Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Geçmiş olsun. Çok üzüldüm. 3 tane çocuğunuz yaşıyor mu? Yoksakaybettiğiniz 4. bebeğiniz mi? Bu genetik sorun yeni mi belli oldu. Yeniden düşünüyorsanız bence pgt yöntemiyle tüp bebek yaptırın.

gÜNLÜK CANIM İYİSİN MAŞALLAH. aĞZININ TADI DEĞİŞİYORSA BU İYİYE İŞARET:))

hoşgeldin canım, iyi olduğunuza ağzının tadının değiştiğine bi ro kadar memnun oldum anlatamam sen daha tecrübelisin destinada 1,5 kilo meyvyi tek başına yiyormuşsun ya, soda süper bana çok iyi geliyor, bende bi tane içim bira sonra. OFFF şu bayram geçsin minik kuzenlerimin pıtpıtlarını duyalım. inşallah yarabbimmm. Kayınpederin nasıl oldu, eniştemin işi belli oldu mu? sende bana çok iyi geliyorsun tatlımmm.

bebeklerimin 3 ü de yaşıyor canım.Ama ben yeniden tekrar bir daha anne olmak istiyorum.O duyguları yeniden yaşamak istiyorum.Belki size garip gelebilir.Çünkü ilk bebeğine kavuşamamış arkadaşlar varken.Ama içimdeki yeniden anneliği yaşama duygusuna engel olamıyorum.İçim acıyor.22nisanda doğacaktı bebeğim.Ne hayaller kurmuştuk.Ama Allah ıma çok şükür 3 çocum da sağlıklı .Onlara Allah sağlıklı uzun ömür verir inşallah.

Canım seni en iyi anlayanlardan biri benimdir sanırım. Benim de 7 yaşında oğlum var sağlıklı. Öncesi bir düşük, geçen sene 25 haftalık erken doğum, mayısta da8 haftalık düşük. Ben de arka arkaya kayıptan sonra oğlum olmasına rağmen yeniden anne olmak istedim. Kayıplarım olmasaydı sanırım bu kadar şdetli tekrara istemezdim. İnşallah olur ama nasıl oldu böyleki? Çocuklarında taşıyıcılık filan var mı? Onlara kromozom testi yapıldı mı? Bu gebeyken belli oldu da sen mi sonlandırdın, yoksa düşeceği belli olunca benim gibi kürtaj mı olup anlaşıldı? Süreç nasıl oldu ki? Doktor yeniden doğal mı dedi sana?Pgt önermedi mi?

canım yaşayan bebeklerimde taşıyıcılık olup olmadığını bilmiyorum. 4.bebeğimi 12.haftada kaybettim.Cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde kalp atışlarını alamadı doktor.Ve aynı gün ilaçla düşük yaptım ardından kürtaj oldum.Doktorum eğer istersek bebeğimize kromozom testleri yapılabileceğini söyledi.Ama biz o acıyla istemedik.Doktorum tekrar bir gebeliği riskli görüyor.bu rahatsızlığın tekrarlayabileceğini belirtti.Ama ben her şeye rağmen çok istiyorum.

chnb, sağol canım inşallah iyiye işarettir:))

hellom, kayınpederimin durumu pekde iyi sayılmaz, dr herşeye hazırlıklı olun demiş...eşiminn iş durumuda bayram sonrası belli olacak... hayırlısıyla...sağolasın benim canım evet kızımda maşallahım vardı inşallah bunda çok almam kilo ama tabiiki önceliğimiz bebeğimizin sağlıklı olması sende takma kiloyu sakın çınarımız sağlıklı gerisi önemli değil annesi nasıl olsa vereceksin onunla uğraşırken...

nurayım seni gördüm ama sende benim gibi oku oku bitiremedin sanırım...nasılsın canım geldinmi evine?

Peki kromozom sorununuzu önceden mi biliyordunuz? Doktorun bebeğin kromozom problemi olduğuna nereden karar verdi? Hem sizde kesin problem varsa pgt denilen tüp bebek yöntemiyle embriyo oluştuktan sonra embriyolar genetik incelemeye gidip sağlıklı kromozomlularseçilip yerleştiriliyor. Bu yöntemden niye bahsetmedi. Benim kafam karıştı doktor sizde trizomi olduğunu nereden çıkardı? Size daha sonra preferik kanda kromozom analizi mi yaptırdı?

3 tane sağlıklıysa 12. haftada kalbi durduysa pıhtılaşmadan ötürü bebeğe kan akışı sağlanmamış da olabilir canım. Pıhtılaşma sorunun var mı? Ben merak ettim gerçekten dr nereden kromozom problemi kanısına vardı...

Aklıma geldi aslında evlilik için yaptırılması gerekenler içine kromozom testi de dahil edilmeli bence...

İyiy olacak canım. Lekelenmem durdu değil mi?

doktorum trizomi 18 rahatsızlığı teşhisi koydu.Ultrason görüntülerinden bu kanıya vardı.Genetik araştırma yaptırabiliriz dedi ama biz istemedik.3 çocuğumuzda herhangi bir sorun yok.Doktorum yaşımla alakalı olabilir dedi.Araştırma yapılmadan kesin bir kanıda bulunamam dedi.

Keşke baktırsaydın genetiğe. Kafan rahat ederdi. Peki önceki sağlıklı gebeliklerini neyle açıkladı. Madem yapılmadı bence eşinle sana preferik kanda kromozom analizi testi yaptır derim. Çok ilginç geldi 3 sağlıklı bebek ve sonrası. Tesadüfen olabilir mi böyle şeyler acaba? Öncesi düşüğünüz hiç oldu mu?

kızlarrrr bende ağustosa dönüş yaptım artık üzülmediğimi alıştığımı düşünüyordum ama bu acı gerçekten başka.. bir de bugün direksiyon eğitiminde hoca rayoyu açtı şarkı anneye söyleniyor yalnızım seni bekliyorum anne gibi bişeydi sözleri çok duygulandım çok annemden ayrılırken hamileydim sonrasında görüşemedik ve bayramda da görüşemiycez inşallah gelecek aya kadar güzel bi haber alırım annemde ziyaretime gelir....

Hayır canım önceden hiç düşüğüm yok.Neden oldu bilinmiyor.Yaşadığım o acıylave buhranla hiç bir şey istemedim.Belki araştırılsa daha iyi olurdu.Ama Önceki çocuklarım sağlıklı.İşte her şey Allah tan.Takdiri ilahi.Ne desek boş.Ama yeni bir gebelikte aynı sorunu yaşarmıyım bilmiyorum.Biraz araştırdım tekrarlama riski var.Ama Benim de kalbimin bir köşesinde tekrar anne olmak var.

arkadaşlar test yaptım.
çift çizgi çıktı ama koyu değildi. akşam yaptım. yemekten sonra kan vermeye gittik. şimdi geldi sonuç, inşallah hamileyim. sonuç biraz düşük 78. ama günüm kasımın 4ü yada 5iydi. erken diye düşünüyorum. Allah şükür tekrar nasip oldu, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim.
darısı herkesin başına.

Son düzenleme:

tebrik ederim canim insallah saglicakla kucagina alirsin..Allah nazarlardan korusun

Allah gönlüne göre versin inşallah. Amin...

Canım tebrik ediyorum. Elmübdiü desin eşin her sabah 99 kere. Nihat hoca demişti...

Allah gönlüne göre versin inşallah. Amin...

Canım tebrik ediyorum. Elmübdiü desin eşin her sabah 99 kere. Nihat hoca demişti...

çok sağol canım. biliyorum o duayı. inşallah Allah sana da nasip eder. doktorlardan güzel haberler getiririz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…