Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
amin canım cümlemizin.

edirneye gittim evet. yeni geldik. doktor epey rahatlattı beni. hamileyim sanıırm ama daha önceden bi kaybım olduğu için erken geldim dedim, detaylı anlattım herşeyi.ilgiyle dinledi ve not aldı, testlerime baktı. ilk kaybının nedeni kan pıhtılaşması değil dedi. değerlerinde bi sorun görmüyorum dedi. kan değerinde adet tarihine göre normal dedi. tekrarlamaya gerek duymuyorum dedi. haliyle beni çok stresli gördü. önce rahat olacaksın, endişe etmeyeceksin,tevekkül edeceksin, bol bol dua edeceksin dedi.iyi bir doktor ama sert bi doktor olarak duymuştum ama çok iyi davrandı.aspirin ve folbiol kullanman yeterli dedi. alttan muayene ettirmemeyi düşünüyordum zaten isabetli oldu hiç muayene etmedi. şu an gözükmez dedi. rahatladım açıkçası.15 gün dua et ve bekle dedi. 15 gün sonra gel dedi.kanaman olursa hemen gel dedi. inşallah olmaz.
bu sabah tets yaptım yine aynı koyulukta çıktı, belli ama koy değil. açık pembe. bakalım yarın tekrar yapçam. her ne kadar rahatlamış olsam da stresliyim.
ilk defa bi bayram evde kalacağız. bi yere gitmiyourzz. planları iptal ettik.

senemcim, Allah hayırlı doğum nasip etsin. nehir akrep olacak, ben de akrep burcuyum. inşallah sonuna geldin canım, içini rahat tut. hani derler ya yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.

bi ohhh çek artık canım..rahatla ve içini ferah tut.sevindim senin adına 15 gün sonra pıtpıtları duymak dileğiyle:) minnoşunla beraber iyi bayramlar

masallah canim rahatlamana sevindim .. ama stresli oluyoruz elden bisi gelmiyor bende ayni durumdayim . insallah 15 gun sonra guzel haberleri verirsin bize.. dikkat et kendine. kizlarin verdigi tavsiyeler vardi okumussundur..Rabbimin izniyle alicaz kucagimiza bebislerimizi simdiden IYI BAYRAMLAR CANIM..

chnb ablacim cok sagol insallah iyiye isarettir.. hazirladin mi bavullari ? yardim lazimsa geleyim tecrubeliyimdir

Canım henüz hazırlamadım kışlıkları çıkardım baza altından. Muayene eder diye temizlik yaptım ama hassas bölgeye henüz yapamadım yarın 4. günüm olacak zaten azaldı yarına leke gibi olur sabahtan yaparım. Gel canım gel, beraber hazırlarız. Şimdi hazırlasam da gidene kadar 10 kere değiştiririm o yüzden sallıyorum biraz. Dr ye soracaklarımı aklıma geldikçe not ediyorum...

Ben de özlemişim İstanbul'u canım...

Loneliness, sevindim canım. Dr ye ısındıysan iyi. Devam edersin ona. İyi olacak inşallah...

bende dün doktora gidecektim ya yapmıştım temizliğimi...tühhhhh boşa gitti yaaaaaaaa

bende dün doktora gidecektim ya yapmıştım temizliğimi...tühhhhh boşa gitti yaaaaaaaa

Canım insan sinir oluyor, zor şeyler bunlar, doktora giderken de denk getirmek lazım. Zamansız drişi çıkınca daekstra bir zor oluyor. Bakmayın dr ye çok gittiğime. Hala çok çekinirim. Ama hayatta bu hassas işler için kuaföre gidemem, utanırım. Yarın halledince bir haftaya kadar çıkmazlar yeniden inşallah...

Aklıma ne geldi bak. Benim erken doğum olayı çok ani oldu ya. Hazırlıksız yakalandım gerçi çok değildi ama. Bbek doğdu sesini duydum o sıra da bile bayandı Allahtan dr m. Kadına kusura bakmayın ani oldu hiç fırsatım olmadı dedim. O, biz Doğuda nelerle karşılaştık, önemli değil dedi. Çok utanmıştım o halde bile...

benim kisliklarda bavulda dusun halimi? ben sanki hep bavul hazirlar gibi hissederim kendimi..benim hep unuttugum seylerde terlik ve sac fircasi.. sonra kendime kizarim unuttum diye..koymazsan aklinda bulunsun :)) bende bugun gidecektim dr ama doktorum hasta olmus iptal ettiler.. onceden haber verdiler Allahtan . Yoksa yol yorgunlugu ile bende ugrasacaktim . Not et tabi ablacim.. unutmazsin boylece insallah..

günlük cnaım kayınpederin için acil şifalar tekrar, Eniştem içinde hayırlısı olsun. Sen nasılsın bebişim nasıl, prenses nasıl?

lonileness hobaaa hayırlısı olsun, çok sevindim allah tamamına erdirsin inşallah, yükselir annesi sen de bayram sonrası dr yolu tutunlardan bizde dr yolu gözleyenlerden olduk :))) tekrar çok seivnim kuzu.

nazlım, renkliatlas,candaş,ceza,senem, minikler, citaknuray kıslar selamlar.

topik yavaş yavaş toparlanıyor, kasımda aşk başkadırrr diyorum.

cezacımerkekler böyle genelde, belki takip edebildin biz her bayram ya aydına ya kuşadasına taşınıyoruz eşimin ailesinin yanına, eşimin ailesi rahat tip değiller saygıyı hareketle yada bir anda boş bulunarak söylediğin bir sözle ölçüyorlar, bizim ailede bir o kadar rahattır aklın durur. Hal böyle olunca ben eşimin ailesinin yanına gidince yada dönünce o kadar yorgun geliyorum ki zaten hep bir vukuat oluyor.Strateji oyunu oynar gibiyim hep bir sonraki hamleyi bir sonraki sözü düşünüyorum
. Her bayram eşimin ailesiyle full geçiriyorum günleri ve eşim geçen hafta yok 1günü napıcakmışız yok hep annanemlerde mi olacakmış yok nasıl yatacakmış o yok dinlenmesi gerekiyormuş bende bekliyordum böyle bir durumu. sen bilirsin bana gölge etme keyfimi bozma dedim :)))))programıma dahil etmedim :) hatta geçen gün İzmire uygun uçak buldum sen ailenin yanına gitsene falan dedim. O kadar tedirgin oldu ki anlatamam sana. ulan dedi bana bu kadar rahatlık veriyorsa benden de bu rahatlığı isteyecek bende yapamıcam ailem uygun değil en iyisi ben sesimi çıkarmayayım diyerekten 1.gününü bizle geçirmeye 2. günü de akraba ziyaretleri yapmaya gönüllü olarak ortaya atıldı. Ama suratını şimdiden biliyorum oflıcak puflıcak uykum geldi evde gürültü var uyuyamıyorum moduna girecek veeeee en sonunda eve gelecek. :)))) Benimki kısasa kısastan anlar ve inadımı malesef bilir. Elinde sonunda orta yol bulunacak.

kızlar herkesin bayramı kutlu olsun, nice mutlu sağlıklı bayramlar olsun mevlam eksiltmesin arttırsın :))) ben yarın sabah itibariyle annaneme geçeceğim gibi 1.günü akşam girebilirsem gireceğim. Hepinizi çok seivyorum.

Canım terlik almama gerek yok. Tarak da çantada. Ama çocuğa almam lazım çoğunlukla.

Canım iyi bayramlar...

evet canım çok ısındım doktora. çok rahatlattı beni. yalnız ilk gebeliğimi 21. ayda elde ettiğimi ve zor elde ettiğimi söyledim. yaşımı yazan kağıdı göstererek(27)bu yaşta 21 ay çok normal dedi. hiç uzun bi zaman değil dedi. yaşın daha kaç ki dedi. sanırım daha kötü vakalar görmüş.
yalnız edirnme bir güzel olmuş. en son geçen şubat tatilinde gitmiştim. süper bi alışverişmerkezi yapmışlar. hem de mağazaların arası açık hava ve de çok büyük. yani çarşı havası gibi olmuş.

bi ohhh çek artık canım..rahatla ve içini ferah tut.sevindim senin adına 15 gün sonra pıtpıtları duymak dileğiyle:) minnoşunla beraber iyi bayramlar
15 gün de ancak kese belli olur sanırım emin değilim. sana da iyi bayramlar canım.

nuraycım sen gebeliğini öğrenince hiç muayene olamadın galiba yanlış mı hatırlıyorum?
ne gibi tavsiyeler canım. ben kaçırmışım galiba.
inşallah canım. yalnız sendeki iyi cesaret. ben türkiye içinde bile kıpırdamıycam biş yere korkumdan. sen uçağa bineceksin
,istersen bir doktorunla konuş canım. havaalanı var mı bir de türkiyede yaşadığın yerde. bir de orda yolculuk yaparsan yorucu olmasın canım.

kitty ve sinua, teşekür ederim kızlar güzel dilekleriniz için.

kızlar ben pazartesi günü kürtaj oldum 8 haftalıkken bebeğim hiç gelişmemiş ve kalp atışı yok tu o yüzden oldun şimdi çok kanamam var 4 gün olduğu halde bu normal mı bide bir daha hamile kalmak zor mu oluyor

canım çok geçmiş olsun. Allah sabır versin. ilk aylar gerçekten zor.içn yanıyordur eminim. ama zaman en iyi ilaç. canım benim de kanamam uzun sürdü ama hafifti, lekelenme şekliindeydi. 10-15 gün içind edoktor kontrole çağırmadı mı?istersen doktorunu ara bi sor.
hamile kalma meselesi değişiyor canım. hiç adet görmeden hemen hamile kalanlar var. ben kendime biryıl süre vermiştim. çünkü bu zamanı bulan oluyor. ben 5 kez adet oldum. 6 ayımda hamile kaldım inşallah. amahenüz çok yeni. 15 gün geçmeden bişey belli olmaz.

Geçmiş olsun Tatlım. Benim de aynı durum oldu. 7 haftalık bebeğimi kaybetmiştim. Ama benim kendiliğinden düşük oldu. Genellikle kürtajdan sonra kanama daha kısa sürüyor, miktarını bilemiyorum ama içeride parça falan kalmadığından emin olun derim ben. Gerçi doktorun ayrıntılı olarak incelemiştir herhalde ama yine de durumdan haberdar et.
Kürtajdan sonra hamile kalma süresi kişiden kişiye değişiyor. Mesela ben yaşım itibariyle (31) çok taktım bu duruma ve hamile kalmayı kolaylaştıracak her şeyi denedim. Hiç korunmadım. Çok çok istedim. Preseed kullandım. Sanırım şans da yanımdaydı, 3. ayda hamile kaldım. Bazı arkadaşlar 4,5,6. aylarda kaldılar. Bunun belli bir zamanı yok. Sana naçizane tek tavsiyem, hayatının odak noktası yapma bu durumu. Hep de ki kendine ; ben sağlıklı bir kadınım. Bir kere hamile kalmış olmam bunun göstergesi. Hayattaki tek işlevim bebek doğurmak değil. En güzel ve doğru zamanda tekrar hamile kalacağım ve bu kez bebeğim benimle kalacak.

kizlar gunaydin dun perisan olduk yaaa....hötorget e gittik cocuklari sinemaya koyduk ama 4 yasinda kiz bide bebek var onlar kaldi tabi 4 yasindaki selma bize kök sökturdu kardesni kiskaniyor..sonrasinda sinemadaki 5 afacanda cikti biyere oturduk biseyler icmek yemek icin , heryerden yiyecek alamadigimiz icin bir turk hamburgercisinden alip yemistik, sonraki yerede oturup cay icmek icin gittik tabi cocuklar hamburgerleri bitirmemis isvecli biri bizi sikayet etmis disardan yiyecek getiriyolar diye, sahibi geldi kovdu bagirdi bende caylari almaya gitmistim almis bulunduk mecbur ictik.sikayet etden kokana da hihh sikayet ettim der gibi nasil bakiyor uyuzz..baya sinir bozucu gecti..hallowen oldugu icin heryer tika basa gezilmiyor bile! pazar kurulmus hepsi turk tabi alisvers yaptim pazardan,blueberry aldim taze taze cok guzel valla..

yani dun cocuksuz olmanin keyfini cikardim aslinda ama eve gelirken selma uyudu abisi yusuf sema ablalara gidelim dedi, bana geldilerbebekte var evde yemek yok tost felan yaptim cocukcegizlere ne kadar zormus ya kizlar 3 cocuk..ruyamda ucuzlerim olacakmis gördum bilinc altima yerlesti

belli mi olur canım ben şuana kadar neyi kınaydıysam başıma gelmiştir şimdide bebek düşündüğüm için yaramaz bebekleri sevip allah dağına göre vermiş diyorum benim dağ o kadarına dayanmaz mesajı yolluyorum
bizim okulda da ikizler var dün kızılay günü kutlama programı vardı birlikte şiir okudular allahım bana da bana da dedim allah hayırlısını versin de üçüz de baya zor olur allah yine dağına göre versin ben bir ya da iki alayım sen de gönlünden ne geçiyosa o kadar

Z-CEYLAN ben de senin gibi 8. haftada kalp atışı duylmadığı yani gelişmediği için zorunlu kürtaj oldum aynı dediğin gibi 3-4 gün ağrılı geçmişti ama kanamam nasıldı inan hatırlamıyorum gerçi çok geçmedi üzerinden ama o günleri düşünmek istemiyorum 10-11 günde felan bitti kanamam hatta tatile gittik denize felan girdim 21. gündü sanırım hafif kanama ve küçük bir pıhtı gelmişti korkmuştum ilk adetimden sonra kontrole gittim herşey temiz çıktı ama bir ay daha korunma vermişti o da geçti bu ay korunmadım 11 kasım batım o zaman inşallah testte çift çizgiyi görürüm olmazsa da üzülmem herşeyin bir zamanı var körükörüne değil hayrı ile dilemek lazımmış yaşadıklarımdan bunu öğrendim zor günler yaşıyosun şuan okuyosun araştırıyosun belki ama tavsiyem senemgy gibi oluruna bırak önce kendini toparla sonra kendiliğinden geliyor ki biz o mucizeleri burada paylaşıp birbirimize umut ışığı yakıyoruz...

ben ilk hamişliğimi yaz tatilinde memlekete gidince öğrendim burdan tokata geçtik artı düğün vardı halaylar çiftetelliler aman allahım hiç oynamamış gibi oynadım bir de topuklularla neyse düğün bitti ben test yaptım bir de ne göreyim hamileyimm doktor bana yolculuğu yasakladı ama memlekette kimseye laf anlatamıuosun baştada kaynanaya bişey olmaz hadi köye gidelim bişey olmaz şuraya gidelim deyişleri geldikçe aklıma hala çıldırıyorum baktık rahat edemeyecez bide tekrar evimize yolculuk yaptık ki tam 12 saat sürüyor arası.. burdaki doktor etkisi olmamıştır ilk üç ay sizin yaptıklarınızdan etkilenmez dediysede hala içimde yara.. bu ay biliyosun niyetlendik yine eşim diyo izmire gidelimmi yeğenim var 1 buçuk yaşında ve sıpayı çok özledim buna rağmen diyorum ya orda öğrenirsem yavrucumu tehlikeye atmış olurum ve biz de sizin gibi tatilleri iptal ettik bizler bi acı yaşamış topiğimizin dediği gibi seçilmiş melek anneleri olarak daha dikkatliyiz hep bir korku var içimizde inşallah bişey olmayacak sınavımızı verdik biz diye düşünüyorum ama yinede temkinli olmakta yarar var en güzel kararı vermişsiniz..

iyi yapmışsın canım. zaten tatil kısa. yollar felaket doluymuş. hadi az kalmış senin de gününe. bu kasım ayı bereketli oldu. inşallah herkes tek tek hamile kalır ve topiğe daha fazla yeni gelen olmaz. gerçekten çok zor şeyler yaşadık. Allah bu acıyı bir daha bize de kimseye de vermesin inşallah.
olcak olunca olur tabi ama önce tedbir aLmamız sonra da tevvekkül etmemiz lazım. gurbette bayram da bi acayip oluyor, şimdiden acayip hissediyorum yarın nasıl olur bilmem. aman yeterki bu sebeple evimde kalayım diyorum. sonuçta güzel bi sebep. annem diyoki öteki bebeğim dursaydı da bu bayram bi yere kıprdayamacaktım. aralıkta doğacaktı o da. karnı burnumda olurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…