- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #8.421
( kaderdaşım ya ( inş bundan sonra hep beraber olursunuz ve hiç ayırmazsınız inş ... hissettiklerini inan içten hissettim ( saolsun eşim incedir biraz.ya evet face de bişeyler paylaşmış.bi arkadaş hamileyim sanmış.keşke olsa ama can atıyoruz olmuyo.vakti var demekki... yaa acaba bu belirtiler neye işaret acep :)) bunlar hamilelik belirtisi kesin :)) üçer beşer hayalmizde patlatacaz burayı :))
canımdemiştim ya komşumuz vanda öğretmendi, göçükte kalmış filan diye.dün kızı gördüm.gerçekten yaşayan ölü gibiydi.tepki yok sabit bakış.. dimdik zoraki yürüyüş.kaburgasında kırıklar varmış.şükür onu allah ailesine bağışlamış.eşi ve anne babası kızı almaya gitmişler hemen... ne mucize hayatlar bunlar ya..keşke diğerleride bu kadar şanslı olabilseydi .. herşeye rağmeno kızla düşündüm ki birkez daha eşle beraber zor durumda kalmak bile güçlerin en güzeli.ama devletin bazı saçma amaçları için ayrı hayatlarda yaşamak hatta ölümü tadmak geride evlatları eşleri aileleri bırakmak ne acı.
( kaderdaşım ya ( inş bundan sonra hep beraber olursunuz ve hiç ayırmazsınız inş ... hissettiklerini inan içten hissettim ( saolsun eşim incedir biraz.ya evet face de bişeyler paylaşmış.bi arkadaş hamileyim sanmış.keşke olsa ama can atıyoruz olmuyo.vakti var demekki... yaa acaba bu belirtiler neye işaret acep :)) bunlar hamilelik belirtisi kesin :)) üçer beşer hayalmizde patlatacaz burayı :))
canımdemiştim ya komşumuz vanda öğretmendi, göçükte kalmış filan diye.dün kızı gördüm.gerçekten yaşayan ölü gibiydi.tepki yok sabit bakış.. dimdik zoraki yürüyüş.kaburgasında kırıklar varmış.şükür onu allah ailesine bağışlamış.eşi ve anne babası kızı almaya gitmişler hemen... ne mucize hayatlar bunlar ya..keşke diğerleride bu kadar şanslı olabilseydi .. herşeye rağmeno kızla düşündüm ki birkez daha eşle beraber zor durumda kalmak bile güçlerin en güzeli.ama devletin bazı saçma amaçları için ayrı hayatlarda yaşamak hatta ölümü tadmak geride evlatları eşleri aileleri bırakmak ne acı.
valla ne biliyim canim her belirtiye umut bagliyoruz...bebek felan aslinda önemli degil allah eslerimizden ayirmasin bizi..
valla ne biliyim canim her belirtiye umut bagliyoruz...bebek felan aslinda önemli degil allah eslerimizden ayirmasin bizi..
konunun başını okuyamadım kızlar ama aklıma bişey geldii sen böyle diyince. bi arkadas var tanıdığım. hamile doğum yapmak üzere. 2 ay kadar önce esini kaybetti. bazen görüyorum onu. diyorumki o hamile ama esini kaybetti. çok şükür ki benim eşim yanımda beeğimi kaybettim. ben kendimi çok daha fazla şanslı hissediyorum ve binlerce kez şükürler olsun diyorum..
ayyy tuylerim diken diken oldu..Allah korusun valla allah saglik sihhat versin ne yapalim bebek olmasada kocalarimiz yanimizda mutluyuz,saglikliyiz daha ne olsun..beterin beteri var sukretmek lazim ..
tabiki canım şükürler olsun. dün azra bebeğin babası öldü demişlerdi. ben onu izlerken sıkı sıkı sarıldım kocama. Allah sağlık versin hepimize bebişler gelir nasıl olsa er yada geç...
bakalım ya şu adet bi bitsin zaten kararsızım hem öyle hemen de tutmuyoki dimi ama
günaydın kızlar
genel olarak okudum geçmişi aklımda kaldığı kadar cevap yazalım.
chnb canım kavga etmek küsmek gibi huylarımız yok soğuk savaş :)
herkese tünaydınlar,
deprem hikayeleri çok acı, insanlar çok zor durumda allah yardımcıları olsun, cidden gelecek bazen beni çok korkutuyor, ne canlar ne anneler ne insanlar yitti gitti. Ben eşimin iş yeriyle bir sürü yardım malzemesi gönderdim. Battaniye, bebek battaniyesi, bebek bez, kadın pedi, 2 tane temiz ama giyilmedik kaban vardı onlar, 3 tane de ayakkabı gönderdim. Ayrıca bizde çadır vardı onu da verdim elimden şimdilik bu geldi.
tünaydın kızlar...
candaşcığım, allaha şükür bizim evimiz yıkılmadı ama yakınımızda yıkılan binalar vardı mahallemizde herkezin kendi evi sanırım herkez sağlam yapmış evlerini evet bende hatırladım o acı günleri vee o gece vitrinin önünde yatıyordum yer yatağında allah korudu vitrin üzerime düşmedi çogunun vitrinide devrilmişti canım...bi tanıdık göçük altında kaldı iki kızıyla kendisi çıktı ama eşini kaybetti....bir akrabamız yeni ev almıştı yeni taşınmıştı bir oğlu göçük altında kaldı kendisi ve eşide patlayan duvardan dışarı savruldukları için kurtuldular oğlunuda çıkarmışlardı ama hasatanede yer bulmakda zordu gebzeye götürürlerken vefaat etti...bir akrabamın yine evi yıkıldı kızı vefaat etti annesi resmen kafayı yedi ilk zamanlar çok kötüydü şimdi buda bir deprem olsa kadın kafayı yiyecek gibi oluyor...allahım sen sabır ver bir daha yarabbim...biz sallantıyla dışarı çıktık ama yıkıklar aklımızın ucundan bile geçmemişti gece olduğu için evimize yakın yüksek bir bina vardı o binanın yerinde 2. kat gibi bir yükseklikte bir fenerin olduğunu farkettik babamlar gitti bide ne görsünler ev yıkılmış...gün ağarmaya başlayınca oturduğumuz semtin manzarasının değiştiğini gördük çok acıydı çoookkk...bide biz yardımlardan çok faydalanmadık çünkü allaha şükürkayıbımız yoktu ama çevremizde evi yıkılmayıpta yardımlarla evini dolduran çok oldu zaten evi yıkılanlar acılarından yardımları bile gözleri görmeyecek durumdaydılar malesef yine halkımız çok iğrençlikler yaptılar bizim oraya prefabrikler yapıldı evi yıkılanlar alamadı almadı ne oldu biliyormusunuz çok iğrenç yaa doğudan insanlar geldi buralarda yıllarca kaldılar ve kadın paz... olayları oldu yaa ne sinir bozucu ve herşey gözünün önünde yaşanıyor sen bişey yapamıyorsun...
chnb, yaa oğluna nasıl güldüm aynısı başımda var anaokulu dergisine başladık kızım diyorki bunun adı neden ayşe değil anne neden bu renge boyamışlar niye sarı yapmamışlar allahım çok saçma sorular ama cevaplamaya çalışıyorum:))
bugün pazar günüm biradan kaçarım çok yazmayın kızlar:))
ayyyyyyy hamile haberleri var
Birkac gundur telefonumun internet atarlari bozulmustu giremiyordum dun aksam formatlandi ancak gece girebildim . Facede hellom yazmis gunluk hamile diye ben de heyecanla gecmise bakiyordumki nurayin da hamile oldugunu ogrendim ayyyy cok guzel haber bunlar allahim bu sevinclerimizi bu sefer hayirlisiyla tamamina erdirmemizi nasip etsin insallahsenemcim beni de ruyasinda gormustu hamile kaldigim ay nuraycigim seni de gormus ruyasinda
Ben henuz doktora gitmedim kontrolumu 2 kasimdan 28 ekime cektim daha fazla bekleyemeyecegim diye:18: allahim insallah bebegimin saglikli oldugunu gorurum usg ekranindan ve doktordan hayirli haberlerle gelirim inanin cinsiyet dusunmuyorum bile :18: bazen bebegim yasiyor mu diye endiseye kapilip aglama krizleri oluyor engel olamiuorum kendime doktora gitmeye de korkuyorum oturup muayene gunumu bekliyorum cok farkli bir psikolojideyim. Karnim buyudu alt kismi sertlesti normal heralde bunlar 4.ayim dolacak ay sonunda:26: doktordan gelince hayirli haberler verebilirim insallah sizlere
gunlukcugum kan degerine gore pazartesi yani 31ekimde bebegin kesesini karindan bakilan usg ile gorebilirsin, bayramdan sonra da insallah kalp atislarini duyarsin
hepinizi opuyorum kizlar[/CO
Kız fazla kurcalama. Ne kadar hijyenik olsan da enfeksiyon filan kapar Allah korusun...hahahahaahah..ben yeni bi topik kesfettim ..elle muayene ile gebelik testibaya biseyler ögrendim sun sonsuz bosluk dedigimiz sey aslinda öyle degilmis, yusyuvarlak baon gibi yumusak bisey hissedecekmisiz... ben baktim hissetim hamilemiyim acaba simdi kizcaksiniz surekli parmaklayip durma kendini diye ama ne yapim yaa bende kafayi siyirdim.. hamile kalsamda zaten sevinecek durumda degilim akil sagligimdan suphe ediyorum su siralar
şimdi yavrum öksürük ciğerden geliyorsa ve iki ciğerde hissediyorsan o anda ,ikizdir yavrum .yok tek ciğer ve sağsa kız ,yok sol ciğerse erkek...nefestemi alıyon sen tamam tamam kesin hamilesin..burundan alıyosan kız ağızdan alıyosan erkek
bende bitmiş haldeyim..bi göz atayım dedim yatacağım birazdan...hakkaten delirdik..cuma benim doğum günüm hayırlı gelsin sana....
Kızlar geçen demiştim ya dün bizim evlilik yıldönümümüzdü.ama olaylara kendimi ne kadar kaptırdıysam unutmuşum.yani öğlen aklımdaydı akşama unutmuşum.
Dün çiçekçi geldi.Çiçek varmış bana.ya diyorum eşim değildir bu ama kimdir ? ama olurmu başkası neden çiçek göndersin eşimdir de neden gönderiyo ? alla alla bugün özel bi gün de değil ki hayırdır diyorum ama çiçekçi kapıda ben bunları düşünürken 2 dk sonra kağıdı okumayı akıl edemeden aaa bugün bizim yıldönümümüzdü dedim.eşimde ben demeyince bekliyorumde demiyorum sanmış.yok be dedim aklıma bile gelmedi.özür dilerim ama tahmin edersin sebebini dedim saolsun bozulmadı bile.. şimdiye dek hiç kutlayamadık bile. ilk yıl eşim yanımda değildi.2. yıl hamileydim uyuyakaldım.bu sene hem yine yanyana değiliz hem gündem.seneye diyroum bari beraber olabilsek.valla 4. yılda ilk kutlama olur ama artık hevesimde kalmadı o da ayrı .. Allah sağlıklı mutlu beraber yıllar nasip etsinde hepimize kutlamalar hikaye kalsın...
konunun başını okuyamadım kızlar ama aklıma bişey geldii sen böyle diyince. bi arkadas var tanıdığım. hamile doğum yapmak üzere. 2 ay kadar önce esini kaybetti. bazen görüyorum onu. diyorumki o hamile ama esini kaybetti. çok şükür ki benim eşim yanımda beeğimi kaybettim. ben kendimi çok daha fazla şanslı hissediyorum ve binlerce kez şükürler olsun diyorum..
Hayat ne acı ki başkalarının acılarından teselliler bulduruyor bize. Birşeyimizi kaybedince bizden kötü durumda olanları düşünüp yüreğimize su serpiyoruz. Ya bizden kötü durumda olanlar ne düşünüyor? Allah bizleri başkasının tesellisi yapmasın demekten başka ne gelir elden? Sahip olduklarımıza odaklanarak henüz sahip olmadıklarımızı çağırmak en güzeli sanırım. Bebişler annelerini mutlu kadınlardan seçerBu teze göre herkes böyle moral bulmuşken topik coşacak demektir yakında
Korunma, korunma......
sen korunmadın mı canım??? bende arkadas arıyom kendime:)))
Canım benim doktorum bir adet gör korunma demişti son kürtajımda. Hatta buraya İstanbuldan gelen Memorialden gelen dr de bir adet bekle dedi. Korunmadık tutmadı o ay. Sonraki ay ben eşimle ayrı yerlerdeydik ben İstanbula gitmiştim, bir profa gittim. Rahimağzı yetmezliği teşhisimi koydu rahim boynum çok kısa imiş.(22 Haziran 2010 da 25 haftalık 800 gram oğlumu doğum yapmıştım. 4 gün yaşamıştı) Serklaj şart dedi. Düşük için de eşim ve benden kromozom analizi istedi. Yaptırdık benim erken belli oldu: 46 xx. Hemen çalışma yaptık. Yumurtlama dönemi çalışmaları bitti ertesi gün Ankaradan genetik sonucu için aradılar. Eşimin preferik kanda kromozom analizinde 100 hücrede bakılan sonuca göre yarısı 47 xy yarısı 46 xy çıkmış. Sorunun hangi kromozomda olduğu belli değilmiş. Biz çalışma da yapmıştık ve ben kolay hamile kalırdım. Burada gittiğim doktor ertesi gün hapı tavsiye etti ama kader dedim içmedim. Hamile de kalmamışım zaten. Son olarak kromozom diziliş fotolarını İstanbulda gittiğim profa gönderdim hala haber çıkmadı. Hala korunuyoruz eşim doğal yolla korunuyor. Bu aralar tartışmalar var diye zaten çalışma da yok... İşte böyle. Bence korunma deiğin gibi hemen tutmayabilir. Burada hemen tutan 2 arkadaş hatırlıyorum o kadar kişiden...
canım benim ya... Allah sabır versin zor şeyler yaşamışsın. helede 25 haftalık doğum cok üzdü beni. kader dediğin gibi. zamanı biz belirleyemeyiz. ben resmen gebe kalmadan önce tutacağından, hamile kalacağımdan emindim. çok güveniyodum kendime:)) hamile de kaldım hemen. tamam dedim mayısa da doğum yaparım. o kadar inanıyodumki herseyin normal olacağına. benim hamileliğim cok rahat gececek diyodum. bulatım bile yok diyodum. ama Rabbim istemeyince olmuyo işte. zamanı bi tek o biliyo. şimdi herseyi oluruna bırakmak gerek diye düşünüyorum bende....
canım nasılsın?Canım gerçekten zor zamanlar yaşadık. Hataya yerleştikten sonra erken doğum yaptım. Bayramlar gelince daha da buruk oluyorum. Bebeğimizi defnettik. Cenaze namazı bile kılındı. Sen doktorsun cansız birilerini çok görmüşsündür, ben hayatımda ilk kez bebeğimi gördüm cansız olarak. Çok güzeldi ama. Bilirsin erken doğduğu için deri rengi tam oluşmamıştı zenci bebkleri gibiydi doğduğunda neredeyse. Ama defin öncesi normal çok güzeldi. Doktorumuz 3 ay sonra deneyin demişti çünkü normal doğum yapmıştım bu oğlumu.(İlki sezaryendi.Çok güzel bir duyguymuş normal doğum, ciğer geliştirici de olduğum için doğduğunda ağlamıştı. Kanamam başladıktan 2 gün sonra suyum boşaldı o zaman yaptılar iğneyi ve 2 gün daha dayandı ama sonra açılmam çoğaldı ve doğdu 10 dakika içinde.) Ama eşim 3 ay geçince istemedi. O arada rahim filmi ve histeroskoi yapıldı bana. Eşimle çok tartıştık ben çok istiyordum. Bir gece açıkça konuştum o da istemiyorum çünkü suyun geldiği gece Allah'ım ne olur daha doğmasın çok erken daha diye çığlıklarını unutamıyorum dedi. Sonra ben çok istiyorum bu acıyı yeni bir bebek hafifletir dedim. Denedik 8. ayda denediğimizin 2. ayı tuttu. Ben de senin gibi hiç olumsuz düşünmedim. Yalnız yine erken doğmasından korkuyordum. Seklajı yapacak doktorla bile konuştum. 12. haftada yapılacaktı. Gidip serklaj için güzel bir pijama takımı aldım. 7. haftada gittim ve kese var ama içinde bebek görünmüyor dedi doktor. Ağlayarak çıktım. Bir hafta daha bekleyelim demişti, anneler günü gecesi lekelerim başladı. (Ki 2003 yılı mayısında da ilk bebeğimi anneler günü 8 haftalık düşürmüştüm) Sabah gittim ertesi günü kürtaj kararı verildi. Önceki gece vajinal hap verdi asistan ve o gecedüşük yaptım. Doktora da dedim ama ultrasonla bakmadan kürtaj yaptılar. Meğer düşük gerçekleşmiş. Genetiğe giden malzemede bebeğe ait bulgu yokmuş. Koryon villusları saptanmamıştır yazıyordu. Sonuç 46 xx bana ait sonuçmuş. Bunu da İstanbuldaki prof bildi. Bir asistan, bir yar doç ve bir de uzman gördü sağlıklı kız bebekmiş dendi. İşte böyle benim hikayem. Eşimde de yukarıda yazdım sorun çıktı...
Sen de inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarsın. Şükür burada şimdilik arkadaşların hamilelikleri güzel geçiyor. İlk bebğimiz bu aralar doğacak bu topiğin nar tanesi....
Candascim evet insallah gelebilirsek Istanbul sonrada Ankara yapicaz.. saklayabildigim kadar saklicam
cezacim mutlu yillar canim dogumgunun kutlu olsun..
hellom Candasla tahmininiz bencede tutar galiba banada kiz geliyo.. Cin takvimindende baktim kiz cikiyo :))) hayirlisi olsun saglikli olsunda insallah
bende dun aksam haberlere baktim bi ilk 3. dakikaya aglamay basladim kapadim sonra dayanamiyorum hele ilk bina coktugu gibi galiba bi kiz oturmus yikilan binannin onunde anne diye bagiriyordu orda koptum zaten.. annesi icerde kalmis.. allah sabir versin cok zor.. opuyorum simdilik
ben de sadece adet olana kadar korundum sonra hiç korunmadım. 5. adetimi gördüm. ha deyince olmuyor işte.sen korunmadın mı canım??? bende arkadas arıyom kendime:)))
Canım gerçekten zor zamanlar yaşadık. Hataya yerleştikten sonra erken doğum yaptım. Bayramlar gelince daha da buruk oluyorum. Bebeğimizi defnettik. Cenaze namazı bile kılındı. Sen doktorsun cansız birilerini çok görmüşsündür, ben hayatımda ilk kez bebeğimi gördüm cansız olarak. Çok güzeldi ama. Bilirsin erken doğduğu için deri rengi tam oluşmamıştı zenci bebkleri gibiydi doğduğunda neredeyse. Ama defin öncesi normal çok güzeldi. Doktorumuz 3 ay sonra deneyin demişti çünkü normal doğum yapmıştım bu oğlumu.(İlki sezaryendi.Çok güzel bir duyguymuş normal doğum, ciğer geliştirici de olduğum için doğduğunda ağlamıştı. Kanamam başladıktan 2 gün sonra suyum boşaldı o zaman yaptılar iğneyi ve 2 gün daha dayandı ama sonra açılmam çoğaldı ve doğdu 10 dakika içinde.) Ama eşim 3 ay geçince istemedi. O arada rahim filmi ve histeroskoi yapıldı bana. Eşimle çok tartıştık ben çok istiyordum. Bir gece açıkça konuştum o da istemiyorum çünkü suyun geldiği gece Allah'ım ne olur daha doğmasın çok erken daha diye çığlıklarını unutamıyorum dedi. Sonra ben çok istiyorum bu acıyı yeni bir bebek hafifletir dedim. Denedik 8. ayda denediğimizin 2. ayı tuttu. Ben de senin gibi hiç olumsuz düşünmedim. Yalnız yine erken doğmasından korkuyordum. Seklajı yapacak doktorla bile konuştum. 12. haftada yapılacaktı. Gidip serklaj için güzel bir pijama takımı aldım. 7. haftada gittim ve kese var ama içinde bebek görünmüyor dedi doktor. Ağlayarak çıktım. Bir hafta daha bekleyelim demişti, anneler günü gecesi lekelerim başladı. (Ki 2003 yılı mayısında da ilk bebeğimi anneler günü 8 haftalık düşürmüştüm) Sabah gittim ertesi günü kürtaj kararı verildi. Önceki gece vajinal hap verdi asistan ve o gecedüşük yaptım. Doktora da dedim ama ultrasonla bakmadan kürtaj yaptılar. Meğer düşük gerçekleşmiş. Genetiğe giden malzemede bebeğe ait bulgu yokmuş. Koryon villusları saptanmamıştır yazıyordu. Sonuç 46 xx bana ait sonuçmuş. Bunu da İstanbuldaki prof bildi. Bir asistan, bir yar doç ve bir de uzman gördü sağlıklı kız bebekmiş dendi. İşte böyle benim hikayem. Eşimde de yukarıda yazdım sorun çıktı...
Sen de inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarsın. Şükür burada şimdilik arkadaşların hamilelikleri güzel geçiyor. İlk bebğimiz bu aralar doğacak bu topiğin nar tanesi....
ben de sadece adet olana kadar korundum sonra hiç korunmadım. 5. adetimi gördüm. ha deyince olmuyor işte.
bence de hiç korunma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?