Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bilgi için çok teşekkürler chnb.Bilmediğimiz neler öğreniyoruz hergünO gelsinde ben ona araştırır en güzel isimi bulurum İnşallah
İnşallah canım...

kızlar değerim düşüşe geçti düşük yapıyormuşum yarın testlerim yapılacak

Canım üzülmemek elde değil. Ben 2 tane 8 haftalık, bir tane de 25 haftalık yavrumu kaybettim biliyorsun. Üzülme diyemem. Şimdi benim yazdıklarıma kızma tamam mı? Sana tavsiyem mümkünse kese düşmeden git ve düşen gebelik materyalini genetik incelemeye(patoloji değil) gönder. İnşallah sorun olmaz ama erken dönem düşüklerinin çoğu genetik kaynaklı oluyor. Ona göre zor şeyler değil artık bunlar canım. Sorun varsa da pgt yöntemi ile tüp bebek yaparsın. Hem ikiz olur Allah yavrularının hatırına ikiz verir inşallah. Kızma bana tamam mı? Sonra bazı şeyler için geç kalınmış oluyor...

Dr ler de keşke filan diyor o zaman. Ayrıca trombofoli paneline de sonradan baktır. Bir de bağışıklık sistemi ile ilgiliolanlara. (Ben ANA, Lupus Antikoagülan, Antidna baktırdım) Kızma bana lütfen. İçimden mucize bekliyorum...

minikler canımm coookk dikkat et kendine neolur.. taaa derinlerde hissettim acını... umudunu yitirme hiç lütfeennn.

[QUOTE

Canım üzülmemek elde değil. Ben 2 tane 8 haftalık, bir tane de 25 haftalık yavrumu kaybettim biliyorsun. Üzülme diyemem. Şimdi benim yazdıklarıma kızma tamam mı? Sana tavsiyem mümkünse kese düşmeden git ve düşen gebelik materyalini genetik incelemeye(patoloji değil) gönder. İnşallah sorun olmaz ama erken dönem düşüklerinin çoğu genetik kaynaklı oluyor. Ona göre zor şeyler değil artık bunlar canım. Sorun varsa da pgt yöntemi ile tüp bebek yaparsın. Hem ikiz olur Allah yavrularının hatırına ikiz verir inşallah. Kızma bana tamam mı? Sonra bazı şeyler için geç kalınmış oluyor...

Dr ler de keşke filan diyor o zaman. Ayrıca trombofoli paneline de sonradan baktır. Bir de bağışıklık sistemi ile ilgiliolanlara. (Ben ANA, Lupus Antikoagülan, Antidna baktırdım) Kızma bana lütfen. İçimden mucize bekliyorum...[/QUOTE]

Canım Miniklerim, preferik kanda kromozom analizini de yaptır. Beni şu arkadaşın gibi görme. Çünkü ben de çok acı yaşadım tecrübesizdim. Gece düşükten önce vajinal hap verdiler.O gece kanamam oldu düşük olmuş. Ultrasonla bakmadan kürtaj yaptılar. Genetiğe giden sonuçta da koryon villusları saptanmamış yazıyordu. 46 xx yazıyordu. O değer de bana aitmiş malesef. Sen de uyanık ol canım...

canim daha sorunu sormadim esime... gelsin soracam ama esimin dedigine göre cok ciddi bisey degilmis canim, o problem olsada bebegin babasi gibi olur saglikli olurmus, sadece ilerde evlenince bu sorunu bilip ona göre bebek yapmalari gerekir dedi.cok takmasin dedi.tup bebek yapsinlar hemen dedi

Sağ olsun. Ben de evlenince sağlıklı bebekleri olsun bizim gibi uğraşmasın diye pgt ile tüp bebek istiyorum canım. Eşim ise doğal istiyor. Genetikçiye sordum oğluma baktırayım mı? Baktırma dedi baktırsan da ne değiştirebilirsin. Sorun varsa da senelerce üzülmüş olursun. Evlenmeden önce o baktırsın dedi. Bu arada daha önce yazdım mı bilmiyorum. Oğlum doğuştan tek testisli. Ona da çok üzülüyordum önceden.. Bir de bbu ihtimal çıktı...

canim uzulme sakin..o da Allahtan oglun ergenlige girdiginde yaptirirsiniz o testi yada evlenmeden önce baktirir..en azindan bilerek yaptirir..buyuk ihtimalle sizin bebegi pgt ile yaparlar cunku bir suru yumurta dölleyecekler iclerinden en saglikli bi kactanesini ekecekler rahme, onlarda risk almak istemezler canim,hayirlisi olsun..rabbim kolaylik versin.sanmiyorum ben tup bebekle yaptiktan sonra bebekte bir sorun ciksin..saglikli bir oglun var , esinde kromozom fazlaligi oldugu halde saglikli bir insan, dogmus buyumus ve cocugu bile olmus.böyle bakinca gercekten kafaya takacak bi durum yok..tek testisli olmasinida dert etme rabbim baska dert vermesin minnosa..en azindan teki var dimi ama?

Aleyküm selam... Allaha hamdolsun demek lazım. Ama üzgünüz. Sen nasılsın?

kuru bulantılarla boguşuyrm canım ya ya bende üzüldm inan girer girmez gördm ve acıyı hissettm allah yardımcısı olsun inş hakkında herşeyn hayırlısını versn rabbim

Şükür bir tanesi var canım. 3000 bebekten birinde olur demişti Edirnedeyken dr. Ben hep böyle yüzdelik dilimlerde şanssızımdır. Allah büyük dert vermesin. Sizlere de zaman zaman ısrar ediyorum ya test konusunda. Benim başıma geldi sizler de yaşamayın istiyorum... Bazen aklıma şu geliyor. Evlenmeden önce oğlum bu durumu söylemek zorunda kıza. Sevdiği biri olur da bu yüzden ayrılırlarsa oğlum üzülürse diye çok korkuyorum...

kuru bulantılarla boguşuyrm canım ya ya bende üzüldm inan girer girmez gördm ve acıyı hissettm allah yardımcısı olsun inş hakkında herşeyn hayırlısını versn rabbim

Amin canım... Allah kimseye acı yaşatmasın...

tek dicegm şu bunları düşünme canım rabbim bunu verdyse emin ol dermenınıda yanında gönderecektr yarın oglun büyüdgnde karşısına rabbim olması gereken kişiyi göndercektr o yüzden sadece dua et allah saglıklı ömürler versn ogluna

bence öyle bir nedenden dolayi ayrilmazlar..simdi dusunme bunlari Rabbim ne yazdiysa o olur. sen teslim ol sadece,cok ince dusunuyorsun uzuluyorsun..ben anne olmadigimdan belki anlamiyorum, benim annemde senin gibi önceden gelecekte olacaklar icin endiselenir kafayi takar hasta ederdi kendini..babam sara epilepsi hastasi, dr dr gezdirirdi bizi ya ilerde cikarsa ya cocuklarim hasta olursa diye ...2 kardesiz, kardesimden sonra 3 kurtaj yaptirmis sirf bu korkusu yuzunden, ya dogacak bebek hasta olursa, ya esim bi yerlerden bayir nöbet gecirirken duser ölurse cocuklarla ortada kalirsam..hala da böyle panik biridir...ya karakter yada annelik duygusu..bunu anne olunca anlarim heralde
insallah aklina gelenler olmaz

Memorialde pgt önerdi. Arda Beye gönderdim maille. Henüz ondan haber gelmedi. Bir de benim pıhtılaşma ve bağışıklık problemim var. Bunlarında iyi ayarlamasını yapmak lazım. Tüp bebekle genetikten düşme ihtimalini düşürsek de pıhtılaşmaya ve bağışıklığa dikkat etmek lazım... Ama umutluyum... Bir tane oldu yine olur inşallah...

Doğru ama aklıma bazen geliyor işte... Normalde de biraz karamsarımdır. Uyuz oğlağım işte...

miniklerim; okudum yazdıklarını, bekledim bekledim, ne yazsam diye düşündüm... ne desek boş gelecek şimdi sana, biliyorum. hepimiz ne yazık ki bir ya da birkaç kez yaşadık bu durumu, bu duyguları...
chnb'nin önerdiği testleri ben de not ettim. güveneceğin, psikolojinden anlayacak bir doktorla birlikte tahlilleri yaptırıp görülmesi gereken bir tedavi varsa onu görüp hayırlısını istemek gerek...
önce kendini toparla, sonrasında gelişecek herşey. iyi ol ve zamanın acılarını sarmasını bekle tatlım. herşey güzel olacak bir gün ve o gün geldiğinde biz sapasağlam olmalıyız... umudunu yitirme lütfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…