- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #7.861
bende sesimi çıkarmıom valla kıyafet alsın daha iyi çiçek de güzel ama atılcak yazık:)allahım hepimize hepppppppp huzur versin mutlu huzurlu yuvalarımız olsun inşallahhhhhhh
Nispet yapmış gibi olmayımda, hediye çekimiz geldi :) bizim yılda 1 kıyafet yardımız var.4 yıldır sabt kıyafetler veriliyodu herkesinki aynı yani ama güzeldi.bu sene çek sistemine geçmişler.ayakkabı dünyası ve ekolden.çok ballıyım galiba :) aslında bu yılda k.valideme bi ayakkabı ve pantolon vercektim burdan alınca.şansına küssün.brdakileri veremem :) başka yerden alırım artık.gerçi onun bana yaptıklarından sonra bunu düşünmeme bile şükretmesi gerek o da ayrı ...
inş hayırlı zmanlarda olur... bencede madem hergün istiyıolar ciddi bi ilişki kurabiirler :) yok canım seninde çok isteli olmadığını biliyorumda o çocuklar böyle algılıyo olabilirler :) bundan sonrada inş eşinide ikna edersinde az rahata erersin :) yazık ya onlarda girdi strese artık .. kaçmasın diye girdiğimiz şekillerde gerçekten komik oluyo :) bizimde eşim diyo ki dur altına yastık koyalım sakın yerinden kalkma yarım saat :)) gariplerim ya .. artık hırsa bindi bu iş onlar için bbile :)kiz cocugu mujdeli guzel haberdir..insallah yakin zamanda mujdeni verirsin kocanamedya markete giden benim nazlim deil hatlat karisti..hard disc aldim tum belgelerimi attim az önce, bide advanced woman calender proramini yedegini felan aldim serial kodunu felan hepsini attim benim icin en önemli belgeler o cunku tum adet dönemlerim iliski tarihleri, vucut isisi bilgilerim hepsi onda
bizim komsular heralde özendiama pislik isvecli zaten c.tesileri ille kiz atiyolardir onlar öyle hergun bise yapmak istiyolarda gitsin ciddi iliski bulsunlar ayni eve ciksinlar bizim ki de azginliktan degilde bebek isi iste normale dusurduk canim iliskileri sukur..bugun bos gun yarin calisma var..akintim hala var yarin yumurtlarim insallah..hafta sonu gecene kadar böyle devam..sonra 2 gunde bire dusurcem kocam kabul ederse ama dun yorulmus belli ki ne zormus bebek yapmak dedi ya ben spermler diasri cikmasin diye en derin birlesme hangi pozisyonsa öyle olsun istiyorum iliski sekilden sekile giriyoruz komik oluyor ama ne yapalim spermler kiymetli valla..
yukarida senle ilgili esinin arkadasi demis ya polis olsaydin felan diye..karadenizli hatunlar dayanikli oluyor daha erkeksi oluyor belki ondan demistir..cevremdeki karadenizliler hep öyle tas gibi hatunlar , ellerinden her is geliyo valla masallah!
o polis asker olayı için sonraki yorumuda oydu zaten.Karadenizden kaynaklı olabilir sanırım diye. annem diyo ki allah çocuğun yüzüne bakmışta es kaza polis olmamışsın.valla vururrdun diyo :)) eşimde anneme tam destek :)) şükür ya kimseye ihtiyacımız olmuyoda bazen görümcem filan sinir oluyorum.güçlü kuvvetli görünüyoruz diye herşeyi bana yükler.bir elimde belki 10 kilo eşya taşırım onun elindeyse 3 kilo olmaz.bide pişkin pişkin bel fıtığım varya der sinir olurum.yalnız bunu sadeec bana yapıyo diğer gelinlere yapmıyolar.ama bende artık onlara karşı çok fedekar değilim.nerden nereye geldim yalnız :))
ohhh maşallah :)) rengide süper.... darısı habire olsun inş :))
güzel gönlündendir canım :) inş yorduğumuz gibi çıkarda hayırlı zamanlarda gelir...sende güle güle kullan eşyalarını tatlım.hatlar karışmış ya :)) gitti paralar desene :) ne güzel senin eşin alışverişi seviyomuş ...senin bu rüyaları hep bebeğe yorasım var neden acaba:)allahım hayırlara çıkarısın canım inşallahhhh medya markete sema gitti ben ev eşyaları takıldım banyo paspas takımı sabunluk takımı saklama kabı ütü bezi filan:)
süt tadı belli oluyo mu acab ? vitaminli bi çorba kesin ... ama gerçi süt demirini kıradabilri sanki ...Eki Görüntüle 274558
ISPANAK ÇORBASI (isveç)
yarım kilo ıspanak
750 ml süt
tuz
karabiber
sütü kaynatıyoruz, rondoda iyice inceltiğimiz yada elle ince doğradğımız ıspanakları kaynar süte ekliyoruz..sadece ıspanakların yaprakları olacak, eğer elle incelttiyseniz ıspanağı çorba pişince blendırdan geçirin. ıspanakları ekledikten sonra ıspanaklar pişine kadar eriyene kadar pişiriyoruz,eğer çorba sıvı olursa katılaşsın diye un ekleyebilirsiniz. çorbayı kapatmaya yakın tuz ve karabiber ekliyoruz..
isveç usulü olarak içine haşlanmış ve ortadan ikiye bölünmüş yumurta ekleniyor ve rendelenmiş kaşar.. o sizin zevkinize kalmış..ama haşlanmış yumurta çok yakışıyor lezzet olarak .. farklı bi lezzet çocukların hayır demeyeceği bir ıspanak yemeği bence..afiyet olsun
arkadaslar bu isvecte ögrendigim bir corba , göruntusu kötu ama tadi cok guzel..kesinlikle cocugu olanlar yapmaliburdaki cocuklar yiyolar bayiliyorlar valla
fotografta benden
günaydın kızlaarrr...
nasılsınız bakalım...bugün işim çookkk dün kızımı 1 haftalık isteği üzerine büyük karfura götürdük:)) canım benim top havuzunda çok eğlendi bide hamburger yemeye bayılıyor çok iyi bişey değil ama ayda birde olsun dimi kızıma helal olsun yarasın:)) yyaa işte böyle marketten aldıklarımızı yerleştiremedim henüz birde ödemelerim var dışarı çıkıyorum yemek falan yetişirse yazarım....
öpüyorum hepinizi şafak sayan kızlar kolay gelsin çabuk geçsin ilk ben ve nuray sanırım hep adet olamıcakmışım gibi geliyor yaa( bebekten değil yani talihsiz geçen 4 ayı biliyorsunuz offff dün kasık ağrılarım vardı sanki akıntı oldu okadar azcık kahverengi gelmişki sevinmiştim adet oluyorum diyee ama yok ( neyse hayırlısı olsun bakalım herkeze iyi günler 20 günlük bir süremiz var dilerim allahtan o tablodaki herkezin hamilelik haberine çığlıklarla eşlik eder topiğin adınıda değiştiririz çünkü bu isim altında yazmayalım istiyorum artık ....hatta topiğin adı şöyle olsun..
eylül nehir_ karin_ çınar_ pileo, taf, sinaununda bebiş isimleri sonra bizimkiler derken çok yeni nesil bir topik olur dimi ayyyyy ne güzel yaa:)) hadi ben kaçtım...öpüyorum sizi...
ohhh afiyet olsun destinaya.1 kereden bişey olmaz.anne gözetiminde sonuçta :) o top havuzuna bende bayılıyorum ya eşime hep derimki valla utanmasam bende dalacam ama biraz büyük kaçıyorum oraya :) ama çocuk olursa kaçırmam bide fotosunu çekcen unutma diyorum :=) ben bu kadar bakllandırıyosam bu yaşta o çocklar kimbilir ne kadar zevk alıyodur :) inş bu ay güzellik olurda kardeş haberi gelir destinaya... artk sıktı gerçekten aylardır aynı şeyler.artık mutlu son istiyorz doğal olarak ... sabırda göstermye takat kalmadı tabi..inş tez vakitte gelir melekler ....
inş hayırlı zmanlarda olur... bencede madem hergün istiyıolar ciddi bi ilişki kurabiirler :) yok canım seninde çok isteli olmadığını biliyorumda o çocuklar böyle algılıyo olabilirler :) bundan sonrada inş eşinide ikna edersinde az rahata erersin :) yazık ya onlarda girdi strese artık .. kaçmasın diye girdiğimiz şekillerde gerçekten komik oluyo :) bizimde eşim diyo ki dur altına yastık koyalım sakın yerinden kalkma yarım saat :)) gariplerim ya .. artık hırsa bindi bu iş onlar için bbile :)
o polis asker olayı için sonraki yorumuda oydu zaten.Karadenizden kaynaklı olabilir sanırım diye. annem diyo ki allah çocuğun yüzüne bakmışta es kaza polis olmamışsın.valla vururrdun diyo :)) eşimde anneme tam destek :)) şükür ya kimseye ihtiyacımız olmuyoda bazen görümcem filan sinir oluyorum.güçlü kuvvetli görünüyoruz diye herşeyi bana yükler.bir elimde belki 10 kilo eşya taşırım onun elindeyse 3 kilo olmaz.bide pişkin pişkin bel fıtığım varya der sinir olurum.yalnız bunu sadeec bana yapıyo diğer gelinlere yapmıyolar.ama bende artık onlara karşı çok fedekar değilim.nerden nereye geldim yalnız :))
ohhh maşallah :)) rengide süper.... darısı habire olsun inş :))
güzel gönlündendir canım :) inş yorduğumuz gibi çıkarda hayırlı zamanlarda gelir...sende güle güle kullan eşyalarını tatlım.hatlar karışmış ya :)) gitti paralar desene :) ne güzel senin eşin alışverişi seviyomuş ...
süt tadı belli oluyo mu acab ? vitaminli bi çorba kesin ... ama gerçi süt demirini kıradabilri sanki ...
ohhh afiyet olsun destinaya.1 kereden bişey olmaz.anne gözetiminde sonuçta :) o top havuzuna bende bayılıyorum ya eşime hep derimki valla utanmasam bende dalacam ama biraz büyük kaçıyorum oraya :) ama çocuk olursa kaçırmam bide fotosunu çekcen unutma diyorum :=) ben bu kadar bakllandırıyosam bu yaşta o çocklar kimbilir ne kadar zevk alıyodur :) inş bu ay güzellik olurda kardeş haberi gelir destinaya... artk sıktı gerçekten aylardır aynı şeyler.artık mutlu son istiyorz doğal olarak ... sabırda göstermye takat kalmadı tabi..inş tez vakitte gelir melekler ....
su yumurtlama dönemi gecsin ökuz gibi yatip uyuycamcanim corbada sut tadi oluyor bu isvecin geleneksel cocuk corbasi yemek kulturleri pek yok
benim esimde bu sefer yastik koydu belime , daha önce hic yastik felan koymuyorduk..esim önerdi bende cok sasirdim ilk kez böyle istekli gördum bebek yapma konusunda ..baya ciddiyiz artik , gercekten hirslandi oda.. ama uzuldugum nokta cok kolay hamile kalan insanlar var ugrasmadan kaliyolar sagda solda geziyorlarböyle ugrastikca canim sIkiliyor.. hepizin sabri tukenmis durumda.. burda bi görsen herkesin bebegi var bebegi olanlar turkiyedeki gibi eve kapanmiyor surekli geziyolar , burda bebek arabasiyla her turlu ulasim aracindan bedava faydalaniyorsun..o yuzden deli gibi geziyolar hepside genc genc kizlar,cogunun yasi 25 bile degildir..
su yumurtlama dönemi gecsin ökuz gibi yatip uyuycamcanim corbada sut tadi oluyor bu isvecin geleneksel cocuk corbasi yemek kulturleri pek yok
benim esimde bu sefer yastik koydu belime , daha önce hic yastik felan koymuyorduk..esim önerdi bende cok sasirdim ilk kez böyle istekli gördum bebek yapma konusunda ..baya ciddiyiz artik , gercekten hirslandi oda.. ama uzuldugum nokta cok kolay hamile kalan insanlar var ugrasmadan kaliyolar sagda solda geziyorlarböyle ugrastikca canim sIkiliyor.. hepizin sabri tukenmis durumda.. burda bi görsen herkesin bebegi var bebegi olanlar turkiyedeki gibi eve kapanmiyor surekli geziyolar , burda bebek arabasiyla her turlu ulasim aracindan bedava faydalaniyorsun..o yuzden deli gibi geziyolar hepside genc genc kizlar,cogunun yasi 25 bile degildir..
uyu valla :) sanırım artık bizi anlamaya başladı eşlerimiz.gerçekten can sıkıyo, bazıları dediğin gibi hiç uğrŞmadan hamile kalıyo kimide bizim giibi.hele olrdaki durumda olunca ektra üzüyodur.allah gönlümüze göre verse keşke..sıkıldık artık ... hani yine diyorum bzimki bikaç ya daha bekleyebilir, ama sizinkiler beklemesin artık .... haftasonu hamile kalan kuzenimle konuştum.ilk çocuğu 18 aylık, kız hani eğitimli filanda.bu kadar arası yakın çocuklara iyi cesaret etmiş dedim meğerse korunurken olmuş.şok oldum dedi kız.ki ilk bebeği içn 6 ay uğraşmıştı.demekk her hamilelik süreci farklıymış kendimi düşününcede anladım.inş bizlerde bu güzel duyguyu en yakın ve hayırlı zmnda tadarız.korkarım ki bu gidişler kardeşlerimin bile benden önce çocukları olcak :) erkek kardeşim 22 yaşında.en geç 2 seneye evlenecek sanırım.annemde sizi bilmem ama onun çocuğu hemen olsun deyip duruyo sinir oluyorum :) kaynanalıktan deilde mesleki olarak çabuk olsun istiyo.tabi olsunda benden öncede olmasın ama :)
valla ne guzel ya keske ögretmenlerede böyle kiyafet uygulamasi olsa verseler..:44: gule gule giy canim
uyu valla :) sanırım artık bizi anlamaya başladı eşlerimiz.gerçekten can sıkıyo, bazıları dediğin gibi hiç uğrŞmadan hamile kalıyo kimide bizim giibi.hele olrdaki durumda olunca ektra üzüyodur.allah gönlümüze göre verse keşke..sıkıldık artık ... hani yine diyorum bzimki bikaç ya daha bekleyebilir, ama sizinkiler beklemesin artık .... haftasonu hamile kalan kuzenimle konuştum.ilk çocuğu 18 aylık, kız hani eğitimli filanda.bu kadar arası yakın çocuklara iyi cesaret etmiş dedim meğerse korunurken olmuş.şok oldum dedi kız.ki ilk bebeği içn 6 ay uğraşmıştı.demekk her hamilelik süreci farklıymış kendimi düşününcede anladım.inş bizlerde bu güzel duyguyu en yakın ve hayırlı zmnda tadarız.korkarım ki bu gidişler kardeşlerimin bile benden önce çocukları olcak :) erkek kardeşim 22 yaşında.en geç 2 seneye evlenecek sanırım.annemde sizi bilmem ama onun çocuğu hemen olsun deyip duruyo sinir oluyorum :) kaynanalıktan deilde mesleki olarak çabuk olsun istiyo.tabi olsunda benden öncede olmasın ama :)
benim ilk gebeligimde istemeden olmustu, kaza ilebizde nasil oldu anlayamamistik..simdide olmuyor bi turlu anlam vermek zor gercekten..benim kardesimde seneye yazn evlenecek insallah ondan önce olur cocugum dugunde hamile olmaya yada kucaginda kucuk bebekli olmaya raziyim..olsun yeter ki.. tek kardesim var onun dugunundede yeni dogum yapmis sisko koca memeli bi görumce olmak kötu bisey olur sanirim, ama yinede raziyim
benim ilk gebeligimde istemeden olmustu, kaza ileBizde nasil oldu anlayamamistik..simdide olmuyor bi turlu anlam vermek zor gercekten..benim kardesimde seneye yazn evlenecek insallah ondan önce olur cocugum Dugunde hamile olmaya yada kucaginda kucuk bebekli olmaya raziyim..olsun yeter ki.. Tek kardesim var onun dugunundede yeni dogum yapmis sisko koca memeli bi görumce olmak kötu bisey olur sanirim, ama yinede raziyim
benim kardeşiminde seneye düğünü cinsiyetini öğrendiimiz gün kocamla hayal kurmuşları bizim düğünde 7-8 aylık filan olur takım elbise alırız diyebenim ilk gebeligimde istemeden olmustu, kaza ilebizde nasil oldu anlayamamistik..simdide olmuyor bi turlu anlam vermek zor gercekten..benim kardesimde seneye yazn evlenecek insallah ondan önce olur cocugum dugunde hamile olmaya yada kucaginda kucuk bebekli olmaya raziyim..olsun yeter ki.. tek kardesim var onun dugunundede yeni dogum yapmis sisko koca memeli bi görumce olmak kötu bisey olur sanirim, ama yinede raziyim ay ağlıcam şimdi bende öle diom onun düğününe kadar bari hamle kalsam
BENCEDE. BENDE AYNISINI DİYORUM ... NE ZOR İŞMİŞ ARKADAŞ YA... AMA BENCE O ZMANA ŞİŞKO VE BEBEKLİ GÖRÜMCE OLURSUN BENCE YA :)
insallah canim yaaama sisko degilde dolgun balik eti olayim su anda balik eti formatina geldim zaten, bebek olsun diyede diyet yapamiyorum etkiler belki :44: folikacid de kilo aldiriyor bana, 2 haftadir felan duzenli kullaniyorum mecbur..bugun topikte kimsecikler yok of of
benim kardeşiminde seneye düğünü cinsiyetini öğrendiimiz gün kocamla hayal kurmuşları bizim düğünde 7-8 aylık filan olur takım elbise alırız diyeay ağlıcam şimdi bende öle diom onun düğününe kadar bari hamle kalsam
benim ki suan yasaydi 7 aylik olmustu
benim ki suan yasaydi 7 aylik olmustu
canım sen dşük yapalı ne kadar oldu kaç haftalıktı doğup mu 7 aylık olcak tı gebeliğinmi
canım sen dşük yapalı ne kadar oldu kaç haftalıktı doğup mu 7 aylık olcak tı gebeliğinmi
canim ben gecen seen eylulde dusuk yaptim..1 seneyi gecti.. nisanin 7 si dogumu olacakti..10 haftalikken dustu..senin??
haziran 1 de 15 haftanın içindeydik 31 mayısta kontrole gitti pipisini filan yaydı bize velet hopladı zıpladı sonra gitti ertesi güncanim ben gecen seen eylulde dusuk yaptim..1 seneyi gecti.. nisanin 7 si dogumu olacakti..10 haftalikken dustu..senin??
haziran 1 de 15 haftanın içindeydik 31 mayısta kontrole gitti pipisini filan yaydı bize velet hopladı zıpladı sonra gitti ertesi gün
off... benim kinin kontrolune 3 gun vardi gitmeden dustu..kalp atisini tam duyamamistik ilkinde ama gözkirpmasi seklinde belli oluyordu atisi..cok minikti..ultrason resimlerini felan hep attim görursem kötu olurum diye... senin ki neden dusmus ne dedi dr ? o kadar hareket ediyordu felan neden dustu ki
off... benim kinin kontrolune 3 gun vardi gitmeden dustu..kalp atisini tam duyamamistik ilkinde ama gözkirpmasi seklinde belli oluyordu atisi..cok minikti..ultrason resimlerini felan hep attim görursem kötu olurum diye... senin ki neden dusmus ne dedi dr ? o kadar hareket ediyordu felan neden dustu ki
patolojiye gitti alınan parçalar ama bişi çıkmadı plesanta bebeği besleyememiş dendi o kadar baya büyüktü benimki normal doğum yaptım ben bildiin ıkına ıkına ağrı kanama suyum geldi bacaklarım kan su içinde kaldı sonra yattım ıkına ıkına çıkardım veledi :)bende attım herşeyi daha iyi oldu her sabah bakıp güne berabt başlıodum çünkü
patolojiye gitti alınan parçalar ama bişi çıkmadı plesanta bebeği besleyememiş dendi o kadar baya büyüktü benimki normal doğum yaptım ben bildiin ıkına ıkına ağrı kanama suyum geldi bacaklarım kan su içinde kaldı sonra yattım ıkına ıkına çıkardım veledi :)bende attım herşeyi daha iyi oldu her sabah bakıp güne berabt başlıodum çünkü
cok fenaymis canim yaa gecmis olsun...bende dr gelene kadar sanci cekmistim cok kanamam vardi bebegin kesesiyle birlikte ayaga kalktigimde icimden akip gittigini hissettim..hastabezini cikardiklarinda kocaman bi et parcasi vardidr icerde parca kaldigini söyledi kurtaja aldilar..aynen bacaklarim kan revan icindeydi butun heryeri batirdim bezi cikardiklarinda yerlere kanlar suzuluyordu..bu kadar berbat bisey olamaz bence..dogumdan daha zor cunku dogumda cektigin acilarin sonucu eline bi bebek geliyor bu hediye bir ödul.. ama dusukte yada ölu dogumda elinde hiclik ve cektigin cileler kaliyor..
cok fenaymis canim yaa gecmis olsun...bende dr gelene kadar sanci cekmistim cok kanamam vardi bebegin kesesiyle birlikte ayaga kalktigimde icimden akip gittigini hissettim..hastabezini cikardiklarinda kocaman bi et parcasi vardidr icerde parca kaldigini söyledi kurtaja aldilar..aynen bacaklarim kan revan icindeydi butun heryeri batirdim bezi cikardiklarinda yerlere kanlar suzuluyordu..bu kadar berbat bisey olamaz bence..dogumdan daha zor cunku dogumda cektigin acilarin sonucu eline bi bebek geliyor bu hediye bir ödul.. ama dusukte yada ölu dogumda elinde hiclik ve cektigin cileler kaliyor..
bende hissettim onu of ne canım yanı tam 1 saatte bebeği doğurabildim ben bitti sanıorum sonra demezmi bana doktor hadi eşide içerde csnım biraz daha dayan ıkın diye hadii yarım saate onun için uğraştım öncesi çekilende cabası bide içerde parça kalmış ertesi günde kürtaj oldum amann bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri doğumu da tatmış oldum ben biraz erken oldu ama şimdi üzülmüorum ama hep düşünüorum cennette beni bekleyen bi evladım var bu aklıma geldikçe içimi huzur kaplıo bizler seçilmiş melek anneleriyiz bunu düşün ve mutlu ol kuzum
bende hissettim onu of ne canım yanı tam 1 saatte bebeği doğurabildim ben bitti sanıorum sonra demezmi bana doktor hadi eşide içerde csnım biraz daha dayan ıkın diye hadii yarım saate onun için uğraştım öncesi çekilende cabası bide içerde parça kalmış ertesi günde kürtaj oldum amann bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri doğumu da tatmış oldum ben biraz erken oldu ama şimdi üzülmüorum ama hep düşünüorum cennette beni bekleyen bi evladım var bu aklıma geldikçe içimi huzur kaplıo bizler seçilmiş melek anneleriyiz bunu düşün ve mutlu ol kuzum
insallah öbur dunyada bu cektiklerimizin karsiligini alicaz canim..cok uzuldum senin ki daha kötu olmus..allah bir daha yasatmasin..tez zamanda da yeni bebeklerimize kavustursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?