Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım İzmir kaç saat? Uzaksa bir süre ertele istersen. İlk 3 ay yolculuk riskli olabilir. Biraz büyüsün minnoşun o zaman gidersin bence. Rahat olmaya çalış. El mübdiu 99 kere demek lazım demişti ramazanda Nihat Hatipoğlu. Severim ben onu ve Mustafa Karataş'ı. Rahatlarsın hem de... İnsanı rahatlatıyor. Bir de yasini ne niyetle okursan olur derler. Niyet et oku istersen...

arkadaşlar yatrak yazıyorum. bana bol bol dua edin.
minikler üzülme. o değerde öyle küçük oluyor canım. benim de öyleydi. şimdi 25 binlerde karından ancak görünüyor, 1 cm bişeydi en son. çarşamba yattım. doktor baktı,kese aşağıda yüzde 50 risk var dedi. perş. tekrar baktı. dünküne göre iyi dedi. büyüyor dedi. değerinde artıyo dedi. elimizden geleni yapçaz dedi.
işte öyle durumum.

benimde eşim ağzından kaçırdı edirneye gittiğimizi. doktor sen bilirsin ama yerinden kıpırdamanı tavsiye etmem dedi. biz bile gitmedik bir saat yol. bu sefer erkek doktor baktı özel hastnaede. nöbetçi oymuş. daha iyi diğerine göre.

Canım dualarımdasınız. Leken mi oldu dr ye gittin? Alii beye gitmedin, eski dr ne mi gittin?

ben hamile kalirsam ne yapacam? turkiyeye 30 aralikta dönecez mecbur ucak yolculugu öteki bebistede ucak yolculugu yaptim..simdi hamis kalsam bu ay sonuda turkiyeye gidecektik hadi gitmem bu sefer ama 30 aralikta dönuyoruz temelli..o zaman benim bebis duser

Yok canım uçak yolculuğunda büyük uçaklarda basınç ayarı varmış, sakıncası yokmuş. Düşün ben de rahimağzuı yrtmezliği var. Arda BEY beni uçakla 15 günde en geç 3 ayda bir çağırdı üzülme. Ben 25 haftalık oğlumda 3 kez uçak yolculuğu yaptım 3 kez. İlk aylarda....

Canım dualarımdasınız. Leken mi oldu dr ye gittin? Alii beye gitmedin, eski dr ne mi gittin?
epey kırmızı oldu canım. şimdi leke gibi. kıpırdamazsam iyiyiyim. azcık hareket edeyim geliyo. piskolojim çok kötü. ama
Allahtan ümidimi kesmiyorum. aspirin bana yaramıyor. bıraktırdı. kesin aspirinden. diğeri de öyle oldu. kalp atışlarını görürsek önlem olsun diye iğne başlatçak. şu an anlamsız dedi. burdaki özele gittim canım acil olunca.

Uçak ile seyahat
Eğer uçak yolculuğu yapacaksanız, uçak şirketinin hamile yolcular için olan tüm uygulamalarını öğrenin.Hamileliğinizin 28-36 haftalarında bu yolculuk için doktorunuzdan bir sakınca olmadığına dair belge almanızgerekecektir. 36. haftadan sonra ise muhtemelen uçuşunuza izinverilmeyecektir. Hamile kadınlar için basıçsız kabinleri olan küçük uçaklarla uçmak uygun değildir.Çünkü basınç değişiklikleri su keselerinin erken patlamasına neden olabilir.Uçak yolculuklarında bol sıvı alın. Uçarken vücudunuz daha kolay su kaybedip dehidrate olabilir.

ilk gebeligimde de ucak yolculugu yaptim bide cok fazla otobus yolculugu yaptim ....insallah hamis kalirimda ucak yolculugundada bise olmaz

tatlım, ilk gördüğümüz siyah noktacık sonrasında kese halini aldı ve içinde embriyoyu da gördük. inşallah senin bebişin sağlıkla büyüyecek ve sıkı sıkı tutunacak sana.. erken haftalarda yapılan kontrollerde noktadan başka bir şey görünmüyor ki..

cenk bey gerçekten çok pozitif ve ruh halinden anlayan bir insan. bana ayrı eşime ayrı terapi yaptı neredeyse hamilelik boyunca. sırf bu tavrı nedeniyle her ne kadar kaybımı o hastanede yaşasam da, yine aynı kapıdan içeri girebiliyorum. ama sendeki etki kötü olmuş o doktor yüzünden, tatsız anlar yaşamana, gerginliğe girmene hiç gerek yok.

chnb'nin söylediği ismail küçükerdoğan'a ben yumurtalıklarımda ara sıra oluşan kistlerimi kontrol ettirmek için gitmiştim. yakın bir arkadaşımın riskli sayılacak hamileliğinde takibini yaptı ve sezeryanla doğumu da pembemavide yaptılar. arkadaşım çok memnun olduğu için beni sürükleyerek götürmüştü ismail beyin muayenehanesine. fsm bulvarında esentepeye yani doğru giderken pembemavinin hemen karşısında muayenehanesi. ben gittiğim dönem zübeydehanımda da çalışmaya devam ediyordu. smear testi yapmıştı. örneği alıp zübeydehanımda yaptı testi. sonucunu telefonla öğrendim, özelde yaptırıp boşa masrafa girmene gerek yok demişti. bir de dönemsel gelişen yumurtalık kistlerim ile ilgili öyle açıklamalar yapıp içimi rahatlattı ki. "bu gördüğün kontrole gelen hamilelelerin birçoğunda yumurtalıklarda kist var, bir zararı yok, kafaları karışmasın-endişelenmesinler diye söylemeye gerek duymuyorum" demişti. başka doktorlar ameliyata kadar giden tablolar çiziyorlardı oysa ki. ve benim kistler kendiliğinden yok olan cinstenmiş. özel sağlık sigortasına ait sevk belgeleri ameliyat hevesi yapıyormuş kimi doktorlarda.. eşi de çocuk hastalıkları uzmanı aygün hanım. muayenehaneleri aynı yerde, ondan da memnun çocuklarını götüren arkadaşlarım..

kızlar selamlar iyi pazarlar,

lonilenenss,minikler,günlük dualarımdasınız. Sürekli. Kızlar sizin bu bebekler çok oyuncu olacak bir görim onları popolarıı ısırcam.

Minikler kuzum salı günü olsun hayır olsun, lonileness sen nerdeydin, yardıma geleyim mi sana.

Renkliatlas inanki defalarca taf'ın açıklamasına rağmen ben anlamıyorum ateş ölçme yönteminden. İnşallah tutunmuştur bebişimiz.

Günlük cancağazım bir daha kontrol ne zamandı eniştem gitti mi?

chnb armutu duymamıştım aklımda olsun.

tatlım, bu dönemde çok sık yolculuk yapma bence. sen hangi ilçedesin ki, kadın doğumcu yok mu orda? bence en yakındaki doktora git. bursa çok uzak değilse ve sarsıcı bir yolculuk olmayacaksa gel.

kızçeler uçak yolculuğu bende yapmıştım hatırlarsanız ilk 3 aylık dönemde 2 sonra 2 :) büyük haftalık gebeliklerde sanırım allah korusun basınçla bebek eşinden ayrılır diye yasak. 28 hafta mı ne birde dr kontrolünde uçanlarda var.

Renkliatlas kırmızı biber sürcem sana, allaha emanet bebeklerimiz hiçbişi olmayacak inşallah. Niye düşsün kuzum benim. Temelli mi dönüyorsunuz siz. Daha ne sen ne eşin gitmicek öle mi

loneliness, merhaba. yüzde elli risk yok diye bakmaya çalış olaya. yataktan hiç kalkma tuvalet dışında. bir de bacaklarının altına yastık koy demişlerdi bana, sen de yap istersen rahatlatıyor. değerlerin artmış, doktor da iyi görünüyor demiş; gayet iyi gidiyorsun. yatmaya ve su içmeye devam arkadaşım..

tatlım, bu dönemde çok sık yolculuk yapma bence. sen hangi ilçedesin ki, kadın doğumcu yok mu orda? bence en yakındaki doktora git. bursa çok uzak değilse ve sarsıcı bir yolculuk olmayacaksa gel.
cnm bursaya 1 saat uzaktayım burda özel dr. yok devlet hastanesinde yaşadığım rezilliği kızlar biliyor.. usg için gün veriyorlar anında giremiyosun (bana kontrole gittiğimde 15 gün sonrasına gün vermişti acil dedik ama yinede sıra yok demişlerdi ) dr için ayrı sıraya giriyosun akşama kadar kapının önünde dr.a ulaşmaya çalışıyosun anlıycan tam bir işkence burda muayne olmaya kalksam ayakta doğururum.. ama hastanedeki dr önceden özeli de vardı oraya gidiyordum işine aşık pozitif ve iyi bir dr. keşke özelini kapatmasaydı şöyle 5-6 aylık olana kadar ona giderdim eşimde evde değil bursaya gitti yine geldiğinde konuşuruz ama yolculuk yapmama kararı almıştık hatta bayramda hamileyim şüphesi ile gitmedik bir yere
şuan aklımda nazlımın dr artı ismail küçükerdoğan var salı günü sonuca göre arayışa geçecez. peppe cnm çok saol içimi rahatlattın ben de o noktanın kese olduğunu düşünüyorum inşallah haftasonu karından görüp şükredecem..
lonelines cnm ya lekelenme olunca aspirini bıraktırıyorlar die bi yerde okumuştum ben de sürekli kontrol ediyorum allah korusun lekenme felan olursa direkt bırakacam almayı ama bende lekenme olmuyo işte.. sen benden daha pozitifsin cnm bana güç verende senin olumlu düşüncen sakın kötü tarafından bakma unutma listeye adımı senin sözleirn üzerine yazdırdım korkmak yok birbirimize cesaret verecez cnm ve birlikte mutlu sona ulaşacaz inşallah..

kızlar aslında allahın izni herşey ben daha önceden 2012 mart annelerindeydm ordan bi hamişimizkistini aldırdı ve bebişine bişey olmadı tabi güzel örnekler ne kadar çok olursa olsun kötü örneklerimiz mevcut kendimizde o yüzden rahat olamıyoruz.. renkli bak grubumuzda uçak yolculuğu yapmış biri var çok şükür hellomda çınarımızda ii inşallah sen hamiş kal sağlıklıca uçak konusu kalsın tek aklında çözüm bulunur cnm gerekirse bir ay da eşin geir seni bekler yurtdışından :) tabi işin şakası kuzum dert etme şimdiden
chnb hello ve peppe allah razı olsun sizden bugün herekese koşuyosunuz bizi rahatlatıyosunuz rabbim de sizi rahatlatsın inşallah kasım ayı bereketli geldi ama bir de korkularla geldi..

canım benim, sen iyi hisset kendini. nasreddin hocanın fıkrasındaki gibi damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış..ben hamile olduğumu öğrendiğimde şevket yılmaza gideyim demiştim. tam teşekküllü hastanelere çok güveniyorum ve yakın zamanda bir tanıdığım orda doğum yapmıştı. ama yıllar olmuş ben devlet hastanesine ziyaret dışında gitmeyeli. muayeneyi ayrı yerde, ultrasonu ayrı yerde, tahlili apayrı bir yerde yaptırıp hepsi için ayrı ayrı sıra beklendiğini öğrenince anında vazgeçtim. üstüne de doktorların özel muayenehaneleri kapanınca benim de şevket yılmaz devlet hastanesi yolum kapandı. özeldeki muayeneye ayıracak vaktim bile yok güniçinde şu an. erteleyip duruyorum cenk beye gitmeyi. artık bu hafta gitmem gerek, ikinci adetim gelecek nerdeyse. sanırım çarşamba öğleden sonra müsait olabilirim ve ben de yalnız gideceğim muayeneye. zaten yapılacak testleri belirlemişti cenk bey, bir kontrol yapıp testlere geçecek. jimerdeki fiyatları öğrenip uygun gelmezse alternatif araştıracağım. çarşamba gününe eğer doktorunu belirlersen, eşin gelemezse bana söyle, ben götürürüm seni istediğin doktora.

Minikler canım ne demek. Burada hepimiz bildiklerimizi paylaşıp birbirimize destek oluyoruz. Şu ana senin için en önemli şey moral. Akademik alanda iyi olduğu kadar huzur veren bir dr bul. Arabada da yavaşça arkaya uzan eşin yavaş kullansın salı günü gideceksen de.

Pazartesi için de oradan eşin raporalsın sağlık ocağından kaygılanmamış olursun...

Kasım bitmek üzere inşallah aralıkta kaygıy tamamen geride bırakarak ilerleyeceksiniz...

minikler canım benim allah senden de razı olsun. %50 şansmış. hepimizin öyle minikler, al bak ben 7 aylık oldum neler olacağını bilemiyoruz. Mevlam yavrularımızı bize bağışlasın. burada birbirimizi pohpohlamıyoruz. Doktorun tavrının elle tutulur hiçbir yanı yok ben diyorum sana adam benim ilk bebeğimi anlamış bir yaramazlık olduğunu söylememiş sonra gittiğimde bu bebekten umutlu değilim dedi. Hayır sana bunları salı günü bulduğu gördüğü değerler karşısında söylese acaba mı diyeceğim. Ama daha kese olduğunu bile anlamamış seni muayene etmeden bile ne acelen vardı 6 ay korun demiş bişiler bişiler ... Neyse tertemiz biz pazartesiye başlayalım. Salı günü uğur getirecek inşallah.

bu arada benim face de derin var bebek doğum günü kutlaması yaptık ona baktıkça ben diyorum mevlam büyük, daha öncede yazmıştım annesini kürtaj masasına yatırdılar kalp atışı yok diye, ablam önlüğü falan giymiş dr demiş anesteziciye bir kez daha bakalım bir bakmışlar kalbi atıyor :))))))))))) şimdide 1 yaşında. Mevlam büyük.

Peppeciğim git ki aklında bir şey kalmasın. Bu testleri ben çok önemsiyorum. Tekrarlayan böyle durumların bir sebebi mutlaka vardır. Yıldırım aynı yere sebepsiz bir daha düşer mi? Sebebi bilmek çözümü bulmak demek. Sonrasında tedavini olup sen de bu güzel duyguyu tadarsın inşallah...

Dr yazmamış haftasonu diye mi?

Candaş ne yaptı acaba?

Nazlım barıştı mı eşiyle?

Nuraycığım uçağın özelliklerini mutlaka araştır uçak bileti alırken canım?

günaydın kızlarrrrr mutlu haftalar bu hafta sonu candaş ve benden kırmızı pedler yerine çift çizgiler haberlerinizi almanızı umud ediorum
loneliness canım yat dinlen hep dinlen:)bişicik olmucak kuzuna inşallahhhhh dualarımız seninle şaka yapıo annesi sana
miniğim yaşadıklarını okudum çok sinirim bozuldu şiddetle kendi doktoruma gelmeni tavsiye ederim detaylı konuşalım kuzum

kızlarrr hepinizi kucaklıorum kocaman öpüyorum hamişlerin minikleirnide öpüyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…