- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #10.461
İnşallah yeni haftaya hepimiz umutla,mutlulukla başlarız.En azından kendimizin,eşlerimizin canı sağ çok şükür
evet canim bir kizim var Sukur iyiki var bana cok destek oldu varligi. bizimde esimle ara ara cekilmez oldugumuz zamanlar oldu ama duzeldik ilk buraya geldigimizde baya zorlandik yani kizim 6 aylik filanken sonra toparladik simdi arada tartissakta uzatmiyoruz.
zaten burda birbirimizden baska kimsemiz yok huzur cok onemli. hersey olur ama huzur elden gitmesin.
o olmayinca hicbirseyin alami olmuyor cunku. birde varya ne oldum demicen ne olucam dice ben izinden sonra tekrar Koreye geldigimde yani gecen mart ayinda ohh diyordum kizim buyudu krese veririm onu bende dil ogrenirim hem gunluk hayatta isime yarar hemde burda belki bir universite okurum.bir heves esime israr edecek universitenin 3 aylik dil programina kendimi yazdirdim
tam hersey cok guzel gidiyorduki birden hasta oldum bronsit olmusum cok yogundum o ara hergun gidiyordum herseye cok zor yetisiyordum
dunyanin ilacini ictim ama ustumde hep bi yorgunluk dahiliyeci diyorki tamam cigerlerin iyi duzelmissin ama yok ben kendimi yorgun hissediyorum dedim. neyse bulantilarda basladi bende midemi usuttum herhalde dedim cunku spiralim vardi ve daha 3 ay olmustuu kontrol ettreli sinifta arkadasim neden miden bulaniyor dedi belki hamileyim dedim ama boyle dalga gecerek
sonrada basladim suphelenmeye ?? test pozitif cikti aptala dondum sonra gittim kan yaptirdim ilk degerim 20000 kusurdu
dr soyledik dis gebelik olabilir dedi baktik normal gebelik spiral kaymis ve hamileymisim. soklardayiz tabi biz nasil olur diye
bulantilarda pik yapmis durumda Allahim ben napicam diyorum neyse gezmeye basladik dr dr ve ayni gun 3 farkli seir 3 farkli hastane gezdik ne yapalim diye? en son gittigimiz dr spirali almaliyiz dedi bu sekilde olmaz bebek dusedebilir ama almazsak cok riskli dedi
ilki ya kalicak ikiside riskleri goze alicaksiniz yada ikisinide alicaz dedi. erken dogum enfeksiyon siraladilar iste
son dr aneztezi olmadan cikarmayi denedi cok canim yandi esime sakin bana bkma diye bagiriyordum o acma aletini kullandilar Dr ugrassada alamadi ameliyatla olucak dedi.
o hastanede cok uzakti kizimda oldugu icn ilk olana aldiralim bebek kalirsa kalsin dedik. oda kesinlikle kurtaramam dedi
ve artik ben o kadar yoruldumki esim sen karar ver ne dersen yapicaz dedi
ve ben aldirmaya karar verdim
hala vicdan azabi yasiyorum ama aklima yatmadi spiralle gebeligin devam edecegi hep 20 . haftalarda dogum yaparim diye dusundum cunku t seklinde olan spiralin enlemesine cizgisinin altindaydi bebek ustte olsa yine olabilirdi.
ve hala ogun bugundur tasiyorum azabini. ustune birde bu bebehimin kalbi durunca dagildim 6 ay arayla iki kurtaj olmak zorunda kaldim cok yandim o bebegime bir an ne olursa olsun ister yasasin ister dussun ben aldirmicam dedim esime oda tamam dedi
sonra ne olduda fikrimiz degisti off bilmiyorum inanki
cok uzun oldu kusura bakmayin ya sayfayi kapladim valla
saol canım, tefal aldım.valla sen ve nazlım sanırım bu kararda etkili oldunuz :) teşekkürler.senide ağlattık yakesinllikle haklısın, aynen öyle. aşkolsun kızar mıyım hiç?
tencere hayırlı uğurlu olsun gerçekten çok uygun fiyata almışsın tefal mi aldın. Bencede madem bir yola girdik candaşım bu bebek mevzusu bizi içten içe yiyor, hani beklemeye aldığımızda huzurlu olacağımız bilsek kesinlikle kafamızı takacağız. Bende takıntılıyımdır. Çok düşünürüm vss. Ya allah ya bismillah diyelim.
nazlım silverdin diye yanık kremi var o çok ii geliyor, geçmiş olsun. Kız şiştik hakikaten yaaa :)
renkli yetişemedim sana bacım
regl gelen var mı
inş canım, inş haftaya herşey çok daha güzel ve umut dolu.şükür eşlerimiz sağ dediğin gibi.allahta yokluklarını göstermesin.uzaktada olsam, varlığı yeter :)İnşallah yeni haftaya hepimiz umutla,mutlulukla başlarız.En azından kendimizin,eşlerimizin canı sağ çok şükür
bacılar ben çıkıyorum,
candaş bu hafta sonu vuslat var mıydı kaçırdım? eğer varsa keyifli vuslatlar olsun.
herkesi öpüyorum.
nazlım yarın sabah görüşürüz. öptüm.
chnb hoşgeldin şimdiden.
yeşim, canım yazdıklarını okudum.öncelikle çok geçmiş olsun..okurken ne şansmış demedim değilyaşanacakmış demekki.kendini üzme, o durum çok farklı.belki gelecekteki acısı zor olurdu.senin yerinde olsam aynısını yaparmıydım bilmiyorum yaşamak lazım ama artık olan olmuş benim anlayamadğım bişe, 6 ay arayla 2 bebek aldırdım demişsin ya 2. yi isteyerek mi yaptınız ? ve sanırım şimdide istiyodun kızına bir kardeş ?
Her birimizin hikayeleri farklı olsada yaşadıklarımızın mutlaka birbirine benzerliği var.Biz hepimiz burada birbirimize destek olmak için varız.Ve bu süreçleri beraber atlatıp,yeniden güzel günlere kavuşacağız.
kız yarım saat girmedim naptınız öyle maşallah:)şiştim telefoından gelen gidenden şiştim ben seni her türlü gaza getiririm kuzum benim eşimde ilk başlarda ya doğal olsun iğne falan bile yaptırma diodu üzülmeyin diye anlatmadım dün ben fenalaştım iş yerinde hastaneye kaldırıolardı eşimin arkadaşının gerzek karısı aradı napıon iyimisin faslını geçtik bebekle ilgili sorular sormaya başladı kızın karın ağrısı var belli neyse deiki varmı bişi bende yok dedim aa ben hamileyim biliomusun 3.5 aylık cinsiyeti 28inde belli olcak aslında cinsiyeti belli olunca sölücektim sana ama dayanamadım maşallah hiç sıkıntım yok yengemde hamile biliosun 5.5 aylık onun oğlu olcak falan diye ben sormadan sıraladı sıraldı telefonu kapattım bir ağlama krizi müdürüm geldi sonra sakinleştirdi üstüne eşim aradı anladı sesimden anlattım durumu dellendi tabi akşam konuştuk işte bu ay adet olunca beraber gideriz ziya beye iğneyse iğne aşılamaysa aşılama testse test ne istiyosan yapalım yeterki ağlama artık yeter dedi öyle rahatladım işte kendimizi toparlamamız için sanırım bi bebeğe ihtiyacımız var canım başka dert vermesin rabbimde içimde kocaman bi boşluk varben hep kötüsünü düşünürüm, beni tanıyanlarda hep üzerimde bi negatif enerji olduğunu söyler, iyiyi görmem.nazar değmesin diye belkide.belkide negatif bi insanım ondan :) yaa egomu tatmin etmem lazım :)) şımarıklık değil vala bugün allak bullaım ya ondan.okuldayken ilk sınavlarımdan hep düşük alırdım ben kesin kaldım diye ağlardım, eşimde hep ortada iyiye yakın puan alırdı.teselli ettiğinde kızardım ona sen nerden anlıcan iyi aldn diye, galiba kıskanıyodum da :)) sonra son sınavdan 100 çekerdim.eşimin ortalamsıyla aynı olurduk.o da bana kızardı hep böyle yapıyosun en yüksek sen alıyosun diye :))) ama bu konuda 100 çekemem.başarısızım yani :)) düşününce evet her zorluğa değer onun bi gülüşüde diyorum.annem çok destek oluyo, sıkıntı yapma diyo.babama bahsetmiş, benden çekinmesin demi, hatta dr a gitsinler tedavisine baksınlar teklifinde de bulunmutu aylar önce.eşimin fikride önemli.bilmiyorum gaza gelirsem direk aşılama yaptırırm .. şimdide gazı verdin yani de pzt ye değişme ihtimalide yüksek :)) bu konu dengemi bozdu ya(
selam kızlar,
yarın ilknur diye arkadaşım var ona gideceğiz, oğlu ile kızına ufak tefek bişiler aldım geldim.
önce miniklerden dolayı kolumuz kırıldı, sonra peş peşe regl olacam galibalar negatif çıkan testler kanadımızı kırdı, acaip melankolik tipler olduk. Kasımda aşk başkadır dedik töwbe binbir zorlukla geldi çok şükür geçiyor. Yeni yıl yeni umutlar getirsin bize. Şu anda yazarken bile ağlıyorum. Miniklerimin yanında olsam onu bir sevsem kendime gelecğeim. Belki saçma gelecek bu kadar birbizimize bağlanmamız. Elbette miniklerin başına gleen facia değil bu kadar üzülmemiziin sebebi kısa süreli. Başımıza geldi gelmez olaydı ne çektiğini ne düşündüğünü iyi biliyoruz belkide yaralarımız kanadı.
candaşım okurken gözlerimden yaşlar döküldü dedim hep mi birbirmizi bulduk. Bir sürü yarım kalmışlık ama bugünlere tırnaklarımızla gelmişiz öylee rahattan gelen yok.
Yazdıklarının hiçbiri saçmalık abartı gelmedi aksine bebek konusunda kararsızlığının çelişkilerinin sebeplerini o kadar güzel içten ortaya koymuşsun ki. Anne baba yanında kalmak o kadar da kolay değil. Kayınvalide kayınpeder yanında olmaktan daha iyi yinede zor. Allah korusun boşanan kadınlar ne diyorlar ne anamın ne babamın yanına sığmıyorum diyorlar demek ki onlarında bir bildiği var.
Kızlıktan kadınlığa geçtin aynen öyle. Bebek konusunda haklısın tek başına bekleyeceksin, sen nazını ya annene ya babana ya kardeşlerine yapacaksın, dünyaya gelirken vss. zorluklar olacak. Yinede de yılma diyebiirim, herşey umduğumuzdan güzel olur inşallah. Allah analı babalı uzun ömürler versin gelecek olan yavrularımıza. Bebek gelirse candaşım eşinle yuvanıza geçene kadar büyür böylece 3 kişilik harika bir aile oursunuz belkim 4 kişilik. Kaybettiğimiz yavrumuzdan sonraki bebeklerimiz proje bebek gibi oluyor. Allah korusun eşin gleince tedavi medavi işleriyle uğraşıp yılmazsınız. Baksana bizlere yapana kadar çocuğu kaç kere kapışıyoruz eşlerle. Daha önce snein yerine koyamadığım ve yazdığın şeyleri düşünemediğim için özür dilerim.
renkliatlas nazlım benim evliliğimle nikahımla içimde kalan bir şey yok benim annemle yarım kalan içime her gün bıçak gibi saplanan yaşanmamışlıklarım var. Bende hiçbir zaman bilemeyeceğim yapacak birşeyim yok.
hafta başı umarım bomba gibi başlar üzerimizdeki şu mutszuluğu atarız. Neşemizi buluruz nazara mı geldik nedir
insalla canim
isterek yapmadim ama benim icim yaniyor yinede
annenin haytini riske sokuyorsa caiz diyorlar bilmiyorum.
son dr un kesin tavri beni cok etkilemisti
o kadar uzman olmus birsey biliyorda soyluyor dedim cunku cikarmayi denedi olmadi
artik geri gelmicek ben bu kararimi o zamanki saskinlik ve yorgunlukla verdim
simdi olsa denerdim kesin dusuceginide bilsem ama rahim alinmasina kadar gidebilen enfeksiyon rski varmis
benimde hayatim gidebilirdi soka grebilirdim.ve bir kizim var onuda dusunmeliyim dedim. daha cok ufak .
Allah beni affetsin diye hep dua ediyorum.
Sakın kendini suçlama.Çok haklısın sana birşey olabilirdi bu riske edilecek bir durum değil.Sorumlu olduğun bir çocuğun var.Sana birşey olsaydı o ne olurdu onu düşün.Dini boyutundaysa senin sağlığını riske ettiği kadar bebeğinde sağlığını tehlikeye sokabileceği için rabbim günah yazmamıştır İnşallah.Kalbini ferah tut lütfen.Şifa arıyorsan doğru yerdesin.Zira ben burada yaralarımı sarmaya başladım ve yeniden hamile kaldığımdada buradaki arkadaşlarımla yaşamak isterim her anını.Çünkü herkes birbirini tanımadan,bilmeden öyle temiz kalplilikle dua ediyor ki.Buda beni çok etkiledi.
Umutsuzluk yok arkadaşlar.Hep denir ya inanmak başarmanın yarısıdır.Bizde inanacağız ve başaracağız.(İşyerimde sıkca kullandığımızdan herhalde başarı odaklı konuştum sanırım)
bide bana yapmıonuzmı siz dedi ay allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
:))
Sagol canim yazdiklarin destek veriyor inan bana. bende burda rahatliyrum icimden geldigi gibi derdimi
paylasiyorum cunku aci ortak birbirimizi anliyoruz,
ins yaralarimizi saricaz. yeni gunler gunler bizim olucak saglikla huzurla.
Ben bakamam diye aldirmadim sagliksiz olur dyede aldirmadim .
bu bebgimede down sendromu testi yaptirmayacaktim zaten ne olursa nasil olursa kabulum Allah biliyor icimi
son kez gideyim kontrole 16. haftaya kadar gitmem diyordum.
ins yeni yilin son aylarinda bebeklerimizi aliriz kucagimiza
bide bana yapmıonuzmı siz dedi ay allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
canım , inş bu kezki mutluluğun sonsuza dek sürer ve yarım kalmaz.iyi ki kızın var.allah onun yokluğunu göstermesin ve inş kardeşsiz bırakmasın.güzel bişey var ki şükür kolay hamile kalabiliyosun, biz onuda başaramadıkinan simdiki aklim olsa enfeksyon olsem aldirmazdim ama cok okuduk forumlari esim didik didik etti
olmuyor erken dogum kacinilmaz 20. haftalrda dogum yapmis cogu spiral kesey deliyormus
bilmiyorum dedigim gibi simdi olsa kendi dussun derdim . Allahin takdiri derdim
Allah afettsin beni bu konuda acikcasi ben affedimiyorum ama artik elden birsey gelmez esim saglikla ilgili bir sorun vardi diyor
biz bile bile aldirmadik diyor. oyle teselli ediyoruz kendimizi.
ben kurtjdan sonra esimin istegiyle hap kullanmaya basladi cigerim yandi bebek istiyordum ama esim istemedi
o yuzden istemeyerek ictim hapi duzenli kullaniyordum ki bir ay adete 2 gun kala acayip akinti basladi ama saniyordum ki adet
bakiyordum yok . yok artik dedim bir test aldim yaptim testi aradan 2 saat gecti 2. silik cizgi belirdi
sonra ben tabi ok yine ama nasil bir sevinc ay dedim tekrarmi hamileyim yoksa
2 gun sonra adet oncesi birseyler oldu bana basim donuyor tansiyonum dusuyor oluyorum heralde ben deyip
uzandim kanepeye kendimi cok kotu hissediyordum ertesi gun normalden daha uzun suren bir adet basladi
kimyasal gebelik oldugunu dusundum cok gozyasi doktum ve artik hapi icmemeye karar verdim
hapi biraktigimin 2. ayi adetim gecti ama testler negatif adet 5 gun gecti normalde dakiktir
kan testi yaptim 5 cikti ne oldugu belli degil sonra basladi degerim yukselmeye bende bir sevinc
adete 3-4 gun kala yumurtlamisim bakarmisin normalde 14. gunde olur yumurtalama
ama maalesef sevincim yarim kaldi. dr once kesede kanama var dedi
progestan igneye basladim ama kurtulmadi bebegim.
ilk kizimdada hapi braktiktan 2 ay sonra hamile kalmistim o zamanda prezarvatif kullaniyorduk ama arada kullanmiyorduk ne yalan diyim dogru durust korunma degildi. ama kizim erken oldugunu dusundugumuz bir zaman da olsada sorunsuz gebelikle kucagimiza aldik iyikide olmus.
kız yarım saat girmedim naptınız öyle maşallah:)şiştim telefoından gelen gidenden şiştim ben seni her türlü gaza getiririm kuzum benim eşimde ilk başlarda ya doğal olsun iğne falan bile yaptırma diodu üzülmeyin diye anlatmadım dün ben fenalaştım iş yerinde hastaneye kaldırıolardı eşimin arkadaşının gerzek karısı aradı napıon iyimisin faslını geçtik bebekle ilgili sorular sormaya başladı kızın karın ağrısı var belli neyse deiki varmı bişi bende yok dedim aa ben hamileyim biliomusun 3.5 aylık cinsiyeti 28inde belli olcak aslında cinsiyeti belli olunca sölücektim sana ama dayanamadım maşallah hiç sıkıntım yok yengemde hamile biliosun 5.5 aylık onun oğlu olcak falan diye ben sormadan sıraladı sıraldı telefonu kapattım bir ağlama krizi müdürüm geldi sonra sakinleştirdi üstüne eşim aradı anladı sesimden anlattım durumu dellendi tabi akşam konuştuk işte bu ay adet olunca beraber gideriz ziya beye iğneyse iğne aşılamaysa aşılama testse test ne istiyosan yapalım yeterki ağlama artık yeter dedi öyle rahatladım işte kendimizi toparlamamız için sanırım bi bebeğe ihtiyacımız var canım başka dert vermesin rabbimde içimde kocaman bi boşluk var
canım arkadaşım rabbim mekanını cennet eylesin anneciğinin bundan sonra yasin okuduumda annenede okucam söz çınar beye selamlar iyi gezmeler üzülme kurban olurum
evet anlatmamıştın.yazık ya ne basit bi insanmış.terbiyesiz.düşmze kalkma bi allah.dua etsin bebeği hayırlı ve sağlıklı ömürlü olsun.bazen dedikleri saçmalıklar evlatlardan çıkıyor.cahil ama.inş çıkmasında ayıbıyla otursun.üzülme artık.peki müdüre neden ağladığını anlattın mı ? öbür ay o zman hep beraber aşılatalım :)) sen ben, adet olurlarsa ki inş olmazlar ceza ve atlas, temmuzda da chnb. peppe, yeşim, minicikumut daha başlardalar inş ilk atışta yakalarlar :))bide bana yapmıonuzmı siz dedi ay allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ufacık bir desteğim oluyorsa inan bana çok mutlu olurum canım.
Sen iyi bir annesin ve kızını herşeyden önce tutuyorsun bu çok aşikar.
Kalbimizdeki niyetleri en iyi Allah biliyor.Ve sen temiz niyetlerle düşünmüşsün.Ama bir yerden sonra kulun söz hakkı bitiyor kader devreye giriyor.
Ben ocak ayının başına kadar korunma sürecindeyim.Allah nasip ederse ondan sonra başlayacak çalışmalar
ins ocakta bebisin gelir hemen canim benimde martta doluyor bekleme surem
ama hamilelikten once bir test varmis kan pihtisiyla ilgili bir arkadasla mesajlastik o soyledi adini onu yaptirmak istiyorum Trde
ondan sonra baslicam calismalara,
senin bebegin kac haftalikti? baska cocugun var mi?
Allah buyuktur insallah en kisa zamanda gelir bebegincanım , inş bu kezki mutluluğun sonsuza dek sürer ve yarım kalmaz.iyi ki kızın var.allah onun yokluğunu göstermesin ve inş kardeşsiz bırakmasın.güzel bişey var ki şükür kolay hamile kalabiliyosun, biz onuda başaramadıkmaşallah deyimde nazar değmesin
..
Yoook ben daha yeni evliyim4,5 aylık falan.Hemen bebek istedik oldu ama 8 haftalıkken gelişimi durdu dediler ve kürtaj oldum.Bende hamile kalmadan önce gereken ne test,tahlil varsa hepsini yaptıracağım.Bu sefer herşeyi kontrol altında tutacağım İnşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?