Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Vallahi ben sebep oldum sanki.Sizleride üzdüm.Kayıplarımızı unutup geleceğe ve bugüne bakıyoruz artık hanımlar.Hamile olalım yada olmayalım.Hepimiz bir anne adayıyız

Vallahi ben sebep oldum sanki.Sizleride üzdüm.Kayıplarımızı unutup geleceğe ve bugüne bakıyoruz artık hanımlar.Hamile olalım yada olmayalım.Hepimiz bir anne adayıyız

bizimde içimizde var kuzum senle alakası yok kadın milleti olaraktan duygusala bağlamaya meğilliyiz her zaman

haklısın herkese hakettiğini vermek gerek canım.fazlasını bile yapmışsın keşke kıymeti bilinse.valla bileti alıp gönderecek fırsatı k.pederin vermiş.iyi yapmışsın.düşünüp hareket etsinler madem, bugün yarınıda var demeliydiler.bizimkilerede ben diyorum yeter artık yüz vermeyin diye , olur mu onlar yaptı diye bizde mi yapalım diyolar.yapacaksın arkadaş.şimdi eskisi kadar değiller bizimkilerde kendilerini çektiler.
şimdi benim eşimin ailesinin hakkını yemeyim.bana 5 tane kalın bilezik taktılar.ama adı 7 oldu, çünkü nişandaki tüm altınları götürdü bilezik aldı zorla.nişanda pasta keserken yarın gideriz değil mi diye milletin içinde sıkıştırdı.sabahta erkenden arayıp kuyumcu yolu tuttuk ! sonra o 2 bileziğide kaynından diye taktırdı ki , 1 bileziğin parası benim takılarımdı sırf.lafını etmek değilde uyanıklı etmelerine kızıyorum.şimdi bizim kaynıma 2 borcumuz varmış, kendiside 7 tane takacakmış.haksızlık olmamıymış.bana takılan 5 bilezik ona 8 tane olarak dönecek.akla bak ! şimdi susuyorum ama vakti gelip düğünü yapılacağı zaman sesimi çıkaracağım.eşekliğim yeter ...takmalarıda sorun değil yani zoruma gitmez.ahirette verilecek hesap dahada rahatlatıcı olur açıkçası :)
canım benim ya ( bencede aslında haksız sayılmazlar çok üzülrdün toparlanamazdın.inş hamile kal da oğluna kardeşlerini tanıt. o da rahatlasın sende (

nazlimcim bencede gitme mezara..sonra baska bebegin olunca kardesini ziyarete göturursun..simdi uzulursun gerek yok...

ben cikiyorum bacilar kendinize iyi davranin anaciim
canım görüşürüz, yine bekleriz de işin mi vardı ?

yok canım ya, nazlım haklı.hepimizde bi acı var ya onun sonuçları, ara ara dibe vurup yüze çıkıyoruz :) inş bugünlerde geçecek elbette ...

candaşım accık neşelenek yawww şiştik kaç gündür miniğim nasıl acaba yanında olsak keşke
bende elimi yaktım sıcak çay döküldü kıpkıtmızı oldu

candaşım accık neşelenek yawww şiştik kaç gündür miniğim nasıl acaba yanında olsak keşke
bende elimi yaktım sıcak çay döküldü kıpkıtmızı oldu

ya evet ya, kaç gündür berbat yani psikolojiler.canım geçmiş olsun skarım mı demiştim sen

kimsede yok ki bugün, adet olmaya başlıyorum sanırım.bugün başlarsa 3. günüm pazara geliyo.napcam o zman ? bide istediğim dr da sıra yoksa da napcam onuda bilmiyroum....

erken diilmi daha yarın yada pazar olman lazım seninde batlarımız aynıydı kuzu 31 günde olmuyonmu sen önemli diil o lekelenmenin olduu günü sayma bana öle demişti doktor pazartesi gidersen olmazsa bugün olursan az gelir oluyonmu yaa cidden lekemi geldi noldu

erken aslında da benim düzenin kafası kaıştı, bi 3 ay 31 günde oluyosam diğer 3 ay 28 de oluyorum.çok az bi leke var.akşama yada gece yarısına patlar.o zman pazartesi giderim.of ya ben anladım ki korkuyorum , hamile kalmaktanda kalamamaktanda. dr ne derse ona göre bakarız çaresine artık.off ya şu eşimin tayinin olup olamayacağına dair bi netlik olsaydı keşke geçti mi elinin acısı ?

geçti usta patates rendeledi iyi gelirmiş dedi geldi de alevini aldı koca bardağı devirdim elime sakarım çok:)bende gelen giden yok gerçi benimde sapıtık biraz adet en erken 27 de en geç 34 de olduumu biliom değişiyo heralde korkma kuzucum tüp bebeğe kadar yolu var hepimizin sizin şu dönemde yapabileceğiniz en mantıklı şey aşılama bence

iyi bari acısını almış, bende yanıkta hemen patates koyarım.aa o cilde de çok ii geliyo.bu arad anneme 1 aydır alacağım düdüklüyü sipair ettim.bence ucuza geldi.kargo+ tencere ücreti + vade farkı hepsi beraber 301 lira.dışarda en ucuz 420.. ya aşılama işi kolay.yani yaptırırım kokrmamda. ama şuan korkuyorum cesaret edemiyroum gibi, yine vazgeçtim desem yeridir.sadece eşim ve ben kontrol olalım gerekirse klomen yada aşılama olabilir.ama gel gör ki eşimle yaşayamıyorum diye bu süreci hızlandırıp yalnız geçirmek ne kdar doğru olur, ama bi yandan da artık olsunda bi kurtulayım diyorum.diğer yandan yazılara baktım millet 5-6 yıl sonra aşılamaya karar vermiş, ben gidince dr diyecek önce bi kavuşun.kendimi salak gibide hissetmek istemiyroum ne takıntılıyım ( eee takıntılı başağım yani :) chnb den kısknadım :)

kuzum sen kendin ne yapmak istediine bi karar ver önce ::):) bend einatçı koçum malesef inadımdan nefret ediorum hayatta bişeyi istediimde o benim için herşey oluyo diğer olaylardan hemen vazgeçebiliorum bu sene kpss ye hazırlancaktım mesela şimdi umrumda bile diil kocamada bi sürü kitap aldırdım sürekli başıma kakıyo çokta tınnn kloemni kullansanda denk gelmedikten sonra bi manası yokki kuzum bence sen hafta sonu otur eşinle bi konuş beraber karar verin kuzum senin kafan karışmış yorma kendini

tencerede hayırlı olsun bu arada ağız tadıyla huzurla yenecek müthiş anne yemekleri yapılması dileğiyle..

hemde çok karışık, üstelik yenide değil.en baştan beri.gerçi en başta kavuşmamızı 1 sene öne alır diye önemli değil, utansamda olsun dedim.şimdi bilemiyroum.eşimin tayin olmama ihtimali küçükte olsa var.olmazsa yine bebk bizi kavuşturur.olursa sıkıntılı bi dönem olur, doğum yaparım, 1-1,5 ay içinde eşim gelir.karışık bi dönem.konuşulacak bişeyde yok aslında .çünkü netlik yok tayin için.eğer yalnız yaşıyo olsaydım kesinlikle yaptırırdım.ama aileyle olunca o kadar cesur olamıyorum.normaldede hiç kararsız değilimdir, ama bu önemli bi konu.bilmiyorum ne olur.
tencerede hayırlı olsun bu arada ağız tadıyla huzurla yenecek müthiş anne yemekleri yapılması dileğiyle..

saol canım.. inş ...

ben bişeye karar verirken hep en iyi tarafonı düşünüorum genelde insanlar tersinimi yaparlar ne sende en iyi tarafını düşün yavrum rabbim kısmet etmicekse zaten hiç bi şekilde etmez biz kullar sadece olayın dünyevi olan kısmını yapıcaz gerisi rabbimin takdiri

ben evlenirken problem yasamayani hic bilmiyorum en azindan benim cevremde oyle. ben formulu uzak durmakta buldum
zaten yurtdisindayim TR ye gidincede mesafeli oluyorum sallamiyorum esim sagolsun destekler hep zaten onunda farinalar
cok cahillikler yaptilar ama boylelikle insalari taniyabiliyoruz simdi en azindan kimseye eyvalahim yok kimseye borcum yok
yine bana muhtac oldular Allah bilsin arkami donmedim haketmeyenlere yardim ettim ama yeter bu kadar sonra bir daha istediler yok bu sefer. esimde zaten diyor seni cignemem diye. sagolsun. zor iliskiler bunlar
uzak durmaya calismak en iyisi ama eslede konusmak ve durumu anlatmak lazim
onlar kendileri anlayamiyorlr tam anlamiyla bu konuda yardima ihtiyaclari oluyor bazen:)
ben herseye sunger cektim ama yapilanlari unutmayarak ve temkinli olarak:)
canim ben gecen ptesi oldum. daha lekelenme kucuk kucuk kanamam devam ediyor.
ama oyle cok kanamam olmadi ilk gun oldu pedi degistirdim damla damla geldi. 3 ayim var benimde kocaman nasil gecicek hic bilmiyorum.
stresten tekrar sigaraya baslamak istedim yumurta kalitesini dusurur korkusuyla dokunmuyorum. daha ne yapayim bilmiyoru kaliteli olsun diye
ayinpeder kaynimdan borc istemis 2 bilezik alalim bari diye hatta baya cekisme olmus aralarinda.
bu sana guvenme deyip cekmemis ne bicim abi ya guvenmesen ne olur ki esim oderdi zaten sana ustelik o senin kardesin 2 uyduruk bilezik kadar kiymeti yokmu? 2 milyari korkmus ben odeyemem demis cok gecmedi 40 milyara kredi cekti ev alicam diye
onu nasil oducen peki? bu insanlar boyle iste birde sikistilar taksitini oderken bizden borc istediler bende tamam insanlik bende kalsin dedim. sonra baska ay bir daha istediler yok artik dedim dogan kusura bakma
ben enayide degilim oda ikilemedi sagolsun. simdi aramiz gayet iyi:) sorun yok cunku cahilliklerin farkindalar onlar zor zamanda bize kiclarini dondu ona ragmen biz el uzattik ama Allah cok buyuk tabi. Simdide belleri dogrulmuyor kimsenin zorluguyla mutlu olmuyorum elbette ama eden buluyo kesinlikle.

o hesaplar hep oyle olur zaten :) benim kaynanam kaynatamda farkli bir sehirde ve ben yilda 1 kere giderim mutfagi yenilediler
koltuk hali almislar biz yesime aldik diyor ne alakaysa ben oraya gelince rahat edicekmisim :)) dusunceye bak bana ne senin evindeki mutfaktan alip evimemi goturucem dimi ama.
garip insanlar . esime diyorum ya boyle diyorlar sacma degilmi diyorum cahillik iste diyor ne desin oda :))

ben hep kötüsünü düşünürüm, beni tanıyanlarda hep üzerimde bi negatif enerji olduğunu söyler, iyiyi görmem.nazar değmesin diye belkide.belkide negatif bi insanım ondan :) yaa egomu tatmin etmem lazım :)) şımarıklık değil vala bugün allak bullaım ya ondan.okuldayken ilk sınavlarımdan hep düşük alırdım ben kesin kaldım diye ağlardım, eşimde hep ortada iyiye yakın puan alırdı.teselli ettiğinde kızardım ona sen nerden anlıcan iyi aldn diye, galiba kıskanıyodum da :)) sonra son sınavdan 100 çekerdim.eşimin ortalamsıyla aynı olurduk.o da bana kızardı hep böyle yapıyosun en yüksek sen alıyosun diye :))) ama bu konuda 100 çekemem.başarısızım yani :)) düşününce evet her zorluğa değer onun bi gülüşüde diyorum.annem çok destek oluyo, sıkıntı yapma diyo.babama bahsetmiş, benden çekinmesin demi, hatta dr a gitsinler tedavisine baksınlar teklifinde de bulunmutu aylar önce.eşimin fikride önemli.bilmiyorum gaza gelirsem direk aşılama yaptırırm .. şimdide gazı verdin yani de pzt ye değişme ihtimalide yüksek :)) bu konu dengemi bozdu ya (

canım çok haklısın.resmi durmak gerek, eşin başının etini yemeden anlatmak gerek.ben yiyerek anlatanlardan oldum şimdi düzeldide şükür.her fikrine gönülden katılıyorum.3 ayda zor geçer şuan.ama geçtiğinde çabuk gelir.sigarayı sakın içme.diren.bebeğin için önemli.bi kızın mı var senin canım ? çok yazamıyorum şefle oturuyorum dikaktini çektim

selam kızlar,

yarın ilknur diye arkadaşım var ona gideceğiz, oğlu ile kızına ufak tefek bişiler aldım geldim.

önce miniklerden dolayı kolumuz kırıldı, sonra peş peşe regl olacam galibalar negatif çıkan testler kanadımızı kırdı, acaip melankolik tipler olduk. Kasımda aşk başkadır dedik töwbe binbir zorlukla geldi çok şükür geçiyor. Yeni yıl yeni umutlar getirsin bize. Şu anda yazarken bile ağlıyorum. Miniklerimin yanında olsam onu bir sevsem kendime gelecğeim. Belki saçma gelecek bu kadar birbizimize bağlanmamız. Elbette miniklerin başına gleen facia değil bu kadar üzülmemiziin sebebi kısa süreli. Başımıza geldi gelmez olaydı ne çektiğini ne düşündüğünü iyi biliyoruz belkide yaralarımız kanadı.

candaşım okurken gözlerimden yaşlar döküldü dedim hep mi birbirmizi bulduk. Bir sürü yarım kalmışlık ama bugünlere tırnaklarımızla gelmişiz öylee rahattan gelen yok.
Yazdıklarının hiçbiri saçmalık abartı gelmedi aksine bebek konusunda kararsızlığının çelişkilerinin sebeplerini o kadar güzel içten ortaya koymuşsun ki. Anne baba yanında kalmak o kadar da kolay değil. Kayınvalide kayınpeder yanında olmaktan daha iyi yinede zor. Allah korusun boşanan kadınlar ne diyorlar ne anamın ne babamın yanına sığmıyorum diyorlar demek ki onlarında bir bildiği var.
Kızlıktan kadınlığa geçtin aynen öyle. Bebek konusunda haklısın tek başına bekleyeceksin, sen nazını ya annene ya babana ya kardeşlerine yapacaksın, dünyaya gelirken vss. zorluklar olacak. Yinede de yılma diyebiirim, herşey umduğumuzdan güzel olur inşallah. Allah analı babalı uzun ömürler versin gelecek olan yavrularımıza. Bebek gelirse candaşım eşinle yuvanıza geçene kadar büyür böylece 3 kişilik harika bir aile oursunuz belkim 4 kişilik. Kaybettiğimiz yavrumuzdan sonraki bebeklerimiz proje bebek gibi oluyor. Allah korusun eşin gleince tedavi medavi işleriyle uğraşıp yılmazsınız. Baksana bizlere yapana kadar çocuğu kaç kere kapışıyoruz eşlerle. Daha önce snein yerine koyamadığım ve yazdığın şeyleri düşünemediğim için özür dilerim.

renkliatlas nazlım benim evliliğimle nikahımla içimde kalan bir şey yok benim annemle yarım kalan içime her gün bıçak gibi saplanan yaşanmamışlıklarım var. Bende hiçbir zaman bilemeyeceğim yapacak birşeyim yok.

hafta başı umarım bomba gibi başlar üzerimizdeki şu mutszuluğu atarız. Neşemizi buluruz nazara mı geldik nedir

evet canim bir kizim var Sukur iyiki var bana cok destek oldu varligi. bizimde esimle ara ara cekilmez oldugumuz zamanlar oldu ama duzeldik ilk buraya geldigimizde baya zorlandik yani kizim 6 aylik filanken sonra toparladik simdi arada tartissakta uzatmiyoruz.
zaten burda birbirimizden baska kimsemiz yok huzur cok onemli. hersey olur ama huzur elden gitmesin.
o olmayinca hicbirseyin alami olmuyor cunku. birde varya ne oldum demicen ne olucam dice ben izinden sonra tekrar Koreye geldigimde yani gecen mart ayinda ohh diyordum kizim buyudu krese veririm onu bende dil ogrenirim hem gunluk hayatta isime yarar hemde burda belki bir universite okurum.bir heves esime israr edecek universitenin 3 aylik dil programina kendimi yazdirdim
tam hersey cok guzel gidiyorduki birden hasta oldum bronsit olmusum cok yogundum o ara hergun gidiyordum herseye cok zor yetisiyordum
dunyanin ilacini ictim ama ustumde hep bi yorgunluk dahiliyeci diyorki tamam cigerlerin iyi duzelmissin ama yok ben kendimi yorgun hissediyorum dedim. neyse bulantilarda basladi bende midemi usuttum herhalde dedim cunku spiralim vardi ve daha 3 ay olmustuu kontrol ettreli sinifta arkadasim neden miden bulaniyor dedi belki hamileyim dedim ama boyle dalga gecerek
sonrada basladim suphelenmeye ?? test pozitif cikti aptala dondum sonra gittim kan yaptirdim ilk degerim 20000 kusurdu
dr soyledik dis gebelik olabilir dedi baktik normal gebelik spiral kaymis ve hamileymisim. soklardayiz tabi biz nasil olur diye
bulantilarda pik yapmis durumda Allahim ben napicam diyorum neyse gezmeye basladik dr dr ve ayni gun 3 farkli seir 3 farkli hastane gezdik ne yapalim diye? en son gittigimiz dr spirali almaliyiz dedi bu sekilde olmaz bebek dusedebilir ama almazsak cok riskli dedi
ilki ya kalicak ikiside riskleri goze alicaksiniz yada ikisinide alicaz dedi. erken dogum enfeksiyon siraladilar iste
son dr aneztezi olmadan cikarmayi denedi cok canim yandi esime sakin bana bkma diye bagiriyordum o acma aletini kullandilar Dr ugrassada alamadi ameliyatla olucak dedi.
o hastanede cok uzakti kizimda oldugu icn ilk olana aldiralim bebek kalirsa kalsin dedik. oda kesinlikle kurtaramam dedi
ve artik ben o kadar yoruldumki esim sen karar ver ne dersen yapicaz dedi
ve ben aldirmaya karar verdim
hala vicdan azabi yasiyorum ama aklima yatmadi spiralle gebeligin devam edecegi hep 20 . haftalarda dogum yaparim diye dusundum cunku t seklinde olan spiralin enlemesine cizgisinin altindaydi bebek ustte olsa yine olabilirdi.
ve hala ogun bugundur tasiyorum azabini. ustune birde bu bebehimin kalbi durunca dagildim 6 ay arayla iki kurtaj olmak zorunda kaldim cok yandim o bebegime bir an ne olursa olsun ister yasasin ister dussun ben aldirmicam dedim esime oda tamam dedi
sonra ne olduda fikrimiz degisti off bilmiyorum inanki
cok uzun oldu kusura bakmayin ya sayfayi kapladim valla

kıtty, canım benim ya ne özürü.senin içtenliğin içinde ayrıca ben teşekkür ederim.evet maalesef o boşanan kadınları bende şimdi anlıyorum.ilk yıl, ne saçma diyodum evdekiler,neden sığamayacakmışım ki filan diye.ama zmanla öyle olmuyomuş.hele bide onlarda mahalle baskısı olayıda var.benim hamileliğim sizden biraz daha sıkıntılı geçebilir bu manada.ama dediklerin çok mantıklı, eşim gelince bu stres dahada ağır gelebilir, en azından eşim geldiğinde eğer nasip olursa eşyasıyla bebeğiyle herşeyi tamam bi eve girmiş oluruz.şuan sanırım bi karara vardım gibi.bu ay tüm tetkikleri yaptırır, son 1 şans veririm kendime.yine olmaz ihtimali yüksek olurda, aralıkta son adetimde aşılama yaptırırz.tabi aksi bişey olmazsa.... içinde kalma konusunda evet çok haklısın, bizimkiler bomboş seninkinin yanında.keşke yanında olabilseydide düğün dernek eksik olsaydı değil mi ? sende bize bunları yazdığımız için kızmazsın inş

Son düzenleme:

kesinllikle haklısın, aynen öyle. aşkolsun kızar mıyım hiç?

tencere hayırlı uğurlu olsun gerçekten çok uygun fiyata almışsın tefal mi aldın. Bencede madem bir yola girdik candaşım bu bebek mevzusu bizi içten içe yiyor, hani beklemeye aldığımızda huzurlu olacağımız bilsek kesinlikle kafamızı takacağız. Bende takıntılıyımdır. Çok düşünürüm vss. Ya allah ya bismillah diyelim.

nazlım silverdin diye yanık kremi var o çok ii geliyor, geçmiş olsun. Kız şiştik hakikaten yaaa :)

renkli yetişemedim sana bacım

regl gelen var mı

İnşallah yeni haftaya hepimiz umutla,mutlulukla başlarız.En azından kendimizin,eşlerimizin canı sağ çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…