Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

valla ne biliyim canim her belirtiye umut bagliyoruz...bebek felan aslinda önemli degil allah eslerimizden ayirmasin bizi..

umarım bu son ayrı geçirdiğiniz özel gündür...

Candascim evet insallah gelebilirsek Istanbul sonrada Ankara yapicaz.. saklayabildigim kadar saklicam

cezacim mutlu yillar canim dogumgunun kutlu olsun..

hellom Candasla tahmininiz bencede tutar galiba banada kiz geliyo.. Cin takvimindende baktim kiz cikiyo :))) hayirlisi olsun saglikli olsunda insallah

bende dun aksam haberlere baktim bi ilk 3. dakikaya aglamay basladim kapadim sonra dayanamiyorum hele ilk bina coktugu gibi galiba bi kiz oturmus yikilan binannin onunde anne diye bagiriyordu orda koptum zaten.. annesi icerde kalmis.. allah sabir versin cok zor.. opuyorum simdilik

valla ne biliyim canim her belirtiye umut bagliyoruz...bebek felan aslinda önemli degil allah eslerimizden ayirmasin bizi..

konunun başını okuyamadım kızlar ama aklıma bişey geldii sen böyle diyince. bi arkadas var tanıdığım. hamile doğum yapmak üzere. 2 ay kadar önce esini kaybetti. bazen görüyorum onu. diyorumki o hamile ama esini kaybetti. çok şükür ki benim eşim yanımda beeğimi kaybettim. ben kendimi çok daha fazla şanslı hissediyorum ve binlerce kez şükürler olsun diyorum..

konunun başını okuyamadım kızlar ama aklıma bişey geldii sen böyle diyince. bi arkadas var tanıdığım. hamile doğum yapmak üzere. 2 ay kadar önce esini kaybetti. bazen görüyorum onu. diyorumki o hamile ama esini kaybetti. çok şükür ki benim eşim yanımda beeğimi kaybettim. ben kendimi çok daha fazla şanslı hissediyorum ve binlerce kez şükürler olsun diyorum..

ayyy tuylerim diken diken oldu..Allah korusun valla allah saglik sihhat versin ne yapalim bebek olmasada kocalarimiz yanimizda mutluyuz,saglikliyiz daha ne olsun..beterin beteri var sukretmek lazim ..

ayyy tuylerim diken diken oldu..Allah korusun valla allah saglik sihhat versin ne yapalim bebek olmasada kocalarimiz yanimizda mutluyuz,saglikliyiz daha ne olsun..beterin beteri var sukretmek lazim ..

tabiki canım şükürler olsun. dün azra bebeğin babası öldü demişlerdi. ben onu izlerken sıkı sıkı sarıldım kocama. Allah sağlık versin hepimize bebişler gelir nasıl olsa er yada geç...

tabiki canım şükürler olsun. dün azra bebeğin babası öldü demişlerdi. ben onu izlerken sıkı sıkı sarıldım kocama. Allah sağlık versin hepimize bebişler gelir nasıl olsa er yada geç...

evet azra bebegin babasi ölmus... bir ögretmen arkadasimiz da öldu 7 aylik bebegi 10 yasinda bi oglu vardi, ama özur gurubu atamasi magdurlarindan o yuzden cocuklari memleketinde o ise vanda görev yapiyormus, bebegine hasret gitti..sabah o haberi paylasmistim burda herkes milli egitim bakanliginin yaptigi zulumu görsun diye , bizler bunlari biliyoruz ve hala yasiyoruz..disardakiler tam anlamiyla bilmiyorlar..bu öznur ögretmen olayinda belki isin ne kadar ciddi oldugunun farkina varirlar diye dusunuyorduk ama bakanimiz cikip uzgun oldugunu bile söylemedi cok yazik valla..

Biga'nn Bamsz Haber Portal - znur retmen Topraa Verildi Haberi

öznur ögretmen yavrularina kavusmak istiyordu.
Talihsiz öğretmenin bir internet sayfasında, "Çocuklarımdan ayrı kalmak öldürecek beni. Yalvarırım yardım edin, bu soruna bir çozüm bulun yoksa kanser olacağım" diye yorum yaptığı ortaya çıktı. Çocuklarını son kez göremeden hayata veda eden Öznur öğretmen Biga'da toprağa verildi.
.insallah cennete kavusur yavrularina..

Hayat ne acı ki başkalarının acılarından teselliler bulduruyor bize. Birşeyimizi kaybedince bizden kötü durumda olanları düşünüp yüreğimize su serpiyoruz. Ya bizden kötü durumda olanlar ne düşünüyor? Allah bizleri başkasının tesellisi yapmasın demekten başka ne gelir elden? Sahip olduklarımıza odaklanarak henüz sahip olmadıklarımızı çağırmak en güzeli sanırım. Bebişler annelerini mutlu kadınlardan seçer Bu teze göre herkes böyle moral bulmuşken topik coşacak demektir yakında

bakalım ya şu adet bi bitsin zaten kararsızım hem öyle hemen de tutmuyoki dimi ama

Korunma, korunma...

Canım biz resmen bu aralar kavga ediyoruz. Bir dün akşam etmedik o da misafir vardı.
Ne güzel depremzedelere yardımda bulunmuşsun. Biz de fitreleri Somaliye göndermiştik, kurbanı da Somaliye dedik, bu deprem işi yoktu o zaman... Ben tv seyredemiyorum vakit yok. Örnek bir davranış...

Canım biz de 99 depreminde İstanbuldaydık bizim evde de çok hissedildi, bacaduvarı yarıldı, vitrin içi yere indi, tablolar. Ben ne yalan söyleyeyim kıyamet kopuyor sandım. Ne yapacağımı şaşırdım, annem ve babamın yatağına girdim kelime şehadet getirdik ve ölümü bekledik. Şükür ki durdu ve indik aşağıya. Elektrikler kesildi, çok kötüydü... Allah bir daha yaşatmasın...

Oğlan yine aynı. Senin kız gibi. Benim erkek versiyonu. Dikkatini anlattığıma değil de başka noktalara veriyor...

Maşallah canım. İyi düşün ve hamile arkadaşlara tavsiyem haberlere fazla bakmayın. Dua edin... Stressiz olmaya çalışın streste hamileliği olumsuz etkiler...

Kız fazla kurcalama. Ne kadar hijyenik olsan da enfeksiyon filan kapar Allah korusun...

Kız güldürdünüz beni...

bende bitmiş haldeyim..bi göz atayım dedim yatacağım birazdan...hakkaten delirdik..cuma benim doğum günüm hayırlı gelsin sana....

Allah yardımcısı olsun. Benim de Edirnede öğretmen arkadaş vardı benle yaşıt. Eşi askere gitmemişti tecilliydi. Ben nasıl göndereceğim derdi. Bir de oğlu oldu. Ama eşi motosiklet tutkunuydu ve kaza da hayatını kaybetti. Çok üzülmüştüm. Gerçekten zor şeyler...

Canım ben de hep onu düşünürüm. Cevabı kader demekte buluyorum o zamanlar...

sen korunmadın mı canım??? bende arkadas arıyom kendime:)))

Canım benim doktorum bir adet gör korunma demişti son kürtajımda. Hatta buraya İstanbuldan gelen Memorialden gelen dr de bir adet bekle dedi. Korunmadık tutmadı o ay. Sonraki ay ben eşimle ayrı yerlerdeydik ben İstanbula gitmiştim, bir profa gittim. Rahimağzı yetmezliği teşhisimi koydu rahim boynum çok kısa imiş.(22 Haziran 2010 da 25 haftalık 800 gram oğlumu doğum yapmıştım. 4 gün yaşamıştı) Serklaj şart dedi. Düşük için de eşim ve benden kromozom analizi istedi. Yaptırdık benim erken belli oldu: 46 xx. Hemen çalışma yaptık. Yumurtlama dönemi çalışmaları bitti ertesi gün Ankaradan genetik sonucu için aradılar. Eşimin preferik kanda kromozom analizinde 100 hücrede bakılan sonuca göre yarısı 47 xy yarısı 46 xy çıkmış. Sorunun hangi kromozomda olduğu belli değilmiş. Biz çalışma da yapmıştık ve ben kolay hamile kalırdım. Burada gittiğim doktor ertesi gün hapı tavsiye etti ama kader dedim içmedim. Hamile de kalmamışım zaten. Son olarak kromozom diziliş fotolarını İstanbulda gittiğim profa gönderdim hala haber çıkmadı. Hala korunuyoruz eşim doğal yolla korunuyor. Bu aralar tartışmalar var diye zaten çalışma da yok... İşte böyle. Bence korunma deiğin gibi hemen tutmayabilir. Burada hemen tutan 2 arkadaş hatırlıyorum o kadar kişiden...

canım benim ya... Allah sabır versin zor şeyler yaşamışsın. helede 25 haftalık doğum cok üzdü beni. kader dediğin gibi. zamanı biz belirleyemeyiz. ben resmen gebe kalmadan önce tutacağından, hamile kalacağımdan emindim. çok güveniyodum kendime:)) hamile de kaldım hemen. tamam dedim mayısa da doğum yaparım. o kadar inanıyodumki herseyin normal olacağına. benim hamileliğim cok rahat gececek diyodum. bulatım bile yok diyodum. ama Rabbim istemeyince olmuyo işte. zamanı bi tek o biliyo. şimdi herseyi oluruna bırakmak gerek diye düşünüyorum bende....

Canım gerçekten zor zamanlar yaşadık. Hataya yerleştikten sonra erken doğum yaptım. Bayramlar gelince daha da buruk oluyorum. Bebeğimizi defnettik. Cenaze namazı bile kılındı. Sen doktorsun cansız birilerini çok görmüşsündür, ben hayatımda ilk kez bebeğimi gördüm cansız olarak. Çok güzeldi ama. Bilirsin erken doğduğu için deri rengi tam oluşmamıştı zenci bebkleri gibiydi doğduğunda neredeyse. Ama defin öncesi normal çok güzeldi. Doktorumuz 3 ay sonra deneyin demişti çünkü normal doğum yapmıştım bu oğlumu.(İlki sezaryendi.Çok güzel bir duyguymuş normal doğum, ciğer geliştirici de olduğum için doğduğunda ağlamıştı. Kanamam başladıktan 2 gün sonra suyum boşaldı o zaman yaptılar iğneyi ve 2 gün daha dayandı ama sonra açılmam çoğaldı ve doğdu 10 dakika içinde.) Ama eşim 3 ay geçince istemedi. O arada rahim filmi ve histeroskoi yapıldı bana. Eşimle çok tartıştık ben çok istiyordum. Bir gece açıkça konuştum o da istemiyorum çünkü suyun geldiği gece Allah'ım ne olur daha doğmasın çok erken daha diye çığlıklarını unutamıyorum dedi. Sonra ben çok istiyorum bu acıyı yeni bir bebek hafifletir dedim. Denedik 8. ayda denediğimizin 2. ayı tuttu. Ben de senin gibi hiç olumsuz düşünmedim. Yalnız yine erken doğmasından korkuyordum. Seklajı yapacak doktorla bile konuştum. 12. haftada yapılacaktı. Gidip serklaj için güzel bir pijama takımı aldım. 7. haftada gittim ve kese var ama içinde bebek görünmüyor dedi doktor. Ağlayarak çıktım. Bir hafta daha bekleyelim demişti, anneler günü gecesi lekelerim başladı. (Ki 2003 yılı mayısında da ilk bebeğimi anneler günü 8 haftalık düşürmüştüm) Sabah gittim ertesi günü kürtaj kararı verildi. Önceki gece vajinal hap verdi asistan ve o gecedüşük yaptım. Doktora da dedim ama ultrasonla bakmadan kürtaj yaptılar. Meğer düşük gerçekleşmiş. Genetiğe giden malzemede bebeğe ait bulgu yokmuş. Koryon villusları saptanmamıştır yazıyordu. Sonuç 46 xx bana ait sonuçmuş. Bunu da İstanbuldaki prof bildi. Bir asistan, bir yar doç ve bir de uzman gördü sağlıklı kız bebekmiş dendi. İşte böyle benim hikayem. Eşimde de yukarıda yazdım sorun çıktı...

Sen de inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarsın. Şükür burada şimdilik arkadaşların hamilelikleri güzel geçiyor. İlk bebğimiz bu aralar doğacak bu topiğin nar tanesi....

canım nasılsın?
uzun zamandır denk gelemedik.
msnim açık. vaktin varsa gel. müsaitim ben.

tşeekkürler canım..

ilki sezeryandı demişsin ya canım bebeğin var mı peki?
içimde hissettim yaşadıklarını. çok güçlüsün sen maşallah. herkes senin gibi ayakta kalamaz bunca sıkıntıdan sonra. Allah gösterdiğin bunca sabrın karşılığını verecektir sana. ben inanıyorum. dualarım da seninle olacak. Rabbim dünyalar güzeli bebişler versin hepimize. sağlıkla inşallahhh.

ben de sadece adet olana kadar korundum sonra hiç korunmadım. 5. adetimi gördüm. ha deyince olmuyor işte.
bence de hiç korunma.

ben bugün bu kadar destek aldıktan sonra bi dakka durmam artık:))) ama önce kocayı ikna etmek lazım:)) o doktoru dinlemekte kararlı çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…