mrb ben yeni üyeyim.12 haftalık bebeğimi kaybettim.8 Ekimde kürtaj oldum.hala daha üzgünüm.Oysa ki benim 4. bebeğimdi.Onu çok istemiştik.Çok hayaller kurmuştuk.Yaşım 37 trizomi 18 den kaybettim bebeğimi.Aslında korunma süreci bitince tekrar düşünmüyor değilim bir bebek daha.Ama korkularım var.Aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum
yaa benmi okumayı bilmiyorum sizmi çok yazıyorsunuz anlamadım bacılar yaa
ancak bitirebildim...
önce kızlar hepinize teşekkür ederim tavsiyelerinizden dolayı...sabah ilaçtan sonra kahvaltıda çayıma karanfil koyuyorum, öğlen armut yiyorum...akşamada soda içiyorum dersimi iyi çalışıyorum sanırım değilmi hocalarım...
senem, canım ne güzel bir tarih sağlıkla bekliyoruz nehirimizi...hastanenin sitesine gireriz hemen görürüz dünyalar tatlısı kızımızı...biz senden heyecanlıyız kalbim nasıl kıpır kıpır ya...benim kızımın fotosunuda koymuşlardı akrabalar bizimkinede yorum yazmışlardı bu arada komikde bişey olmuştu anne adına eşimi baba adınada beni yazmışlardı
chnb, senin hobin drlara yansımış ne kadar ilgili alakalı ne güzel yaa inşallah güzel sonuçlar alacağız...
hellom canım senin tavsiyelerin çok iyi geliyor bana sakın karamsar olma benide karalar bağlamasın sonra canım yaa olumsuzu düşünme tombalak bir oğluşun olacak göreceksin sende...canım benim....
pileo, allahıma çok şükür allah bebeklerimizi nazarlardan korusunsende sıkı giy tabi yoksa enişte burnundan getirir hee söylemedi deme:)) canım arada yazıyorsun mutlu olyuruz...
sinau,yaa daha dün öğrenmiş gibiyiz senin gebeliğini zaman ne çabuk geçti yaa seni okuyunca aceba bende bu kadar olabilecekmiyim dedim kendi kendime...allah nazardan korusun canım...
candaş, canım benim eşlere küsülmüş barışılmış olur böyle şeyler:)) bayram bebişlerimizmi gelecek ne? canım evet biraz karıştı bizim burda işler kayınbabam eşimin yurt dışı işi derken bu arada geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ediyorum allah razı olsun kızlar...eşim içinde canım vallahi hayırlısı neyse o olsun diyorum hep aslında istemem gitmesini ama oda istiyorki biraz birikimimiz olsun haklı tabii kısmetse 2. bebeğimizde geliyor zaten işte hazirana kadar bakalım canım bizim için hayırlısı neyse o olsun inşallah...
minikler, lonelines, ceza batınıza az kalmış hayırlısı olsun kızlar sizin içinde...
ceza, soğan kürünü benden önce başlamıştın ama yarıda bırakmıştın yanlış hatırlamıyorsam...bu defa sonuna kadar kullan ama kist varmı hala?
nazlım gülüm yaa ben yazana kadar sen testi almışsın bile kızlar testlerimden 6 sını kullanmıştım 12 tane test kaldı isteyene gönderebilirim canlarım nazlım istersen sanada hala gönderebilirim yani:) markası wondfo hatta çok dandik diye düşünmüştüm hello dediki yok canım senemde onu kullanmıştı ve bende onu kullandım bu arada nurayda onu kullandı kızlar haberiniz olsun
yaa benimde ağzımın tadı değişmeye başladı kızlar sizin gibi olup kilo almayayım dedim ama yerken bişey yok bu yüzden sürekli yiyorum ne olcak
bilmiyorum bi 100 olurum heralde:)) kilo almak istemiyorum zaten kiloluyum bakalım ekmeği kesmeyi düşünüyorum suyu içiyorum ama...
bebeklerimin 3 ü de yaşıyor canım.Ama ben yeniden tekrar bir daha anne olmak istiyorum.O duyguları yeniden yaşamak istiyorum.Belki size garip gelebilir.Çünkü ilk bebeğine kavuşamamış arkadaşlar varken.Ama içimdeki yeniden anneliği yaşama duygusuna engel olamıyorum.İçim acıyor.22nisanda doğacaktı bebeğim.Ne hayaller kurmuştuk.Ama Allah ıma çok şükür 3 çocum da sağlıklı .Onlara Allah sağlıklı uzun ömür verir inşallah.
canım yaşayan bebeklerimde taşıyıcılık olup olmadığını bilmiyorum. 4.bebeğimi 12.haftada kaybettim.Cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde kalp atışlarını alamadı doktor.Ve aynı gün ilaçla düşük yaptım ardından kürtaj oldum.Doktorum eğer istersek bebeğimize kromozom testleri yapılabileceğini söyledi.Ama biz o acıyla istemedik.Doktorum tekrar bir gebeliği riskli görüyor.bu rahatsızlığın tekrarlayabileceğini belirtti.Ama ben her şeye rağmen çok istiyorum.
chnb, sağol canım inşallah iyiye işarettir:))
hellom, kayınpederimin durumu pekde iyi sayılmaz, dr herşeye hazırlıklı olun demiş...eşiminn iş durumuda bayram sonrası belli olacak... hayırlısıyla...sağolasın benim canım evet kızımda maşallahım vardı inşallah bunda çok almam kilo ama tabiiki önceliğimiz bebeğimizin sağlıklı olması sende takma kiloyu sakın çınarımız sağlıklı gerisi önemli değil annesi nasıl olsa vereceksin onunla uğraşırken...
nurayım seni gördüm ama sende benim gibi oku oku bitiremedin sanırım...nasılsın canım geldinmi evine?
doktorum trizomi 18 rahatsızlığı teşhisi koydu.Ultrason görüntülerinden bu kanıya vardı.Genetik araştırma yaptırabiliriz dedi ama biz istemedik.3 çocuğumuzda herhangi bir sorun yok.Doktorum yaşımla alakalı olabilir dedi.Araştırma yapılmadan kesin bir kanıda bulunamam dedi.
Merhabalar herkese.Bu topiği takip ediyordum ne zamandır,yazmak şimdiye nasip oluyor.Benim sıkıntımı yaşayan ne çok insan varmış.Daha yeni evliyim ben 4 ay kadar oldu.Evlendikten 1,5 ay sonrada hamile kaldım.Bilerek,isteyerek.Bekleyecek ne vardı ki severek evlendik,mutluyduk.İlk kontrole gittiğime 5 haftalıktı bebeğim.Kesesini göstermişti doktor.Ama 2 farklı doktora gitmeme rağmen kimse Beta HCG testi istemedi.5 haftalık olduğunu öğrendikten 1 hafta sonra daha iyi olduğu söylenen bir doktora gittim.O hafta kalp seslerini duymayı umuyordum.Ama ''daha küçük herhalde kese net ama bebeğin kalp sesini alamıyorum'' dedi.Vaginal Ultrasonla canını acıtmayım dedi ve 12 gün sonraya randevu verdi.Bu 12 günlük süreçte çok hasta oldum.Aşerdiğimi söyledi herkes.Ama hissediyordum bir terslik olduğunu.12 gün sonra annemle gittik doktora eşim iş için şehir dışındaydı.Annem babama bugün torunumun kalp sesini dinleyecez İnşallah diyordu.Ama o kötü his yine kesiyordu nefesimi.Olumsuz düşünmeyim dedim çıktık yola.
Doktor ultrasonla bakmaya başladı.Karnından yine net göremiyorum dedi.Vaginal ultrasonla bakmaya karar verdi.O esnada jinekoloji masasına oturttu beni.(Bir kadın için en zor durum o masa olsa gerek)Bakmaya başladı doktor.Keseyi ve bebeği gösterdi.Ama dedi(Ben o esnada çok zorlamasada bebeğime bir zarar gelmese diye düşünüyorum)Bebeğin kalp sesleri yok,gelişememiş..Beynim uyuştu o anda.Varlığına yeni yeni alışmışken doktor onu benden almaktan bahsediyordu.Yarın sabah erken gel yat hastaneye düşük yaptıracaz sana dedi.Ağlaya ağlaya çıktım oradan.Eşim mutlu bir haber bekliyordu benden.Aradım..''Bebeğimiz gelişmemiş,alacakmış doktor''Dondu kaldı.Yukundu ve ağlamaya başladı..Kapattım telefonu.Oradan başka bir doktora daha gittim.Oda aynı şeyleri söyledi.Malesef yapacak birşey yok dedi.
Ertesi gün çok erken saatte yattım hastaneye.Rahim içine ve makattan Cytotec verdiler.Kanamam başladı 2 saat içinde.Parça parça düşürmeye başladım bebeğimi.Parçalar düştü ben ağladım.Doktor akşam üstü kontrol ettiğine kese bozulmuş ama düşük olmamış,bu gecede buradasın dedi.Yattım o gecede ağrısız,kanamasız.Sabah tekrar ilaç vermeye başladılar.Öğlene doğru kanamam arttı ve düşürdüm bebeğimi.Doktor kontrol ettiğinde ufak,tefek parçalar kalmış onları temizlemem lazım dedi.Genel anestezi verdiler.Uyandığımda genital gölgemde kocaman bir gazlı bez ve karnımda boşluk ağrısı vardı..Akşamına hastaneden çıktım.34.gün bugün..Hala adet olmadım.
Benimde hikayem böyle arkadaşlar.Herkesin derdi bambaşka ama şükür olsun halimize.Ben şuan korunma sürecindeyim.Kendimi toparladığımda tekrardan anne olmaya çabalayacağım.Umarım isteyen herkes hayırlı zamanda evladına kavuşur.
minicik umut, gider ayak hüzünlendirdin bizi ya( geçen sene bugündü çok net hatırlıyorum .. annem hıçkırıklarla ağlamıştı nedense zor gelmişti, eşim tepkisiz kalmıştı ( babam mecburi tesellilerde, kardeşlerim hiç bişey diyememişti.zor bigündü yeniden yad ettim unutmuştum ama tabi gün doğmadan neler doğar, yinede topiğe hüzünlü iyi akşamlar kapanışı olmaz. belkide seneye bu zamanlarda kucağımızda olurlar ... aramıza hoşgeldin.
ünlük, lonelines nabersiniz ?
arkadaşlar test yaptım.
çift çizgi çıktı ama koyu değildi. akşam yaptım. yemekten sonra kan vermeye gittik. şimdi geldi sonuç, inşallah hamileyim. sonuç biraz düşük 78. ama günüm kasımın 4ü yada 5iydi. erken diye düşünüyorum. Allah şükür tekrar nasip oldu, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim.
darısı herkesin başına.
sağol canım. inşallah herkesin tutar en kısa zamanda.tebrik ederim canim insallah saglicakla kucagina alirsin..Allah nazarlardan korusun
Hayır canım önceden hiç düşüğüm yok.Neden oldu bilinmiyor.Yaşadığım o acıylave buhranla hiç bir şey istemedim.Belki araştırılsa daha iyi olurdu.Ama Önceki çocuklarım sağlıklı.İşte her şey Allah tan.Takdiri ilahi.Ne desek boş.Ama yeni bir gebelikte aynı sorunu yaşarmıyım bilmiyorum.Biraz araştırdım tekrarlama riski var.Ama Benim de kalbimin bir köşesinde tekrar anne olmak var.
arkadaşlar test yaptım.
çift çizgi çıktı ama koyu değildi. akşam yaptım. yemekten sonra kan vermeye gittik. şimdi geldi sonuç, inşallah hamileyim. sonuç biraz düşük 78. ama günüm kasımın 4ü yada 5iydi. erken diye düşünüyorum. Allah şükür tekrar nasip oldu, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim.
darısı herkesin başına.
Allah gönlüne göre versin inşallah. Amin...
Canım tebrik ediyorum.Elmübdiü desin eşin her sabah 99 kere. Nihat hoca demişti...
çok sağol canım. biliyorum o duayı. inşallah Allah sana da nasip eder. doktorlardan güzel haberler getiririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?