canım benim. benim için ettiğin duaları biliyorum canım ve gerçekten dualarım seninle ve burdaki dier tüm arkaşlarla.aslında bugün yaşadıklarımı yazıp size yanımda olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum özetlersek tahlillerimi verip okula gittim durumu müdüre söyledim istersen eve git dinlen dedi evde kimse yok kafayı yerim die okulda kalmak istedim.. öğrencilerimden başka beni anlayan olmadı akşama kadar kılıktan kılığa girip beni güldürme çabasındaydılar öğretmen arkadaşlardan biri saolsun oğlundan gelen telefonu sevinç içinde bana anlattı şiir ezberlemiş de akşamı bekleyememişyine aynı arkadaş sınıfına çağırıp öğrencilerini şikayet etti öğrencileriyle(9 tane öğrencisi var)mutlu olamadığını çocukların yanında haykırdı neyse akşam görümcemlere davetliydik(görümcemin oğlu burda öğretmen evli) eşimin bekarlıktan arkadaşları eşleriyle davetliydik kimseye bişey söylemedik kimsede neyin var die sormadı zaten şuan gözlerim şişlikten birbine yapışacak nerdeyse yanıo ama hiç uykum yok sizi okumadan yazmadan rahat edemeyeceğimi anladım.. bir kaç arkadaşım var ama uzaktalar bir onların samimiyetine güveniyorum bir öğrencilerimin bir de sizin.. iyiki varsınız eşim ve öğrencilerimin sürprizleri tutuncak dallarımın ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi bana burdaki tüm öğretmen arkadaşalrımın günün kutluyorum mesajlarınızdaki samimiyeti hissediyorum ve çok çok teşekkür ediyorum hepinizi öpüyorum lütfen üzüntülü paylaşım yapmayın siz olumlu olun ben okudukça yazmaya yeniden aranızda olmaya başlıycam biliyorum...
hayirlisi canim hic uzulme hersey olacagina variyor...Canım ikiz gebelik riskli gebelik. İkiz hoş ama riskleri yüksek. Benim rahimboynunun çok kısa olduğunu demişti prof. Serklaj yani dikiş şart demişti. Mmemorialdeki de sizin durum farklı tek embriyoda koymak gerekebilir demişti. Teki zor taşıyorum ikiyi taşır mıyım ki? Ama tek koyunca da tutmama ihtimali var bakalım ne diyecek dr. Tüp mü doğal mı?
kiyamam canim benim...allah sana saglik sihhat versin..bak hepimiz burdayiz ve ayni seyleri yasadik..hayata yeni bir insan getirmek icin cabaliyoruz Rabbim hayirli evlat versin, hayirsizsa olmasin...nice insanlar göruyorum cocuklari icin keske tas dogursaydim bunu dogurmasaydim diyor , ben öyle bir anne olmak istemiyorum, Allah herseyin hayirlisini versin, evlat cok buyuk imtihan Rabbim hic birimizi evladiyla imtihan etmesin en zor imtihan o cunku...aslında bugün yaşadıklarımı yazıp size yanımda olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum özetlersek tahlillerimi verip okula gittim durumu müdüre söyledim istersen eve git dinlen dedi evde kimse yok kafayı yerim die okulda kalmak istedim.. öğrencilerimden başka beni anlayan olmadı akşama kadar kılıktan kılığa girip beni güldürme çabasındaydılar öğretmen arkadaşlardan biri saolsun oğlundan gelen telefonu sevinç içinde bana anlattı şiir ezberlemiş de akşamı bekleyememişyine aynı arkadaş sınıfına çağırıp öğrencilerini şikayet etti öğrencileriyle(9 tane öğrencisi var)mutlu olamadığını çocukların yanında haykırdı neyse akşam görümcemlere davetliydik(görümcemin oğlu burda öğretmen evli) eşimin bekarlıktan arkadaşları eşleriyle davetliydik kimseye bişey söylemedik kimsede neyin var die sormadı zaten şuan gözlerim şişlikten birbine yapışacak nerdeyse yanıo ama hiç uykum yok sizi okumadan yazmadan rahat edemeyeceğimi anladım.. bir kaç arkadaşım var ama uzaktalar bir onların samimiyetine güveniyorum bir öğrencilerimin bir de sizin.. iyiki varsınız eşim ve öğrencilerimin sürprizleri tutuncak dallarımın ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi bana burdaki tüm öğretmen arkadaşalrımın günün kutluyorum mesajlarınızdaki samimiyeti hissediyorum ve çok çok teşekkür ediyorum hepinizi öpüyorum lütfen üzüntülü paylaşım yapmayın siz olumlu olun ben okudukça yazmaya yeniden aranızda olmaya başlıycam biliyorum...
inş herşey çok güzel olur.Allaha emanet herşeyimiz.bizimde çekeceklerimizmiş bunlar, insanlar çok kolaylıkla elde ederken biz bin takla atıyoruz.önemli olan sağlıkla doğup byümeleri.inş hepimiz o günleri görebiliriz.evet canım kalp atışları var. 6+2yim.
benim diğerinde de vardı ama 8 haftaya bir kaç gün kala durmuş. sanıırm o yüzden doktor çok umut verici konuşmadı. şu an herşey yolunda, gelişimi iyi, ama ne olacağını bilemem dedi.
pıhtılaşma testlerimi inceledi. hafif de olsa var dedi. ne olur ne olmazz iğneye başlayalım dedi. benim durumumda olup da iğne vurunmasına rağmen bebeğini kaybeden var çünkü ama sağlıklı doğuran da var. Allah emanet yani. bu kadarına şükür diyorum ve duaya devam ediyorum.
inş ablacım, bencede 2 tane mantıklı olabilr, sen daha iyi bilirsin ve dr da yönlendirir tabikide, eğer hamilelik sürecini zorlayacaksa tek embiryoya çekerler.bende şimdi tedavi olsun diyorum ya, belki tuhaf gelecek ama ben üçüz istiyorum.ikize bakabilrim ama üçüncüden çekiniyorum biraz.keşke taşıyabisemde olsa.ama birde şöyle bişey var ki, ikize bile cesaret edemiyorum kendime itiraf etmem gerekirsede.dr ların yazılarında okumuştum, çoğul gebelikler düşük şansını artırırmış, ikisinin üçünün birdn yaşama ihtimali düşükmüş.dün düşünüyorum benimkiler ikizdi ama belkide bünye kaldırmadı, tedavide istesem böyle bişeyi, ya yine aynısı olursa diyroum.tabi bunları senin kafanı karıştırmak için asla yazmadım.ama ne kadar karışık ve sıkıntılı durumlardayız ya.bi millete bakıyorum bi bize.çok afedersin çoğu köpek misali doğur at yapıyor, bizde bir tane için neler yapıyoruz.cANIM FAKÜLTEDE KORUNMADIĞINIZ HALDE HAMİLE KALMADIĞINI SÖYLERSİN AMA ŞU KADAR AYRIYDIK ŞU KADARDIR KORUNMUYORUZ DEME. Süreyiuzun söyle canım ki her teste baksınlar. FSH, AMH, E2 dedi bana Arda Bey. Ama niye dedi. Bana Memorialden yumurtalık rezervlerimin çok iyi olmadığını söylediler. Arda Beye dedim. Görünürde iyi dedi. Ama bizde erken menopoz var halam ve babaannem 38 de girmşler. Annem 53 tee gerçi ama adetlerim çok değil. Onun için içimde kalmasın. Sorun varsa da tüp bebeği ertelemem. Nasılsa ücretsiz bakarlar fakültede. Sen de sor istersen. Gerçi senin adetlerin az ve düzensiz değil... Aralıkları uzuyorsa ve adette azalma varsa bakıyorlar. Ben de kürtajdan sonra genelde azaldı ve aralığı uzadı. Geçen ay gerçi 28 de oldum ama içimde kalmasın. Biliyorsun ben biraz garanticiyim. Zaten 1 yıl korunmasız olmadıysa sebepsiz infertilite diyorlar. Ama bir kez düşük yapınca yani bir kez hamile olmuş olmak bu teşhisi değiştirir mi? Allah hepimizi tez zamanda sağlıkla evlatlar nasip etsin. Ben de tüp bebek yaptırırsam korkarak düşünüyor ve yazıyorum 2 embriyo transfer ettirmek istiyorum...
banda 4 ay vermişti.ama biz 1,5 ay sonra başladık.inş 3 ayın sonunda bebeğine kavuşursun...doktorum 3 ay korunma önerdi canım. ikinci aydayım ben..
benim sebepler tamda öyle değil aslında, etkisi azımsanmayacak kadar çok ama asıl çelişki kendi içimde.ifade etmem zor belki ama sizler yazmasamda az çok tahmin edersiniz.aa bu kadın doğal yollarla hamile kalamıyo diye kınayanardan değilim tabiki de (senin yazından onu anlamadım heee :) yaptığım şey doğru mu diyroum ? eşim yokken başedebilecek miyim ? acele mi ediyorum gibi kaygılarım ama tabiki en büyük savunum eşimden sonrada bekeleyecesem çok sıkıntı çekeceksem, eşim yokken çekmeye razıyım.düşünüyorum, mesela hamile kaldım.yatmak zorundayım diyelim annemden çekinmemde babamdan çok çekinirim.tamam evliyiz ama benim yerimde olmak lazım anlamak için ve birazda rahat olmak lazım.ya da doğum izine ayrılmadan erken doğum olursa, babam götüreck düşünsene.benim için babam şöyle birşey hem en yakınım hem en çekindiğim.çok moderndir, utanma der ama ben aşamıyorum bunu.utangaç bi insanda değilim ama babama karşı , kendi tarafımdan büyük erkeklere karşı çekiiyorum .... çocukluktan çıktım kadın oldum imajı utandırıyo belkide.amaaan neyse yine saçmalıyorumcandas bugun bahsetti ya tedaviyle olsun istemiyorum,cevreden cekiniyorum dogal istiyorum dedi ya..cok dusundum ben öyle dusunmuyorum tup bebek mantikli geliyor bana , yani oda dogal sonucta benim yumurtam esimin spermi,hem saglikli embriyolar ekecekler rahme , ikizde olur , ne biliyim dogal yolla ugrasmak beklemek bana daha yorucu geliyo..zaman kaybi sanki:44:
tüp bebek uygulaması için 5 yıllık evlilik şartı mı vardı ne ? aman çok eskilerde varmış dr öyle dedi dersin.çünkü ben bizim ikizler olacağını duyunca kardeşlerim var dedim, onlarla aynı cinsten değil bunlar dedi.ama başka yok dedik . kadın şunu dedi hani derle ya 7 göbek önceler, belki okadar eskiden vardır.çünkü asla olmasaydı sende de olmazdı dedi.esim söylesem kizarama ben tup bebek dusunurum..fiyati uygunsa yaptirmak isterim..ama önce tip fak . bi tarama yaptirmak lazim, belkide tup bebek icin uygundur dye bir rapor aldirabiliriz o zaman devlet karsilar..kimseyede demek zorunda degiliz, kendiliginden oldu deriz ailede de hic ikiz yok
düşünelim o zman :)renkliatlas
canım dr lar diyorlar ki 1 sene denedin bilinçli olarak olmadı o zamna tüp bebek düşünün diyorlar. Denk gelmedi diye düşünüyorum size. Tüp bebek yaptırırız belki diye bende araştırmıştım.
merhaba canım.iyizi,sen ?selam kızlar naber??? nasılsınız? öğretmen arkadasların öğretmenler günü kutlu olsuuuunnnn.......
canm seni seviyoruz bil yeter, kendini toplayıncada bekliyoruz.aslında bugün yaşadıklarımı yazıp size yanımda olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum özetlersek tahlillerimi verip okula gittim durumu müdüre söyledim istersen eve git dinlen dedi evde kimse yok kafayı yerim die okulda kalmak istedim.. öğrencilerimden başka beni anlayan olmadı akşama kadar kılıktan kılığa girip beni güldürme çabasındaydılar öğretmen arkadaşlardan biri saolsun oğlundan gelen telefonu sevinç içinde bana anlattı şiir ezberlemiş de akşamı bekleyememişyine aynı arkadaş sınıfına çağırıp öğrencilerini şikayet etti öğrencileriyle(9 tane öğrencisi var)mutlu olamadığını çocukların yanında haykırdı neyse akşam görümcemlere davetliydik(görümcemin oğlu burda öğretmen evli) eşimin bekarlıktan arkadaşları eşleriyle davetliydik kimseye bişey söylemedik kimsede neyin var die sormadı zaten şuan gözlerim şişlikten birbine yapışacak nerdeyse yanıo ama hiç uykum yok sizi okumadan yazmadan rahat edemeyeceğimi anladım.. bir kaç arkadaşım var ama uzaktalar bir onların samimiyetine güveniyorum bir öğrencilerimin bir de sizin.. iyiki varsınız eşim ve öğrencilerimin sürprizleri tutuncak dallarımın ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi bana burdaki tüm öğretmen arkadaşalrımın günün kutluyorum mesajlarınızdaki samimiyeti hissediyorum ve çok çok teşekkür ediyorum hepinizi öpüyorum lütfen üzüntülü paylaşım yapmayın siz olumlu olun ben okudukça yazmaya yeniden aranızda olmaya başlıycam biliyorum...
herkese günaydın bu arada.nasılsınız ?
inş herşey çok güzel olur.Allaha emanet herşeyimiz.bizimde çekeceklerimizmiş bunlar, insanlar çok kolaylıkla elde ederken biz bin takla atıyoruz.önemli olan sağlıkla doğup byümeleri.inş hepimiz o günleri görebiliriz.
inş ablacım, bencede 2 tane mantıklı olabilr, sen daha iyi bilirsin ve dr da yönlendirir tabikide, eğer hamilelik sürecini zorlayacaksa tek embiryoya çekerler.bende şimdi tedavi olsun diyorum ya, belki tuhaf gelecek ama ben üçüz istiyorum.ikize bakabilrim ama üçüncüden çekiniyorum biraz.keşke taşıyabisemde olsa.ama birde şöyle bişey var ki, ikize bile cesaret edemiyorum kendime itiraf etmem gerekirsede.dr ların yazılarında okumuştum, çoğul gebelikler düşük şansını artırırmış, ikisinin üçünün birdn yaşama ihtimali düşükmüş.dün düşünüyorum benimkiler ikizdi ama belkide bünye kaldırmadı, tedavide istesem böyle bişeyi, ya yine aynısı olursa diyroum.tabi bunları senin kafanı karıştırmak için asla yazmadım.ama ne kadar karışık ve sıkıntılı durumlardayız ya.bi millete bakıyorum bi bize.çok afedersin çoğu köpek misali doğur at yapıyor, bizde bir tane için neler yapıyoruz.
banda 4 ay vermişti.ama biz 1,5 ay sonra başladık.inş 3 ayın sonunda bebeğine kavuşursun...
benim sebepler tamda öyle değil aslında, etkisi azımsanmayacak kadar çok ama asıl çelişki kendi içimde.ifade etmem zor belki ama sizler yazmasamda az çok tahmin edersiniz.aa bu kadın doğal yollarla hamile kalamıyo diye kınayanardan değilim tabiki de (senin yazından onu anlamadım heee :) yaptığım şey doğru mu diyroum ? eşim yokken başedebilecek miyim ? acele mi ediyorum gibi kaygılarım ama tabiki en büyük savunum eşimden sonrada bekeleyecesem çok sıkıntı çekeceksem, eşim yokken çekmeye razıyım.düşünüyorum, mesela hamile kaldım.yatmak zorundayım diyelim annemden çekinmemde babamdan çok çekinirim.tamam evliyiz ama benim yerimde olmak lazım anlamak için ve birazda rahat olmak lazım.ya da doğum izine ayrılmadan erken doğum olursa, babam götüreck düşünsene.benim için babam şöyle birşey hem en yakınım hem en çekindiğim.çok moderndir, utanma der ama ben aşamıyorum bunu.utangaç bi insanda değilim ama babama karşı , kendi tarafımdan büyük erkeklere karşı çekiiyorum .... çocukluktan çıktım kadın oldum imajı utandırıyo belkide.amaaan neyse yine saçmalıyorumaslında en önemlisi herşey içimde kaldı atlas.dün oturdum ağladım.düğünümüz ilgili bişey dedim, saf gibi neden yapmadım ki dedim.kız kardeşimde abla sen zaten neyi yaptın ki diye, küçümseyerek kızarak söyledi.yani yapmamı isteyerek.çok defa yaptı bunu, evet aklı kesmiyo biçok şeye.dedim sen söyle rahatla, ben keyfimden mi yapmadım, ailesinin lafı sözü duyulmasında üzerine gitmedim istediklerim dedim.annem kızdı, abartıyosun filan diye.zaten dedim herşey içimde kaldı.ağlamaya başladım.mesela hiç i zman 2 aylık evli insanlar napar öğrenemicem, nasıl hevesler olr, insanlar nasıl imrentiyle bakar biemicem.evet tek dert bu olsun ama üzülüyorum.geçmişi geri getirememde. hayatta hep mutluluklarım hafta sayısıyla oldu, eşimde 6 hafta kaldı, bebeği öğrendiğimizde geçti, 3 hafta o mutluluğu yaşadık filan. şimdide eşli bi bebek nasıl beklenir bilemicem .. herşeyi tek başıma yüklenmekte zorlanıyorum artık. evet zorluğa rağmen yinede olsun diyorum ama içimde he eksik kalanlar yerinde sabit duracak ... şu da var ki emeksiz yeek olmaz. bu sıkıntıların çoğunu sende yaşadın biliyorum, belki bu kadar takmadım belki taktın bilmiyorum.kabul ediyorum takıntılıyımda (
ama evet strestense tedavi olmak en güzeli, bende o yoldayım.ben kürtajdan çıktığımda dr a sormuştum ikiz istoruz ailede de var, yapabileceğimiz bişey var mı.tek yol tedavi dedi.eşin ikna olursa bu en güzeli.zaten 1 tane istemiyoruz madem 2 si beraber aradan çıkar.karamsar bi yazı oldu ama içimi dökmek istedim.sıktıysam kıracak bişey yazdıysam çok özür dilerim ....
tüp bebek uygulaması için 5 yıllık evlilik şartı mı vardı ne ? aman çok eskilerde varmış dr öyle dedi dersin.çünkü ben bizim ikizler olacağını duyunca kardeşlerim var dedim, onlarla aynı cinsten değil bunlar dedi.ama başka yok dedik . kadın şunu dedi hani derle ya 7 göbek önceler, belki okadar eskiden vardır.çünkü asla olmasaydı sende de olmazdı dedi.
düşünelim o zman :)
merhaba canım.iyizi,sen ?
canm seni seviyoruz bil yeter, kendini toplayıncada bekliyoruz.
günaydın kuzu yazdıklarını okudamda bi sürü şey benimde içimde kaldı beee hüzünlendim bak benim düğünüm olmadı mesela nikah oldu sadece yani bende düğün dernek kalabalık çok hoşlanan insan diilim ama düğünün tadı da başka oluyo tabi herşeyi kendimiz yaptıımızdan salon tutmaya para vermedik nikah yaptık eşime hep üzülmesin diye amannn nikah daha iyi olcak 1 saate bitcek falan dedim ama hala içimdedir
canim cevrenin laflarindan bende cekiniyorum ama söylemek zorunda degiliz ki? ben tup bebek yaptirsam söylemem ,esime dun dedim olur dedi tup bebek yapariz dedi sorun degil dedi...ama dedim kimse bilmeyecek tup bebek yaptirdigimizi , neden ki anlamiyorum seni diyor? erkekler anlayamiyor..cevre baskisi cok bizim ulkede..ne yazikki ..
candascim bende ayni senin gibiyim bende kendi ailemin erkeklerinden cok cekinirim..doguma babam göturse ölurum utancimdanay ne bilim bazisi öyle rahat babalarina karsi ben böyle konularda rahat olamam..hamile kaldigimi annem babama demisti , babam sarildi bana hadi hayirlisi ailemize kucuk bir uye katiliyor dedi..ay o anda yer yarilsa yerin dibine girsem dedim cok utandim.. senle kulturlerimiz ayni canim :44: yetistirilme tarzi sanirim..kafkas turklerinde genelde böyle göruyorum ben
Benimde hamile olduğumu annem söylemişti babama.Ama hastaneye yattığımda eşim şehir dışındaydı.Babam götürmüştü sabahın 5'inde hastaneye.Babamdan utanmıştım o gün.Hayatım boyunca unutamayacağım bir gün.Kendi çaresizliğim kadar babamın o çaresiz bakışlarınıda unutamıyorum
uzulme caniim bende keske nikah yapsaydik diyorum.. o kadar para verdik degmez! hem canakkalede hem izmirde.. hele izmirdeki ziyan oldukimseler yoktu esimin ailesinin cevresi yok , iyi insan degiller ki millette gelsin.. tek benim ailem vardi birazda onlar birileri , benim ailem olmasa bombos kalacakti ..o kadar pahalida biyerdi ki anlatamam... canakkaledeki cok guzel gecti, bzim cevremiz cok kalabalikti.. bizde cok pisman olduk izmirde yaptigimiza.. esimin annesi mutlu olsun diye yaptik ama degmez..cunku mutlu olmadi yine tantana cikardi rezil kadin inanirmisin videolari bile izlemedim attim kenara o kadar buruk hissediyorum ki aklima gelince ..anlatsam roman olur.. resmen benim ailemi orda kovdu babasi , bizimkiler nerelerden gelmisler kalacak yer göstermediler..babam demis biz kalmayalim heralde kalacak yer yok yaklasik 20 kisi felandi bizimkiler.. kayinpeder demis iyi olur gitseniz serinden gece gidersiniz.. dusun o kadar dugun dernek yorgunluk..öyle geri döndu insanlar.. esimde cok uzuldu hani kalacaktiniz dedi felan.. bizimkiler gidelim dediler ama babasinin dedigini söylemediler.. baabam cko kizmis amcamda demis kizimizi alalim gidelim..? annem demis damada yazik , ailesi öyle yapti diye cocugudami silip atalim ..bu da böyle oldu ne yapalim demisler..gitmisler..
ay cok zor yaa...bende tekirdaga yeni tayin olmustum, zonguldaktan oraya geldim... esimde 1 hafta sonra gidecek tasindik ettik felan.. ay orda dustu bebek, ramazan bide esim perisan oruclu...beni hastaneye göturecek ne bildigimiz taksi duragi var ne bi tanidik var..yuruduk asagilara taksi aradik ay ne zordu canim.. benden cok esim perisan oldu..yol bilmeyiz iz bilmeyiz ama kadin dogum hastanesi evime cok yaknmis yuruyerek 5 dk biz taksiye bindik taksi arayacagimiza ilerlesek görecekmisiz.. orda kustum felan baska ustum yok.. esim kostu eve kiyafet getirmeye ,garip garip biseyler getirmis.. telefonuinun sarji bitti , ay sorma ne sefillik.. ordan ciktik eve geldik.. esim perisan ben zaten kurtajdan cikmisim ev dandini , yeni yerlesiyorus ..esim dedi gel dayanirsan gidelim canakkaleeye? burda perisan olduk dedi annen bakar sana , bide o halde okula gittik raporu vermeye.. esim bilmuiyor okulu cunku bende o halde gittim ordanda atladik otobuse c.kale ye gittik , annem babam agliyordu biz gittigimizde..halimi görsen uzermde igrenc bi tisört altimda ondan beter bi esofman uzerimde uyduruk bi hirka herseyim kolilerde cunku..o stresten ustume bakamadim zaten kendimi salmisim sac bas perisan...otobuslerde öyle geldim kicimdada hasta bezi kocaman sikir sikir ediyo yurudukce
benimkiler taktı saolsunlar paraları varken bilezik taktılar 175 tl lik:)başkada bişi görmedim amann umrumda diil bacım ben kocamla iyi olayım bana bulaşmasınlar da başka bişi istemem görüşmüos zatenNAZLIM benimde nikahim oldu sadece keske bir dugun bende yapsaydim dedim. nasip olmadi
insanin icinde bazi seyler kaliyor ama napalim simdi gecinebiliyorsak ne mutlu.
benim nikahimda kaynanamar bir bilezik takmadi rezil oldum.
borclari varmis kredi cekememisler 10 yildir borc oduyorlar
hala bitmedi kaynatam bu kafaylada giderse olse kaynanam oder yine bitiremez,
kredieri ust isye cekip duruyor. azcik borcunu odese yine aradaki meblag kadar kredi cekiyor
guya tarimla ugrasiyor oturup borcunu odese macera aramasa simdiye coktan bitmisti iyide maasi var bey gibi yasarlardi
valla ben esimede diyorum kaynanamada benim boyle kocam olsa 40 kere bosardim diger turlu kanser olur cinku insan
cok ayip etmisler ya gercekten . bilseydiniz yapmazdiniz da nerden biliceksin iste
insan bir sekilde bulur yer ya. tamamen kendi terbiyesizlikleri
ay cok zor yaa...bende tekirdaga yeni tayin olmustum, zonguldaktan oraya geldim... esimde 1 hafta sonra gidecek tasindik ettik felan.. ay orda dustu bebek, ramazan bide esim perisan oruclu...beni hastaneye göturecek ne bildigimiz taksi duragi var ne bi tanidik var..yuruduk asagilara taksi aradik ay ne zordu canim.. benden cok esim perisan oldu..yol bilmeyiz iz bilmeyiz ama kadin dogum hastanesi evime cok yaknmis yuruyerek 5 dk biz taksiye bindik taksi arayacagimiza ilerlesek görecekmisiz.. orda kustum felan baska ustum yok.. esim kostu eve kiyafet getirmeye ,garip garip biseyler getirmis.. telefonuinun sarji bitti , ay sorma ne sefillik.. ordan ciktik eve geldik.. esim perisan ben zaten kurtajdan cikmisim ev dandini , yeni yerlesiyorus ..esim dedi gel dayanirsan gidelim canakkaleeye? burda perisan olduk dedi annen bakar sana , bide o halde okula gittik raporu vermeye.. esim bilmuiyor okulu cunku bende o halde gittim ordanda atladik otobuse c.kale ye gittik , annem babam agliyordu biz gittigimizde..halimi görsen uzermde igrenc bi tisört altimda ondan beter bi esofman uzerimde uyduruk bi hirka herseyim kolilerde cunku..o stresten ustume bakamadim zaten kendimi salmisim sac bas perisan...otobuslerde öyle geldim kicimdada hasta bezi kocaman sikir sikir ediyo yurudukce
günaydın kuzu yazdıklarını okudamda bi sürü şey benimde içimde kaldı beee hüzünlendim bak benim düğünüm olmadı mesela nikah oldu sadece yani bende düğün dernek kalabalık çok hoşlanan insan diilim ama düğünün tadı da başka oluyo tabi herşeyi kendimiz yaptıımızdan salon tutmaya para vermedik nikah yaptık eşime hep üzülmesin diye amannn nikah daha iyi olcak 1 saate bitcek falan dedim ama hala içimdedir
haklısın canım söylemek zorunda değiliz, bu kez bende ağzımı tutmaya niyetliyim.eşimin annesi bilse zafer kazanırdı, herkese der durur kesin.yüzümede başka türlü der.erkekler anlamıyo bencede, benim eşimde aynı cevabı verir.ülkemizde hep kadındanmış muamelesi var maalesef.ki farketmez yani önemli olan çocuk sahibi olmaksa, tüpü normali ne farkeder.dünde dedim ya bende tedavi bebeğiyim.sorun değil yani farkım ne ki ?canim cevrenin laflarindan bende cekiniyorum ama söylemek zorunda degiliz ki? ben tup bebek yaptirsam söylemem ,esime dun dedim olur dedi tup bebek yapariz dedi sorun degil dedi...ama dedim kimse bilmeyecek tup bebek yaptirdigimizi , neden ki anlamiyorum seni diyor? erkekler anlayamiyor..cevre baskisi cok bizim ulkede..ne yazikki ..
candascim bende ayni senin gibiyim bende kendi ailemin erkeklerinden cok cekinirim..doguma babam göturse ölurum utancimdanay ne bilim bazisi öyle rahat babalarina karsi ben böyle konularda rahat olamam..hamile kaldigimi annem babama demisti , babam sarildi bana hadi hayirlisi ailemize kucuk bir uye katiliyor dedi..ay o anda yer yarilsa yerin dibine girsem dedim cok utandim.. senle kulturlerimiz ayni canim :44: yetistirilme tarzi sanirim..kafkas turklerinde genelde böyle göruyorum ben
ya şu kaynanalrı toplayıp yaksak ne güzel olurdu :)) neleri içimizde bırakmadılar ki ! yazıklar olsun, hiç misafir hele hele dünür, ilk geceden gönderilir mi.yazık eşlerin suçu ne, annen haklı ... ama allah çektirene çektirsin diyorum bende.benim k.validemde şunu naptı.ilk gece için özel bi çarşaf hazırlarlar ya, annem hazırlamış bi tane yakın akrabaya vermiş, o halam vermiş elden ele dolanmış.çarşafta gelin çantamın içinde.k.valideme sıkı sıkı tembih etmişler bunu candaşa ver diye, kimsenin birbirinden haberiyok.suratını görsen kaynanaın, küle dönmüş.cinler tepede.al şunu diye evde bana verdi.tam 1 hafta sonra onun için benle kavga etti.ne varsa ben hırsızmıyım tembihleyip durdular dedi.dedim anne keşke halama ve teyzeme sorsaydın içinde ne var diye, teslim ediliyosa içindekini bilmeye hakkın vardı.ne dese beğenirsin, soracağıma keşke suratlarına fırlatsaydım diye.k.valdem çok içten pazarlıklıdır ilkkez onu o halde gördüm, gözleri yuvalarından fırladı kininden kızgınlığından.allahlarından bulsun.kınada da eşimin eniştesi erkek kardeşimi tembihliyo ki, bizi zorlama bel bağlarken.lafa bak.eşimde kardeşime dedi eniştemi dinleme, ben muhatabınım senin diye.kardeşimde küçük küstü resmen, almayacam demeye başladı, sabah evden çıkcam kardeşim hala tripte.evde kıyamet koptu eşim gelmişti kuaföre götürmeye, eşime kızdı babam.onlara söyle huzurumuzu kaçırmasınlar diye, eşimde baba bende kızdım zaten dedi.karışamaz kimse diye.kuaföre gitmeden evine uğradı azarladı geldi, ses edemediler akşam, yerlerinden bile oynamadılar.eğer o kavga olmasaydı kimbilir daha neler yaparlardı.banada asıl çektirenler tayze, enişte ve kuzenleri oldu.allahta onlara çektirsin.ayyy sinirlendim ya :8uzulme caniim bende keske nikah yapsaydik diyorum.. o kadar para verdik degmez! hem canakkalede hem izmirde.. hele izmirdeki ziyan oldukimseler yoktu esimin ailesinin cevresi yok , iyi insan degiller ki millette gelsin.. tek benim ailem vardi birazda onlar birileri , benim ailem olmasa bombos kalacakti ..o kadar pahalida biyerdi ki anlatamam... canakkaledeki cok guzel gecti, bzim cevremiz cok kalabalikti.. bizde cok pisman olduk izmirde yaptigimiza.. esimin annesi mutlu olsun diye yaptik ama degmez..cunku mutlu olmadi yine tantana cikardi rezil kadin inanirmisin videolari bile izlemedim attim kenara o kadar buruk hissediyorum ki aklima gelince ..anlatsam roman olur.. resmen benim ailemi orda kovdu babasi , bizimkiler nerelerden gelmisler kalacak yer göstermediler..babam demis biz kalmayalim heralde kalacak yer yok yaklasik 20 kisi felandi bizimkiler.. kayinpeder demis iyi olur gitseniz serinden gece gidersiniz.. dusun o kadar dugun dernek yorgunluk..öyle geri döndu insanlar.. esimde cok uzuldu hani kalacaktiniz dedi felan.. bizimkiler gidelim dediler ama babasinin dedigini söylemediler.. baabam cko kizmis amcamda demis kizimizi alalim gidelim..? annem demis damada yazik , ailesi öyle yapti diye cocugudami silip atalim ..bu da böyle oldu ne yapalim demisler..gitmisler..
valla biriktirip gidek ya :)) kerterizde bide kız oğlan bulma derdimiz kalmaz :)) dünürlüktede sıkıntımız olmaz ne güzle :)))candas kiz yaza kadar para biriktirip gidek senle yatak tup bebek merkezine hacisende iznini kullanirsin mis gibi besik kertigi ederiz bizim ikizleri
Benimde hamile olduğumu annem söylemişti babama.Ama hastaneye yattığımda eşim şehir dışındaydı.Babam götürmüştü sabahın 5'inde hastaneye.Babamdan utanmıştım o gün.Hayatım boyunca unutamayacağım bir gün.Kendi çaresizliğim kadar babamın o çaresiz bakışlarınıda unutamıyorum
yazık ya, ne insanlar var.allah akıl fikir versin.NAZLIM benimde nikahim oldu sadece keske bir dugun bende yapsaydim dedim. nasip olmadi
insanin icinde bazi seyler kaliyor ama napalim simdi gecinebiliyorsak ne mutlu.
benim nikahimda kaynanamar bir bilezik takmadi rezil oldum.
borclari varmis kredi cekememisler 10 yildir borc oduyorlar
hala bitmedi kaynatam bu kafaylada giderse olse kaynanam oder yine bitiremez,
kredieri ust isye cekip duruyor. azcik borcunu odese yine aradaki meblag kadar kredi cekiyor
guya tarimla ugrasiyor oturup borcunu odese macera aramasa simdiye coktan bitmisti iyide maasi var bey gibi yasarlardi
valla ben esimede diyorum kaynanamada benim boyle kocam olsa 40 kere bosardim diger turlu kanser olur cinku insan
cok ayip etmisler ya gercekten . bilseydiniz yapmazdiniz da nerden biliceksin iste
insan bir sekilde bulur yer ya. tamamen kendi terbiyesizlikleri
canım benim yabenide hastaneye babam götürdü bebeğimi yıkamışlar kefen giydirmişler kutuya koymuşkar babam halamla birlikte almış mezarlığa götürmüş mezar yapmışlar oğluma aradan baya uzun zaman geçti anlatmıştı babam içim parçalandı
benimkiler taktı saolsunlar paraları varken bilezik taktılar 175 tl lik:)başkada bişi görmedim amann umrumda diil bacım ben kocamla iyi olayım bana bulaşmasınlar da başka bişi istemem görüşmüos zaten
canim ya ne kotu seyler yasamissin. benim bebegimin kalbi durmus ayni gun sadece bir lamla leke geldi zaten lekelenme sorunu icin igne yiyordum . dr kontrolum vardi ptesi ama hic gitmek istemiyorum dedim 2-3 hafta sonra gidicem zirt pirt girdim ultrasona
zaten dedim bu lekenme yuzunden
burda bir turk arkadasim var vicdan azabi gibi yapisti yakama ya git iyi bebek desin rahat olsun icin dedi
neyse oda oyle deyince gittim. dr bakti ses yok ben anlamadim tabi ne bilicem sonra dr soyledi filan hastane yikildi tabi basima sap gibi kaldim oyle ortada ya
( ne zor zamanlar.allah getirmesin geriye ( diyorum şöyle hayatından sillesindn geçiyo herkes, bazılarının herşeyi çok yolunda gitsede bi zman sonra onlardan da çıkıyo.inş en kötüsü bu olsun ( bunu aratmasın ama gerçekten buda çok zor.eşlerimizden allah razı olsun yinede.sizin için çok zor bi dönemmiş ((
yazık ya, ne insanlar var.allah akıl fikir versin.
canım benim ya(( tüylerim diken diken oldu (( Allah o günleri göstermesin bi daha.yarana merhemin tez gelsin ( of bugünde kötü başladık , hüzünle ( mezarını biliyo musun oğlunun ?
canım geçmiş olsun sanada, ne kadar oluyo kürtaj olalı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?