Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yeşim, canım yazdıklarını okudum.öncelikle çok geçmiş olsun..okurken ne şansmış demedim değil yaşanacakmış demekki.kendini üzme, o durum çok farklı.belki gelecekteki acısı zor olurdu.senin yerinde olsam aynısını yaparmıydım bilmiyorum yaşamak lazım ama artık olan olmuş benim anlayamadğım bişe, 6 ay arayla 2 bebek aldırdım demişsin ya 2. yi isteyerek mi yaptınız ? ve sanırım şimdide istiyodun kızına bir kardeş ?

bacılar ben çıkıyorum,

candaş bu hafta sonu vuslat var mıydı kaçırdım? eğer varsa keyifli vuslatlar olsun.

herkesi öpüyorum.

nazlım yarın sabah görüşürüz. öptüm.

chnb hoşgeldin şimdiden.

Her birimizin hikayeleri farklı olsada yaşadıklarımızın mutlaka birbirine benzerliği var.Biz hepimiz burada birbirimize destek olmak için varız.Ve bu süreçleri beraber atlatıp,yeniden güzel günlere kavuşacağız.

saol canım, tefal aldım.valla sen ve nazlım sanırım bu kararda etkili oldunuz :) teşekkürler.senide ağlattık ya (
İnşallah yeni haftaya hepimiz umutla,mutlulukla başlarız.En azından kendimizin,eşlerimizin canı sağ çok şükür
inş canım, inş haftaya herşey çok daha güzel ve umut dolu.şükür eşlerimiz sağ dediğin gibi.allahta yokluklarını göstermesin.uzaktada olsam, varlığı yeter :)

canım bu hafta vuslat yok, kırmızılar var ya :) haftaya inş :) öpüyorum bende çok .. görüşürüz pazartesiye :)

inan simdiki aklim olsa enfeksyon olsem aldirmazdim ama cok okuduk forumlari esim didik didik etti
olmuyor erken dogum kacinilmaz 20. haftalrda dogum yapmis cogu spiral kesey deliyormus
bilmiyorum dedigim gibi simdi olsa kendi dussun derdim . Allahin takdiri derdim
Allah afettsin beni bu konuda acikcasi ben affedimiyorum ama artik elden birsey gelmez esim saglikla ilgili bir sorun vardi diyor
biz bile bile aldirmadik diyor. oyle teselli ediyoruz kendimizi.
ben kurtjdan sonra esimin istegiyle hap kullanmaya basladi cigerim yandi bebek istiyordum ama esim istemedi
o yuzden istemeyerek ictim hapi duzenli kullaniyordum ki bir ay adete 2 gun kala acayip akinti basladi ama saniyordum ki adet
bakiyordum yok . yok artik dedim bir test aldim yaptim testi aradan 2 saat gecti 2. silik cizgi belirdi
sonra ben tabi ok yine ama nasil bir sevinc ay dedim tekrarmi hamileyim yoksa
2 gun sonra adet oncesi birseyler oldu bana basim donuyor tansiyonum dusuyor oluyorum heralde ben deyip
uzandim kanepeye kendimi cok kotu hissediyordum ertesi gun normalden daha uzun suren bir adet basladi
kimyasal gebelik oldugunu dusundum cok gozyasi doktum ve artik hapi icmemeye karar verdim
hapi biraktigimin 2. ayi adetim gecti ama testler negatif adet 5 gun gecti normalde dakiktir
kan testi yaptim 5 cikti ne oldugu belli degil sonra basladi degerim yukselmeye bende bir sevinc
adete 3-4 gun kala yumurtlamisim bakarmisin normalde 14. gunde olur yumurtalama
ama maalesef sevincim yarim kaldi. dr once kesede kanama var dedi
progestan igneye basladim ama kurtulmadi bebegim.
ilk kizimdada hapi braktiktan 2 ay sonra hamile kalmistim o zamanda prezarvatif kullaniyorduk ama arada kullanmiyorduk ne yalan diyim dogru durust korunma degildi. ama kizim erken oldugunu dusundugumuz bir zaman da olsada sorunsuz gebelikle kucagimiza aldik iyikide olmus.

insalla canim
isterek yapmadim ama benim icim yaniyor yinede
annenin haytini riske sokuyorsa caiz diyorlar bilmiyorum.
son dr un kesin tavri beni cok etkilemisti
o kadar uzman olmus birsey biliyorda soyluyor dedim cunku cikarmayi denedi olmadi
artik geri gelmicek ben bu kararimi o zamanki saskinlik ve yorgunlukla verdim
simdi olsa denerdim kesin dusuceginide bilsem ama rahim alinmasina kadar gidebilen enfeksiyon rski varmis
benimde hayatim gidebilirdi soka grebilirdim.ve bir kizim var onuda dusunmeliyim dedim. daha cok ufak .
Allah beni affetsin diye hep dua ediyorum.

kız yarım saat girmedim naptınız öyle maşallah:)şiştim telefoından gelen gidenden şiştim ben seni her türlü gaza getiririm kuzum benim eşimde ilk başlarda ya doğal olsun iğne falan bile yaptırma diodu üzülmeyin diye anlatmadım dün ben fenalaştım iş yerinde hastaneye kaldırıolardı eşimin arkadaşının gerzek karısı aradı napıon iyimisin faslını geçtik bebekle ilgili sorular sormaya başladı kızın karın ağrısı var belli neyse deiki varmı bişi bende yok dedim aa ben hamileyim biliomusun 3.5 aylık cinsiyeti 28inde belli olcak aslında cinsiyeti belli olunca sölücektim sana ama dayanamadım maşallah hiç sıkıntım yok yengemde hamile biliosun 5.5 aylık onun oğlu olcak falan diye ben sormadan sıraladı sıraldı telefonu kapattım bir ağlama krizi müdürüm geldi sonra sakinleştirdi üstüne eşim aradı anladı sesimden anlattım durumu dellendi tabi akşam konuştuk işte bu ay adet olunca beraber gideriz ziya beye iğneyse iğne aşılamaysa aşılama testse test ne istiyosan yapalım yeterki ağlama artık yeter dedi öyle rahatladım işte kendimizi toparlamamız için sanırım bi bebeğe ihtiyacımız var canım başka dert vermesin rabbimde içimde kocaman bi boşluk var

canım arkadaşım rabbim mekanını cennet eylesin anneciğinin bundan sonra yasin okuduumda annenede okucam söz çınar beye selamlar iyi gezmeler üzülme kurban olurum

Sakın kendini suçlama.Çok haklısın sana birşey olabilirdi bu riske edilecek bir durum değil.Sorumlu olduğun bir çocuğun var.Sana birşey olsaydı o ne olurdu onu düşün.Dini boyutundaysa senin sağlığını riske ettiği kadar bebeğinde sağlığını tehlikeye sokabileceği için rabbim günah yazmamıştır İnşallah.Kalbini ferah tut lütfen.Şifa arıyorsan doğru yerdesin.Zira ben burada yaralarımı sarmaya başladım ve yeniden hamile kaldığımdada buradaki arkadaşlarımla yaşamak isterim her anını.Çünkü herkes birbirini tanımadan,bilmeden öyle temiz kalplilikle dua ediyor ki.Buda beni çok etkiledi.

Umutsuzluk yok arkadaşlar.Hep denir ya inanmak başarmanın yarısıdır.Bizde inanacağız ve başaracağız.(İşyerimde sıkca kullandığımızdan herhalde başarı odaklı konuştum sanırım)

bide bana yapmıonuzmı siz dedi ay allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

:))
Sagol canim yazdiklarin destek veriyor inan bana. bende burda rahatliyrum icimden geldigi gibi derdimi
paylasiyorum cunku aci ortak birbirimizi anliyoruz,
ins yaralarimizi saricaz. yeni gunler gunler bizim olucak saglikla huzurla.
Ben bakamam diye aldirmadim sagliksiz olur dyede aldirmadim .
bu bebgimede down sendromu testi yaptirmayacaktim zaten ne olursa nasil olursa kabulum Allah biliyor icimi
son kez gideyim kontrole 16. haftaya kadar gitmem diyordum.
ins yeni yilin son aylarinda bebeklerimizi aliriz kucagimiza

Çok merak ediyorsan gel başımızda bekle diyeceksin böylesine ama terbiyeni bozduğuna değmez.

Bazı insanlar karşısındakileri üzmekten garip bir haz alıyor sanırsam.Allah herkesin evladını korusun ama o anlattığınız densizin sizin yaşadıklarınızı yaşamayacağı ne malum.

Sakın üzülmeyin arkadaşım.Sizin çocuğunuz oluyor çok şükür.Evinizde,ailenizde mutlusunuz ne mutlu ki.Başkalarının mutsuzluğundan keyif almayacak kadar kadar gururlu ve onurlu,tanımadığınız kişilere bile moral verecek kadar İNSANSINIZ.Bence sizi mutlu edecek herkesi çevrenizde tutun öyle insanlarsa hayatımızda sadece teferruattır

Ufacık bir desteğim oluyorsa inan bana çok mutlu olurum canım.
Sen iyi bir annesin ve kızını herşeyden önce tutuyorsun bu çok aşikar.
Kalbimizdeki niyetleri en iyi Allah biliyor.Ve sen temiz niyetlerle düşünmüşsün.Ama bir yerden sonra kulun söz hakkı bitiyor kader devreye giriyor.

Ben ocak ayının başına kadar korunma sürecindeyim.Allah nasip ederse ondan sonra başlayacak çalışmalar

ne ilginc insanlar var gercekten ya. canim hamile kalmak kimsenin elinde degil
bu sekilde yapmak ona hicbirsey kazandirmaz kaybettirir. cok zor ama sen tika kulaklarini
cok sanslisin ki sana deger veren bir kocan var ve ne gerekirse yapmaya hazir
sana birsey diyeyim canim benim teyzem 20 yillik evli (tam emin degilim ama o civarlar)
ve bebegi olmuyor ustelik bu durum enistemin umrumda degil
kadincagiz tek basina mucadele etti.
Ameliayatlar oldu hocalara gitti dr lar tedaviler ama tek tarafli olmuyorki
sanirim enistemde sorun var ama biz yanlis anlar uzulur diye asla sormayiz anlatmak isterse zaten
anlatir deriz neyse tup bebekle olur demisler ama esi karsi cikmis.
hala cocugu yok demmekki ikna olmadi

canım , inş bu kezki mutluluğun sonsuza dek sürer ve yarım kalmaz.iyi ki kızın var.allah onun yokluğunu göstermesin ve inş kardeşsiz bırakmasın.güzel bişey var ki şükür kolay hamile kalabiliyosun, biz onuda başaramadık maşallah deyimde nazar değmesin

evet anlatmamıştın.yazık ya ne basit bi insanmış.terbiyesiz.düşmze kalkma bi allah.dua etsin bebeği hayırlı ve sağlıklı ömürlü olsun.bazen dedikleri saçmalıklar evlatlardan çıkıyor.cahil ama.inş çıkmasında ayıbıyla otursun.üzülme artık.peki müdüre neden ağladığını anlattın mı ? öbür ay o zman hep beraber aşılatalım :)) sen ben, adet olurlarsa ki inş olmazlar ceza ve atlas, temmuzda da chnb. peppe, yeşim, minicikumut daha başlardalar inş ilk atışta yakalarlar :))
eğer eserse belki buayda olabilri, çünkü eşim burda ya.diğer ay izin sıkıntısı olabilri, benim iznim var giderimde , muayene orda olmak zorunda kalır, sonra yolculuk filan etkilermi onuda bilmiyorum ....

ins ocakta bebisin gelir hemen canim benimde martta doluyor bekleme surem
ama hamilelikten once bir test varmis kan pihtisiyla ilgili bir arkadasla mesajlastik o soyledi adini onu yaptirmak istiyorum Trde
ondan sonra baslicam calismalara,
senin bebegin kac haftalikti? baska cocugun var mi?

Yoook ben daha yeni evliyim4,5 aylık falan.Hemen bebek istedik oldu ama 8 haftalıkken gelişimi durdu dediler ve kürtaj oldum.Bende hamile kalmadan önce gereken ne test,tahlil varsa hepsini yaptıracağım.Bu sefer herşeyi kontrol altında tutacağım İnşallah

Allah buyuktur insallah en kisa zamanda gelir bebegin
insallah canim Hep oyle dua ediyorum Allah olana olacaga saglik omur nasip etsin hayirli evlat olsunlar .
canim ben yumurtlama gunu takibi yapiyordum aklim sira akinti oldu bende o gun iliskiye girdim.
birde her ay ymurtlayamazmis kadinlar.
incirinde yumurtlamaya faydali oldugunu duydum aklimda bir kac birsey var onlari yapayimda kaliteli olsun yumurta
diyorum. dusundukce umutlaniyorum onumuzdeki yil gobuslerimiz kocaman kocaman gezeriz insallah :)

yeşimcim,
nasıl oldun?bak sana bahsettiğim arkadaş da bu topikte. nicki chnb. onun da 2. çocuğu yaşıyor onun da.
burda arkadaşlık çok iyi. ben de kürtajımdan beri bu topikteyim. diğer topikler anlamsız oluyor insan bi acı yaşayınca. burda herkesin derdi ortak. paylaştıkça insan rahatlıyor, öğreniyor. çok şeyi ben de burda öğrendim.
ve bu topiği de bırakmayı düşünmüyorum. bir arkadaşımızın bebeği dünyaya geldi bile, hep beraber sevindik.

yaptir valla canim tedbir senden takdir Allahtan ben folik asiti ve kan ilacini birakmadim
bitincede vitamine baslicam adet gunude ada cayi icmek iyiymis temizliyomus ne varsa rica edicem arkadasa Tr den getirsin diye.
ne geliyorsa elimizden geleni yapicaz taksir Allahtan.
ben suan kendimi strese sokmamaya calisiyorum yagli boyayla ugrasiyorum bitince koyarim buraya hatta onceki yaptiklarimi koyayim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…