Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
daha ben dicektm sema dedi özgecm semanında dedgi gibi bol su iç tatlım onunlada atablrsn

ne olsun melekcim , hamile kaldin gittin unuttun buralari. biz ayni yerimizdeyiz ama sen yoksun

ne olsun melekcim , hamile kaldin gittin unuttun buralari. biz ayni yerimizdeyiz ama sen yoksun

yok canım ya unutma degl olurmu öyle şey öyle olsaydı hiç girmezdm herşey hamile kalmk degl hala korkular içindeym bişey olucakmı diye herşey allahtan gerçi ama korkuda var işte kuru bulantım vardı giremedm pek bide başka sıkıntılarda vardı arada girip baktım aşkolsun semacım ya öyle deme ben hamile kalıpta bırakmam öyle

nazlım

yahu insanlar ne kadar cesaretli kendinden emin. Hamile kalmak mesele değil yeğen mesele , bebişi sağlıkla uzun ömürle dünyaya getirip büyütmek. Ayyy hayata herkes farklı dersler alıyor.

bende çok ağlıyordum halada ağlıyorum hoş.
ya bebeğimiz olmazsa ya böle ya şöle şimdi yolunda gitmeyen birşeyler olursa vss. Korku hiç bitmiyor. Hala ağlıyorum.
hakkımızda hayırlısını versin,

geçmiş olsun bol su iç diyorlar. Dermansız dert vermesin mevlam.

renklimm, o bu değilde aselkuzuma kırgınım ben, en çok ona. Pasifflorayada aynı şekilde. Cidden bak ben her hamile olan buraya gelcek yazacak demiyorum. demiyoruz. Yahu o kadar dua ediyoruz laf yazıyoruz vakit veriyoruz. Gel güzelce veda et git. napıcaz biz boğazına mı yapışacağız. O yüzden topiğe giren kimselere doğru düzgün bişi yazmıyorum artık hep asil taşlarla çeviriyorum okeyimi.

pileo, yamatake, taf, nuray, günlük, lonileness nasıl gidiyor kızlar.

pepecim selam

umarım iyisindir, kilo verme nasıl gidiyor.

ya çok mutlu oldum evde mal gibi oturuyordum, 2 sokak aşağıdaki lise arkadaşım aradı gel dedi fahriyeyi izleyelim dedi, gidim bari çoook önce izlemiştim diziyi.

surekli gelip yazmasina gerek yok tabi ama baska topiklere 10 msj atmayi biliyorlar.. hic girmeseler foruma anlarim ama baska topiklerde fink atiyolar.. burda o kadar dertlerimizi paylasiyoruz birbirimize destek oluyoruz, en azindan bunlarin hatrina her girdiginde bi kac bisey yazabilir yada bizler hamile kaldik mi takip edebilir..ama umrunda degil o insanlarin, sadece kendilerini dusunerek giriyorlar dusuk yaptikalrinda dertleri oldugunda geliyolar biz dert babasiyiz ya???! bizimde derdimiz var ? neden bizim anlattigimiz SIKIntilari okuyup yorum yapmiyor direk kendi dertlerini anlatiyor? iste bu kisinin bencilligini gösteriyor zaten...kimse kusura bakmasin ben böyle cikarcilik görunce toptan silerim defterimden...

buraya devamli giren hamile arkadaslar var iste sen mesela..burda guzel bi dostluk var mutluluklarda paylasiliyor dertlerde..birbirimize destek olmaya calisiyorz...hamile kalip burdan sivissa herkes burda insan kalmazdi, 6 kisi kaldik hamile kalmayan herkes hamile kalinca ayri topik acip ordan devam ederiz diyoruz...

bizlar hamile kalsakta korkularimiz bitmez... senin bebisin masallah kendini kurtardi ...insallah darisi yeni hamislerin ve hamile kalmayanlarin basina..

kiz feriha olmasin ooo ay sen beni guldurdun allahta seni guldursun.... dun ögretmenler gunuydu ya siyaset meydaninda ögretmenler davetli ali kirca dediki CALIKUSU PERIHANLAR davetlimiz 3 4 kere calikusu perihan dedi durdu kiz bende ferihanin annesi kansermis ya ona pek uzuldum yaaa Allah sifa versin cok seviyordum o kadini..

kızlar iyiyim ben toparlanmaya başladım izin kullanmadım hiç sıpalarımla uğraşıyorum hiç üzülmeye fırsat vermiyorlar bugün biraz panik oldum lekenme başladı sanki hazırlıksızmışım gibi ellerim titremeye başladı ama geçti zaten komşu köyün muhtarı iki okula birden yemek daveti vardı herkes beni bekliyodu koştur koştur çıktım kimseye bişey yansıtamıyosun zaten yemekten döndük ama hiç wc gitmedim sonra tahlil sonuçlarını almaya gittim çarşambaya kadar düşmesini bekliycez dedi dr eğer çok kanama olursa beklemeden gidecekmişim ama eve geldim kanama felan yok biran önce bitsin bu süreç istiyorum.. sonrasında üniversiteye sevk edecek araştırma için.. biraz toparlandıktan sonra ayrı bir dr.a gidip yapılması gereken bir tedavi varsa onu başlatacaz ama uzun bir süre korkularımı yenemeyecem sanırım..
buarada chnb cnm seni yanlış anlamadım gülüm not aldım yazdıklarını soracam gerekirse dışardan yaptıracam bebek oluşmadığı için parça felan alma gibi bi durumda söz konusu değil sanırım yani öyle bişeyden bahsedilmedi zaten..
kızlar bişey soracam görümcemin ve sevgili gelinimizin tutumundan bahsettim haftaya görümcemler memlekte dönecekler ben eve almak istemiyorum hem tutumlarından dolayı hem de nasıl olacağımı bilmediğim için ağrım sızım kanamam nasıl olacak hiç bilmiyorum ve onlara söylemedik söylemeyi de düşünmüyoruz ne yapayım bana akıl verin.....

söyleme canim bencede... cok rahatsiz oldugunu felan söyle..misafir agirlayacak durumda olmadigini hem hastalik hemde okul bu sira beni yipratti de

Canım çoğu dr önemsemiyor ihtimaller aklına gelmiyor. Benim de son kürtajımda embriyo yoktu. Yolk sacı bile yoktu sadece kese vardı ve 3000 di değerim 7 haftalıkken. Buna rağmen genetiğe gitsin diye kürtaj yapıldı. Ama teknik bir hata oldu. Salak asistan bana vajinal hap verdi kasılma için. Gece kanamam oldu. Keseden de genetik incelemne yapılır. Lütfen fakülteye git ve ben gebelik materyali üzerinde genetik inceleme yaptırmAK İSTİYORUM DE DÜŞÜK YAPMADAN. o ZAMAN İŞ İŞTEN GEÇER DÜŞÜK YAPARSAN. bU GEBELİĞİNİN NEDEN DEVAM ETmediği havada kalır.

Eğer bu gebeliğinin genetikten dolayı sıkıntılı olduğu anlaşılırsa pgt ile tüp bebek önerirler benim gibi. Eğer gebelik üzününde sorun çıkmazsa genetik açıdan geriye bağışıklık sistemi ya da pıhtılaşma sorunu kalır. Ben de hepsi var malesef. Düşün oğlum olduğu halde. Kızma bana...

geçmişi okuyayım derken görmemişim mesajını. sen şimdi çoktan dizinin başına geçmişsindir. bizde hemen her gece maç var. futbol federasyonunun haftaiçi maç yaptırmasını esefle kınıyorum.. dizileri de pek takip etmem ama başka bir şey izlemeye kalksam, cevap hemen geliyor şu saatte şunun maşı var...
kilolar gidiyor tatlım. inatla devam ediyorum diyete. hatta iki aydır bayağı alıştım bu düzende yemeye..
eşimle biraz bozuğuz dün akşamdan beri. daha doğrusu ben bozuğum kendisine karşı. şu doktor-tahlil meselesinde moralimi çok bozdu. bütün gün düşündüm ne yapsam diye. eşime bir daha bu konuda hiçbir şey söylememeye; gerekli tetkikleri ondan habersiz yaptırmaya karar verdim. şimdi bunun planlamasını yapmaya çalışıyorum. chnb'nin önerdiği gibi devlette yaptırmayı deneyeceğim tahlilleri. malum randevu almak ayrı bir beceri. hastanelerin online randevu servislerini inceliyorum. olmazsa benim doktorun olduğu özel hastanede yaptıracağım. bir an önce gidip yaptırayım da kafamda soru işareti kalmasın.

canım, toparlanmaya başladığına sevindim.
görümcen ve gelinle ilgili olarak ilişkinizi pek bilmiyorum ama şu anda hiç misafir ağırlayamayacak durumda olduğunu biliyorum. eşinin bu konudaki tutumu ne? bence hasta olduğunu söyleyin. sonuçta yalan değil. yolcu etsin eşin.

chnb cnm eşim dışarı çıktı geldiğinde yazdıklarını okuyacam yarın bursaya giderim ama fakülte haftasonu nasıl olur bakan olur mu benim lekenme başladı pazartesine kadar geriye ne kalır bilmiyorum cnm öncesindeki düşük değildi benim o yüzden süreci bilmiyorum

canım aileler arasında nasıl bir ilişki var çözmüş değilim hem resmi hem samimi göstermelik gibi yani... pazartesi geldiler eşim aradı minikler hasta gelemiyoz kusura bakmayın dedi onlar sonra dün için yemeğe davet ettiler hayır diyemedi gözler şiş gittik eşimi kıramadım.. önceki gün öğlen okulda değildim sabah geç gittim dedim dönüpte neyin var denilmedi ya da hastaymışsın iyileştinmi neyin vardı denilmedi şimdi de hasta denilse bile laftan anlarlar mı hiç bilmiyorum

Canım benim. Leken başlamış. Yarına inşallah tamamen düşmemiş olur. Tıp fakültesinin şimdi 118 den telefonunu bul mutlaka acilde asistan da olsa dr vardır. Durumunu anlat ben gebelik sonlanmadan gebelik ürünün genetik incelemeye gitmesini istiyorum gelsem yapar mısınız de? Özelde de yapılır ama 600 tl filan tutar. Ama bence değer. Olmazsa Nazlım Ziya Beyin telini versin telefonda sor bildiği yer vardır.

saol cnm nazlıma ulşamam herlade evinde net yok sabah okur yazılanları ancak dr numarasına bu kadar acil ihtiayacım olacağını da düşünmedim keşke yazışsaydım tekrardan bakalım eşim gelsinde şuan anlatacak durumda değilim konuşurken boğazıma düğümleniyo eşim arasın birde adet sancısı gibi ağrı ve ayaklarımdan çekilme başladı düşük de adet gibi mi oluyo belki seni de üzüyorum ama cnm kusura bakma cahillikten soruyorum

Şimdi sana ihtimalleri sıralayım:

1. Şimdi dr ye gittin. Kürtaj sonucu gebelik ürünü genetiğe gönderild diyelim. Sonuç ta 46xx ya da 46 xy gelirse bebğin genetik sorundan düşmemiş.

2. Farklı gelirse kromozomlarda sıkıntı var. O zaman pgt ile tüp bebek önerilir.

Genetikte sorun çıkmazsa o zaman da pıhtılaşma ve bağışıklık sistemi sıkıntısı olabir.

Şayet bu gebeliğinde genetik inceleme yapılmazsa neden olduğunu bilemezsin ama o zaman da şunları yaptırsın:

1.Eşinle beraber preferik kanda kromozom analizi

2. Trombofoli paneli(protein s, proteinc, mthfr, faktör v vb...)

3. Bağışıklık sistemi ile ilgili testler(lupusantikoagülan, antinükleer antikor, antidna)

Ben bunları yaptırdım ve bir oğlum var biliyorsun buna rağmen hepsinde sorun çıktı.

25 haftalık oğlumu da rahimağzı yetmezliğinden kaybettim...

Canım Allah yardımcın olsun.Üzülmüyorum faydam olursa ne mutlu bana. Evet ben 2 kez yaşadım. Rahimde kasılma oluyor ve şiddetli adet sancısı gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…