Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
doktorum 3 ay korunma önerdi canım. ikinci aydayım ben..

banada dr 3 ay korunmami söylemisti rahim toparlanmasi icin..3 aydan önce hamile kalirsan yine ayni seyleri yasayabilirsin demisti..zaten dusukten sonra 3 ay rahim toparlaniyormus , psikolojik olarakta 3 ay suruyor dusugun etkilerini atmak..ben 3 ay sonra kendime gelebildim...diyete baslamistin demi? bende basliycam ama bi turlu adapte olamadim oruc tutuyorum su siralar , oruc tutarkende diyet olmuyor..

insallah tez zamanda toparlarsin sende, calismalara tam gaz devam sap saglikli olacaz sap saglikli bebislere konacaz, rabbim insallah hayirli ve saglikli evlatlar versin..hayirliysa gelsin bebekler...

Ablamda Hatay'da devlet memuru.Eşi orada görev yapıyordu.Ablamda tayinini istedi oraya gitti.Kimimiz kimsemiz yok orada.Bir tek eşi var.Çevre edinir ama daha çok yeni herşey.O çok sıcakkanlıdır.Eminim çok sevinir

Canım özeline telefonumu yazayım. Ararsa ben kaydederim. Görüşürüz. Yakınız o zaman... İnsana insan lazım:))

cANIM DE BAKALIM DA BİR BAKSINLAR NİYEYMİŞ. Evet bunaltıcı... İkiz fikri de cazip geliyor insana...

s.a kızlar nasılsınız minikler nasıl oldu

candas bugun bahsetti ya tedaviyle olsun istemiyorum,cevreden cekiniyorum dogal istiyorum dedi ya..cok dusundum ben öyle dusunmuyorum tup bebek mantikli geliyor bana , yani oda dogal sonucta benim yumurtam esimin spermi,hem saglikli embriyolar ekecekler rahme , ikizde olur , ne biliyim dogal yolla ugrasmak beklemek bana daha yorucu geliyo..zaman kaybi sanki:44:

Ben şimdiye kadar 2 kere ilk deneme ayında, bir kez 2., bir kez de 3. ayda tutturdum. Ama şimdi korunuyoruz. Korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye. Arda Beyin hemşiresi aradı. Dr hastanedeki diğer dr lerle(sanırım genetikçilerle değerlendirecek) beni arayacakmış.

bakalim ne diyecekler..tup bebek icin arastirma yaptin mi? ucretler ne kadar mis?

bakalim ne diyecekler..tup bebek icin arastirma yaptin mi? ucretler ne kadar mis?

Canım pek fiyatlara bakmadım ama Memorial biraz pahalı diyorlar. Orada bizim pgt ile olacağı için 7-8-9 arası değişir. Çünkü embriyo başına genetik işlem için para alınıyormuş. Tüp bebek forumlarında bakarlar. Ben zaman alıcı bir işlem sanıyordum ama kısa, uzun protokoller var. Bir ay içinde oluyor sanırım. Eşin ne düşünüyor?

esim söylesem kizar ama ben tup bebek dusunurum..fiyati uygunsa yaptirmak isterim..ama önce tip fak . bi tarama yaptirmak lazim, belkide tup bebek icin uygundur dye bir rapor aldirabiliriz o zaman devlet karsilar..kimseyede demek zorunda degiliz, kendiliginden oldu deriz ailede de hic ikiz yok

gözün aydın canım alah tamamına erdirsin inşallah :)

renkliatlas

canım dr lar diyorlar ki 1 sene denedin bilinçli olarak olmadı o zamna tüp bebek düşünün diyorlar. Denk gelmedi diye düşünüyorum size. Tüp bebek yaptırırız belki diye bende araştırmıştım.

daha bir sene olmadi canim, agustostan beri deniyoruz iste,bu 4. ayimiz.. hayirlisi olsun ama ben yoruldum böyle ugrasmak yordu..aman giderim parasini veririm yaparlar ikiz bebekleri koyarlar karnima..bi tasla 2 kus mis gibi

daha bir sene olmadi canim, agustostan beri deniyoruz iste,bu 4. ayimiz.. hayirlisi olsun ama ben yoruldum böyle ugrasmak yordu..aman giderim parasini veririm yaparlar ikiz bebekleri koyarlar karnima..bi tasla 2 kus mis gibi

anlıyorum canım. hakkımızda hayırlısı. İkiz çok tatlı oluyor

Canım ikiz gebelik riskli gebelik. İkiz hoş ama riskleri yüksek. Benim rahimboynunun çok kısa olduğunu demişti prof. Serklaj yani dikiş şart demişti. Mmemorialdeki de sizin durum farklı tek embriyoda koymak gerekebilir demişti. Teki zor taşıyorum ikiyi taşır mıyım ki? Ama tek koyunca da tutmama ihtimali var bakalım ne diyecek dr. Tüp mü doğal mı?

selam kızlar naber??? nasılsınız? öğretmen arkadasların öğretmenler günü kutlu olsuuuunnnn.......

selam kızlar naber??? nasılsınız? öğretmen arkadasların öğretmenler günü kutlu olsuuuunnnn.......

selam canim iyilik... tesekkurler canim buruk bör ögretmenler gunu ama olsun... sen kan testini ne zaman yapmisin adetine kac gun kala?? belirtilerin var miydi? simdi belirtilerin var mi? adetine kac gun var? yada ne kadar gecti?

selam canim iyilik... tesekkurler canim buruk bör ögretmenler gunu ama olsun... sen kan testini ne zaman yapmisin adetine kac gun kala?? belirtilerin var miydi? simdi belirtilerin var mi? adetine kac gun var? yada ne kadar gecti?

ilk testi adetime 2 gün kala yaptım canım. adet belirtilerim hiç yoktu. şimdi sadece akıntım var, birazda göğüslerimde hassasiyet var canım. adetimin üstünden 6 gün geçti. ultraona girmek istiyorum ama doktorumun verdiği tarihe daha 1 hafta var( bidaha kan testi de yapmadım. en son 265 te kaldım canım.

sağolasın tatlım iyi dileklerin için.
ciddi anlamda fazla kilom vardı. kilo verip hamile kalmayı planlıyordum. hatta yaz dönemi diyete başlayıp tatilde bozmak zorunda kalmıştım. tatilden sonra da hamile olduğumu öğrenip bıraktım. kürtajdan hemen sonra yeniden başladım. 10 kilodan kurtulum bile. bir bu kadar daha verirsem daha sağlıklı olacağımı düşünüyorum. zaten doktorum da korunma sürecini kilo vererek geçirmemi istemişti. yaşım 37; bir çok risk var, üstüne bir de kilodan kaynaklı sorunlar olmasın dedik..
ben de herşeyin hayırlısı olsun diyorum hep.inşallah sen de bir an önce sağlıkla hamile olduğun haberini ulaşırırsın bize.

aslında bugün yaşadıklarımı yazıp size yanımda olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum özetlersek tahlillerimi verip okula gittim durumu müdüre söyledim istersen eve git dinlen dedi evde kimse yok kafayı yerim die okulda kalmak istedim.. öğrencilerimden başka beni anlayan olmadı akşama kadar kılıktan kılığa girip beni güldürme çabasındaydılar öğretmen arkadaşlardan biri saolsun oğlundan gelen telefonu sevinç içinde bana anlattı şiir ezberlemiş de akşamı bekleyememiş yine aynı arkadaş sınıfına çağırıp öğrencilerini şikayet etti öğrencileriyle(9 tane öğrencisi var)mutlu olamadığını çocukların yanında haykırdı neyse akşam görümcemlere davetliydik(görümcemin oğlu burda öğretmen evli) eşimin bekarlıktan arkadaşları eşleriyle davetliydik kimseye bişey söylemedik kimsede neyin var die sormadı zaten şuan gözlerim şişlikten birbine yapışacak nerdeyse yanıo ama hiç uykum yok sizi okumadan yazmadan rahat edemeyeceğimi anladım.. bir kaç arkadaşım var ama uzaktalar bir onların samimiyetine güveniyorum bir öğrencilerimin bir de sizin.. iyiki varsınız eşim ve öğrencilerimin sürprizleri tutuncak dallarımın ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi bana burdaki tüm öğretmen arkadaşalrımın günün kutluyorum mesajlarınızdaki samimiyeti hissediyorum ve çok çok teşekkür ediyorum hepinizi öpüyorum lütfen üzüntülü paylaşım yapmayın siz olumlu olun ben okudukça yazmaya yeniden aranızda olmaya başlıycam biliyorum...

Tabiki canım yazacaksın. Eskisi gibi beraber yeniden günler sayacağız. Allaha şükür sen de eşin de sağlıksın. SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ. İçinden geçen her şeyi paylaş canım. Sen çok güçlü bir insansın. Her şey çok güzel olacak. Allah dermansız dert vermesin yeterki. Dün hepimiz ruhen seninleydik. Hep de yanında olacağız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…