Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

inş yine olur.takım elbise giyemez belki ama inş karnında yada yeni doğmuş kucağında olur ... gün doğmadan neler doğar be nalım, allah büyüktür.vermediğinde de bi hayır varmış.geçen gün bişey okudum topikte.o kızda bebk uğraşında. şöyle yazmış.Allah sevdiği kulunun duasını çabuk kabul etmezmiş, o güzelce yakarıyo bana.az daha yakarsında o nidasını duyayım, kalbinin güzelliğini hissedeyim diye.bende onlardanım ne mutlu bana yazmış.belkide gerçekten böyledir, ama inş o da duyacak bigün sesimizi.inanıyorum ben ... aslında hep böyle devam edecek gibi gelsede hayat olacak inş.... dün arkadaş diyo ki benim çocuğum olsa yatırırmım çocuğuma olur ona kıyafet alırım diye.. aslında bana çok uzakbi durum aslında.. sanki en ulaşılmazlarda ama olur inş be .... :)) balık etli ol tabi :)) saolsun bebekler altüst etti hayatımızı ya. ben ilaç filan kullanmıyorum ... hiç ektra bişeyde yapmıyorum.aslında yapsam iyi ama beklentiye girmemem lazım.yapmayınca grmiyorum. sizler için ben gerçekten daha çok dua ediyorum. eşim gelmeden kendime bu kadar niyetlenemiyorum ben ya :) evet bu aralar çok sakin topik.. kıtty nerelrde o da hiç uğrmadı ....
benim ki suan yasaydi 7 aylik olmustu
benimkilerde 4-4,5 aylık olmuşlardı ... ama geçmişe mazi diyerek üzülmüyoruz havalara aldanmıyoruz, durmak yok kızlar çalışmaya devam :)

zaten bi sizinle konuşabiliorum üzülmemin çok manasız olduunu düşünüo herkes yine olur lafı varya helee o beni deli edio duymak istemiorum biliorum yine olur ama ilki gibi olmazz o heyecan o iç huzuru olmaz korku olur chnb abla bi kez şey demişti hep aklıma gelio belde aaşmı oynatmıodum diye bizde öyle olcas allahımm kabul etmiceği duaya izin bile vermezmiş dua etmeye fırsat vermezmiş biz hala dua edebiliosak kabul olacak demektir inşallahhhhhhh

öyle düşünme canım benim ya.. haklısın acı bi tecrübe. hemde çok acı ama bizimde ödülümüz gelir be canım.üzülerek olmaz ama.kendine hatırlatma bu zmanları. insanı üzmekten başka bişeye yaramıyo maalsef. bize umut gerek.. umutsuzluk değil ...

çokkk yazmışsınız ama oku oku bitmedi...ben şimdi okuldan geldim.idnleneyim biraz..

inşallah canım.haklısın ilki gibi olmaz..mümkün mü olması. keşke herşeyi umarsızca yaşayabilsek .. ama nerdee ( bende yine olur diyorum ama kızmadın inş ? bende başkasından duyunca çok sinirleniyorum ama burdakilere herşey serbest bende :)

siz ne derseniz makbuldür:)hiç birine kızmam ama dün gelen kzı mesela yine olur kız ben olsam üzülmezdim heralde flan dedi allahımmm eşim yazık suratıma bakıo onlar gidince bütün gün üstüme düştü acıdı galiba bana oda üzülüo birbirmizi teselli ettik napalım :)kız bide gıcık bi tip ıyyy onu yapalım ben onu hiç sevmem bunu yapalım ben onuda sevmem çay eşimle eşi tavla oynuyo ne sıkıcı oynamasanızza saçma sapan şeylerle uğraşıonus ben erkek olsam ağzına çakardım yeminle bak dayak muhabbetinden nefret ederim ama benim bile dövesim geldi mutfakta oturuyoruz kalk yanlarına gidelim hadi diye tutturdu falan malll ayyy aklıma geldi bak gıcık

kIZLAR HIZLI HIZLI OKUMAYA ÇALIŞTIM. Artık çok zaman ayıramıyorum malesef. Çok yoğunum. Yazılılar da yakın. Soru hazırlamaya da başladım bir taraftan...

Minikler, sınava girecekmişsin, inşallah iyi geçer canım. Ceza sen de mi girecektin canım? Ben de bir sene oldu alalı ama araba yok öğrenemedim.

Loneliness, eşimin bir proje sevdası var, haftaiçi gece dersi var. Dün de hiç demiyor bıraktı bizi gezmeye gitmiş meğer. Akşam da bıraktım oğlanı ona. Yıkadı filan, şiiri ezberletti. Ben de bir gerginlik var. Oğlana da yansıyor, çocuğa kötü davrandım çok mutsuz oldum sonra özür diledim. Söz verdim artık ne yapayım geç öğrensin okumayı. Yarış atı değil ya. Çocuk nefret edecek bu gidişle. Ben korunuyorum canım, bu aralarda eşim daha istekli. Ama korunuyoruz. Hem bu stresle hamilelik zor. Şimdi 2 okulda çalışmam da beni olumsuz etkiledi malesef... Sen iyisindir inşallah. Benim de bu aralar yumurtlama günlerim ama hiç olamaz. Eşim korunmayalım diyor ama artık yeni bir stres kaldıramam canım...

Candaşçığım inşallah hayırlısıysa arkadaşlarının işi olsun. Değilse olmasın. Sen dün akşam Umutsuz Ev Kadınlarını mı seyrettin yoksa? 4 çocuk filan? Hayır olsun inşallah...

Nazlım ben de geçen sene 800 gram oğlumu normal doğum yaptım. Ömrüm boyunca o ağlama sesini unutamayacağım. İlki genel anesteziyle sezaryendi. Bu çok başkaydı benim için. Bir de ben oğluma hiç dokunmadım canım. Yalnızca 4 gün küvezde gördüm. Süt sağıp vermiştim ama hemşireler ağzına damlatıyormuş. Elimle hiç dokunmadım diye çok üzgünüm. Hatta kadın doğum doktorumun benim için özel olmasının nedenlerinden biri de oğluma onun dokunmuş olması... Kürtajım diğeri kadar etkilemedi. Onda da 2 an çok üzücüydü özellikle. İlki rahim ağzına 12. haftadadikiş atılacak diye niyetlenip aldığım pijama takımını hastanede giymem, bir diğeri de doktorlardan birinin amma abartıyorsunuz alt tarafı bir kürtaj demesi... Allah onu bildiği gibi yapsın. Alışveriş de yapmışsın galiba. Güle güle kullan.

Renkliatlas üzülme canım. Çocuklara da takma. Bunlar doğal şeyler. Evlisiniz sonuçta. İnşallah hamile kalırsın canım.

Günlük adet ne zaman bacım? Kızla da hamburger yemişsiniz afiyet olsun....

Hellom sen nasılsın canım? Artık hareketleri çoğalmıştır?

Diğer arkadaşlar nasıllar?

ben onu diyen adamın........................................... boşluğu nasıl istiyosan doldur ablacım valla sormuş be ben görmedim bebeğimi kardeşim herrşeyini gördü ayakları elleri herşeyi belliymiş sabaha kadar bi paket sigara bitirmiş ertesi gün nabzı 145 atıyodu tansiyon yerlerde çok çekti garibim kendi doğumuma bile girmeyi düşünmüorum diyo:)aklına geldikçe içi fena oluyomu hala beni öyle acı içinde görmesi de cabası allahım bidaha yaşatmasın ablacım bende dün yazlıkları kaldırıodum eşim bana hediye almıştı hamile pijaması yavrıucak tıkmış onu dolabın bi yerlerine onu buldum kullanılmak üzere kaldırdım inşallahh

hosgeldin canim yogunsun belli artik giremiyorsun , oglanda okula gidiyor islerin cogaldi... dr lara göre cok basit bisey kurtaj 10 dk bile degil ,sadece is...

800 gr lik bebek gercekten cok dramatik,aglamasi gözlerim doldu bian..ben hastabezinde bebegin kesesini gördum iyice bakip bebek var mi diye anlayamadan hemsire kapti cöpe atti bende onu hic unutmuyorum, bebek cöpe gitti kendi ellerimle ativerdim yani Allah sana sabir versin canim gercekten icimizde en zor seyleri sen yasadin..Allah ogluna uzun saglikli basarili bir ömur versin..insanin aklindan o kötu anlar gitmiyor ama buda yasamin bir parcasi insanlar cok seylere katlaniyor kendi kendime öyle telkin ediyorum benim yasadigim deve de pire dir sanirim..
bu arada esin korunmayalim derken bebek olsun diye mi?

hosgeldin canim yogunsun belli artik giremiyorsun , oglanda okula gidiyor islerin cogaldi... dr lara göre cok basit bisey kurtaj 10 dk bile degil ,sadece is...

800 gr lik bebek gercekten cok dramatik,aglamasi gözlerim doldu bian..ben hastabezinde bebegin kesesini gördum iyice bakip bebek var mi diye anlayamadan hemsire kapti cöpe atti bende onu hic unutmuyorum, bebek cöpe gitti kendi ellerimle ativerdim yani Allah sana sabir versin canim gercekten icimizde en zor seyleri sen yasadin..Allah ogluna uzun saglikli basarili bir ömur versin..insanin aklindan o kötu anlar gitmiyor ama buda yasamin bir parcasi insanlar cok seylere katlaniyor kendi kendime öyle telkin ediyorum benim yasadigim deve de pire dir sanirim..

çok gıcıkmış ya..bende sinir olurum öyle tiplere.üzülmezmiş.bak sen ? yani allah affetsin ama işte böyleleri kaşınıyo. başına gelirse tepkisini izleyip dediklerini hatırlatmak lazım böylesine.. aman varlıklarındansa yoklukları iyi... Allah merhamet versin ... ama adamda da hata var .. susturmayıda bilmek lazım yani ....

Dün benim k.validemde diyo ki.. elini masayı vurup eşini kabul ettirenn erkeklerin mertliğini severim.bana anlatıyo bunu.bişey demedim.ama eşime zamanında şey dedi, suç sende karını susturamıyosun şımartmışsın.beni tutacağına onu tutuyosun .. sende iş yok ! hatta olayın içeriği daha karışıkta özette bu.. bize gelince bu davranış en yanlış olandı ! şeytan dedi ki hatırlat ama ben öyle bi salağım ki gıkım çıkmaz .. yüzlerine vuramam ...

onlara göre çok basit abi.alt tarafı bi kürtaj nede olsa.insanlar ağzından çıkanların nereye gittiğinin farkında bile değiller ya...

valla o diziyide izledim :) cumartesi sabah gördüm.. çoşmuş 1 düzine çocuk yapmışım ama analık yapmadıktan sonra neylesinler benim gibi anayı :9

Son düzenleme:
meraba kızlar. uzun süredir giremiyorum nete. son 3-4 gündür başdönmelerim var ya.... hamileliğimdeki gibi. bugün bir sürü tetkik yaptım kendime. tabi beta hcg de:))) saçma ama olmasından cok korkuyorum aslında. ya tekrar düşerse diye. çünkü çok erken daha adet bile olamadım. ama içimde bi taraf sızlıyo hemen olsun diye. neyse sonucum:6 geldi. bu hamilelik de olabilir düşükten kalma da(

aklima bisey geldi, 5 sene önce felan bi arkadasin esi dogum yapmisti gittik , kadinin elini bile tirnaklamislar hemsireler bagiriyor diye demisler ki ; girerken iyi cikarken mi kötu dusunsenize böyle insanlar var !

hic unutmuyorum o olayi, esimede anlatmistim oda unutamiyor zavalli bi keresinde bi arkadasina anlatiyordu duydum esini devlet hastanesine göturme orda dogum yapanlara kufur ediyolar eziyet ediyolar felan diyordu

ne kadar oldu dusuk yapali ???

attılarmıisveçtemi yaşadın sen düşüğünü benim oğlumun mezarı bile var kız adam yerine koymuşlar :)duası okunmuş kefenlenmiş kutuya konuş filan babam mezara gömdürdü onu eşim götürmüo beni ama

ay pek üzdük kendimizi sanırım neyse neşemizi bulalım kızlar yaaa hadi sen yatakta nasıl yatıodun onu anlat renklide yatak maceralarını içim daraldı beee işten çıkıp eve gidip böğürerek ağlayasım geldi

ya canim benim ilk dusugum tekirdagda oldu oraya yeni tayinim cikmisti,yeni tasindik felan orda dusuverdi cöpe attilar , esimde dediki o daha bebek bile degil cenin o dedi ruhu bile yoktu dedi ama 40 gunlukten sonra ruhu verilirmis benim kisi 10 haftalikti gitti bebek cöpe herseye bilim adami gözuyle bakiyor bebegimi bebek gözuyle bile görmuyor ki esim bebegim öldu diyorum bana diyor ki o bebek degildi! sadece cenin ! salla bacim bunlari konusa konusa icim karardi..

ben yatakda gelende yan yatarim esimin oldugu yerin tersine dönerim birinin nefesi gelince uyuyamiyorum cunku..arkadasim bu yatak maceralari feci dun bize gulme geldi spermler ziyan olmasin diye kicim havada basim yerde yatiyom..dusun artik sen gerisini...

canım hoşgeldin .. aynen 2 yanlı duygular yaşadık hep.inş en uygun zmand beklemeden gelir meleğin...
yuh ya yazık insnalara

:)) çok şaşırtıcı olacak ki çok sakindim nazlım.eşimde bende şaştık kaldık bu rahat yatış durumuna :)) ama uyanıkken eşime kıck boks yapacaktım az daha.eşim bjk lı ben fb liyim.bjk lı ol sana forma alcam dedi.ya olurum be senden kıymetli dedim şakasına.1 yıl evvel yalnız.haftasonu formayı almış.bende giydim antreman yapar gibi yanına gittim tabi keyfi 4 köşe oldu :)) sonar tutabilene aşkolsun.enerji patlaması yaşadım resmen.durduramadım kendimi .. atlıyorum zıplıyorum filan :))

chnb, konsantre eksikliğine oğluna bi arkadaş ben varım.atlıyorum bazen yazdıklarınızı.cidden konsantre olup okuyamıyorum resmen göz atıyorum.cidden bu sorun bende de var.özür dilerim okuyamadıklarım zmanalrım için.bebeğin ağlamsı cidden yürek parçalayıcı bunu atlamışım... allah bu sesi sonsuza dek duyurması nasip etsin be

Canım benim ilk bebeğim düşmüştü 8 haftalık. O zaman da çok ama çoook üzülmüştüm. O zaman da o dayanılmazdı. Hamile kedi görsem ağlardım. Siz bunu yaşadınız bu çok zor geldi. Allah daha kötüsünü yaşatmasın canım... Daha sonra (geçen ay) orada iyi bir asistan vardı. Tek tek dedim hatalarını onlara. Bir de yaptıkları kürtaj olsa beri. Bbeği düşürtüp(1 gece öncesi vajinal hapla) yaptılar. Genetik inceleme için boş yere 1 ay bekledim. Sonucu yard. doç. ble doğru yorumlayamadı. Ne diyeyim kader...

Eşim bebek kendinden olsun diyor. Allah ne yazdıysa o olur diyor. Amenna ama bile bile de lades demek istemiyorum bende... Ama 2 gün sonra doktor ne diyecek bakalım şu kromozom resimlerine... Senin de inşallah iyi olacak canım...

Canım anne olacaksın sen de. Eşinle bir kavuşun. İnşallah 4 çocuk, 2 tane ikiz:)) Boş ver bir gün eşinin ailesi hatasını anlar inşallah...

Canım inşallah hamilesindir. Olmazsa da üzülme ama burada olanlar da var bu şekilde. Şu an yazmıyorlar gerçi buraya...

Amin canım... Ben büyük oğlumda yaşamadım diye o anı bu bebeğim daha da farklı geliyor. Bu aralar ben de her yere yetişmeye çalışıyorum. Çok yorgunum. Stresten uykum bile kalitesiz... Oğlan da şimdi boyama yapıyor. Ela yazmaya başlayacağız az sonra. Benim kendi ders hazırlığım da var yandım ki ne yandım. Yemek de dünden var. Bir çeşit eklerim yanına. Bıktım ya, bu sene bir geçse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…