu oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?